Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s motsvarighet Nationella Fronten gör ett katastrofval i Frankrike.

Marine Le Penn och Nationella Fronten i Frankrike har länge haft hög svansföring och trodde sig på förhand kunna göra bra ifrån sig i både presidentval och parlamentsval. I bägge misslyckades man och målsättningen att nå de15 mandat eller mer som man såg som givna för sitt parti i parlamentsvalet har kommit ordentligt på skam.

Att målet om 15 mandat inte kommer att inträffa och att antalet mandat blir betydligt färre än de räknat med påvisar det jag anfört länge – Att nationalism och högerpopulism är politiska idéer på utdöende.

Om allt går Nationella Frontens väg i den andra valomgången kan de möjligen nå 10 mandat men det allra mesta pekar på att det verkliga resultatet blir 1-5 mandat vilket bara späder på bilden av att sanningen slutligen hunnit ikapp partier som Nationella Fronten.

Brittiska UKIP är helt utraderade och min övertygelse är att Nationella Fronten snart är densamma vilket högst sannolikt känns mycket besvärande för svenska SD som är ett parti med samma ideologi som UKIP och Nationella Fronten.

Jag ser med spänning fram emot den andra valomgången i Frankrike och resultatet av den då det är den som avgör hur slutresultatet blir.

Redan resultatet av den första valomgången har dock påvisat riktigheten i min teori om nationalismens och högerpopulismens impopularitet bland Europas väljare och att få detta bevisat än starkare genom att Nationella Fronten samlar 5 mandat eller mindre skulle kännas mycket bra.

Det som redan hänt i Storbritannien och Frankrike och som i stort följer samma mönster som i Nederländerna och Österrike där nationalistiska och högerpopulistiska partier gått samma öde tillmötes kommer att ske även i Sverige vad gäller SD.

Den utveckling vi sett i Storbritannien och den vi nu beskådar i Frankrike för nationalister och högerpopulister kommer att smitta av sig till Sverige och valresultatet i dessa länder gör mig bara än mer övertygad om att jag kommer att få helt rätt i mina förutsägelser om att SD kommer att landa på ett valresultat runt 10% i valet 2018.

Därför kommer jag med spänning att följa utvecklingen i Europa för partier med samma ideologiska plattform som SD.

Nästa besked om huruvida min teori är korrekt kommer i samband med det tyska förbundsdagsvalet där AfD sannolikt går samma öde som UKIP och Nationella Fronten till mötes om man ska tro opinionsläget.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

40 kommentarer

  1. Bergis

    Hallå! Just nu är hans Lindberg Umeås mest hatade man efter Hagamannen efter utförsäljning av allmännyttan. Och du kommer med ett sånt här blogginlägg???

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kommer säkert med fler inlägg om det men fram tills jag har alla fakta på bordet och sett beslutsunderlagen så avvaktar jag.

      Sedan är det franska valet i allra högsta grad aktuellt så jag ser inget fel i att skriva om det.

  2. Erik

    Och sossarna i Frankrike gör ett katastrofval. Beräknas få 20-35 mandat jämfört med dagens 280.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Socialistpartiet i Frankrike gör ett dåligt val helt klart men vi ska veta att de står åtskilligt till vänster om Sveriges Socialdemokrater och snarast för samma politik som V i Sverige förespråkar – Därför är jag inte förvånad att folket röstar på Marcon som deklarerat en politik som är rätt lika den S för i Sverige.

      Sedan handlade inlägget inte om socialistpartiet utan om Nationella Fronten och deras katastrofval och vad det påvisar.

      • Jonny Disenfeldt

        Fakta :

        S systerparti nästan utraderat i Frankrike. Det är de franska socialisterna/socialdemokraterna som åker på största käftsmällen.

        Macron är inte socialdemokrati, spelar ingen roll hur mycket du upprepar det.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Den politik Macron deklarerat att han ska föra är vad vi i Sverige kallar socialdemokratisk politik och det är det enda som betyder något för mig i detta sammanhang.

  3. Per

    Sd kommer att få över 20% vid nästa val, för det har jag förutsett. S kommer att fortsätta sjunka precis som dom har gjort en längre tid. Allt flera får upp sina ögon och förstår att vi måste få bort S och Löfven, dom borde inte ha något inflytande alls. Till och med utlandsfödda börjar att riktar sina blickar och tänker rösta på Sd. Vi ökar och ökar…..härligt härligt, det blåser snart bra vindar i sverige igen. Länge leve Sd och Jimmie!/P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du har den tron så kommer du att känna samma besvikelse som de som trodde på UKIP och Nationella Fronten och framgång för dem.

