Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Skönt att Stefan Löfven delar min syn på asylsökande som fått avslag på sin ansökan.

Jag har i en rad tidigare inlägg på min blogg under flera års tid pekat ut att den största utmaningen Sverige står inför migrationspolitiskt handlar om att skilja asylsökande med genuina asylskäl från sådana som är att betrakta som ekonomiska flyktingar.

Genuina skyddssökande har ett omedelbart skyddsbehov och behov av en fristad medan ekonomiska flyktingar drivs av ett enda syfte – Att är att söka ett bättre liv i vårt land än i sitt hemland utan att acceptera våra gängse visumregler för den sortens invandring.

Att denna grupp utgör betydligt mer än hälften av alla asylsökande (Enligt vissa hela 63% av alla asylsökande) är inte bara besvärande utan dessutom ett fenomen som innebär stor belastning och högre kostnader för Migrationsverket och därmed oerhört långa svarstider innan besked om asyl eller avslag kommer.

Den utmaningen har lett till en situation där vi i dag har tusentals människor som lever mer eller mindre öppet alternativt gömda i vårt land utan tillstånd att vistas här vilket är oerhört allvarligt.

Att jag tycker att det är allvarligt beror inte på att jag är direkt orolig för många och massiva terrordåd utan därför att varje dag de som olagligen vistas i vårt land undergräver den vanlige samhällsmedborgarens tillit för den förda integration- och migrationspolitiken.

I Sverige ska lagen gälla lika för alla och att det ska gälla även de som har en i laga vunnen kraft om avvisning från Sverige ser jag som mer än självklart.

Därför är jag glad över att Stefan Löfven och regeringen deklarerat att de har samma inställning som jag i denna fråga.

Ännu gladare är jag över beskedet att de kommer att göra allt som står i deras makt för att i riksdagen driva igenom de förändringar som innebär att de som redan fått avslag avvisas snarast möjligt.

Jag gläds även över beskedet att regeringen i riksdagen ska driva på för en ordning som innebär att de som i framtiden riskerar avslag på sin asylansökan redan innan beskedet kommer finns i särskilda boenden från vilka det är lätt att verkställa utvisningen när domen om avslag vunnit laga kraft.

Den utökade möjligheten till inre utlänningskontroll som jag skrev om förra veckan är ett av de verktyg som behövs snarast möjligt och min övertygelse är att de allra flesta samhällsmedborgarna i vårt land nu insett att den inställningen är helt korrekt.

Ska politiken och politiska företrädare ha medborgarnas och väljarnas förtroende måste medborgarnas oro tas på allvar – Utvisningen av de som har fått ett i laga kraft vunnet beslut om avvisning är en fråga som berör medborgarna och något som snarast måste rättas till för att medborgarna ska vara med på tåget och se migrationspolitiken som bra och rättvis.

Med det sagt vill jag än en gång tacka Stefan Löfven för sitt klara besked i frågan – I kommande valrörelse kommer ditt besked att betyda mycket för alla volontärer som dagligen ska se till att detta val blir den framgång jag sedan länge förutspått – Den succé som tar oss socialdemokrater till en nivå på 35%+ när valet är avklarat.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

65 kommentarer

  1. Alexander

    1. Tydligen gäller det inte ensamkommande som nu ska få en ny chans.
    2. Enligt dig ”sjösattes” detta för flera år sedan, ljög du om det?
    3. Nu är det alltså tusentals som håller sig gömda, när Jonny påstod det var det fake news.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte ljugit om något Alexander och att sjösätta en effektiv migrations- och integrationspolitik tarvar både tid och politiska beslut i riksdagen på av en regering lagda förslag – Det börjar nu efter moget övervägande och ordentligt utredande att ske i ökad takt vilket är bra och ett tecken på att vi nu kan skapa något som stöds av en bred majoritet i parlamentet.

      Att ensamkommande barn ska räknas in tar jag som en självklarhet då inget sagts om att dessa ska undantas.

