Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Är Centerpartiet det parti som åsamkat Sverige störst ekonomisk och säkerhetspolitisk skada?

Allt sedan jag läst den artikel i ETC som visar att Eskil Erlandsson och Anna-Karin Hatt som bägge tillhör Centerpartiet vilselett Riksdagen i fråga om outsourcing av statlig IT-drift har en ny och än viktigare frågeställning dykt upp i mitt huvud – En fråga jag bara måste skriva om för att inhämta andras åsikt.

Frågan är enkel och lyder som följer:

Kan det vara så att Centerpartiet faktist är det politiska parti som enskilt kostat svenska skattebetalare mest pengar och det politiska parti som åsamkat Sverige mest skada sett ur ett säkerhetsperspektiv?

Visst kan det anses som förmätet av mig att ställa frågan men utifrån historiska händelser och utifrån det som avslöjats de sista dagarna går det som jag ser inte att avstå från att faktiskt ställa frågan rakt ut i öppen dager.

Maud Olofsson, Centerpartiets tidigare partiledare är sannolikt den politiker som i särklass kostat svenska skattebetalare absolut mest räknat i kronor och ören.

I det sammanhanget räknar jag inte med allt det Maud var inblandad i under sin tid som partiledare och statsråd utan enbart de kostnader som beror på hennes ödesdigra beslut i fråga om Vattenfall och den så kallade NUON-affären.

Adderar vi ovanpå detta Erlandssons och Hatts beteende och pådrivande av outsourcing av statlig IT-drift så framträder en bild av Centerpartiet och dess politik som är allt annat än smickrande.

Utan att ha handfasta bevis för att så är fallet går det i vart fall att misstänka att Centerpartiet varit fartblinda och satt sitt eget bästa framför nationens bästa i många avseenden.

Vad som var den egentliga drivkraften och vad drev Maud Olofsson till de ödesdigra felbesluten i fråga om Vattenfall och NUON får vi sannolikt aldrig ett ärligt svar på då Maud avböjt att inställa sig till KU för förhör.

Min tro är at hon fattade de beslut hon gjorde för att släppas in i de fina salongerna i Europa och för att vinna gillande från det privata näringslivet  – Detta för att vinna stöd för partiets politik och för att skaffa sig själv en bra plattform för en framtida yrkeskarriär den dag hon slutar med politik.

Påståendet ovan ska inte ses som en absolut sanning utan enbart som en spekulation från min sida – En spekulation tagen ur luften utan handfasta bevis som innebär att den kan bevisa som helt sann.

När det gäller Erlandsson och Hatt och deras skrivelse till Riksdagen så ligger den så till i tid att den smittar både nuvarande och tidigare partiledning i Centerpartiet och att fastställa huruvida det var Maud Olofsson eller Annie Lööf och den nuvarande partiledningen som bör avkrävas ansvar för den ska jag låta vara osagt.

En sak tycker jag står helt klar – Att Centerpartiet sticker ut ordentligt som det politiska parti som enskild ställt till med störst ekonomisk och säkerhetspolitisk skada för Sverige i modern tid.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

56 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Du fortsätter att upprepa dina lögner ser jag.
    Riksrevisionens rapport kan var och en läsa här :

    http://www.riksrevisionen.se/sv/rapporter/Rapporter/EFF/2011/IT-inom-statsforvaltningen—har-myndigheterna-pa-ett-rimligt-satt-provat-fragan-om-outsourcing-bidrar-till-okad-effektivitet/

    Riksrevisionen har nog mer tyngd än dina socialistkolleger på ETC som lever fett på statliga bidrag.

    Vad gäller det helt orelaterade NUON var det en stor kostnad, det är rätt, precis som kostnaden för det tyska koläventyret som ditt eget socialdemokratiska parti av på samma sätt är skyldiga till. Vi kanske inte ska ha ett statligt Vattenfall som styrs av inkompetenta människor ?

    Om vi sedan tittar på ekonomisk skada så har vi den beräknade kostnaden för migrationshaveriet 2015 som enligt snälla uppskattningar hamnar på en total slutkostnad av 1000 miljarder för det svenska folket i slutänden, i dessa sammanhang är NUON och det ty(s)ka koläventyret krusningar på ytan Anders Forss.

      • Jonny Disenfeldt

        Vilken sanning då ?
        Att socialdemokraterna inte läst riksrevisionens rapport innan man röstade ja ?

