Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Alliansen upprepar fiaskot trots att det misslyckades förra gången.

Alliansen har allt sedan den bildades haft två företeelser som patentlösningar för Sveriges alla problem och utmaningar – Skattesänkningar som gör de redan rika rikare med ökade klyftor som följd och avregleringar och privatisering av offentlig verksamhet i syfte att flytta skattebetalarnas pengar till privata fickor i form av vinster.

Denna linje har förutom att försämra välfärden och rusta ner de sociala trygghetssystemen så att oskyldiga människor får lida i onödan försatt landet i ett läge med budgetunderskott.

Dessutom har Alliansen falskeligen infört något som de valt att kalla arbetslinjen som i grund och botten innebär att färre medarbetare ska göra mer arbete under högre stress och belastning så att företagen ska kunna öka sina vinster – Därtill med effekten att man ska straffa de som har oturen att vara sjuka och arbetslösa med utkastning ur a-kassa och sjukförsäkringssystemet.

Att då som Alliansen komma med ett utspel om att man kommer att lägga ner Arbetsförmedlingen om man vinner valet och låta deras verksamhet skötas av privata aktörer påvisar inget annat än att Alliansen saknar självinsikt om vilka åtgärder som fungerar och inte.

Att avisera mer av det som inte fungerat förra gången kan ses som varande på gränsen till dumdristigt vilket jag är övertygad om att väljarna kommer att förstå.

Efter det att vi Socialdemokrater tog över regeringsmakten har vi vänt budgetunderskott till budgetöverskott och därtill amorterat av på statsskulden samtidigt som vi genomfört viktiga reformer såsom mer i fickan för landets pensionärer och höjda barnbidrag.

Således anser jag det bevisat att rätt sorts politik gör skillnad.

Alliansen propå att lägga ner Arbetsförmedlingen är inget annat än ett försök att riva sönder en viktig del av vårt sociala trygghetssystem och en del som behövs för att värna välfärden.

Den svenska modellen ska utvecklas – Inte avvecklas och i det utvecklingsarbetet ska Arbetsförmedlingen reformeras så att den effektivt klarar av att sätta arbetssökande i arbete genom effektiv matchning mot landets arbetsgivare och genom att säkerställa att de som har fel utbildning får utbildning för att kunna ta de jobb som erbjuds.

Ska den saken klaras av samtidigt som vi sjösätter en effektiv integrationspolitik som sätter alla invandrade i arbete och ger dem egen försörjning är Arbetsförmedlingen en nyckelspelare.

Med rätt politik blir Arbetsförmedlingen förvandlad till en betydelsefull samhällsresurs – Med fel politik – Dvs. Allianspolitik och nedläggning av Arbetsförmedlingen förblir de arbetslösa arbetslösa samtidigt som samhällets kostnader för de som får ett jobb mångdubblas.

Att det blir resultatet om Alliansen får som de vill påvisas med all önskvärd tydlighet av fiaskot och försöket med jobbcoacher som Alliansen genomförde under sin tid vid makten – Ett fiasko som därtill kostade skattebetalarna enorma pengar i form av lättförtjänta arvoden som hamnade som vinster i fickorna hos privata företag.

Tänk på det när du går till valurnan i september!

Rätt sorts politik spelar roll för samhällsbygget och för mig är den enda rätta politiken den som strävar efter ett jämlikare samhällsbygge där alla människor är lika mycket värda vilket för mig är socialdemokratisk politik byggd på rätt sorts ideologisk övertygelse.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

30 kommentarer

  1. Bertil

    Tänk om privata företag skulle lägga ner bara för att nåt inte funkar som önskat.

    Inom vårt gemensamma verkar det som man flera ggr medvetet saboterar verksamheter för att politiker ska slippa ta ansvar.

    I detta fall har vi sett och hört kritik om arbetsförmedling i minst 25 års tid.
    Att arbetsförmedling får all dynga över sig började med att man succesivt försämrade a-kassan. Genom att arbetsförmedling skötte en del av detta så blev det jubarbetsförmedling som fick kritiken.

