Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Han(s) målar in sig i ett hörn…

Den enorma klyftan bland Umeås socialdemokrater är nu i det närmaste avgrundsdjup. Trots, eller kanske tack vare, Hans Lindberg och hans trogna hejdukars interna hotkampanj så fortsätter motsättningarna inom partiet att öka kraftigt.

I dagens VK går en ledande socialdemokrat, Carin Nilsson, till angrepp mot det odemokratiska sätt som skolfrågan i Bullmark hanterats. Carin som är andre vice ordförande i kommunfullmäktige delar uppenbarligen inte Hans Lindbergs och Moa Brydstens uppfattning kring hur den politiska ledningen hanterar tidigare demokratiskt fattade beslut.

Något som gör detta ännu mer intressant är att Carin konstaterar att det inte gjorts vare sig någon risk- eller konsekvensanalys gällande de effekter detta beslut kommer att innebära. Att Hans och Moa framhärdar med att beslutsunderlagen varit fullt tillräckliga klingar med andra ord allt falskare för var dag som går.

Vad beträffar barnkonsekvensanalys så konstaterar hon vidare att i alla kommunala beslut som rör barn skall barnperspektivet utredas. Detta menar hon dock att det aldrig har gjorts i det aktuella ärendet trots den stora påverkan detta får på barnens totala livssituation.

Det känns riktigt bra när nu ytterligare socialdemokratiska toppolitiker går ut offentligt med det klara budskapet att detta inte har gått rätt till.

Det tydliga budskapet från Carin Nilsson (s) går inte att misstolka!

Gör om och gör rätt!


4 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Det finns ingen barnkonsekvensanalys heller gjord för annat viktigt byggande för barn, badbygget i centrum i Umeå. Barnens färdvägar till och från, gående, cyklande, bussåkande eller med bil och i P-hus, finns inte beskrivna, analyserade och utvärderade i några dokument redovisade och beslutade i politiska nämnder. En rakryggad politiker, helst flera, får gärna träda fram och yttra sig här. särskilt på högsta nivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.