Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Att det inte redan nu är förbjudet med könssegregerad undervisning är en skandal.

Jag ska öppet erkänna att jag levde i en villfarelse som innebär att jag tog för givet att vi redan beslutat om att könssegregerad undervisning i skolan är förbjudet både vad gäller klassindelning och vid undervisning i enskilda ämnen – Att så inte är fallet anser jag därför vara en stor skandal.

Därför tycker jag att det är bra att regeringen och Fridolin reagerar och ger order till Skolverket och Skolinspektionen att se till att ett förbud mot könssegregerad undervisning skrivs in i skollagen med omedelbar verkan.

För mig är det självklart att samma regelverk som gäller i resten av samhället ska gälla även i skolan och att män och kvinnor och pojkar och flickor ska behandlas lika i alla situationer.

Självklart ska all undervisning i skolan vara gemensam även idrottsundervisning då allt annat är fel i ett demokratiskt land som Sverige – Därför ska skollagen ändras NU.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

92 kommentarer

  1. Alexander

    Nu ska jag vara oerhört cynisk. Jag tror att för att någon politiker på allvar ska reagera över det som sker på Värnhemsskolan så måste det hända något drastiskt. Kanske att en dotter till en högt uppsatt politiker blir våldtagen? Eller att en lärare mördas? Tyvärr är det nog det enda som hjälper. Alla som fortsätter med floskler, t ex Anders Forss, kommer nog bara att förstå den dag de själva eller någon nära råkar riktigt illa ut. Då kan jag stå där och vara spydig med kommentarer som ” har ni provocerat gärningsmännen?”, eller ”Sverige har aldrig varit säkrare”. En dag når problemen även ”adeln” som skapat detta, och då blir det ett j-la liv….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tror inte att det finns någon politiker som inte tar händelser som dessa på allvar. Vi jobbar stenhårt för att skapa en integration som löser problemen.

      Att etablerade politiker sedan inte följer den lösning du vill använda – Dvs. att stoppa invandring och skicka tillbaka de som redan kommit och som du anser skapar problem är en helt annan sak än att politiker inte bryr sig om problemet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag skulle självklart försöka se till att förändring kommer till stånd snarast.

  2. Alexander

    Jag har inte påstått att vi ska stoppa invandringen och skicka tilbaka alla. Varför ljuger du hela tiden? Åk ner till Malmö och ta med Stefan Fölster. Berätta att det är färre sociala problem ju fler invandrare det är. Sedan sätter du dina egna barn i en liknande skola. Fast det kanske är tryggare med en privatskola/friskola? Ingen mångkultur för Anders barn…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är precis det du både direkt och indirekt säger i inlägg efter inlägg Alexander.

      Om inte berätta i sådana fall hur du vill lösa problemen.

  3. Lars Flemström

    Jag uppmanar dig enträget att inte uttala dig om vad jag ”försöker säga”. Det jag har sagt, har jag sagt, och ingenting annat.

    För ett par timmar sedan hörde jag en debatt mellan Gustav Fridolin och Daniel Riazat från Vänsterpartiet. Gustav Fridolin uttalar sig mer försiktigt nu, men förstår fortfarande inte vad det handlar om. Riazat förstår precis. Du har inte ens V med dig i dina angrepp på religionsfriheten.

    Jag vill också påminna dig om att jag hela tiden har varit av den åsikten att S ska ha som mål att bilda en socialdemokratisk enpartiregering, i första hand med V som stödparti. Inte för att jag är särskilt förtjust i V:s politik, det är jag inte, eftersom jag har invändningar mot stora delar av deras politik, men tycker dock att dom har en hyfsad fördelningspolitik. Och tycker att det är mer ordning och reda med V, och det är det inte med Mp.

    Man vet var V står i olika frågor, och V vet var gränserna går för politisk maktutövning, om man inte ska bryta mot demokratins spelregler och gällande mänskliga rättigheter. I varje fall visade Riazat att han gör det. Det är precis som Riazat sa, att Fridolin blandar ihop två olika frågor.

    Dessutom tycker jag att det är beklämmande att du, som så gärna vill framställa dig som en exemplarisk anti-rasist, nu instämmer i den islamofoba hetsen mot skolflickors rätt att slippa exponera sina kroppar för manliga skolkamrater, om de inte vill.

    När vi har problem med terrorism under islams täckmantel, vill Frodolin göra om lagarna så att oskyldiga skolflickor blir lagbrytare – som ska jagas i stället för terroristerna. .

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag angriper inte religionsfriheten alls Lars. Sverige är ett sekulariserat land och lagar och regler går före religiös övertygelse – Så ser ordningen ut och det är den ordningen vi alla måste förhålla oss till.

