Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Lagförslaget om att kriminalisera sexköp utomlands bör skrotas omedelbart.

Låt mig börja med att säga att jag tycker att den svenska lagstiftningen som gör köp av sexuella tjänster inom Sveriges gränser är helt korrekt och ett viktigt verktyg för att angripa ett problem som funnits länge – Detta så länge som lagen tillämpas inom Sveriges gränser där svensk lag ska gälla utan inskränkningar.

Däremot är jag stark motståndare till att den svenska sexköpslagen ska kunna tillämpas på sexköp som görs utanför Sveriges gränser.

Då av den enkla anledningen att jag till fullo håller med Lagrådet och andra remissinstanser som sagt nej om att ett införande av denna sorts lagstiftning kommer att öppna upp för något som kan få oanade konsekvenser för människor av andra nationaliteter då de som besöker Sverige och här bryter mot det som är förbjudet i lag i deras hemland.

Det finns en anledning att varje land har en suverän rätt att besluta om och införa lagar gällande i sitt eget land – Den ordningen ska vi inte ändra på genom att införa en ordning som åsidosätter kravet på att dubbel straffbarhet för att en svensk domstol i Sverige ska kunna döma för brott begångna utomlands.

Det jag främst fruktar är att många länder som styrs av religiösa lagar ska börja döma sina medborgare för brott mot dessa som deras medborgare begår under sin vistelse i Sverige. Därtill håller jag helt med om att Sverige om detta införs kommer att lämna dörren vidöppen för andra länder att med hjälp av sin nationella lagstiftning straffa sina medborgare för brott begångna i Sverige.

Med det sagt så hoppas jag att regeringen tar sitt förnuft tillfånga och stoppar förslaget innan det når riksdagen då denna förändring av lagstiftningen är direkt skadlig för vårt land och framför allt för vårt förtroende i andra länder såsom varande ett fritt, öppet och fullt ut demokratiskt land som följer internationell kutym och tradition.

Problemet med varför sex köps och säljs måste lösas på hemmaplan då det i min värld är i orsaken till att behovet av sexköpet uppkommer som måste lösas om vi som samhälle önskar lösa problemet permanent.

Anledningen till varför behovet uppstår har jag många teorier runt ikring men de teorierna kan vi med fördel debattera på annan plats än i bloggen då grundproblemet till att behovet av att köpa sex enligt mitt sätt att de handlar om helt andra saker än sexköpet och sexhandeln i sig.

Därför – Skrota lagförslaget om att kriminalisera sexköp begångna utomlands av svenska medborgare och gör det nu.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

42 kommentarer

  1. Brorson

    Du har fel. Varje land har inte en suverän rätt att besluta om och införa lagar gällande i eget land.Du är alltid så fyrkantig och förstår inte att det finns flytande gränser. Ska Sverige sälla sig till skurkstaterna, som inte respekterar några internationella rättsregler?

    Varför pekar du särskilt ut länder, som styrs av religiösa lagar, men inte Kina som styrs av en ateistisk diktatur och dess lagar, och griper människor som är motståndare till den ateistiska diktaturen, även i andra länder och för dem till KIna? Detta ställer strålkastarljuset på vad du menar med ”demokratisk socialism”. Är det samma sak som diktatur, som har införts med fredliga medel, exempelvis en oblodig statskupp? Ja, det fanns vänstersossar, som satte upp detta som ett snällare alternativ till väpnad revolution under 1970-talet.

    Jag kan iofs hålla med om risken att andra länder, vars lagar asylsökande fortsätter att bryta mot under vistelsen i Sverige, ska lämnas ut för att dömas i de länder som de flytt ifrån.

    Ingen diskussion om den svenska sexköpslagen har haft avsedd effekt, trots att nätprostitutionen slår ständigt nya rekord. Och är det inte hyckleri att bestraffa sådant som görs helt frivilligt mot betalning, när skolsköterskor skriver ut p-piller åt 13-åringar, t.o.m utan föräldrarnas vetskap.Enligt lagstiftningen anses inte 13-åringar tillräckligt mogna för att ge sitt samtycke till handlingar. Vi har väldigt stora problem i Sverige, men det är ständiga avledningsmanövrer.

    I vissa länder med en negativ syn på sex utanför äktenskapet, är lägsta ålder för sex samma som lägsta ålder för att ingå äktenskap. I Sverige stressas unga personer att skaffa sig sexuella erfarenheter, helst med så många partners som möjligt, innan de gifter sig. Men inte mot betalning. Är de mogna nog för att avstå från erbjuden betalning, när de inte är mogna nog för samtycker och ändå har fått preventivmedel utskrivna?

