Datorer till 7 – åringar ? !

         Främsta anledningen till min aversion mot datorer just nu ( fast jag måste erkänna att den har funnits tidigare ) , beror på att jag för en tid sedan träffade en person som höll på med en utredning som skulle belysa nyttan av att ge alla lågstadie-elever i Lidköpings kommun en egen dator .

Det har även nämnst i lokaltidningen , men jag trodde att så dumma kan dom väl inte vara !!                      Mitt främsta och starkaste argument mot detta är :    Vad barn i dag främst behöver är :  MER VUXENKONTAKT !!!!!

                                          Självklart tycker lågstadie-elever att det är roligt med att få en dator . Dom ser det ju som precis vad det är . En ny rolig leksak !

                     Ett av argumenten för var : Det är synd om barn som inte har tillgång till någon dator . Men då hävdar jag , att det är mycket annat som fattas i den familjen , som man först måste åtgärda !!

                                                    Det är säkert inte skadligt med datorer om barn lever i socialt trygga omständigheter . Men att tro att en dator kan ersätta det som behövs för en trygg social uppväxt är rent nonsens .  En dator kan aldrig ersätta det verkliga livet .

                          Innan man sprider ut datorer hur som helst bland befolkningen borde man allra först försöka lära folk ( främst då föräldrar ) , vad det kan innebära för enskilda individer .                 Där har man helt missat .       

                                                   Detta var sista inlägget om datorer , nästa gång får vi ta något roligare ämne !!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.