      • Brorson

        Du ljuger, när du påstår att regeringen håller med dig. Men du tror kanske att Sveriges regering är Löfvéns enmansdiktatur? Det är allvarligt när strider inom regeringen, om vilken slags politik regeringen ska föra, har flyttat ut i offentligheten. Mp styr, eftersom S-delen av regeringen vill rädda kvar Mp i rikspolitiken, kosta vad det kosta vill. S-delen av regeringen måste därför visa potentiella Mp-väljare, att Mp har haft något att säga till om, fastän man vet att det leder till fördärvet. Resultatet har blivit att väljarstödet för S fortsätter att rasa. Vi har en statsminister, som inte ens representerar hela sin regering.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du försöker ofta få det till att jag ljuger Brorson men så är inte fallet – S-gruppen i regeringen eller i vart fall de tongivande delarna och våra S-ministrar har uttryckt sitt stöd.

          S har nog ingen direkt vilja att varesig rädda eller stjälpa MP även om mycket av det som lagts fram på detta område och miljöområdet varit eftergifter för att ens kunna bilda en regering.

          Att det tvingats ske och att Löfven hedrat det han skakat hand på hedrar både honom och vår partiledning och att MP nu får äta konsekvenserna av en orealistisk politik ser jag som positivt då den typen av politik måste begravas om väljarna ska ha förtroende för partiet i en framtid.

    • Bertil

      För det första!
      Vore ju kul om du en enda gång kom med en egen åsikt Alexander.
      Eller vågar du inte komma med dina egna åsikter bara för att du vet
      de är så råa så Anders kommer plocka bort dem.

      Det är faktiskt en kommentarsida där debatter ska föras.
      Dina ständiga påhopp är tragikomiska och tråkiga. Att Anders svarar på dessa
      får vi se som ett sätt för Alexander även hålla på.

      Gällande ämnet!

      En LO-ekonom konstaterade för en tid sedan i Dagens industri:

      ”Sverige är ett rikt land och bör föra en generös invandringspolitik. Men om sådan politik ska vinna acceptans så krävs att migrationens fördelningseffekter erkänns och att vinnarna är villiga att kompensera dem som förlorar på invandring.”

      Det är utsatta Svenskar som får betala priset för Migrationens effekter. Därmed ska tal om sänkta trösklar, sänkt A-kassa o.s.v med kraft slås ner. Invandringen är lönsam och ska komma alla till del.-

      Invandring får inte bli som det blev med kvinnor där dessa nu tagit upp kampen om lika lön för samma arbete. Detta efter att alltid ha fått betala priset för att man enbart är kvinna.

      Vi bör direkt kämpa för att migrationens folk ska ha samma lön som alla övriga
      samma rättigheter, skyldigheter. Anpassa sig efter vår kultur och tala vårt språk.

  2. Alexander

    ”Jag har inte ljugit om något”

    För två år sedan sjösattes politiken som skulle se till att avvisningarna utfördes. Titta vad du skrivit.

    ”Att ensamkommande barn ska räknas in tar jag som en självklarhet”

    Ändå föreslås undantag.

    Hur var det med de gömda, Jonny hade alltså rätt när han påpekade det förra året?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte föreslagit några undantag Alexander – Den saken står MP för och att det skulle ta tid innan de fulla effekterna av en ny integrationspolitik syns har jag aviserat om sedan dag 1 Alexander – Till och med så mycket att jag anfört att de stora effekterna inte kommer att bli synliga förrän under andra halvan av nästa mandatperiod beroende på att det tar tid att utbilda poliser, öka takten hos migrationsverket och verkställa de utvisningar som ska verkställas efter att ha letat upp de som idag gömmer sig.

      Som jag ser saknar du helt förmågan att tänka rationellt och realistiskt Alexander. Att förändra tar tid – Det finns ingen quick-fix på detta problem eller hur?

      Eller har du någon som du inte presenterat?