    Svenska politiker tror att de alltid har rätt, och att alla andra i hela världen alltid har fel. Nu dansar alla partier efter SD:s pipa och frossar i unken storsvenskhet. Och vill förbjuda allting, som snorvalpar födda under sent 1990-tal, tror har kommit med muslimska invandrare, även om det är gamla goda svenska och kristna seder. Förbjud allting i hela världen. I synnerhet gäller det alla, som är folkbokförda i Sverige. De ska bära med sig sin svenska fotboja, vart i hela värden de reser.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vissa lagar måste ta hänsyn till EU-direktiv och FN:s regelverk om mänskliga rättigheter och konventioner – Därvidlag är vi helt överens.

      Sedan har jag aldrig uttryckt att vi ska anpassa os efter andra stater utan bara att vi ska undvika att tillämpa svensk lag på brott begångna i utlandet såvida det brott som anses begånget inte är straffbart även i det landet liksom i Sverige.

      Vad gäller Kina så ser jag inte det som en diktatur på samma sätt som dig brorson utan snarare som ett land där man sakta men säkert flyttar sig mot en blandekonomi som tillåter privatpersoner att äga företag och tjäna pengar samtidigt som man är noga med att behålla ett politiskt system som fortsatt medger att man kan lägga 10-års planer vad gäller utveckling och ekonomi.

      För mig är utvecklingen i Kina och de flesta kinesers uppskattning och gillande av landets politik bevis nog för att inte kalla landet diktatur.

  2. Bergis

    Samhället har blivit puretanskt. Bara för att vissa politiker inte får ligga eller lider av impotens ska inte straffa dem som tycker om sex. Sex är helt naturligt i Tyskland men inte i dagissamhället Sverige där feminister, batikhäxor och lättkränkta människor fått styra länge nu.

    • Bertil

      Visst Sex är naturligt men som mycket annat som är naturligt så kan överdrifter bli till en sjukdom.
      Det finns sjukdomar i allt. Makt som berusar och där stora makthavare blivit psykopater.

      Sex under normala former där bägge är med på akten är det som kan sägas vara det optimala.

      I övrigt har jag ingen synpunkt på ämnet enär jag inte har varken funderat eller skaffat mig kunskap och åsikt i ämnet.

  3. Ville-Valle

    …Anders Forss skriver: ”Därför – Skrota lagförslaget om att kriminalisera sexköp begångna utomlands av svenska medborgare och gör det nu.” Handen på hjärtat Anders Forss – varför denna upprördhet över det här lagförslaget? Hur rent är ditt eget samvete i de här frågorna efter dina i ditt eget tycke omoraliska skatteplanering i främmande länder…
    MORGANDAGEN ÄR GLÖMD I DAGENS S-BESLUT

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt samvete på området är vitt som mjöl Ville-Valle så det har ingen inverkan på min inställning i frågan.

      Skälen har jag angett i inlägget och det står jag för som varande fullt ut relevanta för att skrota förslaget.

  4. Magnus

    Kan det vara så någon brukar köpa sex utomlands eller kanske t.o.m köpt hem en fru? Men då tycker du väl också att man kan passa på att spöa sin fru och gifta bort sina barn på utlandsresan utan att riskera något straff när man kommer hem?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag varken spöar min fru eller gifter bort mina barn när jag är på utlandsresa Magnus – Kommentera med relevans så ska du se att fler tar dina kommentarer på allvar.

      • Magnus

        Självklart tror jag inte att du spöar din fru eller gifter bort dina barn, men skulle det vara okej om någon annan svensk skulle slå sin fru i ett land där det är helt lagligt? Eller att gifta bort sina barn i ett land det är lagligt, sedan kunna erkänna det hemma i Sverige utan att riskera ett straff?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Barnäktenskap är snart olagliga att registrera i Sverige och redan nu är det förbjudet i lag att lura ut barn ur landet och tvångsgifta bort dem så jag ser inte problemet.

          Att slå en annan människa är alltid fel men för dom måste lagen i det land brottet begåtts vara tillämplig och ska det dömas för brottet i Sverige ska gälla att det måste vara straffbart både i det land där brottet begåtts och i Sverige.