    Men det är inte bara det, arbetsförmedling som ska förmedla jobb och inte har jobb att förmedla är precis som man går till en butik som i sin reklam annonserar om Bastuträskkorv sen antingen har man inte denna korv eller har nån värdelös Scankorv istället med låg kötthalt.

    Det är sånt där som högern sen nyttjar för att själva kunna plundra skattebetalarna på våra pengar och överföra det till privata hänsynslösa idkare som av det tjänarvpengar.

    En privatisering av arbetsförmedling får samma effekt som FAS-3 inslagna tar pengarna förvarar folk och vissa kan bli mångmiöjonärer på sådant.

    Det verkliga problemet är faktiskt att folk sätts i åtgärder d.v.s. Jobb som kostar skattebetalarna och även konkurrerar med riktiga privata jobb.
    Det är detta högern vill privata ska ta över sätta folk i verksamheter där privata tjänar pengar men där staten står för kostnaden. Men för den arbetslöse sker inte nåt de får sitt låga mycket låga som högern vill ha ännu lägre annat de i en förvaring där de varken känner sig ha jobb och än mindre medvetet sätts i fattigdom och under kontroll.

    Att privatisera Arbetsförmedling kommer funka som FAS-3 men det kommer högern inte omtala.

    Vad som behövs ärvhögre A-kassa högre sjukförsäkring åtgärdjobb kan man delvis ta bort och istället kan arbetslösa sjuka bli konsumenter. Många klarar sig utan jobb och kan skapa sina egna liv utan att likt fängslade sätts i förvar.

    Bara inse jobb kommer minska och efterfrågan på högutbildade öka.
    De som inte har förmågan hänga med i de högre kraven ska ha vettiga ekonomisk ersättning och även ha rätt till en syssla, de som vill ”dra fötterna” och leva utan jobb ska vi uppmuntra för de
    Gör bäst nytta som konsumenter.

    Mängder folk vill arbetsgivare inte ha de passar inte in, staten villl inte kosta på dessa i åtgärder heller så varför ska de tvingas till nåt som gör att de bara mår dåligt.

    Arbetets nytta måste debatteras och för att få igång måste vi fråga oss behöver alla jobba. Vore det inte billigare att folk får pengar bara de ger tusan i jobba.
    Vi behöver de som konsumerar. Att bara gynna sparande som gynnar kapitalet som sen används för att få bort folk från arbete är fel på många sätt.
    Men låt oss följa det och befria folk från arbete. Folk lär jobba ändå.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som et läs- och tänkvärt inlägg i debatten – Tack för din input Bertil.

      • Bertil

        Bra om det gick läsa för skriver man med mobilen så blir det ibland lite konstigt,
        Oftast så kollar jag inte vad jag skrivit utan det få bli som det blir.

        Med dator går det bättre skriva.

        Dock passa er för privatisering av arbetsförmedling. På detta tänker högern sänka trösklar försämra a-kassan ännu mer. De pengarna ska sedan gå till privata förmedlare så vinster kan skapas.

        Jag är som ni förstår helt emot privat arbetsförmedling.

        Är åtgärder kostsamma frigör arbetslösa från åtgördsjobb för de som vill så,
        Och ge dessa konsumtionslön istället som kan tas från produktionen som tekniken skapat. De kan vli riktigt duktiga konsumenter.
        I motsats till våra skattesmitare som får både bidrag avdrag pigor ich drängar och massor gratis.

        Det är bara inse många människor vill ingen arbetsgivare ha, då ska dessa även befrias från arbete. Ja så länge de inte skadar samhället.

        Se bara hur kapital används, lågbeskattat och till att öka produktion vinster få bort folk och lägga bördan på vårt gemensamma.

        Mera Castro mindre Trump och Kristersson, Löf, glöm aldrig Castro han tog strid för att försvara fattiga. Bra agerat!