  3. Alexander

    Anders

    De gömda ska ha alltså inte ha rätt till subventionerad sjukvård? Dyker de upp på läkarmottagningarna ska de omhändertas?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Har man fått avslag ska man inte ha någon ekonomisk ersättning eller hjälp överhuvudtaget annat än om man risk för eget liv behöver akut sjukvård – Det har jag uttryckt tidigare och vid den uppfattningen står jag fast.

      • Lasse

        haha..man undrar ju verkligen varför S kopierar SD´s politik.
        Eller kanske du är smygrasist? S kopierar ju mer och mer av SD´s politik varje dag.
        Fast S lyckas inte med något, man kan inte ens säga nej till 9000 vuxna män som leker barn för att MP sätter ner foten. Ni Styrs av ett 4% parti vilket är hysteriskt roligt 😀

        SD la fram detta redan i Nov 2017:

        ”De som har tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd ska kunna få akutvård och vård som inte kan anstå. Asylsökande och de som vistas i landet illegalt ska endast få akutvård.”

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Som jag förklarat i andra svar så kan S aldrig kopiera SD Lasse – Därtill är skillnaden i den ideologi besluten bygger på allt för stor.

  4. Krister

    Stefan Löfven sa i Ekots lördagsintervju 7/4-18 att det bästa sättet att hjälpa
    människor är att göre det i regionen de kommer i från. Det har SD sagt länge.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som jag sagt tidigare – S och SD kan aldrig dela samma uppfattning då uttalandet bygger på helt olika ideologiskt ställningstagande – Varken S eller SD har patent på ord, uttalanden eller åsikter Krister.

      • Brorson

        Som socialdemokrat var man för bara fyra år sedan helt förbjuden att säga att man borde hjälpa flyktingar i närområdet till länder de kommer ifrån, eftersom SD sa samma sak och den socialdemokratiska partipiskan påbjöd att man alltid skulle säga den diamentrala motsatsen till vad SD sade. Därför finns idag ingen ideologisk skillnad mellan vad S och SD säger, eftersom S inte har någon ideologiskt grundad uppfattning i frågan, utan helt drivs av paniken p.g.a. det sjunkande väljarstödet.

        Trots ditt evinnerliga tjatter om ideologi, har inte du heller lyckats prestera något alternativ till SD:s förslag. Du ställer t.o.m. upp i den av SD orkestrerade kampanjen mot religionsfriheten och familjerätten, i islamofobins tecken. Den enda skillnaden är möjligen att du vill påtvinga flyktingar med tillfälliga uppehållstillstånd så starka band till Sverige, så att de kommer att få så svåra anpassningssvårigheter i sina hemländer, så att de i praktiken inte kan återvända dit

        Du kommer att få stora svårigheter att skilja mellan ekonomiska migranter, som försöker lura sig till ett uppehållstillstånd, och ”genuina flyktingar” om ett beviljat uppehållstillstånd på 13 månader i praktiken är på livstid.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det föreligger en oerhört stor skillnad i hur S och SD gör och grundar sina beslut i frågan – I SD*s fall handlar det inte om något annat än att se ner på människor av annat etniskt ursprung och göra skillnad på människa emedan beslutet från S synvinkel fortsatt ser alla människor som lika mycket värda och dessutom tagit intryck av medborgarnas önskan om en migrationspolitik de kan stå upp för och stödja fullt ut.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Se föregående svar – Som jag ser saken är stödet för det vi nu vill göra massivt.

  5. Bergis

    Jag förstår att det är trevligare för en Afghanskt pojke att bära en Hennes och Maurits shoppingkasse i handen på skattebetalarnas bekostnad när det ser ut som det gör i Kabul. men Sverige kan inte vara en förbandslåda till alla som vill hit och leva på våran välfärd.

  6. Alexander

    ”Som jag ser det saknar du helt förmågan att tänka rationellt och realistiskt”

    Bra självinsikt. Jag har i över två decennier varnat för det som nu blivit verklighet pga en galen invandringspolitik. Du och andra har gapat rasism och nu låtsas du som om du kommer med något nytt. Det är ju ni som skapat problemen…

    ”Att förändra tar tid”

    Förutom när arbetslösheten sjunker. Då spelar det ingen roll att ni reagerat ett år med Alliansbudget, du tar glatt åt dig äran.