          • Brorson

            Sverige har ingen rätt att tvångsupplösa, ogiltigförklara eller underlåta att registrera äktenskap som lagligen har ingåtts i andra länder, om de inte strider mot den internationella äktenskapskonventionen. Detta har svenska experter på internationell äktenskapsrätt påpekat för den svenska regeringen, som försöker kringgå konventionen genom att göra ett undantag för EU-mdeborgare, som ska regisreras som gifta även i Sverige, även om den ena eller båda är under 18 år men över 16 år.

            Med ett sådant undantag kommer Sverige att bryta mot Europakonventionen om mänskliga rättigheter, som gäller för alla som vistas i ett europeiskt land och inte bara för EU-medborgare. Det är dessutom en tydligt eftergift för SD:s hets mot muslimer, trots att även kristna invandrare kommer att drabbas. SD:s strategi är att införa en orättfärdig lagstiftning, som kommer invandrare som aldrig har begått något brott vare sig i Sverige eller i sina förra hemländer att framstå som kriminella, så att hatstämningar och rädsla uppstår mellan etniska svenskar och vissa’- invandrargrupper.

            SD:s långsiktiga strategi, som inte ens alla SD-medlemmar är medvetna om är, en balkanisering av Sverige, med inbördeskrig mellan etniskt eller rasmässigt bestämda grupper som yttersta konsekvens. Det är ynkligt att hela pk-Sverige nu spelar med i den rasistiska orkestern.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har också titta över både EU-regler och FN’s konventioner på området och min slutsats är att Sverige inte bryter mot några regler – Hur det är med den saken får prövas i domstol så att vi får veta med säkerhet – Fram tills dess det är gjort är allt ren spekulation.

            Att stoppa barnäktenskap och månggifte för de som öskar leva i Sverige är viktigt då svensk lag ska gälla lika för alla som bor i landet.

          • Brorson

            Du ljuger uppenbarligen om att du har läst berörda konventioner, när du inte använder rätta benämningar på konventionerna. Europakonventionen om mänskliga rättigheter är lag i Sverige. Ett ingånget äktenskap är ett fait accompli, och kan inte göras ogjort, om inte någon av makarna begär skilsmässa. Sverige har inte rätt att neka någon, som har asylskäl, asyl för att de lever i äktenskap-Det är ju fullständigt vansinnigt, när ogifta svenskar i samma ålder få bo tillsammans under äktenskapsliknande förhållanden. Om ett gift par, som är 20 respektive 17 år vid ankomsten till Sverige, och tvångssepareras, ska de då ha rätt att gifta sig på nytt fyra månader senare, när den yngre fyllt 18.

            Jag tycker vidare att du ska hålla dig för god för att tala om ”barnäktenskap”, eftersom jag aldrig har försvarat sådana, ock det ej heller är vad saken handlar om. Du är dessutom inkonsekvent, när du motsätter dig straff för svenskar, som köper sex i utlandet, men tydligen anser att personer som är folkbokförda i Sverige ska både straffas och få sina äktenskap upplösta för att de har gift sig i något annat land, exempelvis Spanien, enligt spansk lag.

            Ett sexköp är f.ö också ett fait accompli, förutsatt att tjänsten har utförts.Du spelar på SD:s planhalva, eftersom SD försöker påskina att muslimer är pedofiler. I syfte att rikta etniska svenskars vrede mot den muslimska minoriteten i Sverige. Det är visserligen en bit kvar till den nazistiska propagandan mot judar, att judar åt kristna barn, men det är i samma sjanger.

            Det är inte ens bevisat att Muhammed hade sex med sin favorithustru Aisha, när hon var nio år. Men tidpunkten när detta skulle ha skett, hade betydelse för arvet av Muhammed kvarlåtenskap, enligt fornarabisk arvsrätt.Aishas far gjorde anspråk på arvet för sin dotters räkning. Detta är förvisso en pinsamhet för muslimer, som vill tro på de gamla legenderna, men gör inte muslimer till värre pedofiler än andra.

            Du försvarar ju ständigt din okunnighet i olika ämnen med att du aldrig läser ”alternativmedia”. Men om du hade gjort det, hade du inte bara fått kännedom om sanningar, som övrig media förtiger, utan också om den försåtliga bruna propaganda, som också florerar på dessa webbplatser. Relationen mellan Muhammed och Aisha och muslimers böjelse för pedofili är ett av favoritmotiven för den bruna propagandan. Man varvar myterna med kontrollerbara fakta (som kan verifieras genom läsning av utländsk media, som inte håller sig med svenska mediers självcensur).