  4. Alexander

    Dårskapen fortsätter. Liseberg redigerar bort ljushåriga och ersätter de med mörkhåriga för mångfaldens skull….

  5. Alexander

    Anders

    Jag har flertalet gånger beskrivit vad jag vill göra för att lösa problemen. Fast du bara tjatar om rasism osv…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det gör jag inte alls Alexander – Det jag tjatar om är effektiv integrationspolitik stödd av förslag på hur en sådan ska utformas.

  6. Lars Flemström

    Även i ett sekulariserat land ska religionsfriheten skyddas av lagar och regler, enligt Europakonventionen art. 9. Du har svalt militanta ateisters argumentation mot religionsfriheten med hull och hår och därmed angriper även du religionsfriheten.

    Du har tydligen inte förstått vad som menas med ”sekulariserat”. Därmed menas att staten inte ska ta ställning för eller mot utsagor av typ ”Gud finns inte” eller ”kristna och muslimer tror på samma Gud” och tvinga medborgarna att tro på det, som staten har bestämt.

    I en sekulariserad stat ska politiska beslut inte grundas på trosföreställningar om ”kärlek” eller ”girighet”. Endast Gud kan se in i andra människors själar och avgöra drivkraften till politiska åsikter och förslag. Men du har kanske någon direktkanal till Gud, som låter dig veta vad han har sett?

    Du fortsätter att göra religionsfriheten till frihet från religion, varför du också i demonstrationsfrihetens namn borde ivra för ett förbud mot 1 maj-demonstrationen.

    Måste vi inte ta hänsyn till dem som blir kränkta och upprörda vid åsynen av röda fanor? Det är en högst väsentlig skillnad mellan att tåla vad andra har för sig och att tvingas att själv delta.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har på inget sätt svalt någonting Lars utan bara konstaterat att lagen gäller alla på lika sätt oavsett trosinriktning.

      Religionsfrihet är att kunna tillbe vilken Gud man vill och i livet leva på det sätt som ens religiösa tro föreskriver vilket går alldeles utmärkt i Sverige. Däremot står aldrig religion ovan lagen och vill man att så ska bli fallet måste i sådana fall grundlagar och andra regelverk ändras vilket bara kan ske om de som vill ändra skapar majoritet i frågan.

      Även i länder som Malaysia och Indonesien och UAE så gäller landets lagar och regler för alla – Därutöver finns ett speciellt lagrum för muslimer som dömer i äktenskapsmål mm. som har med religion att göra men då bara för de som är muslimer och bara i fall där man t.ex. begår äktenskapsbrott, dricker alkohol mm.

      I dessa länder måste även de som är troende följa alla lagar som gäller för samtliga medborgare och de lagar som tillhör religionen står aldrig i konflikt mot övriga lagar som gäller alla.

      • Lars Flemström

        I Sverige har vi inte särskilda lagar för muslimer och sådana ska vi inte heller ha. Fridolin vill uppenbarligen – i strid med både svensk grundlag och europakonventionen om mänskliga rättigheter – ha en lagtillämpning, som tvingar muslimer och kristna m. fl. troende att välja mellan att följa lagen eller sin religion. Fridolin vill göra muslimska skolflickor till kriminella individer om de väljer att följa sin tro, även om de inte begår handlingar som är brott enligt nuvarande strafflag.

        Det är så förföljelse av religiösa minoriteter brukar börja. Man gör religionsutövningen kriminell. Krav från muslimska grupper på särlagstiftning för muslimer – eller att muslimska lagar (sharia) ska gälla för alla – torde komma som brev på posten. Detta skulle leda till ytterligare polarisering av det svenska samhället, vilket ytterligare skulle motverka integrationen av invandrare.

        Europakonventionen gäller inte i Malaysia, men i Sverige. Alla lagar ska tolkas och tillämpas enligt grundlagarna inkl. Europakonventionen, som gäller som grundlag i Sverige efter EU-inträdet. Det får även Fridolin rätta sig efter.

        Jag har aldrig stött ”fri invandring” eller målet att vi ska bli 30 miljoner invånare i detta land genom invandring. Men den invandring som vi har haft, den har vi haft, och därför anser jag mycket bestämt att vi ska respektera invandrares mänskliga rättigheter, inkl. religionsfriheten enligt Europakonventionen art. 9.

        Men jag förstår inte varför du vill ha genomfört åtgärder, som i praktiken vore tvångsintegrering även av personer med tillfälliga uppehållstillstånd, om du redan nu ser problem med att respektera invandrares mänskliga rättigheter. De problemen torde ju inte bli mindre, om även personer med tillfälliga uppehållstillstånd blir så fast förankrade i Sverige, så att de vägrar åka hem när tillstånden har löpt ut.

