Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Som kommun ska vi skämmas – Undersköterskorna ska ha sin löneförhöjning.

För egen del tycker jag att det är skandal att landets kommuner inklusive min egen Umeå Kommun försöker sig på konststycket att slippa undan den löneförhöjning för undersköterskor som parterna kom överens om när avtalet slöts.

Som Socialdemokrater i en socialdemokratiskt styrd kommun borde vi skämmas för det ”fulspel” som nu pågår på lokal nivå.

Som Socialdemokrater kan vi aldrig aldrig svika landets arbetarklass och definitivt inte de som jobbar åt oss själva.

För mig är det självklart att den extra pott på ca 500 kronor/månad som gjordes upp om för alla undersköterskor ska utbetalas till alla som är utbildade undersköterskor och då oavsett av hur dessa undersköterskor råkar vara titulerade i sitt arbete.

Är man utbildad undersköterska är man det även om arbetstiteln råkar vara boendestödjare eller arbetshandledare med flera titlar som används inom kommuner och landsting för de med undersköterskeutbildning.

Det är en självklarhet att alla som anställts med krav om att de ska ha minst undersköterskeutbildning ska ha del av den avtalade löneökningen då allt annat är dubbelmoral och att svika ingångna avtal.

Som kommun ska man föregå med gott exempel – Som Socialdemokratiskt styrd kommun ska man alltid leva upp till de avtal som är slutna på arbetsmarknadens område och då oavsett vilken rekommendation SKL ger i frågan.

Därför vill jag att mina partikamrater i Umeå Kommun med Hans Lindberg i spetsen omedelbart fixar detta och ger alla utbildade undersköterskor den löneökning de har rätt till enligt avtalet – Och då undantagslöst och för alla som har den utbildningen som grundkrav för sin anställning i kommunen.

Dessutom hoppas jag att Sveriges övriga kommuner tar sitt förnuft tillfånga och gör rätt för sig i enlighet med ingånget avtal.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.