Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s utspel om asylsökande är bara rubrikfiske.

De allra flesta vet redan att SD har en skrämmande människosyn när det gäller invandrare. Det nu aktuella utspelet från Kent Ekeroth om att asylsökande ska hållas inlåsta i avvaktan på att deras ärende ska avgöras och som dessutom stöds av Richard Jomshof och SD:s partiledning får därför ses som rubrikfiskeri och ett sätt att skapa publicitet runt ett parti som fallit in i medieskugga.

På annat sätt går det inte att tolka det inträffade då bägge herrarna borde vara fullt medvetna om att det de föreslår går emot både svensk lag och FN:s konventioner om medborgerliga och politiska rättigheter.

Låt oss där för betrakta utspelet för precis vad det är – Ett sätt att skapa publicitet för SD och därmed komma ut ur den massiva medieskugga SD för närvarande befinner sig i.

Utspel som dessa befäster det jag sagt i en rad tidigare inlägg – Nämligen att SD kommer att återgå till att vara ett parti som framgent och vid tidpunkten för nästa val befinner sig på en nivå runt 4%-spärren till riksdagen.

Riktig politik drivs av etablerade partier som har en politik för alla skeenden i samhället – Inte av missnöjes och/eller enfrågepartier som precis som jag sagt tidigare brukar dansa en sommar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

6 kommentarer

  1. Eva

    Nu blevjag provoserad! Riktig politik drivs av etableradepartier’ Var lite försiktig ch vara så bastant,det är precis sånna uttalelser som får många och se rött. Etablerade partier har en tendens och ha en arrogant och en ’besservisser’förhåll till sina välgare och ev flera välgare. Jag har själv erfart det och det gjorde meg skitförbannad! Finn heller argument som styrker politken i förhåll tll feks dette tilelle SD. Detta borde alla som driver med politik fatta. Varför ska Sverige f.eks ha samarbete med Turkiet,kan man ju undra,när man ser utvecklingen? Kanske det inte är bara,bara……

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag driver en politisk linje där vi socialdemokrater ska leva som vi lär och utföra det vi lovar men tittar man på SD så är de inte ens ett enfrågeparti utan ett halvfrågeparti – detta därför att de inte har några förslag på hur en fungerande integrationspolitik ska se ut.

  2. Jan

    Att Sverigedemokraterna är i medieskugga beror, delvis, på att de andra partierna anammat deras politik. Min gissning, så här mitt i mandatperioden, är att SD kommer att få 18 procent av rösterna i valet 2018. Med största sannolikhet blir det en borgerlig regering som får stöd under bordet av SD. Ingenting talar för att Socialdemokraterna återtar forna tiders röstetal. Och Miljöpartiet har åkt på pyspunka. Det gäller att se verkligheten som den är. Annars hamnar man fel.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag tror inte att vi Socialdemokrater kommer att nå hela vägen upp till 40% vid nästa val utan vi får sannolikt nöja oss med att ha stöd av drygt 30% av de röstberättigade. SD kommer att ligga mellan 4 -5 % och KD kommer att åka ur riksdagen med ett MP som balanserar på gränsen.

  3. Bergis

    Inte alls! Och Stefan Löfven har kopierat SDs politik rakt av med den nya asyllagen som trädde i kraft i Juli och som gör att de asylsökande? demonstrerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.