Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Ohyra orsak till skolnedläggning!

Godmorgon på er alla bonnläppar! I dag kommer vi så här på morgonkvisten att kika lite närmare på de egentliga orsakerna till den pågående utrotningen av landsbygden och dess skolor. Jag hoppas verkligen att ni inte sätter kaffet i vrångstrupen för här mina vänner får ni den nakna och helt oredigerade sanningen till varför Umeås ledande politiker behandlar oss som ohyra. Så tugga nu i er morgonfrallan, svälj kaffet och gör er redo att insupa er dagliga dos av politisk sanning! Men först en kort bakgrund.

Bybor i Bullmark med omnejd samt den lilla klick av kvarvarande politiker som fortfarande kan uppvisa någon form av ryggrad har under en längre tid försökt få ansvariga politiker att svara på relativt basala frågor gällande  de bakomliggande orsakerna till att avveckla skolan i en bygd som är full av livskraft och har ett ökande barnunderlag. Har vi då fått några som helst svar på våra högst relevanta frågor? Svaret på detta är, nix pix!!!

I de få fall Hans Lindberg ens gjort någon form av försök att bemöta de aktuella frågeställningarna har hans respons i stort sett varit att han slumpartat börjat kasta pekpinnar till höger och vänster gällande grundläggande demokratiska principer. Han slår dock knut på sig själv för att undvika kärnfrågorna och därigenom ger han intrycket av att han själv inte alls har förstått de demokratiska principer han så klumpigt försöker använda som slagträ.

Vad gäller För- och grundskolenämndens ordförande, Moa Brydsten, så har hon alltid tagit sig tid och svarat på de frågor som rör den nämnd hon ansvarar för. Tyvärr så är de svar hon tillhandahåller endast ett intränat mantra om hur mycket bättre pedagogiken blir när man lägger ner byaskolor och sedan överfyller en redan överfylld skola i Sävar. Att hon sedermera fått krypa till korset och inför personalen i Bullmark medge att orsakerna till skolnedläggningen är helt andra än de som hon officiellt gått ut med hindrar henne inte det minsta från att med en dåres envishet fortsätta att upprepa det uppenbart felaktiga mantrat…
Men som sagt här nedan får vi alltså ta del av den osminkade sanningen, håll till godo!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.