Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Frågan är om Trump överlever som president efter Comey’s skriftliga utspel.

En sak är helt säker och det är att det inte finns några tomma dagar utan uppseendeväckande händelser allt sedan Donald Trump blev president i USA – Den cirkus med senatsutfrågningar som nu pågår bekräftar bara att Donald Trump får svårt att överleva som president.

Hur Trump ska kunna överleva Comeys utspel om att Donald Trump mer eller mindre försökt beordra honom att släppa utredningen mot Mike Flynn för att som Comey påstår uppvisa den lojalitet Trump förväntade sig är ett flagrant övertramp.

Att sedan välja att avskeda Comey när han gick emot Trumps vädjan kan förmodligen inte ses som något annat än ett försök att påverka en federal utredning för egen vinning genom att sätta sig själv över gällande lagar och regler.

Såpoperan Trump pågår således med en aldrig avklingande intensitet och det enda smickrande man kan säga är att Trump inte ligger på latsidan.

Jag utgår från att det som händer är mycket dyrköpta erfarenheter för Donald Trump och min tro är fortsatt densamma som jag anfört tidigare – Trump kommer inte att överleva som amerikansk president utan bli avsatt under förnedrande former om han inte avgår självmant.

Till det ska läggas att jag tror att det republikanska partiet och dess ledning håller god min i elakt spel och att den taktik de använder sig av är den att låta Trump göra sig omöjlig som president på helt egen hand – Detta för att sedan ta över och se till att vicepresidenten och den administration han utser kan bedriva politik ”as usual”

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

77 kommentarer

  1. Alexander

    ”förmådde endast skapa försämringar”

    Menar du, på allvar, att Alliansen inte gjorde NÅGONTING bra?

    Gäller tro och övertygelse även om man påstår att Elvis lever?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Enligt mitt sätt att se på saken så åstadkom Alliansen mer eller mindre enbart försämringar.

  2. Alexander

    Extremt oseriöst att påstå att Alliansen inte gjort någonting bra. Jag tycker Vänsterpartiet är dåligt, men naturligtvis finns det bra saker även hos dem. Anders Forss framstår som lika svartvit som de han alltid anklagar för att vara just det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får gärna tycka att det är oseriöst Alexander – Jag har inga problem med det.

  3. Alexander

    Anders

    Finns det verkligen ingenting Alliansen gjort bra under åtta år? Det är inte ens det minsta positivt att lågavlönade fått sänkt skatt? Allt är bara skit?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tittar man på totalen av det Alliansen åstadkommit så är det försämringar och en urholkning av välfärden och ökade klyftor som är resultatet av deras samlade åtgärder och sådan saker kan jag aldrig se som bra.

      Det går inte att titta på enskilda delar av samhällsbygget för att göra en bedömning – För att en bedömning ska kunna göras måsgte man titta på hela samhällsbygget.

  4. Alexander

    Anders

    Hur har ekonomin för ett arbetande par utvecklats under Alliansen? Är det dåligt?

    ”Man måste titta på hela samhällsbygget”

    Just det, nu är allt bra. Ändå skjuts det varje dag och antalet utsatta områden ökar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig påstått att allt är bra och hur ekonomin utvecklas för delar av samhället måste ställas i relation till hur ekonomin utvecklas för hela samhället.

  5. Alexander

    Är det dåligt att en sjuksköterska och en målare fått betydligt lägre skatt? Ja eller nej?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För att besvara den frågan måste du se saken i det stora perspektivet Alexander – Är det rätt att sjuksköterskan som blivit sjukskriven och sedemra arbetslös ska få lägre ersättning och är det rätt att den pensionerade målaren ska betala mer skatt efter pensionen än före pensionen?

  6. Alexander

    Eftersom du svarar med en motfråga gör jag likadant. Är det rätt att sjuksköterskan ska få 1500 kr mindre i plånboken varje månad? Du verkar inte vilja svara…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag svarade att den frågan måste sättas i et större perspektiv Alexander och det var därför jag ställde tilläggsfrågan så du har fått ditt svar – Det är helheten som räknas.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Då har du gjort din egen tolkning Alexander – Jag sa att vi måste titta på samhället som helhet och vad som händer för alla i samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.