        Jag har debatterat med ateister under flera år på kristna bloggar, och är fullt medveten om att det finns militanta ateister, som vill inskränka religionsfriheten för alla troende (inte bara muslimer) och att de även försöker inympa dessa idéer även i det socialdemokratiska partiet.

        Demonstrationsfrihet = demonstrationsfri 1 maj?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Som jag och vad jag utgår från är majoriteten av alla tycker så ska vi inte ha könsuppdelad undervisning i Sverige och fungerar inte lagen som politikerna avsett måste politikerna ta sitt ansvar och ändra lagen så att den fungerar som avsett – Svårare än så är det inte.

          I ett sekulariserat land så är lagen det som styr och då utan att ta hänsyn till vad olika religioner säger. Förföljelse av religiösa minoriteter blir det om vi förbjuder dem att praktisera sin religion eller att hålla sina möten och det har aldrig och kommer aldrig att bli aktuellt i Sverige så länge nuvarande regering eller Alliansen innehar regeringsmakten.

  7. Alexander

    ”Vilket är en skröna utan verklighetsförankring vad gäller deras motiv”

    Personal på Liseberg säger rakt ut att de vill mer mångfald….

    Du anklagar visst mig för både det ena och det andra, ljuger om vad jag skrivit osv. I snart 20 år har jag påpekat vad som borde göras. Jag har mailat och ringt politiker och media. Hela tiden har jag fått höra hur hemsk jag är och hur fantastiskt bra invandringen är. Varför ska jag fortsätta när ni bara slår ifrån er och hånar mig för vilken rasist jag är? Ett förslag ska du få. Ring hela Aftonbladets ledarredaktion, ledande miljöpartister, din partiledare och alla andra som jämt hävdar hur fantastisk mångkulturen är. Ta med era nära och kära och bosätt er i de förorter där den är ständigt närvarande. Låt era barn gå i skolor likt Värnhemsskolan och skicka ut era tonårsdöttrar på kvällarna. Ta del av det ni hela tiden propagerar för är så bra. Fast det kommer inte att ske,för ni är hycklare som inte själva vill bo i den skit ni skapat. Som sagt, det är bara vi ” vanligt folk” som ska behöva råka illa ut. Ni som orsakat problemen flyr. Vidrigt!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du ska inte blanda ihop mig med andra Alexander. Jag är mycket noga med vad jag skriver och har som klar och uttalad policy att det som publiceras på min blogg ska vara fritt från rena personangrepp och fritt från racism och främlingsfientlighet.

      Jag har följt det lilla som sagt om det som påstås ha hänt på Liseberg och som jag ser saken så saknas bevis vilket gör att jag för tillfället avskriver det som just en skröna.

      Personligen bor jag i ett bostadsområde som är oerhört mångfacetterat vad gäller antalet nationaliteter. Där jag bor bodde vid sista räkningen 57 olika nationaliteter sida vid sida utan problem och i en god miljö där alla hjälper alla.

      Att det ser ut så beror på att vi varje dag jobbar med att bygga broar och se till att alla människors lika värde respekteras och upprätthålls i alla lägen.

      Skolorna o området är oerhört blandade och trots det är resultaten goda bland eleverna och man kan röra sig fritt utan problem. Det som sker här kan ske på andra håll med och lösningen är att se till att segregationen bryts och att alla människor respekteras för den de är.

      Sålunda flyr jag inte från någonting alls Alexander – Snarare tar jag ansvar och ser till att göra mitt för att det ställe jag bor på ska bli bra och tryggt för alla.

      • Alexander

        Var har du läst om det på Liseberg?

        Varför tar du inte med dig alla dina meningsfränder och ordnar upp det som sker i Malmö? I stället beskriver du ditt eget område som Paradiset och du är Gud Fader själv. Ta då och bosätt dig i ett ghetto och ta del av att dina barn blir misshandlade och trakasserade. Det är den verklighet andra upplever. Den skulle du och andra mångkulturfantaster behöva se.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Mitt val utifrån familjeband blev att bosätta mig i Umeå och det valet styrs inte av andra anledningar än det. I övrigt läs mitt andra svar till dig i samma fråga.

  8. Alexander

    Anders

    Försök att sätta dig in i det som andra upplever. Tänk dig att dina döttrar dagligen blir trakasserade och t om utsatta för övergrepp. Då ska jag stå där och påpeka hur förträffligt det är…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag försöker sätta mig in i hur andra har det i allt jag gör och föreslår – Det är just därför jag vill lösa problemen från grunden så att lösningen blir hållbar.

