Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaternas pudel och återgång till Reinfeldts politik kommer att misslyckas.

Anna Kinberg Batra har insett att flörten med SD var ett stort misstag och försöker sig nu på att göra en pudel för att locka tillbaka de väljare som flytt till Centern och andra partier – En pudel som kommer att misslyckas därför att hon använder sig av en strategi svensken i gemen genomskådat och dömt ut sedan en tid tillbaka.

Jobbskatteavdrag och arbetslinjen har inte den strålglans de uttrycken hade när de lanserades på bred front för första gången i samband med att Reinfeldt lanserad Nya Moderaterna under parollen ”Sveriges arbetarparti”.

Att jobbskatteavdragen slitit isär Sverige och att jobbskatteavdragen är en stor anledning till att inkomst- och förmögenhetsklyftorna är de snabbast ökande i hela OECD är idag känt för alla svenskar vilket gör att ett nytt jobbskatteavdrag inte kommer att lockar väljare i dagsläget – Detta då de vet hur skadliga dessa ökade klyftor är för ett jämlikt och välmående Sverige.

Att Arbetslinjen är ett samlingsuttryck för något som är skadligt för både Sverige och dess medborgare är även det en sanning hos gemene man idag.

Att Arbetslinjen som innebär att färre medarbetare ska utföra mer arbete under högre belastning och under mer stress i syfte att öka företagens vinster är skadlig för både människor och för Sverige är inte längre den hemlighet det var när Reinfeldt lanserade Arbetslinjen som något nytt och fräscht.

  • Idag vet alla att det är arbetslinjen som gör att offentlig sektor lider av stor personalbrist. 
  • Idag vet alla att det är arbetslinjen som skapat ökade sjukskrivningar med psykosociala orsaker som sjukskrivningsgrund.
  • Viktigast av allt – Idag vet alla att arbetslinjens enda uppgift är att öka företagens vinster så att ännu mer av svenska tillgångar kan skickas till skatteparadis utan att beskattas i Sverige.

Att det sedan är vida känt både inom och utom Sverige att arbetslinjen skapat större klyftor och att arbetslinjen sparkar på de som redan ligger genom lägre ersättningar från a-kassan och genom att sparka ut sjuka från sjukförsäkringssystemet och in i socialbidragsberoende borde få Moderaterna att skämmas – I vart fall om Moderater i gemen har någon som helst skam i kroppen.

Mitt budskap till Anna Kinberg Batra är klart och tydligt – Pudeln kommer alldeles för sent därför att svenska folket redan genomskådat din falska dolda politiska agenda.

Moderaternas fall och väljarflykt kommer att fortsätta så länge sittande partiledning kvarstår och sannolikt under lång tid därefter. Hur stort tappet kommer att bli i slutändan är svårt att sia om men jag skulle inte bli förvånad om vändningen ligger på en nivå under 10% i väljarstöd.

Alliansen som politisk allians är därför död som jag ser saken – I vart fall för överskådlig tid.

För egen del tror jag att både Centern och Liberalerna insett detta och därför kommer att ta sitt förnuft till fånga genom att söka samarbete med oss Socialdemokrater efter nästa val – Detta för att distansera sig från Moderaterna och KD som är på dekis inom svensk politik.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

42 kommentarer

  1. Alexander

    Moderaterna och SD ska alltså få 20% tillsammans i valet. KD mindre än 4. Hur ser de övriga partiernas siffor ut?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du säter S på 35-40% och C på 20 eller drygt det så kan du dela resten mellan L, MP och V.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har kommit med en förutsägelse om hur jag tror att resultatet kommer att se ut – Det är helt riktigt Alexander.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så har jag sagt så det är helt rätt Alexander – Hur det blir vet vi efter valet.

      Den fösta indikationen tror jag vi kan inhämta baserat på valresultatet i Frankrike och det andra efter valet i Tyskland – Utgången av dessa kommer att bli en bra indikation på nationalismen och högerpopulismens fall och Socialdemokratins återkomst.