            Den svenska polisen tvingades lämna tillbaka pengar, som polisen hade beslagtagit från en 17-årig rumänsk prostituerad. Hon hade ju inte fått pengarna genom att själv begå något brott. Blev hon tvångsomhändertagen av socialtjänsten? Nej, men en 17-årig fru, som levde i äktenskaplig trohet med sin 20-årige make på ett asylboende i Småland, skulle tvångsomhändertas för att skyddas mot att bli sexuellt utnyttjad av maken. Moralpaniken bröt ut när beslutet upphävdes av Förvaltningsrätten i Växjö.

            Vad hade hänt, om paret hade tvångsseparerats, han fått asyl och hon (som inte längre hade räknats som anhörig) hade utvisats till hemlandet som skild. Hon hade troligen blivit behandlad som en hora. Jag har själv medverkat i beslut om tvångsomhändertagande av barn, bl.a en muslimsk flicka. Men då fanns reell anledning.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag ljuger inte Brorson – Allt jag kan konstatera är att vi gör helt olika bedömning i fallet och så här långt har jag inte sett någon expert som ligger i linje med din tolkning uttala sig i fallet.

          • Brorson

            Den som söker finner. Men det är en fördel, om man vet var man ska leta. Den kunskapen har inte du. Men hade du inte gått en liten kurs i försäkringsjuridik i början av ditt yrkesliv? Då vet du kanske vad som menas med begreppen efterlevande make / mak samt gemensamma barn. Personer som du har tänkt göra arvs- och rättslösa för att de eller deras föräldrar inte hade fått gifta sig om de hade bott i Sverige vi tidpunkten för ingåendet av äktenskapet. I vilket land har du själv gift dig?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har kunskapen om vart jag finner informationen Brorson och mina kunskaper i juridik och i studier i ämnet är djupa även om jag inte kan kalla mig jurist eller advokat i Sverige.

            I Sverige gäller svenska regler och vad gäller arvsrätten så säger även svensk lag alla barn till en avliden ärver den avlidne – Även särkullebarn till vilken grupp dessa skulle räknas.

            Jag är gift både i Sverige och i Malaysia – Bägge gångerna under svensk lag och med mitt äktenskap registrerat i Malaysia och i Sverige vilket var ett malaysiskt krav vid tillfället som sitter ihop med klassen på arbets- och uppehållstillståndet gällande hela familjen.

  5. Brorson

    En tokig miljöpartist, värnar flickors rättigheter på följande sätt ”När detta uppdagades kontaktade jag genast rektor och utbildningschef som försäkrade att detta inte skulle fortsätta. Utbildningsminister Gustav Fridolin har varit tydlig med att könsuppdelad undervisning inte ska förekomma, och dessa regler ska givetvis gälla även i Vännäs.” (VK-bloggen idag.)

    Ministerstyre?

    Det handlar naturligtvis om skolflickors oförytterliga rätt att visa sig hel- eller halvnakna för manliga lärare och skokamrater, fastän de inte ens är giftasvuxna. Varför inte komplettera den obligatoriska simundervisningen med lärarledd praktiskt sexualundervisning? Varför får inte skolflickorna bestämma själva, om det verkligen handlar om deras rättigheter? Varför ska snuskgubbar från Mp bestämma och varken flickorna själva eller deras föräldrar?

    Vi har en kraftig ökning av både överfallsgruppvåldtäkterna och singelvåldtäkterna på skoltoaletter, där unga invandrarmän och -pojkar utpekas som skyldiga. Att detta är ett problem, får man inte ens tala om i Mp-Sverige. Vi får naturligtvis inte heller tala om Fridolins egna sexuella eskapader, som han skröt med när han var ny som politiker, men effektivt har tystats ner, sedan han blev minister med ansvar för de ungas sedliga fostran.

    Enligt en organisation, som arbetar för en legalisering av företeelsen, är Mp hittills enda part, som stöder införandet av gruppäktenskap mellan ett obegränsat antal män och ett obegränsat antal kvinnor, där alla har sex med alla och alla män är lika mycket pappor till barnen, eftersom slumpen och inget annat avgör vilken man som är biologisk far till ett barn.

    Nu leder de värsta sexliberalerna rena moralpaniken och sätter gränser för vad som ska tillåtas, t.o.m i andra länder. När syndafloden har släppts loss, visar man sin moraliska sida genom att dämma upp rännilar.