  2. Jonny Disenfeldt

    Enligt SCB: s arbetskraftsundersökning 2017 förmedlades under 15 procent av alla jobb genom Arbetsförmedlingen…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Kommande mandatperiod är tanken att vässa och förändra AF så att de ser till att utbilda arbetslösa så att de kan få ett arbete samt hjälpa till att integrera invandrade till arbete och egen försörjning.

      Med rätt åtgärder och rätt delagationsordning är Arbetsförmedlingen en av samhällets viktigaste inrättningar.

  3. jonas

    För mig är det fullständigt obegripligt normalt tänkande mäniskor kan tänka sig att rösta på (den forna) alliansen. Socialdemokraterna har ju klarat betydligt mer än vad man kunde förvänta sig, trots en minoritetsregering, trots den dåvarande alliansens många skattesänkningar för högavlönade som då gick till just dessa istället för skatt för välfärden, deras stöd från nazistiska SD, utförsäljningar av sjukhus, vårdcentraler, skolor och mycket annat. En röst på Socialdemokraterna är en garant för att vi får en utökad och bra välfärd för alla. Därför: Tänk efter före.

    • Patrik

      Hej Anders.

      Jonas: Du har kanske märkt att industrin går för fullt dvs det är högkonjunktur och då klara vilka klåpare som helst att regera. Det kommer en lågkonjunktur inom en snar framtid och med ladorna tomma blir det en intressant utmaning för de som styr Sverige.
      Hur kan någon normal begåvad människa rösta på ett parti som tar stöd av nutidshistoriens värsta massmördare, ca 100 miljoner människor mördade sen 1917 bara för att de hade en annan åsikt!

      Med vänlig hälsning

      Patrik

  4. Sixten Jonsson

    14000 anställda och lika dyrt som 2 försvarsbudgetar,jag förstår attdu kallar det sociala trygghetssystemet,ja isåfall för dom 14 tusen egna anställda.Det är det bästa jag hört på länge att lägga ned detta vansinne till skatteslöseri.Då jag haft medarbetare i 20 år och jag kan intyga att hjälpen från AF är obefintlig åtminstone när det gäller arbetskraftEn hemsida skulle räcka för att fixa matchning av jobb..Använd 10 000 av personalvolymerna till att göra invandrarna anställningsbara istället så kan övrigt slöseri med resurser användas på ett mer kostnadseffektivt sätt i trygghetssystemen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Arbetsförmedlingen i sin nuvarande form ska förädlas så att den kan fylla framtidens uppgifter vilket är vad jag skriver i inlägget – det är därför det är viktigt att AF finns kvar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt – Helt egenskrivet utan att låna från något håll.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är ingen pajas Per och kommentarer du skriver som innehåller stötande uttryck och personangrepp och/eller främlingsfientlighet tar jag konsekvent bort – Så aven denna gång vad gäller din första kommentar.

      Den politiska debatten ska hållas på en bra nivå och SD kan kritiseras på precis samma premisser som övriga partier kan kritiseras.

  5. Alexander

    Anders

    Du tillåter alltså Jonas att komma med rena lögner angående SD. De är definitivt inte nazistiska, varför låter du det stå kvar?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag publicerade dem som hans inlägg i debatten och jag har nog släppt igenom värre saker än det från din sida historiskt.

  6. Bergis

    Vilken majoritet beslutade om privatisering av lokaltrafiken i Umeå? Sopa framför egen dörr först.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den saken har inget att göra med avskaffandet av bostadsförsörjningslagen Bergis – Därtill måste vi titta djupare på parametrarna för at fatta beslutet om att upphandla och privatisera – Bland mycket annat har det beslutet medfört att vi frigjort mycket pengar för att investera i verksamheter som skola, vård och omsorg.

      Med rätt ställda skallkrav kan upphandlad kollektivtrafik bli lika förmånlig för arbetstagarna som den som ägs direkt av kommunen.