      • Jonny Disenfeldt

        Men i så fall ser det väldigt illa ut för S, eran motsvarighet i Frankrikes presidentval fick ju bara ca 6% av rösterna …, vad hände i Holland etc etc …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Marcon är i grunden Socialdemokrat Jonny så jag ser utgången som en styrka för en stärkt socialdemokratisk politik.

      • Sven

        Tråkigt om du har rätt. Nationalister kvar till sista valomgången. Sossarna förnedrade.
        Fin indikator.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Indikatorn är helt korrekt Sven och Marcon är i grunden Socialdemokrat.

  2. Jonny Disenfeldt

    Hur ska du ha det Anders ?
    Ska du arbeta för att avskaffa jobbskatteavdragen eller inte ?

    De skattesänkningar alliansen införde som ger en familj med två normalinkomsttagare ca 4000:- mer i månaden att leva på.

    Ska du ta tillbaka dessa pengar för att kunna lyfta ersättningarna till alla arbetslösa migranter, de som ligger längst ner vad gäller levnadsnivå ? Det är din S+Mp regeringsröra som skapat en bred ny underklass och nu ska den då få mer av tårtan för att minska klyftan, den svenske arbetaren ska betala.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi ska inte ha fler jobbskatteavdrag Jonny och den oerhört skadliga arbetslinjen ska avvecklas.

  3. Alexander

    Att Le Pen går till ”finalomgång” och att Soialdemokraternas kandidat åkte ut direkt är alltså en framgång för Anders Forss.

  4. Leif Andersson

    Jag vill påstå att du har fel i att jobbskatteavdragen är den största orsaken till att Sverige är det land inom OECD där den ekonomiska ojämlikheten ökar allra snabbast. Enligt min mening är både den avvecklade fastighetsskatten och den numera negativa styrräntan som inflaterar tillgångsvärden större orsaker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På det planet är vi helt oense Leif och det verkar som om du är så förblindad av fastighetsskatten att du inte kan se utanför den boxen.

      • Leif Andersson

        Tvärtom är det du som är förblindad av att bara titta på lönebaserade inkomster utan att väga in skattepolitiken kring tillgångar som bostäder, aktier och fonder som kraftigt inflateras av den nuvarande penningpolitiken. Det är ett mycket större problem att man kan tjäna mer på bostadsspekulation än arbete än att den som utbildar sig har en högre lön än den som inte utbildar sig.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag kommer med förslag över alla områden Leif – Så även vad gäller bostadspolitiken och det är så det måsta vara då det finns andra problem och utmaningar som är större eller lika stora som tillkortakommanden inom bostadspolitiken.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tyska delstatsval har alltid varit en egen historia jämfört med förbundsdagsvalet och i det ser det mycket bra ut för Tysklands Socialdemokrater så här långt.

  5. Jonny Disenfeldt

    Frankrike – socialisternas representant 6% lyckades alltså inte ens komma med i finalen …

    Tyskland – ”Jublet steg genom kristdemokraterna CDU:s valvaka i Kiel när vallokalsundersökningen presenterades på söndagskvällen, i skuggan av det franska presidentvalet. CDU ser ut att bli klart största parti och får 33 procent av rösterna, vilket är drygt två procentenheter bättre jämfört med valet för fem år sedan.

    Det ger dem ett rejält försprång före Socialdemokraterna SPD, för vilka söndagskvällen tycks sluta i besvikelse. Partiet dyker till 26 procent, ett tapp om närmare fyra procent jämfört med förra valet, och ser ut att förlora regeringsmakten. ”

    Bra indikationer var det Anders…

    http://www.dn.se/nyheter/varlden/nederlag-for-tyska-socialdemokraterna-i-delstatsval/

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som du vet så har jag tidigare sagt att Marcon i grunden är Socialdemokrat och den uppfattningen kvarstår jag vid så jag ser utfallet som en seger för Socialdemokratisk politik.

      • Jonny Disenfeldt

        Varför vill du inte kännas vid att ditt systerpartis representant fick usla 6% … istället vill du utnämna liberalen Macron till något han inte är. Snacka om ”alternativa fakta”.