    Skolflickors rätt att visa sin nakenhet för skolpojkar så att de blir kåta, väger tyngre än att de lär sig simma, så att de klarar sig om de råkar ramla ur en båt. Sex med många uppmuntras,om det inte är mot betalning, men sex med en ska förbjudas, speciellt inom det heteronormativa par-äktenskapet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten som i vanlig ordning från författaren svävar ut i andra saker än det som berörs i inlägget i sig.

  6. Leif Andersson

    Jag är förvånad över idén att försöka införa straffbarhet för ett visst lands medborgare för något som sker i ett helt annat land där den aktuella handlingen inte är straffbar.

    Det man kan fundera på i så fall är varför regeringen inte vill inkludera t.ex. flyktingar som fått asyl och får anses vara ”skrivna” i Sverige men inte har medborgarskap? Man kan också undra varför inte narkotikabruk utomlands i länder där detta inte anses brottsligt också ska kunna vara straffbart tillsammans med andra enligt svensk lag brottsliga handlingar?

    Min personliga uppfattning är att Löfvenregeringen helt har tappat omdömet med det här förslaget. Detta precis som det rättsvidriga förslaget kring ensamkommande som ljugit om sin ålder och fått vänta på beslut pga regeringens inkompetens att ge migrationsverket de nödvändiga utredningsresurserna. Är helt övertygad om att detta kommer att ligga regeringspartierna samt V i fatet vid det kommande valet. Regeringsduglighet är en viktig parameter för många väljare.

  7. Jonny Disenfeldt

    Angående barnäktenskap skriver Aleksander Gabelic (Ordförande i Svenska FN-förbundet)

    ”I FN:s barnkonvention och i kvinnokonventionen finns ett rättighetsperspektiv som ska skydda flickor och unga kvinnor från att giftas bort. Det återkommer i de globala målen för hållbar utveckling som i mål 5 kräver stopp för barnäktenskap, könsstympning och andra skadliga traditioner.”

    ”Det globala arbetet mot barnäktenskap och senare års flyktinginvandring, med flera unga asylsökande som visat sig vara gifta, tydliggör orimligheten i att ha olika lagstiftning för personer som är födda i respektive utanför Sverige.”

    ”Vi förväntar oss att regeringen i sin kommande proposition suddar ut de sista resterna av kulturrelativistiskt tänkande och föreslår att riksdagen en gång för alla omöjliggör att barn är, betraktas eller behandlas som gifta i Sverige – oavsett religion, kultur, tradition eller födelseort.

    När väl en sådan lag är på plats ser vi fram emot en svensk myndighetsbroschyr med rubriken ”Barnäktenskap är totalförbjudet i Sverige”.”

    https://www.expressen.se/debatt/flyktingvagen-har-blottlagt-det-orimliga-i-var-lagstiftning/

    • Brorson

      Det är märkligt att en person, som presenterar sig som ordförande i Svenska ’FN-förbundet inte verkar känna till den internationella äktenskapskonventionen, som tillkom i syfte att förbjuda just tvångsäktenskap och barnäktenskap. Sverige kan emellertid inte ensidigt bestämma lägsta ålder, vid vilken man får gifta sig i andra länder, och har heller ingen rätt att tvångsseparera par som gifte sig i sitt hemland, innan de kom till Sverige. Möjligheten för svenska medborgare att gifta sig före 18 års ålder avskaffades så sent 2014, Problemet synes alltså vara att Sverige inför lagar, som går på tvärs mot lagstiftningen i andra länder. Och nu vill man att denna avvikande svenska lagstiftning ska tillämpas även på asylsökande, som inte ens har fått uppehållstillstånd och riskerar att skicka tillbaka.

      Svenska lagar om makars inbördes relationer gäller alla som vistas i Sverige, medan de vistas här. Exempelvis har mannen ingen rätt att ensidigt bestämma i familjens gemensamma rättigheter. Vilket innebär att gifta utländska kvinnor har samma rättigheter som under vistelsen i Sverige som gifta svenska kvinnor. Det behövs ingen motivering för att få skilsmässa i Sverige. I många svenska kommuner finns kvinnojourer, dit kvinnor som inte vill fortsätta att bo tillsammans med sin man, kan ta sin tillflykt, om han inte accepterar att hon vill skiljas.