    För tredje gången, det var alltså inte fake news när Jonny sade det du nu hävdar?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ditt svar påvisar bara än större avsaknad av realism och förmåga att tänka rationellt Alexander.

  7. Alexander

    Anders

    Om du tittar vad du tidigare skrev så är du för subventionerad vård för papperslösa, du nämner ingenting om fara för livet. Likaså stöttar du tandvård på samma premisser. Står klart och tydligt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har endast stöttat stöd om den som ska avvisas fortsatt hålls kvar i Sverige trots att avvisningsbeslut är fattar – I de lägena har den som erhållit inget alternativ och måste få hjälp om de blir akut sjuk.

      Med den nya lagstiftningen på plats hoppas jag att alla avvisas så fort beslutet kommer – Om inte till sitt hemland så till en EU-gemensam mottagningsenhet utanför EU i avvaktan på vidare transport till sitt hemland.

  8. Alexander

    Anders

    Vad har du att säga om att jag och andra i många år varnat för konsekvenserna av invandringspolitiken? Påstår du att vi inte gjort det?

    För fjärde gången då, var det inte fake news när Jonny hävdade att det fans tusentals gömda?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du må ha skrikit om migrationspolitiken Alexander men så länge man gör så baserat på en ideologi som väldigt få vill kännas vid går den kritiken aldrig att ta på allvar av den enkla anledningen att dina varningar har som syfte att göra skillnad på människa och människa.

      • Krister

        Väldigt få är väl en överdrift.
        Enligt Ekots Tomas Ramberg den 7/4-18 så är det för första gången på länge
        en borgerlig och konservativ våg i Sverige som gör att ämnen som invandring
        och lag och ordning övertrumfar klassiska frågor som gagnat vänsterkanten.
        Sjukvården är dock en bubblare tillsammans med dom ovan nämnda men det
        finns f.n inga klassiska frågor i topp som gagnar S. Troligtvis kommer S med ett förslag
        på en dyr reform innan valet för att locka väljare (jag tror på fri tandvård som byggs ut).

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Min övertygelse efter att ha pratat med oerhört många gräsrötter i mitt eget parti är att mitt påstående är helt korrekt – En överväldigande majoritet av väljarna ställer sig bakom och stödjer den nu kommunicerade integrations- och migrationspolitiken.

  9. Jonny Disenfeldt

    En makalös helomvändning vi sett från delar av S steg för steg.under de senaste 2 åren men tyvärr står ju inte hela regeringen bakom den helomvändning och inte hens hela S. Anders Forss försöker sig på historierevionism.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt Jonny – Sakta men säkert kommer mina partikamrater till samma slutsats som den jag dragit för länge sedan. I stora partier tar förändring tid men när den kommer är den stark och stabil.

      • Krister

        Inom S finns det många som motsätter sig detta.
        Inom V och MP en större intern andel.
        Visst kan S vara pragmatiska.
        Dom två andra partierna tror jag saknar den förmågan.

        Sen är frågan media skall inse detsamma och inte fortsätta
        supporta enskilda fall till den grad att beslut ändras av ett
        s.k ”mediatryck” och/eller enskilda grupper?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det förändrar inte det faktum att folkflertalet håller med om det som nu ska genomföras och ställer sig bakom det Krister.

  10. Alexander

    Anders

    Synd att ni inte lyssnade, då hade vi inte haft dagens problem.

    Du vill inte svara på frågan om de gömda?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad gäller de som är gömda så har jag alltid erkänt att det finns sådana. Sedan är det inte det som är ämnet utan snarare att vi nu håller på att skapa en ordning som löser alla problem olika delar av samhället upplever att vi har och har haft.

  11. Leif Andersson

    Tror inte på ett ord från Löfven innan jag sett det omsatt i praktisk handling.