        Sedan hade vi Tyskland … Socialdemokratiska partiet dyker till 26 procent, ett tapp om närmare fyra procent jämfört med förra valet.

        Det är andra delstatsvalet i rad som SPD backar medan CDU firar triumfer. Delstatsvalet i Saarland i mars slutade även det med besvikelse för Socialdemokraterna, medan CDU gjorde ett succéval och fick mer än 40 procent av rösterna.

        Men — du Anders får väll kalla CDU och Merkel för att vara socialdemokrater de med så löser det sig propagandamässigt för dig …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har redan första gången sagt att det gamla etablerade partiet gjorde ett dåligt val men då därför att den Socialdemokraten Marcon och hans nya parti som har för avsikt att driva socialdemokratisk politik gjort ett mycket bra val.

          • Kim

            Bland annat …
            Sänkt skatt för företag.
            Sämre skydd för arbetare.
            Jajamän. Klassisk socialdemokratisk politik. Skönt att veta.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            En anpassning till resten av Europa från franska särregler som inte finns på annat håll är nog närmare sanningen Kim.

          • Kim

            Det finns ursäkter för allt…
            Eller ska Sverige ”anpassa till EU” genom att sänka lite löner för det M kallar ”enkla jobb”? 😉
            Samma retorik kan användas beroende på vad man har för åsikt. Samma snack används för att hävda att det är ok i ena stunden och förkastligt om det kommer från tex M. Inte konstigt att folk tröttnar på de etablerade snackarna.
            V.S.V.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            I Sverige ska vi förvisso ha enkla jobb men då till avtalsenliga löner.

            Tvärtemot vad du tror så är det nu intresset för de etablerade partierna börjar öka – Detta därför att människor sett igenom de falska budskapen om enkla lösningar som SD och till viss del M och KD presenterar – Att jag har rätt kan du utläsa av opinionssiffrorna för dessa partier.

  6. Jonny Disenfeldt

    ”Socialdemokraten Marcon och hans nya parti”

    Macron har inget egentligt parti och han är enligt egen utsago liberal och det stämmer rätt tydligt med den politik han vill föra … sluta ljuga Anders !

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag ljuger inte Jonny och Marcon kommer från Socialistpartiet och kallar sig socialliberal vilket i en fransk kontext är detsamma som att vara svensk socialdemokrat sett till den politik man avser föra – Analysera så ser du att så är fallet.

      • Jonny Disenfeldt

        Analyserar ..

        Vad säger Macron själv : Han säger att han är liberal, varken höger eller vänster.

        Vad vill Macron :
        * Sänkt bolagsskatt, från 33 till 25 procent.
        * Slopa 35-timmarsveckan och tillåta söndagsöppet i butiker.
        * Sänka arbetsgivaravgifter
        * Avreglera

        Kärnfrågor för Forss :
        Macron är en frihandelsvän, mot protektionism, tvärtemot socialisten Forss.
        Macron stödjer frihandelsavtal, tvärtemot socialisten Forss.

        Slutsats : Macron är liberal ut i fingerspetsarna…

        Tyvärr har han inte en enda representant invald i nuläget i parlamentet … det kan ge huvudvärk för att realisera saker och ting… hur gammalt var ”parti-programmet” — ett par månader …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Han är Socialdemokrat Jonny om man ser till den politik han vill genomföra och ställer den jämte den vi Socialdemokrater driver i Sverige.

  7. Lars Flemström

    Den andra valomgången i det franska presidentvalet var ingen seger för socialdemokratin och vänstern. Som inte ens fick ställa upp i valet, eftersom bara de två, som fått flest röster i den första valomgången fick ställa upp. Macron är det globala finanskapitalets handgångne man, som står till höger om det franska Socialistpartiet, som står till höger om de socialdemokratiska partierna i Nordeuropa.

    Macron fick mindre än 50 % av de röstberättiga röster, trots att många av dem, som röstade på honom, gjorde det för att blockera den andra kandidaten. Ett katastrofval för den franska demokratin.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Marcon är i grunden Socialdemokrat och sett ur en svensk kontext och att stå till höger om de franska socialistpartiet är inte speciellt svårt då de står oerhört mycket längre till vänster än Sverige Socialdemokrater.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          En som ligger betydligt längre till vänster än den svenska socialdemokrater för.