      Det är f.ö. intressant att se att många av dem, som gapar högst i debatten, har utländska namn och faktiskt vill införa samma slags paragrafrytteri och ofrihet för de enskilda som i deras tidigare hemländer. men här är det paragrafer med motsatt innebörd, som ska påtvingas alla, utan hänsyn till förhållandena i de enskilda fallen.De verkar inte vara mogna för politiska uppdrag i Sverige. Men det får man förstås inte säga?

      Jag vågar emellertid säga både att tiden som man har bott i Sverige, innan man för bli svensk medborgare borde höjas rejält, och att rösträtten för icke-svenska medborgare i kommunalvalen borde avskaffas. Jag har aldrig stött massinvandringen av muslimer till Sverige och har inte hjälpt en enda flykting att få stanna i Sverige. Anders Forss har däremot pläderat för en massinvandring av ytterligare 20 miljoner, varigenom den nuvarande svenska minoriteten skulle bli en minoritet i sitt eget land och underkastas den nya majoritetens beslut även i de mest integritetskränkande avseenden.

      Däremot håller jag hårt på att utlänningar, som lagligen vistas i vårt land ska tillerkännas det minimum av mänskliga rättigheter, som gäller även för utlänningar enligt internationella konventioner, som Sverige är skyldigt att följa, såsom skyddet för privat- och familjeliv i Europakonventionen art 8.. Det är aningen sent nu att börja tänka på konsekvenserna av den politik, som man tidigare har förordat och kanske rentav har medverkat till att driva fram.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Jag vill hävda att du tolkat detta annorlunda än andra Brorson – Därtill finns inget riktigt domslut så sanningen är att saken just nu kan tolkas på bägge sätten.

        Däremot är det helt klart så att Sverige har suverän rätt att bestämma vad som ska registreras som ett äktenskap här om man bor eller önskar bosätta sig i landet – Den lagstiftningen är nationell och över den äger vi full makt att besluta som vi vill.

        I övrigt publicerar jag inlägget som ett inlägg i debatten.

        • Brorson

          Det är klart att jag tolkar detta annorlunda än ”andra” eftersom höger- och vänsterextremister driver en gemensam främlingsfientlig och rasistiskt kampanj, som är ägnat att framställa invandrare, som aldrig har begått något brott – vare sig i Sverige eller i sina förra hemländer, som kriminella och pedofiler. Och de har ju fått med sig allianspartierna, som vill ta tillbaka väljare från SD, i denna kampanj. Men jag vidhåller att allianspartierna spelar på SD:s planhalva, för de kan ju inte utmana SD i frågor om arbetsrätten och sjukförsäkringen.

          Jag känner inte till om ett liknande ärende tidigare har varit uppe i Europadomstolen för mänskliga rättigheter, men däremot att Sverige har rekord i antal fällningar i förhållande till folkmängden för andra brott mot internationell familjerätt och har tvingats betala skadestånd på flera miljoner till drabbade av svenska rättsövergrepp.

          Läs Jan Hägglunds senaste och hans rent perversa syn på demokrati och yttrandefrihet. Han menar bl.a. att det socialdemokratiska kommunalrådet Hans Lindberg i Umeå ska förbjuda i Sverige lagligen verksamma organisationer att hyra lokaler av kommunen. Kommer Vänsterpartiet, som just i Umeå är att anse som ett oppositionsparti,i så fall att få hyra lokaler av kommunen? Att vänsterextremisten Jan Hägglund ogillar V framgår ju tydligt.

          Återigen besannas att den den politiska höger- vänsterskalan inte är en linje, utan en cirkel där höger- och vänsterextremister möts och delar åsikter djupt nere i avgrunden.

          Sverige har en skyldighet att registrera i andra länder lagligen ingångna äktenskap, men det åligger makarna själva att bevisa att de år rätt gifta. Vilket förvisso kan vara svårt, om man har ljugit om ålder och identitet.

          Du har inte besvarat frågan om i vilket land du själv har gift dig. Men du kanske inte är gift? Och, om du är det, är det okej med en tvångsupplösning av ditt äktenskap, om vi skulle få en rasistisk riksdagsmajoritet och apartheidlagar i Sverige? Varje land har ju enligt dig en suverän rätt att bestämma vilka som ska regstreras och få leva som gifta i respektive land…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du får gärna tänka annorlunda Brorson det har jag inga problem med – Däremot har jag problem med att du försöker få det att framstå som om du har rätt och alla andra fel när det saknas domslut som stödjer din uppfattning.