          • Jonny Disenfeldt

            Nja, detta var UKIP’s enda fråga egentligen från början, sedan har de givetvis som alla partier börjat bygga en bredare politik men detta var det stora och förre partiledaren avgick och var nöjd med att EU omröstningen slutat som den gjorde. Nu kanske han kommer tillbaka eftersom UKIP är oroliga att de traditionella partierna ska försöka manipulera sig ut ur detta beslut.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Partiledaren avgick därför att han såg framför sig det som nu inträffat och huruvida han kommer tillbaka eller inte återstår att se – Gör han det är uppförsbacken monumental då nationalism och högerpopulism är döda som politisk idé.

      • Karl

        Varför tror du att nationalismen är på nedgång och kan du förklara vad som är dåligt med nationalismen? Både president Trump och president Putin är nationalister, ledarna för världens två mäktigaste länder är nationalister och du påstår att nationalismen är på nedgång bara för att Nationella Fronten gör ett halvtaskigt val?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          nationalistiska och högerpopulistiska partier har förlorat stort i Storbritannien, Frankrike, Nederländerna och Österrike och det därför att de står för en politik som är främlingsfientlig och för en politik som bara gynnar de redan rika.

          Vad gäller Trump så är frågan hur länge han sitter kvar innan han tvingas avgå.

          • Karl

            Tycker det är lite skevt att jämföra SD med likartade partier i andra länder, visst dem för mer eller mindre samma politik men situationen i de olika länderna är helt olika. Inga länder, förutom kanske Tyskland, har tagit emot lika många flyktingar som Sverige. Att du sedan kallar allt som inte politisk korrekt politik för främlingsfientlig håller inte. Politisk korrekthet är intolerans maskerat som tolerans.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            För egen del tycker jag att det är helt korrekt att jämföra SD med sina systerpartier i andra länder karl.

            Sedan ska man inte blanda ihop främlingsfientlighet med andra saker om det inte är så att främlingsfientligheten påverkar den fråga som avhandlas där håller jag med dig och det är jag noga med när jag skriver.

  4. Jan

    Procent hit och dit. Det spelar ingen roll. Vad viktigare är är att SD och deras europeiska fränder har haft rätt i sak. Vilket övriga partier tvingas anpassa sig till. Se på Moderaterna till exempel. Invandringen är inte den succé de andra partierna lovat att den skulle vara. Problemen överstiger vida fördelarna. Även om politiker fortfarande, av självbevarelsedrift, hävdar motsatsen. Folket köper inte dessa lögner längre. Folket är inte idioter.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Övriga partier anpassar sig inte till SD och deras systerpartiers inställning Jan.

      Du måste skilja på den praktiskt genomförda sakpolitiken och på anledningen till att den genomförs på det sätt den genomförs.

      SD och dess systerpartier har en ideologi som inga andra partier har och som andas främlingsfientlighet och det är på de grunderna och utifrån de mål den ideologin förespråkar man driver sin politiska linje. Att övriga partier i Sverige stannade upp och skapade hårdare restriktioner runt invandring och uppehållstillstånd efter den stora anstormningen som ingen kunde förutse i förväg hösten 2015 innebär inte att de anpassat sig till SD:s politik utan blott och allena att man anpassar politiken till rådande situation,

      • Lars Flemström

        Att ingen kunde förutse ”anstormingen” under sen hösten 2015 är en ren lögn. Media rapporteradedag för dag med början under högsommaren var som var på gång. Var befann du sig då, om du är så okunnig? Regeringen hade då informerats under flera månader genom diplomatiska kanaler. Men det är dock ett faktum att Migrationsverkets generaldirektör och rikspolischefen samt personal i regeringskansliet undanhöll information från den fortfarande relativt nytillträdda regeringen, som hade fullt upp med att sätta sig in andra delar av regeringsarbetet efter regeringsskiftet.

        De första tecknen på en kommande flyktingkatastrof kan spåras så lång bakåt som till 2012. Var det inte då som Fredrik Reinfeldt satte munkavle på sin egen migrationsminister Tobias Billström?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att det skulle förhålla sig på det sättet ser jag som rena spekulationer Lars då någon officiell information om att så skulle vara falllet aldrig redovisats.

