Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Frågan är om Trump överlever som president efter Comey’s skriftliga utspel.

En sak är helt säker och det är att det inte finns några tomma dagar utan uppseendeväckande händelser allt sedan Donald Trump blev president i USA – Den cirkus med senatsutfrågningar som nu pågår bekräftar bara att Donald Trump får svårt att överleva som president.

Hur Trump ska kunna överleva Comeys utspel om att Donald Trump mer eller mindre försökt beordra honom att släppa utredningen mot Mike Flynn för att som Comey påstår uppvisa den lojalitet Trump förväntade sig är ett flagrant övertramp.

Att sedan välja att avskeda Comey när han gick emot Trumps vädjan kan förmodligen inte ses som något annat än ett försök att påverka en federal utredning för egen vinning genom att sätta sig själv över gällande lagar och regler.

Såpoperan Trump pågår således med en aldrig avklingande intensitet och det enda smickrande man kan säga är att Trump inte ligger på latsidan.

Jag utgår från att det som händer är mycket dyrköpta erfarenheter för Donald Trump och min tro är fortsatt densamma som jag anfört tidigare – Trump kommer inte att överleva som amerikansk president utan bli avsatt under förnedrande former om han inte avgår självmant.

Till det ska läggas att jag tror att det republikanska partiet och dess ledning håller god min i elakt spel och att den taktik de använder sig av är den att låta Trump göra sig omöjlig som president på helt egen hand – Detta för att sedan ta över och se till att vicepresidenten och den administration han utser kan bedriva politik ”as usual”

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

77 kommentarer

  1. Micke

    Om det visar sig att Trump administrationen använt ryska hackare för att vinna valet tycker man att förloraren i valet ska få tillbaka sin rättmätiga titel som President.

    President Clinton.

    Finns ingen rättvisa i att ge den titeln till en republikan som idag är vice president.

    Alternativt bör valet göras om.

    Att ge Trump riksrätt men samtidigt tillåta hackningens konsekvenser dvs att republikanska partiet vann valet är inte ett land med en demokrati värd namnet.

    Sen att bara de med enorma ekonomiska resurser har möjlighet att bli President i USA är sedan tidigare känt ett stort demokratiskt problem. Ett demokratiskt system med endast 2 högerorienterade partier är inte ett fungerande demokratiskt system.

    USA är inte ett land med en demokrati värd namnet. Det är en ”demokrati” som enbart gynnar de rikaste.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten som framför en intressant tanke.

    • Fredrik

      Förslag. Läs på om hur det amerikanska systemet fungerar innan du uttalar dig. Man kan inte ändra på reglerna allt eftersom, det fungerar inte i Sverige och det fungerar inte i USA. I USA finns 537 nationellt valda personer. Det är 100%. Det är en siffra som Sverige inte ens kommer i närheten av. Av Sveriges 349 ledamöter i Riksdagen är knappt en handfull av dem valda genom att de blivit inkryssade. Alltså, din röst är på ett parti och inte en person som ska representera dig.

      För medborgarna i Wyoming så är det ingen hemlighet vem som representerar dem, de vet. Och om personen ifråga struntar i sin hemstat, ja då blir den personen mest troligt inte omvald.

      Vi i Sverige har inte det systemet, här får medborgarna inte vara med om att bestämma vem som ska bli statsminister eller vem som ska sitta i Riksdagen. Den ordningen har partierna själva bestämt. Utan insyn.

      Båda systemen har sina brister, men att påstå att USA inte är en demokrati är att inte veta vad man pratar om. Och vem som helst kan inte heller bli statsminister i Sverige. Eller nån sorts minister. Till och med S har majoritet av akademiker på sina toppositioner, arbetarpartiet S. Byggt av arbetare och fackföreningsrörelse men leds av akademiker.

      • Micke

        Jag vet hur systemet fungerar och det var därför jag skrev som jag gjorde.

        Men ditt svar får mig att fundera hur din syn på demokrati är?

        Ett manipulerat val där hackare och säkerhetstjänster från andra länder lyckats påverka valutgången till i det här fallet Republikanernas fördel ska vara ett giltigt resultat om/när detta blir bevisat.

        Det är inte en demokrati där väljarna har bestämt sina politiska ledare.

        Sen kan man fortsätta diskutera om USA är en demokrati värd namnet när den som fick överlägset mest röster i valet ändå förlorade.

        Citat – ”(CNN)More Americans voted for Hillary Clinton than any other losing presidential candidate in US history.

        The Democrat outpaced President-elect Donald Trump by almost 2.9 million votes, with 65,844,954 (48.2%) to his 62,979,879 (46.1%), according to revised and certified final election results from all 50 states” slut citat.

        Det är ett mycket dåligt demokratiskt system Fredrik.

        • Fredrik

          Först och främst Micke, idag den 10/6-2017, så vet varken du eller jag till 100% vad som försiggick under valet i USA med tanke på hackers och utländska säkerhetstjänster så att då som du ta för givet att så är fallet är att föregå rättvisan.