        S röstade tillsammans med alliansen för detta för att spara pengar där det gick att sparas, att bryta mot gällande lagar och regler som gjordes av GD och som försökte döljas av sittande S-regering är en helt annan sak.

        Dina spekulationer ovan (vilket du erkänner att de är) är bara trams.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          S-regeringen har inte gjort något för att dölja saken Jonny vilket jag är rätt säker på att KU:s utredning av saken kommer att påvisa.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders skriver ”S-regeringen har inte gjort något för att dölja saken”

            Varför omplacerades GD under tysthet och utreddes inte för det grova brott hon begått utan fick istället via en överenskommelse lite böter , rejäl löneökning och omplacering ?

            Varför informerades inte statsministern ?

            Varför informerades inte alliansen ?

            Slutligen – Menar du att socialdemokrater i riksdagen röstade FÖR förslaget utan att ha läst riksrevisionens rapport …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Svaren på varför olika saker skedde och då på det sätt de skedde kommer KU:s rapport at ge svar på. I Sverige har vi en ordning där det är KU:s uppgift att utreda denna typ av saker och att föregå den utredningen är att devalvera KU och dess funktion i det parlamentariska systemet.

            Det kan ju faktiskt vara så att SÄPO, FRA och militären faktiskt rekommenderade att det skulle hållas hemligt under en tid för att bereda dem tid att säkra informationen och begränsa skadan eller hur Jonny?

      • Jonny Disenfeldt

        Vad tycker du Anders Forss om den estimerade kostnaden på ca 1000 miljarder som slutnota för Lövfens katastrofala hantering 2015 av migrantstormen ? Själv anser jag den vara i underkant och troligen ännu större.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Invandrarfrågan och huruvida den i slutändan är en kostnad eller en investering har vi debatterat flitigt Jonny. Mitt svar på din fråga är att huruvida den blir det ena eller andra inte går att ge ett svar på då mer tid behövs för att fastställa det.

          • Jonny Disenfeldt

            Jo, det går mycket väl att beräkna detta och låga uppskattningar ger vid hand en kostnad på ca 1000 miljarder för de som kom 2015. En ofattbar kostnad. Tänk vad 1000 miljarder kunnat göra istället, dels för att behålla det svenska välfärdssystemet och dels för att hjälpa FN hjälpa miljoner människor i flyktingläger…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Min inställning är att det inte går att beräkna – Detta baserat på hur det slutliga utfallet blivit för de som invandrade från forna Jugoslavien och vars invandring till Sverige vid tidpunkten för invandringen beskylldes för att skapa det du nu vill anföra för dagens invandring.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          På inget sätt Sven – ETC tillhör den kontrollerade pressen som lyder under pressetiska regler.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om det blir nödvändigt som en effekt av kommande valresultat så ska det övervägas Alexander – På den punkten har jag inte ändrat mig men det innebär inte att jag inte kan kritisera dem.

  2. Erik

    Maud Olofsson kan inte hållas ansvarig för Vattenfalls köp av aktierna i Nuon. Hon var inte VD och satt heller inte i styrelsen. Kunde hon då tvinga Lars G. Josefsson att betala en lägre köpeskilling för aktierna? Eller att avstå från förvärvet? Enligt min mening fullföljde Josefsson affärsplanen att göra Vattenfall till Europas ledande energibolag. Fram till år 2011 var Vattenfall rena rama sedelpressen för Svenska Staten och vem kunde ana att priserna på energi skulle falla så till den mildra grad? Och rimligen fanns flera investeringskalkyler med olika scenarier för utvecklingen av energipriserna och varför skulle Josefsson då ta fram den mest pessimistiska till styrelsen? Mikael Damberg har ju varit kritisk till att Maud inte ministerstyrde Vattenfall. Damberg har nu chansen att ministerstyra då Vattenfall nu avskedar motsvarande fyrtio tjänstemän i Jokkmokk för att förlägga dessa tjänster till Indien. Det ska bli spännande att följa näringsminstervärldmästaren Damberg,

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Maud är i allra högsta grad skyldig Erik och vad gäller Vattenfall och deras agerande i Jokkmokk så hade jag agerat annorlunda som ägare än sittande regering.

  3. Krister

    Nej, det var S i den politik som släppte igenom Tyska soldater.
    Under tre år lät Sverige de tyska nazisterna frakta
    2,1 miljoner soldater och 100 000 vagnslaster med
    krigsmaterial på svensk järnväg.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är helt rätt att den dåvarande svenska regeringen tillät det – Sannolikt för att inte bli anfallen och indragen i kriget.