    Hans regering har haft flera år på sig att effektivisera avvisningarna och ingenting har hänt. Ungefär som med de 55-60 000 asylsökande som enligt honom och Morgan Johansson skulle omfördelas inom kort tid till andra EU-länder. Det visade sig att EU:s övriga ledare inte bryr sig det minsta om vad Löfven säger för hålla inne EU-avgiften för och sätta press vågar han inte göra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag och flera med mig sagt börjar nu ske i praktisk handling Leif – Då i samma takt som det är möjligt att baxa besluten genom riksdagen.

      • Brorson

        Jag har lyssnat igenom hela lördagsintervju med Stefan Löfvén, och han sa ingenting som stödjer Forss’ famösa påstående ”Sakta men säkert kommer mina partikamrater till samma slutsats som den jag dragit för länge sedan” Du är inte någon föregångsman på något sätt. Den migrationspolitiska delen av intervjun var en kraftig markering mot Mp. En återgång till den migrationspolitik, som rådde före november 2015, är helt otänkbar. Löfvén vill ha en ny uppgörelse med alliansen, och uteslöt inte- på en direkt fråga från intervjuaren – att förslag från M kan ligga till grund för den uppgörelsen.

        Är det en av de slutsatser, som du har dragit för länge sedan? Löfvén sa heller ingenting om att ”den största utmaningen Sverige står inför migrationspolitiskt handlar om att skilja asylsökande med genuina asylskäl från sådana som är att betrakta som ekonomiska flyktingar” eller om hanteringen av dem som fått avslag.”Genuina asylskäl” är f.ö. Forss favorituttryck, varför en definition vore önskvärd. Har ”alternativt skyddsbehövande” enligt EU:s regler ”genuina asylskäl”?

        Ska de också tvångskonverteras till svenskar? Det sa Löfvén inget om…. FN:s flyktingkonvention definierar inte bara vilka kriterier som ska vara uppfyllda för att en person ska anses vara en flykting, utan också vad som gör att en tidigare flykting upphör att vara en flykting. Då upphör asylrätten, och den f.d. flyktingen kan tvingas att återvända hem. Det är regeringens officiella hållning i migrationsfrågan. Ska de då inte förberedas för ett fortsatt liv i hemlandet?

        Hur kan man ens komma på tanken att splittra flyktingfamiljer och tvångsseparera äkta makar, som vill fortsätta att leva tillsammans? Underlättar det återetableringen i hemlandet? Det vore en ren maktdemonstration från vissa trångsinta svenskars sida, för att berörda personer ska känna sig som främlingar i alla länder, inte minst sitt eget, och känna sig ovälkomna och utstötta överallt.

        Med ett bra återvändandeprogram blir vi av med dessa familjer ändå – på det mest humana sättet.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du får gärna hoppa på mig och försöka angripa mig som person Brorson – Det kan jag ta och den sortens angrepp berör mig inte speciellt då jag vet att det jag anför stämmer.

          Sedan handlar min politiska gärning om mig som person och vilken eventuell berömmelse jag kan tänkas få utan helt och hållet om att förändra samhällsbygget till det bättre för folkflertalet.

          Närt den sortens politik genomförs blir jag glad och rätten att skriva om den glädjen förbehåller jag mig att använda mig av även i framtiden.

          Det finns en skillnad mellan dig och mig Brorson – För dig handlar dina kommentarer och inlägg om dig, din person och din prestige och om att du upplever att du inte fått den respekt du anser dig förtjäna politiskt. – För mig handlar politik inte om min egna person utan bara om samhällsförändring vilket är en himmelsvid skillnad.

          • Brorson

            ”För dig handlar dina kommentarer och inlägg om dig, din person och din prestige och om att du upplever att du inte fått den respekt du anser dig förtjäna politiskt.”