          • Brorson

            Jag har inte påstått att ”alla andra” har fel. Jag har påstått att jag och experter på internationell äktenskapsrätt har rätt. Och jag har stora bekymmer med att du tycker att Sverige med berått mot ska bryta mot internationella regler för att få en dom mot sig i Europadomstolen för mänskliga rättigheter. Det är bekymmersamt att någon med ambitioner att bli en politiskt makthavare tycker att stater ska agera så. När domen kommer, har ju skadan redan skett för flera år sedan. I inlägget efter detta skriver du att de, som fått avslag på sina asylansökningar, ska skickas hem. Men först ska deras äktenskaps upplösas och de ska bo på olika ställen i ett för dem främmande land? Vilket liv väntar dem då i hemlandet? Du vill beröva de unga fruarna den trygghet det är att leva i ett äktenskap. Eftersom du, när det passar dina egna politiska karriärsyften, gärna frossar i rasistiska fördomar om muslimska män, att alla skulle vara hustruplågare. Har du inte hört om ensamma kvinnor på asylboenden, vilka inte skyddas av sin man eller någon annan manlig bekant, är ständigt rädda för att våldtas? Det är detta jag har problem med, att du som eventuell blivande politiker, är beredd att ”gå över lik”. Ingen respekt alls för andra människors rättigheter. Och att de kanske inte passar in i dina mallar. Du uttalar dig dessutom, som om det vore upp till dig att bedöma mig. Det har du varken kompetens eller ställning att göra. Du är en rättshaverist, vilket har framgått i åtskilliga andra diskussioner, när du på olika sätt har föreslagit försämrad rättssäkerhet för enskilda gentemot myndigheter. Du har t.o.m. förnekat att Kina – med sina dödsstraff och organhandel med avrättades kroppsdelar – är en diktatur.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Ibland måste man våga för att tvinga fram ett domslut Brorson och om Tyskland inte fått något på sig med sin hållning eller danskarna så ser jag inte att Sverige heller skulle få det i detta fall.

            Min rekommendation till dig vilken du självfallet själv avgör om du ska följa eller inte är att släppa saken och låta ärendet ha sin gång.

            Att avvakta och förlora samhällsmedborgarnas stöd för en fungerande integrations- och migrationspolitik är et pris som är allt för högt att betala för att ens tänka tanken att göra så.

          • Brorson

            Din linje är alltså att krossa familjer för att låta en dom slå fast att det hade man inte rätt att göra. För övrigt finns redan domar från nationella domstolar i Sverige. Förvaltningsdomstolen i Växjö har slagit fast att det var fel att skilja den 17-årig fru från hennes 20-årige make. Den domen upprörde svenska sexliberaler, som tycker att det är okej att personer i den åldern skaffar sig sexuella erfarenheter med flera olika partners utanför äktenskapet, så att de kräver att lagarna ändras – i strid med internationella regler. Vad har Danmark och Tyskland gjort, som Sverige hittills inte har gjort? Källa?
            Du vägrar fortfarande att avslöja i vilket land du själv har gift dig.

            Vad jag fått fram, och jag inte förväxlar med något närbeläget land, finns öht ingen nedre gräns för sexdebut i din frus förra hemland, och äktenskap mellan äldre män och flickor, som biologiskt fortfarande är barn, är vanliga. Borde man inte börja med att implementera den internationella äktenskapskonventionen i länder där detta ännu inte har skett, innan Sverige börjar bryta mot den?

            Du har problem med den massinvandring, som du själv förespråkar. Problemen skulle vara snabbt lösta med krav att asylsökande ska styrka sin identitet och sitt civilstånd samt hur och när och med vem de är gifta. Samt att de ska lämna Sverige när de har fått avslag på sina asylansökningar eller när deras uppehållstillstånd har löpt ut. Och att alla, som fått tillfälliga uppehållstillstånd ska förbereda sig för livet i hemlandet, i stället för att tvångskonverteras till svenskar. Är det så ditt 30-miljonerssverige ska förverkligas – genom en massiv flyktinginvandring och ingen som återvänder?

            Det är en vanlig missuppfattning att alla män har rätt att ha upp till fyra fruar i muslimska stater. I de flesta muslimska stater har en man bara laglig rätt att ha en fru. Men dispens kan ges för upp till fyra fruar för män som kan bevisa för myndigheterna att de kan försörja alla fruar och alla barn som de förväntas få med dessa. Har en sådan man rätt till familjeåterförening i Sverige, om inte familjen också har asylskäl? Ska personer, som inte längre har – eller kanske aldrig har haft – asylskäl, ha rätt till permanent uppehållstillstånd för att de kommit i arbete och kan försörja sig själva och ev. familj?