    • Leif Berglund

      Ursäkta en historiskt okunnig människa, men var det inte en samlingsregering under 2:a världskriget och är inte alla partier i en regering ansvariga för den politik som denna regering för. Ett litet aber är väl att alla partier som ingick i denna regering utom Socialdemokratiska Arbetarepartiet Partiet bytt namn men om du googlar så kan du komma fram till vad dagens övriga partier hette historiskt…

      • Patrik

        Hej Anders.

        Dock var det Socialdemokraterna som bad Statschefen att hota med abdikera om inte riksdagen gick med på att frakta nazisterna på svensk järnväg.

        Mvh
        Patrik

  4. Leif Andersson

    Jag tycker inte om att du fråntar någon det personliga ansvaret och applicerar det på partiet i fråga. Så min rubrik hade istället varit ”Är Maud Olofsson det statsråd som åsamkat Sverige störst ekonomisk skada?”. Svaret på denna fråga är självklart JA.

    När det gäller detta med outsourcing är det de olika generaldirektörernas uppgift och säkra att man har den nödvändiga kompetensen så detta sker utan några säkerhetsrisker. Du svartmålat fenomenet outsourcing för drift av IT-tjänster när det egentligen handlar om att svenska myndigheter i många fall inte har den erforderliga kompetensen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min grundinställning är att vi inte ska outsourca offentlig verksamhet överhuvudtaget Leif – Därav mitt sätt att skriva.

  5. Lars Flemström

    Maud Olofssons personliga motiv ska vi inte spekulera i, innan indikationer om sådana i en viss riktning. Men i likhet med vissa S-politiker, som gärna omger sig med lyx, är hon ett slags klassresenär. Ja, jag tänker på Björn Rosengren, som under några år var näringsminister i Göran Perssons regering, och då åstadkom en mycket stor skada för de offentliga verksamheter, som han ansvarade för. Han lurade dessutom tusentals kronor av småspararna, genom lanseringen av den övervärderade Telia-aktien, som sjönk som en sten.

    Persson hade en nästan lika snabb omsättning av ministrar som Donald Trump. Rosengren efterträddes av Mona Sahlin (som dock bara satt i sex dagar), som efterträddes av Leif Pagrotsky, som efterträddes av Thomas Östros, som efterträddes av Maud Olofsson, (och Åsa Torstensson som ansvarig för trafikfrågorna, som efterträddes av Annie Lööf (och Chatarina Elmsäter-Svärd som ansvarig för trafikfrågorna och Anna-Karin Hatt som ansvarig för IT-frågorna), som efterträddes av Mikael Damberg (och Anna Johansson som ansvarig för trafikfrågorna). Samtliga borgerliga ministrar, utom Elmsäter-Svärd, var centerpartister.

    Det går en nästan rak linje av felaktiga beslut både före och efter 2006 från Rosengrens aktiesvindel vid börsintroduktionen av Telia till den nu aktuella IT-skandalen. Rosengren är väl mest känd för sitt uttalande om Norge som ”den sista sovjetstaten” och sitt besök på porrklubben Tabu, som han enligt egen utsago var ett fackföreningsmöte med kvinnliga TCO-medlemmar, under tiden som TCO-ordförande. Under tiden som minister hann Rosengren slå sönder både SJ och Posten.

    SJ:s driftverkstäder (för det dagliga tågunderhållet) gjordes till ett numera helt privatägt bolag. Under flera år rasade en strid mellan detta bolag, som hade absolut monopolställning i Sverige, och SJ som vägrade betala de hutlösa priserna – som bolaget använde till expansion utomlands. Rosengren styckade upp och lade ner eller sålde ut. Minns du Svensk Kassaservice – som var den sista resten av Postens kassahantering, innan hela verksamheten gick i graven?

    Det är därför aningen orättvist, när du beskyller bankerna för att inte ha någon kontanthantering, Varför ska de städa upp efter minister Rosengren? Det var så det började. Det är tveksamt vem av de två, Björn Rosengren eller Maud Olofsson, som har gjort störst skada på svensk statlig verksamhet. Men Olofsson behövde mer än dubbelt så lång tid för att åstadkomma lika stor skada.

