Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaternas propå om att svenskarna måste göra rätt för sig gäller inte skattesmitare.

I samband med den senaste partiledardebatten påstod Anna Kinberg Batra att bland det svenskaste som finns är att göra rätt för sig. AKB säger att den som inte gör rätt för sig sviker Sverige – Ett uttalande jag inte får att gå ihop då hon med detta vill hårdgranska bidragstagare så att dessa inte fuskar och straffa dem hårt om de fuskar samtidigt som hon inte nämner ett enda ord om vad hon vill göra med alla som fuskar med skatten.

Många påstår att moderaterna är ett skattesmitarparti vilket även jag börjar tro.

Att bedriva häxjakt på bidragstagare och samtidigt avstå från att göra detsamma på den grupp människor som ”stjäl” mest pengar av svenska staten och alla svenskar är dubbelmoral och helt felaktigt.

Förvissa ska vi sätta åt alla de som fuskar till sig bidrag – Dock måste kampen mot skatteplanering och jakten på alla bolag och privatpersoner som fuskar med skatten ha betydligt större prioritet än jakten på fuskande bidragstagare om moderaterna ska ha någon som helst trovärdighet i mina ögon.

Det är uttalanden som dessa som steg för steg visar moderaternas riktiga ansikte – Det ansikte Reinfeld, Borg m.fl. lyckats dölja under det falska epitetet Sveriges nya arbetarparti. Moderaterna är och har alltid varit storkapitalets parti – Beviset för detta är att de vill skydda storkapitalets skattefusk och jaga svaga och utsatta grupper som i desperation fuskar för att få en mindre dålig vardag.

Jag gratulerar Anna Kinberg Batra till hennes uttalande och hoppas att hon fortsätter på inslagen väg så att Sverige och svenskarna förstår att det bara finns ett arbetarparti – Socialdemokratiska arbetarepartiet.

En röst på socialdemokraterna är en röst på ett parti som ser till att ALLA måste göra rätt för sig genom att solidariskt betala den skatt de ska utan att fuska.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

4 kommentarer

  1. Lasse

    Höjda fordonsskatter- Höjda bränsleskatter. Höjda elleveranser mm. Bara kilometerskatts-förhöjningen kommer nu kosta oss skogsägare 2 miljarder extra bara för att kunna få ut sitt timmer. Samt höjda skatter för handelsgödsel ,och alla andra påslag S funderar på. Endera får vi företagare skatteplanera eller flytta vår produktion utomlands. Har ett företag inom jord och skogsbruk som snart beskattats sönder ,samt att staten konfiskerar mer och mer av min skogsmark på grund av rödlistade och ICKE rödlistade arter (en fullständig godtycklig bedömning utan rätt till överklagan ).
    Mitt tillverkningsföretag har idag all produktion utomlands 90 st arbetstillfällen, skattar gör jag för varenda krona. Hade jag valt att producera i Sverige hade redan detta företag varit i konkurs. Detta är min verklighet som företagare, företagare som du verkar dra över en kam som fifflare. Var ligger problemet, S är definitivt inget företagarvänligt parti ,får ni härja några år till kommer företagarflykten öka katastrofalt. Ska sen företagarna få stå för 25 % av sjukfrånvaron på sina anställda enligt S förslag så har ni slagit ut de som tidigare varit sjukskrivna fullständigt. För vem vågar anställa tidigare med stor sjuk frånvaro.
    Företag utan vinstmål existerar inte.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med är jag lika mycket emot kilometerskatt som du är och jag kommer att göra allt jag kan för att se till att en sådan inte införs då den slår hårt och orättvist på de som bor i landsdelar där avstånden är stora.

      När jag pratar skatteplanering pratar jag om den skatteplanering store företag som SCA gör vilket innebär att de inte skattar i Sverige överhuvudtaget. Det är den sortens skatteplanering som är skadlig.

      Det fungerar mycket bra att driva företag i Sverige och våra skatter är förhållandevis låga i ett internationellt perspektiv. Då jag inte känner ditt företag och dess verklighet är det omöjligt att kommentera detta närmare men jag är helt övertygad om att även ditt företag skulle kunna ha sin produktion i Sverige och ändå göra vinst.

      Får jag som jag vill så kommer företag som tillverkar utanför EU och sedan importerar det de tillverkar till EU att behöva betala importtullar för detta som motsvarar vad de rimligen borde betalat i skatt. Dessutom är det så att en företagsägare ska betala skatt i det land där denna har sin juridiska hemvist även om vinsten uppkommit i et annat land – Detta på de vinster som man tar ut ur företaget.

  2. Caanita

    Jag anser att din argumentation är väldigt ensidig. ”Ett enda parti som ser till att alla måste göra rätt för sig”.
    Hur är det med Mona Sahlins ”väntjänster” gentemot sin skyddsvakt, Margoth Wallströms lägenhet,
    Kommunals festande, Marjasins klipp och klistra, alla föredettingar inom socialdemokratin som nu arbetar för ”kapitalet” mm mm mm ??????
    Självklart är skattefusk, fiffel och båg förkastligt, men tyvärr är ”gratis gott” även inom socialdemokratin, så en mera nyanserad debatt vore på sin plats.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag väljer att angripa det som sker i nuet och jag har i många tidigare inlägg kritiserat även mina egna om jag anser att de gjort fel. Skattefrågan är dock den viktigaste av alla då det är statens skatteintäkter som avgör vilken välfärd vi kan bygga – Att då vilja angripa och kontrollera de som på olika sätt tvingas använda sig av välfärdssamhällets nödsystem utan at angripa de som fuskar och inte betalar sin andel till välfärdssamhällets system rimmar illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.