Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Demokratisk socialism är framtidens politiska trend!

Rubriken kan säkert ses som utmanande av många men de som känner mig vet att jag gillar att sticka ut hakan och att jag ofta får rätt i mina förutsägelser – Därför ska jag sticka ut hakan extra mycket denna gång genom att påstå att den sorts Demokratiska Socialism vi Socialdemokrater står för är framtidens politik world wide.

Jag vet att många kommer att säga att jag är helt fel ute men det tar jag därför att jag är övertygad om att jag kommer att få helt rätt om vi pratar om tidsspannet från nu och 8-10 år framåt.

I grunden är demokratisk socialism lätt att förstå då grunden i den demokratiska socialismen handlar om ett samhällsbygge som i allt den gör hyllar principen ”Av alla efter förmåga – Åt alla efter behov”

Hur kan jag då påstå att detta är framtidens politiska trend?

För mig är svaret på den frågan mycket lätt att besvara – Därför att nyliberalism, konservatism och renodlad högerpolitik tagit världen till så extrema ytterligheter att mänskligheten inser att den enda hållbara politiken är den som strävar efter det jämlika samhället och det samhälle som tillerkänner alla människor lika värde.

Trumps intåg i USA kommer att påskynda den processen då Trump tack vare att han saknar politisk skolning kommer att avslöja nyliberalismens och högerpolitikens dolda agenda och fula ansikte.

Att göra skillnad på människa och människa och att se till att de redan rika skor sig ännu mer på övrigas bekostnad är politik som mycket snart nått världs ände.

Bernie Sanders må ha misslyckats med att bli demokraternas presidentkandidat och sedemera president i USA men det avtryck han gjort i den amerikanska politiken kommer att växa sig starkt och vinna nästa presidentval och många därefter.

Det som är viktigt att förstå är att den politik Bernie Sanders predikar och som har fått fotfäste är samma Demokratiska Socialism som Olof Palme predikade på sin tid – Allt vi kan säga är att Palme var långt före sin tid och att frukterna av hans politiska gärning och budskap kommer att visa sig långt efter hans död.

I USA stöddes Sanders av den yngre generationen som från botten av hjärtat längtar efter en ny sorts politik – En politik som förutom att den innebär en övergång till hållbart leverne även ser till att samhället blir mer jämlikt. Denna yngre generationen kommer att växa allt eftersom och dominera nästa val och valen därefter och det är där vi kommer att se starten på den Demokratiska Socialismens framtida dominans.

Efter USA följer resten av världen – Den ordningen har vi sett länge då det som blir populärt i USA har för vana att sprida sig till resten av världen med blixtens hastighet tack vare media och internet.

Efter USA följer EU därefter resten av världen och sett mot den bakgrunden känner jag mig mycket lugn och helt säker på att politiken i världen kommer att ta den riktning jag förutspått.

”You can fool some people some times but you can not fool all the people all the time” – Så sjöng Bob Marley och att hans ord var sanna och en beskrivning av verkligheten kommer alla att få uppleva när de betraktar morgondagen.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

124 kommentarer

  1. Alexander

    En grupp arbetare med hundratusentals personer lyckas alltså få EXAKT samma medianlön som gäller för ALLA arbetande i landet. Håll med om att det är höga odds på den…. Johnny, det skulle vi lagt en hundring på!

      • Jonny Disenfeldt

        Exakt vad jag hela tiden påpekat. LO redovisar medianlön för EN grupp, hos SCB kan man få medianlön dels för enstaka yrken, uppdelning på kön, uppdelat på privat/kommunalt/landsting/statligt OCH en median för alla arbetstagare i Sverige.

        Den LO använder är den som gäller privat anställda arbetare.
        Något som Anders Forss inte förstod och sedan fastnade i sin väv av lögner för att han ju ofelbar och kan aldrig ha fel…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Se mitt förra svar till dig – Denna diskussion är för mig avslutad för länge sedan.

  2. Alexander

    Anders konsumerar både svenska och utländska nyheter på tv, dessutom läser han minst 10 tidningar varje dag. Ändå vet han inte att statsministern uttalat sig om Peter Springare. Anders Ygeman har också kommenterat….