    Maud Olofsson var alltså näringsminister och Åsa Torstensson infrastrukturminister, när det halvstatliga Telia fick klarsignal att rasera det fasta telefonnätet på landsbygden, så att äldres trygghetslarm upphörde att fungera och företag på landsbygden inte kunde få kontakt med leverantörer och kunder. Förutom den ekonomiska skadan för staten, måste man också räkna med de ekonomiska förlusterna för det privata näringslivet på landsbygden.

    Förstörelsen av det fasta telenätet har också säkerhetspolitiska konsekvenser, som det hittills inte har talats om. När trådlös kommunikation störs ut, återstår det fasta telefonnätet. Det var också under Torstenssons tid näringsminister som Trafikverket och Transportstyrelsens bildades genom sammanslagning av de trafikslagsspecifika myndigheterna.

  6. gerd

    Du har helt,rätt! Lägg till Annie Lööf privatsnikna agerande. Hon har de tre senaste åren lurat till sig 160.000kr i bidrag för dubbelt boende. Hon är mantalsskriven i Småland, i sin nuvarande makes lilla lägenhet, men bor permanent i parets bostadsrättslägenhet i Stockholm. Ingen lär ha sett till henne där nere i Småland de senaste åren. Detta,framkom redan när sossarnas förra partiordförande fick helt bidrag för en övernattningslägenhet som han delade med sin sambo. Han jagades med blåslampa av PK pressen som inte skrev en rad om Lööfskan trots att hennes agerande var mycket allvarligare. Ska sossarna försöka få med centerpartiet som regeringsunderlag??

    • Jonny Disenfeldt

      Gerd – Om hon lurat till sig pengar och brytit mot lag så rekommenderar jag dig att polisanmäla henne, svårare är det inte, så får myndigheterna utreda saken.

      • gerd

        Annie Lööf är mantalsskriven i Småland och får därigenom bidrag för bostaden i Stockholm som hon och övriga familjen bor i. Det spelar ingen roll om det är bostadsrätt eller radhus/villa. 160.000 kr hittills har hon roffat åt sig.Det är hennes tveksamma moral jag kritiserar. Att jag skulle lägga energi på en polisanmälan? De utreder ju inget annat så varför skulle de utreda bidragsfiffel nu.

        • Leif Andersson

          Signaturen gerd borde gå vidare till media med detta om bevis finns att otillbörligheter har skett liknande exemplet med Juholt. Det är viktigt att politiker som otillbörligt tillskansar sig skattebetalarnas pengar offentliggörs även om de inte omfattas av bidragsbrottslagen som vanliga medborgare.

  7. Micke

    Centern är ett opålitligt parti med företrädare som för egen politisk vinning ljuger ihop lögner. Att ljuga om vad remissinstanser sagt om outsourcing av säkerhetsklassad information till utlandet och vilseleda riksdagen borde vara tillräckligt för att få sparken.

    Det är högförräderi, ingenting annat.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Det bytet är inte genomförbart Sven och så vitt jag vet har min blogg inte åsamkat någon ekonomisk skada.

  8. Tore Byrlund

    Centerpartiet, Andreas Carlsson torde också vara det parti som lagd ner mest bensinmackar på landsbygden på grund av tvånget att sälja etanol till bilar som inte går att köra på etanol, Volvo 740 som rullar på landsbygden, Centerpartiet har också ökat mängden skrotbilar i naturen genom att avskaffa skrot premien.

  9. Johan

    Att detta pågått mellan 2011 och framtill slut av 2015 ger en tydlig bild av vilka partier som är delaktiga i hanteringen gällande it skandalen.

    Det är den enda relevanta fakta vi har idag så låt saken ha sin gång och låt faktan som kommer fram ge oss svaren.
    Din svartmålning och ditt beskyllande hit och dit börjar bli patetisk.

    Vad vi Umeå bor ska komma ihåg är att Sossarna satt vid makten då utförsäljningen av Bostaden började och det är fakta!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis som du säger så får vi låta ärendet ha sin gång för att få alla svar och det är precis det som varit min poäng genom hela denna debatt.

  10. Bertil

    Se programmet ” Den automatiserade framtiden” Den visar hur farligt allt blir med Ousoursing, Robotisering och när stora företag med enorm girighet tar makt. Vi är redan där och det blir bara värre och värre.
    Nyliberal politik är förödande när fåtalet äger allt mer och allt fler får allt mindre.