            Med ett klart nej till sådana dumheter, kommer den syriske mannen med sina tre fruar och tjugo barn att tvingas åka hem och återstarta sina företag, så att han kan försörja sig själv, fruarna och barnen. Men ska hans äktenskap först tvångsupplösas? Vem ska då ta ansvar för fruarnas och barnens försörjning? Låt i stället sakerna ha sin gång, så blir problem lösta. Dessutom tycker jag att du ska börja med att bestämma över dina egna barns skolgång, innan du börjar bestämma i andras familje-angelägenheter. Du vill ju förbjuda friskolor. Ska inte lagarna gälla för alla, eller beviljar du dispenserna?

            Ja, lagarna ska gälla för alla, med de undantag som anges i svensk och /eller internationell rätt. Och därför vore det bäst för Sverige, om Anders Forss aldrig får en position, där man dömer i andras angelägenheter. Den kinesiska diktaturen är ju ditt demokratiska föredöme. Individerna ska offras för kollektivet, partiet och staten.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag vet att det finns domar lokalt i Sverige som inte gått hela vägen upp till högsta instans vilket är vad som måste till för att avgöra saken på nationell nivå. Med de förändringar regeringen aviserat är det självklart att varken barnäktenskap eller månggifte/bigami kommer att accepteras i Sverige.

            Jag har ingen avsikt att krossa familjer Brorson utan bara en gång för alla klargöra vad som gäller äktenskap för den som önskar bo i Sverige.

            Det kinesiska systemet är på inget sätt mitt föredöme – Däremot anser jag det inte vara någon diktatur vilket även ett program i AlJazeera English med debatt mellan olika människor från olika länder slog fast.

            I ett solidariskt samhälle får ibland jagets bästa stå tillbaka för kollektivets bästa Brorson – Det är på det sättet man bygger ett jämlikare samhälle där alla människor har lika värde – På majoritetens önskan.

          • Brorson

            Så du menar alltså att en dom som inte har överklagats är felaktig och då är det fritt fram att fortsätta att bryta mot samma lag? Så. om någon blir dömd till fängelse i fyra år, fastän åklagaren hade yrkat på sex år, men avstått från att överklaga, så är det fritt fram att begå nya våldtäkter? Det finns säkert vägledande domar från högsta instans i Sverige, vilka visar att Förvaltningsrätten har dömt enligt gällande lag. Så du menar alltså att några okända debattörer i al-Jazeera har slagit fast att Kina inte är en diktatur? Du är absolut fel person att undervisa andra om solidaritet. Du saknar ju helt respekt för andras rättigheter. Och vägrar fortfarande att avslöja i vilket land du har gift dig.

            Såvitt jag vet har din frus hemland inte ratificerat och tillämpar ej FN:s äktenskapskonvention, och därmed är alla äktenskap som har ingåtts i det landet, ogiltiga i Sverige. Är du helt säker på att hon inte redan var gift, när hon gifte sig med dig? Förekommer öht hindersprövning i det landet? Verkar i likhet med andra länder i regionen inte precis ligga i framkant i fråga om lagstiftning och mänskliga rättigheter. Har du fört folkbokföringen bakom ljuset? Du är kanske inte rättmätig vårdnadshavare för dina barn? Varför ska inte samma regler gälla för dig som för alla andra? Om du har rent mjöl i påsen, svarar du på frågorna.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag menar att det vi gör är i enighet med lagar och förordningar fram tills dess motsatsen bevisats vilket ännu aldrig gjorts på detta område.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte fyllt 58 Ville-Valle och det du försöker dig på ligger på den absoluta gränsen till kränkning ska du veta men jag väljer att publicera bara så att människor får se hur du agerar driven av helt andra saker än politik och samhällsbygge.

  8. Ville-Valle

    …ja du Anders Forss, det ska nog till en sidsteppad och kränkt socialdemokrat som får en enkel fråga till att bli ett ”kränkande påstående”…
    MORGONDAGEN LIGGER GLÖMD I DAGENS S-BESLUT

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är varken sidsteppad eller kränkt Ville-Valle – Däremot anser jag att du har en konstig agenda i dina kommentarer som klagar utan att presentera en lösning på de problem du klagar på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.