            Löjligt. Vi är många, många socialdemokrater, som delar kunskaper och erfarenheter från den svenska verkligheten. Jag är en i mängden, och det är mycket stort. Det händer ofta att partiledningen gör precis som jag vill, men det inbillar mig faktiskt inte att den har lyssnat på just mig, när det finns tiotusentals andra som tycker samma sak. Jag har aldrig påstått mig veta bättre än ALLA andra. Det har du fått om bakfoten, för att du själv har råkat lyssna på skränfockar med stora megafoner.

            Men jag kan – till skillnad mot dig – erkänna att jag tillhör en minoritet, när så är fallet. Jag tillhör den minoritet av svenska folket, som har deltagit i beslut att tvångsomhänderta barn från deras föräldrar och alltså har splittrat familjer. Och dessutom deltagit i beslut om tvångsomhändertagande av vuxna. Därför vet jag att sådana ingripanden i andras privat- och familjeliv kan göra oerhört stor skada, om det inte finns starka skäl för åtgärderna. Du är en rättshaverist, som tycker att ”kollektivets bästa” och tilltron till överheten, är skäl nog för sådana ingripanden.

            Själv försöker du ta åt dig äran för regeringens beslut, och låtsas att Stefan Löfvén äntligen har dragit samma slutsatser som du har gjort för länge sedan.Emellertid fanns inte mycket i Löfvéns svar i Lördagsintervjun, som ens tyder på att han är överens med dig i de frågor, som du påstått att han är det.

            Nu tycker du alltså att det är nödvändigt för den svenska överhetens prestige att tvångsomhänderta den 20-årige mannens 17-åriga fru för att hon är ett ”barn”, utan skymten av bevis vare sig för att han har behandlat henne illa, eller för att hon asocial. Sedan får båda avslag på sina asylansökningar och skickas tillbaka som skilda, trots att hon vid det laget har hunnit fylla 18, med risk att hon kommer att uppfattas som en ”hora” i hemlandet.

            Och riskerar att bli stenad av extrema islamister i hemlandet, när det kommer fram att hon har varit fosterhemsplacerad i en svensk prästfamilj som ett litet ”barn”. (Vilket är vanligt vid fosterhemsplaceringar. Prästfamiljer har gått anseende, och det är inte alltid lätt att finna bra fosterfamiljer),

            Dui vill gärna framstå som en handlingskraftig beslutsfattare, som inte drar dig för att gå över lik för att nå dina mål, när du tror att du har en majoritet bakom dig. Jag råkar bara vara försynt nog att säga absolut nej till alla försök att rätta till effekterna av en troligen alltför stor invandring av muslimer i efterhand, genom att bryta mot muslimers och andra invandrares mänskliga rättigheter

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du får gärna tycka att det är löjligt Brorson – Därtill har jag studerat hur du farit som en vindflöjel mellan parti och parti i hopp om att komma ifråga – Med det sagt står jag för det jag anfört som svar på den förra kommentaren.

  12. Jan

    För det första: Regeringen lyssnar naturligtvis inte på dig. Det är hybris att påstå något sådant. För det andra: Stefan Löfvén är ingen klippa i invandringspolitiken. Ena dagen tycker han så, andra dagen si. Han säger att han ska göra si, men gör istället så. Han ser bestämd ut men velar än hit än dit.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får tor vad du vill om huruvida regeringen tar intryck av och lyssnar på det jag anför Jan – Löfven är så här långt mycket klipplik Jan vilket jag kan förstå att du inte vill erkänna därför att du stödjer en annan politiks inriktning än den vi i S står för.

      • Jan

        Fel. Och det har ingenting med ideologi att göra. Han velar från den ena dagen till den andra. Han försöker hålla såväl de invandringskritiska som de invandringsvänliga nöjda. Ena dagen är det nej. Andra dagen är det ja. Däremot försöker han låta trovärdig och fast i sin övertygelse. Men det är en fasad lätt att genomskåda. Alla är inte partigängare som du. En del tänker själva…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte fel Jan – Löfven står pall för trycket och är både trovärdig, pålitlig och handfast i sitt handlande.