    Centern liksom moderater är livsfarliga partier för människan i Sverige de har ett mål öka klassklyftor öka ojämlikheten gynna storföretag och girighet.

    Set finns inga gränser på vinstprofit och penninghunger samtidigt finns inga gränser neråt heller man sänkte facken A-kassan, sjukförsäkring och målet vid valvinst är öka klassklyftor ännu mer plundra fattigare grupper spä på girigheten omoralen och empatilösheten.

    Vi behöver mera Castro och mindre
    Nyliberala dårar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En sak är helt klar och det är att vi måste hitta modeller som i en framtid säkerställer att vinsterna av allas arbete fördelas mer rättvist än idag och att företagens vinster robotisering och automatisering fortsatt tillfaller samhället på samma sätt som idag och historiskt.

      Exakt hur detta ska åstadkommas är något vi bör debattera flitigt men en produktionsavgift istället för dagens arbetsgivaravgifter som utgår oavsett produktionsmetod är sannolikt en lösning på problemet – Basinkomst en annan. Den slutliga lösningen på problemet torde vara en kombination av många åtgärder och reformer.

    • Johan

      Fel Bertil om du minns byaskolfrågan där stödde centern landsbygden i skolfrågan och sossarna gav kalla handen. Så tittar man så ser man brister hos många om man nu ska prata jämställdhet.
      Utan företagare så funkar vårt samhälle inte så är det!

    • Lars Flemström

      DN är lögnmedia av samma kaliber som Avpixlat och Etc. Så har det varit länge.

      Avpixlat: Efter att under lång tid försökt påskina att alla brott begås av ”invandrare”, har man för den egna trovärdighetens skull börjat uppge svensk etnicitet, men får det att framstå som en stor sensation att även svenskar begår brott.

      Etc: Samma censurmentalitet som Avpixlat, fastän tvärtom. Har pratat med en journalist på Etc, som hade fått en artikel stoppad (av tidningens ägare Johan Ehrenberg?) för att den kunde uppfattas som en bekräftelse av något som SD har sagt.

      DN: Ägarfamiljen Bonnier ingriper aldrig i det dagliga redaktionella arbetet på samma sätt som Ehrenberg, utan allt sådant överlåts åt anställda chefer. Likväl anslås ingen arbetstid för tidningens journalister för att granska den förra regeringens hantering av IT-frågorna.

      En sak som DN inte vill att allmänheten /tidningsläsarna ska påminnas om, är Tidningsutgivareföreningens kamp för att tvinga Trafikverket, som då hade hand om körkortsregistret, att på lämna ut alla körkortsfoton, till envar som så begär. Den striden vann Trafikverket. Men DN ska nu inte hyckla och låtsas bry sig om vare sig försvarshemligheter eller personlig integritet. Vad skulle media ha dessa foton till, om inte för att efter beslut av någon redaktionschef starta förföljelser mot personer som behöver skyddad identitet?

      DN sticker ut genom att publicera namn och bild (om man har lyckats få tag i någon) på misstänkta, som ännu inte har dömts av någon domstol. Det kan nog finnas anledning att tro att domstolens ska komma fram till samma slutsats som cheferna på DN. Men vad DN gör är dock att man föregriper domstolens dom – och påverkar därigenom de som ska döma.

      Media bör nog granska sig själva också. Hur man själva har bidragit till den oerhörda naivitet i sekretessfrågorna, som präglat både den förra och den nuvarande regeringen. Hur viktiga samhällsfrågor (personskyddet) inte alls har diskuterats. Med följd bl.a. att utländska ligor som har specialiserat sig på brott mot åldringar i Sverige, kan få ut allt om sina tilltänkta offer ur offentliga register, även sekretessbelagda uppgifter.

      I min förra kommentar frågade jag er, som regelbundet läser Etc, om där har funnits några artiklar om utländska ligors härjningar i Sverige, om alla brott som begås mot äldre av utlänningar på blixtvisit i Sverige. När polisen är dem på spåren, har de redan lämnat landet. Svar?

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

        Jag har inte läst några artiklar av det slag du frågar om i ETC Lars – Även om de om jag minns rätt skrivit om fenomenet med ligor från forna Östeuropa som kan härja fritt i Sverige som en effekt av den fria rörligheten.

  11. Bertil

    Centerpartiet är ett företagsvänligt parti, Inget fel i det om man vill företagen ska vara till allas vårt bästa. Men varför sätta det i kontrast med en människofientlig politik där man enbart slår mot s.k svaghet.

