Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Politiker pudlar i landsbygdsfråga!

Efter gårdagens stora avslöjande om att landsbygdsbarn skulle utnyttjas i skogsnäringen har politikerna plötsligt ändrat sig! De ansvariga backar nu och ber om ursäkt, för tydligen så hade de missat att göra den i kommunen obligatoriska barnkonsekvensanalysen. Dessutom blev uppenbarligen opinionen ohållbar då vissa grupperingar i samhället av oklara anledningar tar avstånd från barnarbete! Det verkar dock fortfarande finnas viss tolerans för barnarbete inom textilindustrin så länge det hela sker i HM’s regi. Politikerna fortsätter nu med att följa upp textilspåret. Utvecklingen kring detta får vi med all säkerhet anledning att återkomma till här framöver.

 

När politikernas ursprungsplan nu gick i stöpet så blev de tvungna att genomföra en extra blixtutredning av transportfrågan. Glädjande nog så fick representanter för denna blogg en exklusiv möjlighet att på nära håll följa politikernas förehavanden i detta omfattande utredningsarbete…

Det känns faktiskt väldigt tryggt som väljare och landsbygdsbo när politikerna till sist tar till sig av den kritik som framförts. Vilken helomvändning, först ändrar de utan omsvep ett dåligt underbyggt beslut och sedan låter de oss väljare ha insyn och vara delaktiga i den politiska processen.

HALLELUJA! Kommunstyrelsen hör bön…

Kan det rent av vara så att den politiska ledningen så smått börjar inse att ett väl förankrat och grundligt genomfört utredningsarbete är själva basen för att kunna fatta hållbara beslut?

Hur det nu än är med den saken så får vi här en unik möjlighet att följa med och se hur det kan gå till när våra folkvalda kastar sig rätt ut i samhället för att själva bilda sig en uppfattning i en viktig samhällsfråga!

Personligen gissar jag att det här innebär att barnen kommer att tvingas åka buss trots allt…

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.