    ”Vart får du det ifrån?”

    Titta på LO:s hemsida så ser du klart och tydligt att en specifik grupp har EXAKT den medianlön som gäller för alla arbetande…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad gäller medianlönen så är den diskussionen avslutad för länge sedan – medianlönen i Sverige är 25.750 kr/månad.

  3. Alexander

    ”till skillnad från dig som bara letar sådana nyheter”

    Oj vad jag letade. Tittade två minuter på Aftonbladet.se….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För mig så är den sortens nyheter inget jag tar på speciellt stort allvar då jag vet att den överväldigande majoriteten – Mer än 90% av alla de som kommer sköter sig.

  4. Alexander

    Om det bara är att sortera lönerna i stigande ordning finns det ju ingen än ledning att använda en komplex algoritm?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Man kan räkna ut samma resultat på olika sätt Alexander – Endera den långa vägen eller via en algoritm som gör att man når samma resultat.

      • Jonny Disenfeldt

        Här gäller Occams razor, den långa vägen vore att göra som du hittar på och först beräkna ett stort antal medianer för olika grupper och sedan vikta dessa medianer för att få fram en ny median… vilket ju i sig är matematiskt fel. Inser du inte hur löjlig du gör dig genom att insistera på dessa felaktigheter ?

  5. Jonny Disenfeldt

    ”Varje år vid den här tiden släpper LO sin rapport om vd-löner, och varje år jämför de äpplen och päron för att plocka billiga poänger.
    Detta år är inget undantag.
    De har nämligen valt ut den lilla grupp chefer som tjänar mest i Sverige, en liten grupp på 50 personer för näringslivet.
    Men de inte bara tagit deras löner utan dessutom inkluderat kapitalinkomster.
    Syftet är att få så hög genomsnittslön som möjligt.
    Sedan har de jämfört denna summa, inte med de bäst betalda arbetarna inklusive kapitalinkomster, utan med en genomsnittlig arbetare. För att få en så låg siffra som möjligt.
    http://www.svt.se/opinion/lo-sluta-vilseleda-om-vd-lonerna

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den uträkning SCB gjort för LO:s räkning är korrekt och visar en medianlön på 25.750 kr/månad som medianlön i Sverige.

      Fortsätt slösa din tid vid denna fråga om du vill för mig är den avslutad i och med att medianlönen är fastställd.

  6. Jonny Disenfeldt

    LO’s rapport :
    ”Medellönen för samtliga anställda är 30 800 kronor i månaden år 2014.
    Skillnaden är dock stor mellan arbetare och tjänstemän då medellönen är 24 900 kronor för arbetare och 36 600 kronor för tjänsteman.
    Medellönen är därmed 11 700 kronor, eller 47 procent, högre för tjänstemän än för arbetare.”
    http://www.lo.se/start/lo_fakta/lonerapport_ar_2015

    ”… att jämföra med en industriarbetarlön på 343 000 kronor ”
    http://www.lo.se/home/lo/res.nsf/vRes/lo_fakta_1366027478784_makteliten_16_pdf/$File/Makteliten_16.pdf

  7. Alexander

    Anders

    Det jag konstaterar är att privat anställda arbetare har EXAKT samma medianlön som gäller för alla arbetstagare i landet. Håll med om att det är en fantastisk tillfällighet?

      • Alexander

        Och det är EXAKT samma som gäller för privatanställda arbetare. Visst är det fantastiskt att det lyckas bli så? Det borde även du tycka, även om vi har våra olika åsikter om en hel del….

  8. Alexander

    Kommentaren avser naturligtvis att privatanställda arbetare har SAMMA medianlön som alla arbetstagare. Håll med om att det är lite märkligt?

    Jag undrar hur du ställer dig till att få ett sms från SCB med de uppgifter de gett mig? Kan det få dig att fundera eller är det meningslöst?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den medianlön som presenteras hos LO omfattar samtliga arbetstagare i Sverige både privatanställda och offentligt anställda och är satt till 25.750 kr/månad.

      • Jonny Disenfeldt

        Har du alltid haft det här problemet Anders att du inte kan erkänna att du har fel ?