    Richard Herrey tänker nu bli ett ”draglok ” för Moderaterna.
    men vad är hans ambition. Han kommer från en s.k religiös familj ”mormoner”
    såna som springer omkring i finkostym vitskjorta och försöker tuta i folk fabler.
    Vilket all religion går ut på likt att förtrycka svaga är religionens motto.

    Jag har sen barnsben sett hur Religion enbart inom Svenska kyrkan betet sig.-
    Jag avskyr kort sagt religion och religiösa skenheliga . man minns hur präster kom till byar för att få mat ligga över och utöva sin predikan i gårdar. Sen skulle kollekt indrivas från fattiga skogsbönder under mottot av sorgeliga predikningar från prästen där sedan lika sorgeliga psalmverser skulle sjungas. Folket fick inte synda och därmed kunde de hållas på ”mattan ”
    Jag har varit med om det och jag tror inte ett smack på dessa fabler. Samma förtryck mot svaga grupper kommer från KD samtidigt som de ska se fisförnäma ut och se skenheliga ut. >Jag spyr åt det hela.

    Dock åter till Richard och hans politiska mål. Citat:

    ”Vad är det stora problemet med Stefan Löfven och hans regering, som du ser det?
    – Det stora problemet är att de för en socialdemokratisk politik som inte är företagsvänlig. Det som får ett samhälle att gå framåt är arbete, och det är företagen som anställer människor. Grundläggande i allting är företagsamheten. En företagsvänlig politik är en arbetsvänlig politik. Jag ser ingen framtidsvision i Stefan Löfvens sätt att agera.”

    Frågan är om företagssamhet är så bra. det talas alltmer om artificiell intelligens Robotar och att maskiner tar över jobben allt mer. Kort sagt Företag anställer inte människor . De enställer elitmänniskor och resten vill man helst bli av med.

    Ju mer Företagen använder maskiner till att producera ju fler företag behövs därmed dessa i sin tur vill även de sätta in maskiner för att slippa anställa alltså behövs ännu fler företag .
    Kort sagt en orimlig ekvation där allt mer ska produceras roffas från jordens tillgångar vilket på sikt så klart inte är hållbart.

    Samtidigt ser man hur stora företag tar över allt mer styr politiken men låter folket i en skenbar demokrati gå till valnorna allt fler struntar nu i detta när man ser att politik har blivit som religion världens största bluffmarknad.

    Vi behöver inte fler företag vi behöver inte producera mer. Vi behöver däremot bättre sociala system bättre sjukvård, bättre äldreomsorg. Där finns potential för en gemensam sektor som skulle kunna bli väldigt bra för folket.- Detta medan maskiner o.s.v gör jobben och från dessa tas skatt som fördelas till vårt gemensamma och till folk utan försörjning.

    Vi behöver inte giriga företag vinstmaximerande företag vi behöver företag som ger vårt gemernsamma trygghet.

    Vi behöver inte mer prylar produkter och mer fejkade varor som håller allt kortare tid för att
    marknaden ska få sälja mer och mer till allt större klimatpåverkan och till slut undergång för vår Planet.

    Det är vårt gemensamma som bör byggas ut mer gräddfiler till privata företag behövs inte.
    Vi behöver mera Castro och mindre av Richard Herreys skenheliga attityd.

    Diggilo Diggiley när KD åker ur riksdagen och Moderaterna, centern tappar i sympati. samtidigt som SD minskar och vänstern ökar.

  12. Jonny Disenfeldt

    Anders skriver – ”Det kan ju faktiskt vara så att SÄPO, FRA och militären faktiskt rekommenderade att det skulle hållas hemligt under en tid för att bereda dem tid att säkra informationen och begränsa skadan eller hur Jonny”

    Så hemligt att inte statsminister Lövfen skulle få veta något under så lång tid?
    Så hemligt att alliansens representanter inte skulle få veta dessa stora säkerhetsrisker under så lång tid ?

    Detta är en politisk skandal och redan har två socialdemokratiska ministrar fått avgå.

    Slutligen – Menar du att socialdemokrater i riksdagen röstade FÖR förslaget utan att ha läst riksrevisionens rapport …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vilken sorts skandal det är kommer KU:s utredning att fastslå – Mitt tips är att stor del av skulden kommer att anses ligga på de forna Alliansregeringarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.