      • Bergis

        Det var inte det du skrev. Du skrev ”i syfte att flytta skattebetalarnas pengar till privata fickor i form av vinster.”.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Precis men det ena utesluter inte det andra då det är precis det Alliansens åtgärder syftar till.

  7. Jonny Disenfeldt

    Valet närmar sig , Demoskops senaste … trenden fortsätter …

    Vänsterpartiet: 8,7 (+0,2)
    Miljöpartiet: 5,2 (+0,6)
    Socialdemokraterna: 25,9 (-1,3)
    Centerpartiet: 9,5 (+1,6)
    Liberalerna: 4,0 (-1,1)
    Moderaterna: 22,2 (+0,4)
    Kristdemokraterna: 3,3 (0,0)
    Sverigedemokraterna: 18,8 (+0,2)

    Mp, L och KD lever farligt pga den odemokratiska 4%-spärren.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag följer mätningarna och jag är fortsatt övertygad om att valet kommer att utfalla som jag förutspått – Sedan en uppmaning – var snäll och se till att kommentarerna framvart har att göra med inläggets ämne.

      • Brorson

        S har aldrig någonsin haft så dåliga siffror så nära inpå ett val. Sossarnas ”Aktion rädda Mp” har givit en ny bottennotering för S som resultat. Det ser ut att bli en upprepning av valet 2014, då S,V och Mp inte ens tillsammans kunde bilda regering med stöd av en egen majoritet i riksdagen. S + M har fortfarande ett tillräckligt stort väljarstöd för att kunna bilda regering med egen riksdagsmajoritet. Men om S fortsätter att tappa lika mycket som hittills kommer inte ens det att bli möjligt.Eller om ett antal moderatväljare kommer att taktikrösta på Kd och Kd ändå inte kommer in. Lögvén trot kanske att han kan sitta kvar genom eftergifter till Mp, men med den taktiken före valet kan han komma tvingas till eftergifter åt SD efter valet. Jimmie har guldsits, eftersom ”sjuklöverpartierna” försöker överträffa varandra i islamofoba utspel.

        Resultatet kommer naturligtvis att bli att S, som redan har tappat en stor del av arbetarrösterna, också kommer att tappa muslimrösterna.Fattas bara att Muslimska Brödraskapet ställer upp som politiskt parti även i Sverige.I så fall kommer SD och MB att bli de två största partierna i Sveriges riksdag. Socialdemokratin kommer att få en egen monter i avdelningen sent 1800-tal /tidigt 1900-tal på Historiska muséet.

        S och M verkar nu ha grävt ner sig i nostalgin-skyttegravarna från Olof Palmes och Gösta Bohmans tid . Trots att de förment stora skillnaderna mellan S och M alls inte hade varit omöjliga att överbrygga. Om bara viljan och verklighetsförankringen hade funnits. .

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Min tro om 35%+ in valet står orubbad Brorson och om knappa 6 månader vet vi hur det står till med den saken.

  8. Alexander

    ”kommentarer som innehåller stötande uttryck tas bort”

    Varför tillåter du då att SD kallas nazister när de inte är det? Att anklaga någon för att att sympatisera med historiens värsta förbrytare är väl fult och ohederligt?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Av den anledning jag anförde i mitt förra svar – Sedan har jag sagt åt dig att hålla dig till ämnet i inlägget i dina kommentarer vilket jag vill att du respekterar från och med nu.

  9. Krister

    ”Alliansen har allt sedan den bildades haft två företeelser
    som patentlösningar för Sveriges alla problem och utmaningar.”

    Många sossar som har berikat sig,
    Skall jag nämna dom alla, fd ministrar,
    partiledare och LO-chefer?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De grupper som fick skattesänkningar som en effekt av alliansens skattesänkningar hade ingen chans att avstå detta då de är styrda till inkomsten och förmögenheten så det du tar upp saknar helt relevans i debatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.