        Jag skulle gissa att så är fallet att döma av hur du försvarar dina så uppenbara felaktiga påståenden, tragikomiskt. Det går hand i hand med din inställning att du är expert på än det ena och än det andra och så universellt kunnig.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inga problem med att erkänna om jag har fel men det verkar du ha.

          Om min breda kompetens inom många områden stör dig så är det inget jag kan avhjälpa Jonny. Du får ta mig som jag är.

          • Jonny Disenfeldt

            Tro mig Anders, jag tar dig precis som du är, en charlatan. Din egen påstådda breda kompetens lyser tyvärr med sin frånvaro. Gång efter gång så fastnar du i felaktigheter när det gäller verifierbara fakta, därför ska du nog hålla dig undan från fakta och koncentrera dig på din ideologiska tro.

            I dagens upplysta samhälle där vi har så mycket mer media att tillgå och enkelt kan accessa information bakåt i tiden så fungerar det inte längre att komma med lösa påståenden och utge sig för att de är fakta. Det är alldeles för lätt att kontrollera dina påståenden, något som du borde lärt dig vid det här laget.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inga problem med att du tycker så Jonny. De fakta jag presenterar är sådana jag kan stå upp för med rak rygg när som helst och att dessa fakta inte stämmer med din ideologiska uppfattning och din politiska övertygelse är inget jag avser göra något åt.

      • Alexander

        Det var inte min fråga. Jag undrar hur du ställer dig till att få ett sms/bli uppringd av de på SCB eller LO som uppger medianlönen till 28600? Är det inte intressant att få höra hur de tänker och varför de påstår det? Jag vill – komma i kontakt med de du pratat med, men du berättar ju inte vilka de är.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är helt ointressant Alexander – jag har verifierat medianlönen 25.750 kr/månad och den siffran är helt korrekt.

  9. Alexander

    Anders

    Då tar jag mig friheten att i morgon be någon på SCB ta kontakt med dig och berätta hur de ser på saken. Är det okej för din del? Får jag göra det?

    ”Det är helt ointressant”

    Är det så du ser på de som har en annan åsikt än du?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I detta fall säger jag som hans Rosling – Detta är inget man kan ha en åsikt om – Detta är fakta – Jag har rätt och du har fel så enkelt är det.

      • Alexander

        ”Jag har rätt och du har fel”

        Jag undrade om det var okej att lämna ditt nummer till SCB och LO så att de kan höra av sig?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          SCB och LO ägnar sig inte åt att ringa upp människor på din uppmaning Alexander så fungerar inte dessa organisationer.

          • Alexander

            Jag kan i alla fall fråga om de kan ringa/messa dig. I morgon gör jag ett försök så får vi se vad som händer.

            ”Frågan är akademisk”

            Kanske, men det vore intressant att se din reaction.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det kommer inte att bli någon reaktion från min sida – För mig är frågan avslutad för länge sedan i och med att det är fastställt at medianlönen i Sverige är 25.750 kr/månad eller 309.000 kr/år.

  10. Alexander

    Anders

    Jag har gett dig namn och nummer till de jag pratat med på LO och SCB. Tycker du inte att det är märkligt att de säger att medianlönen är 28600? Jag blir väldigt förvånad att den statistikansvarige på LO inte känner till siffran 25750. Nu undrar jag, finns det någon person som kan få dig på andra tankar? Hur skulle du reagera om Karl-Petter Thorwaldsson sade 28600?

  11. Jonny Disenfeldt

    Anders Forss ”För mig är frågan avslutad för länge sedan i och med att det är fastställt at medianlönen i Sverige är 25.750 kr/månad eller 309.000 kr/år.”

    Det som Anders Forss tror är skrivet i sten, det spelar ingen roll vilka fakta som presenteras, om verkligheten intye stämmer så gäller Anders Forss tro.

  12. Alexander

    Fast det innebär ju inte att din tro alltid är verklighet. Vad säger kristendomen om att fara med osanning?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag skriver är inte osanning Alexander. Att du råkar ha en annan politisk uppfattning än mig är en helt annan sak än osanning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.