          Att du tycker att den amerikanska demokratin är dålig är en okej åsikt. Att jämföra systemet med det svenska och säga att den amerikanska demokratin är dålig är att inte förstå hur systemet fungerar. Winner takes all råder i USA. Alla vet detta, och det är inte första gången som vänsterfolk i Sverige använder argumentet att demokraternas kandidat fick flest röster, totalt. Men det är inte det som räknas. Du måste vinna de stora delstaterna. Tvåan får inget.

          I Sverige Micke så representeras du av någon som kanske inte alls är i samma partifärg. Hur demokratiskt är det? I Trafikutskottet sitter t ex Edvard Riedl, som är en av Västerbottens representanter i Riksdagen. Så, även om du röstade på honom eller inte så är han din och min representant. Vi ska kunna utgå ifrån att han vill Västerbottens bästa, annars gör han inte sitt jobb.

          Så när du räknar röster på svenskt sätt i USA eller använder amerikanskt synsätt i Sverige så blir det fel. Båda gångerna. Men det betyder inte att en är bättre demokrati än den andra, det betyder är det är två olika sätt av demokrati.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag håller mig till är den sammanvägda opinionsundersökningen och den som går utförs av SCB och trenden pekar nedåt Jonny.

      • Jonny Disenfeldt

        Fel Anders, om vi då tar SCB’s siffror som är periodiskt uppmätta mätvärden :
        12.4 , 14.4 , 19.9 , 17.3 , 17.5 , 18.4
        så finns det bara EN tolkning och det är att vi har ett ökande värde, trenden är STIGANDE.
        Detta är INTE en tolkningsfråga utan ren matematisk statistik.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Trenden är nedåtgående sett från den högsta uppmätta nivån Jonny.

          • Jonny Disenfeldt

            Sjukligt beteende att inte erkänna att du har fel Anders.

            Att du inte har goda matematikkunskaper är OK, det är det många som inte har men att du saknar förmåga att ta emot fakta och information är oerhört bekymmersamt.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            vart tycker du att jag haft fel och borde erkänna så Jonny?

  2. Alexander

    SD slår record hos Demoskop och ändå är trenden nedåt. Finns det någon möjlighet att den någon gång pekar uppåt? Inte ens rekrd hjälper…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Trenden pekar nedåt och Sd kommer at gå samma öde tillmötes som brittiska UKIP.

  3. Alexander

    I januari hade SD 19,2 i den sammanvägda undersökningen och i maj 19,7 så då borde ändå årets trend vara uppåt, eller vad sager Anders?

  4. Alexander

    Fast trenden hos Demoskop måste ju peka uppåt eftersom att de slog rekord? Och trenden om man tittar på 2017 visar ju en ökning? 19,7 är högre än 19,2…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag står fast vid det jag anfört tidigare Alexander – SD:s trend är nedåtgående sett från det högst uppmätta resultatet.

  5. Alexander

    SD tredje största parti bland utrikesfödda. Hur får Anders ihop detta utan att rasistförklara de som röstar på Åkesson?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur det blir med den saken får vi se i samband med nästa val och hur det ska gå där har jag redan lämnat en förutsägelse för Alexander.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte analyserat det ännu men alla dödsskjutningar är ett misslyckande för samhället och något vi måste få ett stopp på.

  6. Alexander

    ”Jag har inte analyserat det ännu”

    Av nyfikenhet, hur analyserar du dödsskjutningar?

    ”något vi måste få ett stopp på”

    Du har ju lovat att det ordnas ganska snart. Hur ser den trenden ut?

    ”Hur det blir med den saken får vi se i samband med nästa val”

    Jaså, nu är du inte intresserad av trenden? Ska du inte berätta hur den ser ut?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det som måste till i en analys är orsakerna till dödsskjutningarna och vilka faktorer som framkallat dem – Detta om vi ska kunna lösa problemet från roten och få stopp på dem.

      Vi ger polisen utökade resurser och det satsas på en effektiv integrationspolitik och på en politik som bryter segregation och utanförskap- Att åtgärderna som sätts in behöver tid för att verka och ge resultat tror jag att de allra flesta förstår fullt ut.

  7. Jonny Disenfeldt

    Berätta nu Anders Forss för oss alla vad det är som är fel in den linjära regressionsanalys som jag visat dig baserat på SCB’s senaste 3 års mätningar av SD.

    http://imgur.com/gallery/U6qg7mm

    Visar denna analys att SD’s trend är stigande uppåt eller fallande nedåt ?

    Berätta vidare Anders vad du baserar ditt påstående på att jag skulle behöva matematiklektioner.
    Har du läst analys, linjär algebra, statistik, optimeringslära etc på universitet/högskolenivå Anders ?

    Vem av oss har gjort följande påstående :
    ”Medianlön beroende på hur man beräknar den kan innebära att väsentligt fler än hälften ligger under den.”

