Åsa Ögren

Vad är det för fel på Göran Hägglund?

Göran Hägglund är hjärnan bakom idén om att betala en halv miljard i etableringsstöd till fyra rika affärsmän i en konstruerad bransch som redan innan avregleringen fått kritik för att läkemedelsföretagen tar ut för stora vinster. Dessa fyra herrar har nu gjort sig en förmögenhet på världens enklaste affärsplan och vi skattebetalare har fått betala kalaset.

Göran Hägglund är så uppfylld av ambitionen att avreglera marknaden att han tycker att medborgarna ska ge bort dessa 500 000 000 skattekronor i konkurrensens och marknadens namn.
 
Göran Hägglund har därmed också visat läkemedelsföretagen vägen för att ytterligare ta ut vinster på mediciner.
 
Min uppfattning är att de verksamheter som skor sig på sjuka människors behov av medicin, dessa företag har sannerligen ingen rätt att dessutom få gratispengar av regeringen. En ansvarsfull regering hade tvärtom avsatt en halv miljard till högkostnadsskydd för sjuka och behövande medborgare. En ansvarsfull minister hade lagt ner lite hjärnkapacitet på en idé om hur hans regering tvärtom skulle kunna motverka de höga läkemedelskostnaderna.
 
Utan omsvep står socialminister Göran Hägglund (kd) i TV och försvarar idén. Han kanske går och klurar på ytterligare avregleringar som vi skattebetalare ska finansiera. Kanske en tia per liter vin som varje livsmedelshandlare förmår sälja?
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.