Jag har länge kämpat för och förordat en övergång till svenska livsmedel och närodlade ekologiska livsmedel såsom varande den enda rätta vägen för Sverige framåt främst beroende på hälsoskäl och på att det är vansinne att mänskligheten ska förstöra både miljön och matens näringsvärde på grund av långa transporter.
Den försvagning av den svenska kronan som gynnar svensk exportindustri stort och som ger ökade priser på importerade livsmedel borde därför användas för att åstadkomma det jag nämnt initialt därför att det kommer att underlätta övergången på ett bra sätt.
För egen del bygger övergången till ekologiskt kött och livsmedel och beslutet att äta ekolivsmedel som är närodlade på helt andra parametrar än ekonomiska då mitt beslut handlar om att i möjligaste mån göra mig fri från genmodifierade livsmedel och livsmedel besprutade med kemiska substanser för att växa bättre, inte mögla och inte bli sjuka har en rak koppling till utbredningen av olika cancersjukdomar.
I Afrika (Framförallt i Södra Afrika) har man under mer än 20 år forskat i ämnet och studerat hur afrikanernas förändrade livsstil och matvanor utvecklat förekomsten av cancer från mer eller mindre noll till nivåer mer eller mindre jämbördiga med Europa och västvärlden.
Det finns en enda koppling till den utvecklingen som kunnat bevisas – GMO eller genmodifierade grödor tillsammans med ett brett användande av, antibiotika, kemisk gödsel och kemiska preparat för att förhindra missväxt och sjukdomar hos grödorna.
Med den kunskapen finns bara en väg framåt för Sverige – Se till att vi blir självförsörjande på livsmedel och se till att vi själva kan bestämma vilka metoder som ska användas för den mat som odlas, säljs och äts i Sverige.
Därtill börjar vi idag tala om att det är hög tid att restaurera och bygga nya skyddsrum i Sverige därför att riskerna för ett krig har ökat – I det läget är det viktigaste vi kan göra att se till at Sverige på nytt blir självförsörjande på livsmedel – Om inte kommer svält att döda betydligt fler än avsaknaden av skyddsrum i händelse av krig.
Att hela Sverige ska leva och att vi ska ha öppna landskap i Sverige har länge varit tomt prat – Låt oss därför göra allvar av dessa paroller och i ord och mening se till att möjligheten för jordbruk – Småskaliga såväl som storskaliga ökas så att Sverige inom kort kan bli helt självförsörjande på livsmedel, spannmål och allt annat som behövs för att mänskligheten ska överleva.
I många reportage går det att läsa hur vi till Sverige importerar både kött, olja, smör, margarin och andra saker vi med fördel kan odla i vårt land – Att så sker är en skam och inget annat än en eftergift mot en marknad som ser det som sin självklara rättighet att odla vår mat med maximal profit oavsett de långsiktiga hälsokonsekvenserna för brukarna som blir följden av det beteendet.
Därför upprepar jag i slutet det jag anförde inledningsvis – Låt oss ta chansen nu när den finns och påbörja den omställning av jordbruket och livsmedelsproduktionen som skulle skett för länge sedan.
Låt oss en gång för alla fatta beslut som innebär att Sverige ska bli självförsörjande på mat och livsmedel och att Sverige och svenska folket inom kort ska kunna äta lokalproducerat och ekologiskt till miljöns och medborgarnas fromma.
”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”
Senaste kommentarerna