  13. Per

    Det är en liten liten del av det svenska folket som vill vara med och betala för Löfvens fiasko med invandringen, men ni i S är för självupptagen och styv i korken för att förstå och fatta det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I det påståendet har du helt fel Per – Majoriteten gillar den migrationspolitik vi nu för och stödjer den.

      • Olle

        Det är klart att detta är rätt utveckling ,tyvärr upptäckte ni detta för sent .Först Löfvens uttalande om våra svängdörrar till gränser till att äntligen förstå .Men är ju rädd för att även detta är valfläsk .Titta bara hur S i denna kommun smeker Islamisterna medhårs .

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Detta är inget valfläsk Olle då vi Socialdemokrater inte har för vana att ägna oss åt den sortens aktiviteter – Det som nu sker sker för att skapa stöd och förtroende för politiken hos väljarna.

          Jag ser inga tecken på att S i Umeå skulle ägna sig åt det du påstår – Vilka tecken refererar du till Olle?

  14. Anna

    Ojojo så klart ni nu ska ställa allt jävelskap ni ställt till med till rätta ,det är ju valår i år och valfläsket från den rödgröna sörjan steks hejvilt. Ni har inte åstadkommit något vettigt under dessa år ni suttit,det ni gör är att sko er själva. Må ni åka lång väg i september

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi Socialdemokrater har aldrig ägnat oss åt valfläsk och den sortens saker Anna utan blott och allena realpolitik – Socialdemokraterna har gjort oerhört många viktiga och för vanliga människor viktiga förändringar denna mandatperiod, högre barnbidrag, mer i plånboken för pensionärer, mm.mm. Därtill levt upp till i princip alla vallöften vi ställde ut i samband med förra valet så valsegern ligger runt hörnet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det har vi alltid gjort men i takt med att majoriteten ändrat uppfattning i frågan har även vi gjort så.

  15. Alexander

    ”Det har vi alltid gjort”

    Äh, sluta ljuga! En stor del av befolkningen har länge velat ha en restriktivare invandringspolitik men då påstod ni att det inte var möjligt pga internationella konventioner. Eller så rasiststämplade ni folk.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I dina kretsar kanske många varit emot Alexander men dina kretsar utgör en mycket liten del av den totala befolkningen så min tolkning är tillskillnad från din helt korrekt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det har jag observerat men den minskningen är temporär och med den förändring som nu ska upp för omröstning i riksdagen så kommer tempot att öka – Som vanligt tror du att det fins en ”quick-fix” vilket du vid det här laget borde lärt dig att det inte finns – Att hitta och avvisa alla som gömmer sig är ett stort projekt som kommer att ta flera år att genomföra fullt ut.

  16. Alexander

    ”Den minskningen är temporär”

    Märkligt att det sker en minskning när du påstår annat….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du tänker efter ordentligt så är det inte speciellt underligt Alexander – Polisen är precis som chefen för denna avdelning framförde i Nyhetsmorgon i SvT underbemannad över hela linjen och i sådana lägen tvingas polisen till prioriteringar vilket är orsaken till den temporära minskningen.

      Förändring kommer och det är det som räknas.

  17. Alexander

    Anders

    Om du tittar vad du skrivit sedan 2015 så har du hela tiden hävdat att ”kontrollerna ökar”, ” nu tar vi krafttag” osv. Sanningen är att dina påståenden varit fel. Antingen ljuger du eller så har du ingen koll på verkligheten.

    ”Polisen är underbemannad”

    Och den stora anledningen i Skåne är den invandrarrelaterade brottsligheten som tar i princip alla resurser. Går att läsa om i dag, men det är väl fake news…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag vet vad jag sagt och säger och står för det och förstå en gång för alla att det inte finns någon ”quick-fix” utan bara hållbara lösningar som tat tag i roten till problemet om problemet ska lösas permanent.

  18. Alexander

    Anders

    Titta på SOM-undersökningarna som gjorts så ser du att stödet för en restriktiv invandringspolitik ständigt varit högt. Varför ljuger du? Så larvigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.