      Fram till nu har jag inte sett ett enda förslag från dig på hur du vill lösa problemen – Däremot en kassa klagomål på mina förslag utan att komma med motförslag.

  9. Alexander

    Anders är urtypen för en besserwisser och politiskt korrekt person. HAN har inga problem, HANS barn går i en bra skola och HANS fru blir inte utsatt för tråkigheter. De bygger broar och står upp för allas lika värde. Ta med dig barnen till Värnhemsskolan och sätt dig som en gudfader och red ut alla problem…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi bor där vi bor Alexander och var och en måste jobba på sin plats – Om och i sådana fall när jag eventuellt får ansvar för sådant som sker i hela landet så kommer jag aktivt att jobba i hela landet – För stunden är det Umeå som gäller.

  10. Alexander

    Anders

    Jag har i tidigare inlägg kommit med mängder av förslag på hur problemen ska lösas. Det enda du då säger är att jag är främlingsfientlig och att jag inte står upp för allas lika värde. Hade du och andra lyssnat så hade situationen varit annorlunda. Nu försöker ni på något ofattbart sätt skuldbelägga mig och påstå att jag inte har några lösningar. Fine, men gnäll då inte på vakter och taggtråd på skolor. Det är din och alla andras vurmande för en slapphänt invandringspolitik som fört oss hit. Tyvärr måste jag vara med och betala, men jag ska ärligt erkänna att det blir vanligare att jag ”glömmer” att ta upp vissa inkomster.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har aldrig beskyllt dig för att vara främlingsfientlig och du har aldrig och då säger jag aldrig presenterat ett enda eget förslag på hur du vill lösa de problem du målar upp.

  11. Alexander

    ”Jag har aldrig beskyllt dig för att vara främlingsfientlig”

    Du har påstått att jag hatar invandrare och att det måste vara jobbigt att känna så.

    ”aldrig presenterat ett enda eget förslag”

    Varför ljuger du? Jag har pratat om absolut säker identifiering för att få stanna och att oftare använda möjligheten att utvisa brottslingar. Det är bara några exempel.

    Förstår du att du skapar ett politikerförakt med ditt sätt att ljuga och aldrig erkänna att du gjort fel? Du skäller på SD och att de ljuger, förvanskar osv men du gör exakt likadant. Fast å andra sidan ljög statsministern om utbildningsnivån hos nyanlända så det kanske är order uppifrån…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har sagt att det framstår som om du hatar invandrare och att det måste vara jobbigt – Det är inte att påstå att du är främlingsfielntlig.

      Absolut säker identifiering hör jag för första gången nu från dig och jag har inte motsatt mig att vi måste veta vem personen vi ger asyl är – Det är det som är Migrationsverkets jobb att ta reda på när de beviljar eller avslår en asylansökan.

      Tvärt emot vad du påstår så får jag mycket positiv feedback för mitt sätt att vara som politiker – Bara i går fick jag 3 telefonsamtal från personer som ville förmedla just det – Att det jag gör är bra och att jag gör skillnad.

  12. Alexander

    Anders

    Så att hata invandrare är inte synonymt med att vara främlingsfientlig?

    ”Absolut säker identifiering hör jag för första gången nu”

    Fast det har jag skrivit och även sagt när vi pratade på telefon…

    Hur många tror du det är som inte uppskattar att du ljuger?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om vi börjar från slutet så ljuger jag inte däremot står jag rakryggat upp för den ideologi och den politik jag brinner för.

      • Alexander

        Återigen, att hata invandrare är alltså inte att vara främlingsfientlig?

        Varför kommenterar du inte att jag tidigare nämnt absolut säker identifiering?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det senare har jag skrivit om och det beror helt på vad man lägger in i det begreppet.

          Det som är viktigt at känna till är att merparten av befolkningen i de allra flesta länder saknar pass. De har förvisso i regel nationella ID kort men flyr man och tvingas lämna allt är det rätt troligt att även dessa försvinner i samband med flykten.

  13. Alexander

    Anders

    Förklara hur jag är. Hatar jag invandrare men är inte främlingsfientlig?

    Varför ljög du om att jag inte kommit med förslag?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den första gång jag hört ett sådant förslag från dig var i den kommentar du postade igår så jag ljuger inte.

      Dessutom är du som vanligt långt från ämnet i inlägget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad du är är upp till dig själv att avgöra – Det jag sagt är att du ser ut att drivas av att leta efter fel hos invandrare och fel med invandrigen och att ha någon annan uppfattning om ditt politiska värv är svårt baserat på de kommentarer du skriver på min blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.