          • Lars Flemström

            Du är mer faktaresistent än en nyupptäckt mumie från faraonernas tid. Det har rapporterats i realtid i gammelmedia. Litar du inte ens på svt?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det beror på ur vilken kontext du gör jämförelsen – I Sverige skulle han ha varit Socialdemokrat.

      • Jonny Disenfeldt

        Nej, Macron skulle vara en liberal även i Sverige, du är rätt ensam om din åsikt.

        Socialdemokraternas systerparti i Frankrike är nästan utraderat, varför är det plötsligt inte korrekt att jämföra … det har varit ett systerparti under många årtiionden, nu när de nästan raderats vill du ta avstånd från dem … löjligt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inga problem med att vara ensam om så skulle vara fallet Jonny vilket det inte är utifrån de reaktioner jag fått via samtal och email.

  5. Alexander

    ”Vart skulle de bevisen finnas?”

    Du har dålig koll på vad som händer. Det har gått att läsa om det i flera tidningar, b la Aftonbladet och Expressen. Hur kan du ha missat det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte läst några sådan rapporter som stöds av officiella uttalanden eller av bevis på att så skulle vara fallet så sett ur det perspektivet är det naturligt att jag som du uttrycker det missat det.

  6. Alexander

    ”Jag har inte läst några sådana rapporter”

    Inte första gången du missar sådant andra märkt. Det är vederlagt att anstormningen var förväntad.

      • Lars Flemström

        Med jätteblånekaren Anders Forss i det svenska militära högkvarteret skulle Putin kunna dra ihop 163,000 spetsnas-soldater i Kalinengrad-enklaven och skicka dem i små gummibåtar över Östersjön, och ingen skulle märka något förränn de söker upp socialbyråer på den svenska sidan för att proviantera.

        Och Erdogan skulle kunna mobilisera en miljon man fotsoldater i den asiatiska delen av Turkiet, och frakta över dem till den europeiska delen av Turkiet, och ge dem order att marchera över gränsen till EU och upp genom Europa. Och ingen militär underrättelsetjänst i hela EU och Nato skulle noterat att något varit på gång – trots flitig användning av mobiltelefonerna. Och detta skulle ingen militär signalspaning upptäcka.

        Och utrikesdepartementet skulle ha varit helt ovetande om att UNHCR några år före ”anstormningen” tvingades vädja om frivilliga bidrag från allmänheten, eftersom man ständigt hade tvingats skära ner matransonerna till flyktingarna i lägren i Mellanöstern, eftersom de statliga bidragen inte hade ökat i samma takt som antalet flyktingar ökade….

        Att biståndsarbetare rapporterade om ”uppbrottsstämningar och planer” bland flyktingarna i lägren under våren 2015, nådde i varje fall nyhetsredaktionerna i Sverige, som skickade reportrar för att följa ”anstormningen” kilometer för kilometer. Det var sannerligen ingen brist på direktrapporter från ”Balkan-rutten” i svensk TV, två-tre månader innan den första flyktingvågen nådde svensk mark – där Trelleborgs kommun var beredd men sängar och madrasser.

        Men den uppladdningen var kanske avsedd för vanliga tyska turister. ..Alla visste, utom …. Anders Forss, som inte tror på sina egna ögon och öron förrän det kommer ”officiella uttalan” från… ja, vem då? Så du menar alltså att alla reportagen i SVT var fejk?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Så här långt har det aldrig kommit någon information från officiellt håll – Varken från EU eller Sverige att någon kände till hur stor anstormningen skulle bli.

      • Jonny Disenfeldt

        Se t.ex vad Lars Flemström skrivit, nu senast 13 juni, 2017 kl 12:21 ovan.

        Medelhavet fylldes av döda kroppar pga bland annat Lövfens tal om att det inte fanns några gränser, inga volymtak … Sverige var pådrivande i denna flyktingvåg.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att Medelhavet fylldes av kroppar beror varken på Löfven eller S Jonny.

  7. Alexander

    ”Påvisa då var det är vederlagt”

    Du brukar skriva att ”leta så finner du”….. Jag har ju berättat för dig. Är du inte läskunnig?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tar inte det på allvar då jag inte sett några sådana rapporter från officiellt håll – Fram tills jag gör det ser jag dem som samma sorts skrönor som SD har för vana att sprida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.