Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Höjningen av marginalskatten är en akt av kärlek!

För många kan kanske rubriken te sig lika fel, som svår att förstå. Därför kommer jag att ägna detta inlägg åt att förklara vad jag avsåg när jag satte rubriken på det sätt jag gjorde.

I min värld så finns det två till varandra motstående ytterligheter, KÄRLEK och GIRIGHET, dessa är ytterligheter på var sin sida. Som människor och medborgare lever vi sedan våra liv varande närmare den ena eller andra ytterligheten, både i tanke likväl som i handling.

Ur kärlek föds egenskaper som solidaritet, omsorg, hjälpsamhet och ömhet med flera goda egenskaper. Ur girighet föds vad jag betecknar som mindre goda egenskaper såsom egoism, självgodhet, hat och avund.

Själv försöker jag leva mitt liv följande kärlekens budskap (även om jag misslyckas ibland). Det innebär att jag alltid försöker sätta andras behov före mina egna, och att jag genom hänsyn och glädje försöker visa alla människor samma respekt och värde.

Jag vågar mig därför på att hävda att, Socialdemokratiska Arbetarpartiet och den ideologiska värdegrund, på vilken vi sedan bygger vår politik, har sin grund och sitt ursprung i kärleken. Därför blir den politik som vi för lika solidarisk som kärleksfull.

Varför är då höjd marginalskatt för de drygt 70.000 människor som tjänar bäst i vårt land en akt av kärlek?

Den är en kärleksfull akt därför att det är högst rimligt att alla människor som anser sig stå kärleken närmast i sin livsföring, också förstår att man om man tjänar lite mer, måste betala tillbaka till samhället i högre utsträckning än de med lägre inkomster.

Det är dessa skatteintäkter som sedan gör att vi alla kan skapa den svenska välfärdsmodellen, en modell där alla har samma möjlighet till skola, vård och omsorg.

Det är just genom kärleksfulla beslut bakåt i historien som vi Socialdemokrater kunnat skapa ett system med gratis skolor i vårt land, något som i andra länder kostar enorma pengar. Jag är helt säker på att de allra flesta av de som i dag ingår i gruppen av de drygt 70.000 inte skulle finnas där om skola och utbildning kostat pengar även i Sverige.

Vi får aldrig glömma att saker som vi i Sverige betraktar som självklara, i de flesta länder bara är möjliga att uppnå för den rika eliten.

Att sedan på nyheterna i TV, få höra hur företrädare för fackföreningarna Ledarna och TCO uttalar sig negativt och nedsättande om de kommande marginalskattehöjningarna gör mig mycket ledsen.

De hävdar att skattehöjningar kommer att ha en negativ effekt på det svenska samhället, och på människors vilja att förkovra sig genom utbildning, deras vilja att bli chefer och ledare, samt viljan att bli entreprenörer och egna företagare.

Detta synsätt är helt och fullt drivet av GIRIGHET, alldeles speciellt eftersom man av deras uttalande, lätt kan dra slutsatsen att den enda anledningen till att vilja förkovra sig och göra karriär är pengar och ekonomisk vinning.

Detta är det ultimata beviset på tänkande drivet av girighet!

Jag har själv gjort internationell karriär och kommit högst upp på vad som betecknas som karriärstegen, men har jag gjort det för pengarna? Inte alls är svaret!

Drivkraften till att förkovra sig, viljan att göra karriär eller starta ett företag får aldrig vara driven av pengar och ekonomisk vinning. Jag vet dessutom att jag om jag frågar andra framgångsrika karriärister, får samma svar som om jag givit det själv och uttryckt vad som drivit mig.

Drivkraften bakom beslutet att vilja göra karriär, skaffa högre utbildning, eller bli entreprenör måste alltid bottna i en vilja att testa sina egna gränser. Man måste för att lyckas med ovanstående, ha en vilja töja gränsen för det omöjliga och skaffa sig själslig, snarare än ekonomisk tillfredsställelse.  Då, och bara då blir individen framgångsrik över hela linjen. Således kommer höjda marginalskatter aldrig att hindra genuina karriärister och entreprenörer från viljan att sträva framåt och uppåt.

Jag vill därför hävda att de företrädare för Fackföreningarna Ledarna och TCO som uttalar sig negativt och högljutt om de kommande skattehöjningarna, i själva verket är en produkt av det moderna Sverige, och att de i sina tankar och i sin livsföring i övrigt ligger betydligt närmare GIRIGHETEN än KÄRLEKEN. Drevs de av kärlek skulle de aldrig fälla sådana uttalanden.

Min slutsats är därför att vi har ett digert arbete framför oss inom politiken med att förklara för svenska folket vad skillnaden är mellan en kärleksfull ideologi versus en girig ideologi. När detta är gjort kan vi sedan börja resan mot ett Sverige fyllt av mer kärlek och solidaritet.

Den utmaningen har jag redan antagit i och med mitt politiska engagemang i Socialdemokraterna, och jag kommer där att aktivt och ihärdigt arbeta med att fullgöra min dröm om ett jämlikt och kärleksfullt Sverige. En nation som kan stå som lysande exempel för resten av världen för hur en nation bör och kan byggas.

Eller som jag brukar säga: ” Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut du fattar idag” 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.