      • Lars Flemström

        Tankeläsaren Anders Forss har nu uttalat sig om vad Macron är ”i grunden”. Och kan dessutom inte skilja mellan franska socialdemokrater och franska kommunister. Men det är de senare som står närmast den svenska socialdemokratin, om än något till vänster om densamma (ung. som V i Sverige).

        Socialdemokraternas och Kommunisternas kandidater fick tillsammans fler röster i den första valomgången än högerkandidaten Macron. För deras väljare var den andra valomgången ett val mellan pest och kolera, enligt de vänsterväljare som kommit till tals i den svensk TV.

        Själv vädrar du tydligen morgonluft efter högersegern i andra valomgången i Frankrike. Efter att under flera månader ha förespråkat en extrem vänsterpolitik, närmast öststatssocialism, för Sverige har du nu svängt till höger.

        Det började med det till synes oskyldiga förslaget om privatisering av de statliga flygbolagen, i stället för att använda det statliga ägandet av de största flygbolagen och flygplatserna till en bättre reglering av branschen i syfte att minska utsläppen från flyget.

        Är du månntro en svensk Macron – bankmannen och mångmiljonären som med stöd av den globala finanskapitalismen sadlade om och blev en ”socialdemokratisk” politiker? Varför försöker du annars dölja detta förvandlingsnummer vad gäller Macron?

        Att den mannen skulle vara något slags anti-nationalist är en skröna, med tanke på hans alla anspelningar på Frankrikes storhet under kolonialtiden. Och nu hans löfte att fullfölja utvecklingen av den nya supernationen EU.

        Du lanserar hela tiden nya högerprojekt i klädsam vänsterförpackning. Vilka vinner på att begreppen höger och vänster har bytt plats? Jo, extremhögern och den internationella storkapitalismen.

        När folken har genomskådat detta kan det förvisso bli en renässans för den verkliga socialdemokratin och vänstern. Men då kommer sådana som Manuel Macron och Anders Forss att vara bortsopade.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag kan skilja på kommunister och socialister både i Frankrike och på andra ställen – Om det behöver du inte oroa dig. Socialisterna i Frankrike vilka Marcon för övrigt företrädde innan han bröt sig loss ligger ljusår till vänster om den svenska Socialdemokratin politiskt och den politik Marcon vill föra stämmer rätt väl överens med den som den svenska socialdemokratin för så därför är min bestämda uppfattnin att Marcon i grund och botten är Socialdemokrat.

          vad gäller min partitillhörighet så har jag aldrig sadlat om Lars – Socialdemokrat har jag varit sedan födseln och Socialdemokrat kommer jag att förbli så länge jag lever.

          Däremot kan jag se att du bytt partitillhörighet många gånger så frågan är snarare vad du är än vad jag är?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I vissa frågor är jag vänstersosse det är helt rätt Jonny.

  8. Jonny Disenfeldt

    ”En anpassning till resten av Europa från franska särregler som inte finns på annat håll är nog närmare sanningen Kim.”

    OK Anders, då vet vi vad socialdemokratisk politik i Sverige innebär,

    * avveckling av den så kallade ”Svenska modellen”.
    * kraftigt sänkt bolagsskatt
    * slopa 5:e semesterveckan
    * Sänka arbetsgivaravgifter
    * Avreglera
    * Sparka tiotusentals offentligt anställda och effektivisera
    * ökad frihandel inklusive avtal med USA
    … …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du jämför svenska bolagsskatter med svenska bolagsskatter så kommer du att finna att sänkningen av dessa är gjorda sedan länge.

      Tittar du vidare så ser du att vi kan stärka svensk offentlig sektor och bygga ut den än mer för att nå den nivå marcon vill sänka den franska offentliga sektorn till.

      I övrigt så är det han gör att kopiera svensk socialdemokratisk politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.