    Berätta även varför det är en ”mycket komplex matematisk formel” för att beräkna median, detta lär sig ju en sjundeklassare i Sverige !

    Visste du ens vad en median var innan jag förklarade det för dig ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ser ingen anledning att gå in och kommentera analysmetoden specifikt Jonny – det ser ut att vara du som är intresserad av det.

      Faktum kvarstår sett från sitt högsta mätvärde är SD:s trend nedåtgående.

      • Jonny Disenfeldt

        Vad kallar du denna Anders-Forss metod du uppfunnit för trender ?

        Enligt den är ju alla partiers trender nedåtgående eftersom samtliga nu har mindre stöd än sitt historiskt bästa … endast genom att slå sitt historiskt bästa värde kan de i Anders Forss värld då ha en uppåtgående trend … löjligt värre och väldigt ovetenskapligt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag ägnar mig inte åt att namnge metoder Jonny – De resultat jag pratar om är de som ligger inom denna mandatperiod och jag står för det jag anfört som varande min förutsägelse och min åsikt i frågan även om det irriterar dig att jag har den åsikten.

          • Jonny Disenfeldt

            Enligt denna ovetenskapliga Anders-Forss metod så har ju då enligt SCB med mätningar under innevarande mandatperiod :

            S nedåtgående trend (högsta värde Nov-14)
            Mp nedåtgående trend (högsta är Nov-14).
            V nedåtgående trend (högsta är Nov-16)
            M nedåtgående trend (högsta Maj-15)
            L nedåtgående trend (högsta Nov-15)
            KD nedåtgående trend (högsta Maj-15)
            C uppåtgående trend (högsta Maj-17)
            SD nedåtgående trend (högsta Nov-15)
            Andra (FI etc) nedåtgående trend (högsta Nov-16)

            Om detta fortsätter så har vi alltså snart en riksdag med bara ett parti – Centern !

            Så går det när man använder Anders Forss ”analysmetod”.

            Källa : https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018#SCB

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Fortsätt gärna att kommentera i ämnet om det roar dig men faktum kvarstår Jonny – Sett från sin högsta nivå under mandatperioden är SD på nedåtgående medan S sett från sitt lägsta mätvärde under perioden är på väg uppåt.

            Så ser det ut och så ser min uppfattning ut Jonny och om du vill lägga tid på att försöka få mig att ändra inställning utan att lyckas i ditt uppsåt så är du varmt välkommen.

  8. Alexander

    Hur ser trenden ut för utrikesföddas stöd för SD? Vad tycker Anders? Skulle vara intressant att höra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har redan svarat dig p den frågan Alexander och svaret jag avgivit är det jag ämnar avge för stunden.

  9. Alexander

    Kan Anders förklara vad den effektiva integrationspolitiken går ut på? Sedan har du inte svarat på hur trenden ser ut bland utrikesföddas stöd för SD,du pratar om valet….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har förklarat flera gånger hur den ska se ut och kommer att se ut.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Kan bero på att det är många diskussioner om dessa och på att segregationen ökat som ett resultat av 8 år med Allianspolitik.

  10. Alexander

    Det är diskussionerna som gör att utvecklingen går åt fel håll. Då slutar vi prata om det så är problemet löst. Bra Anders!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi ska aldrig sluta prata om något innan vi gått till botten med problemet, hittat roten till det och löst det.

  11. Alexander

    Jag trodde att regeringen hade lite ansvar även för det som inte fungerar, fast det är tydligen bara bra saker som är deras ansvar. Skönt jobb!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En regering har ansvar både för sådant som fungerar och sådant som inte fungerar men lösningen på ett problem kommer sällan över en natt om lösningen ska bli bra och hållbar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Inte nödvändigtvis Alexander då utvecklingen skett över många år och som ett resultat av den politik som fördes innan vi tog över regeringsmakten. Att vända utvecklingen tar tid och beslut som fattas idag kanske visar resultat först 2 år från nu och den verkligheten måste vi alla förstå och anpassa oss till.

  12. Jonny Disenfeldt

    Anders skriver ovan ”Så ser det ut och så ser min uppfattning ut Jonny och om du vill lägga tid på att försöka få mig att ändra inställning utan att lyckas i ditt uppsåt så är du varmt välkommen.”

    Snälla Anders, jag vet att det inte går att ändra din inställning, din personlighetstyp är sådan att den inte klarar av att erkänna att du har fel, att du är oinsatt etc.

    Anledningen till att jag ändå skriver kommentarer är för att jag accepterar inte att direkta lögner och felaktigheter får stå oemotsagda.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte fel och jag har svårt att se vad du hoppas vinna på att framhärda att så är fallet. Det jag gör är att påvisa händelser som stödjer min teori och som jag sagt många gånger så kommer valet at utvisa huruvida jag har rätt eller inte.

      Min tro och övertygelse kan aldrig bli en lögn Jonny så länge det är just et – Min tro och övertygelse.

      • Jonny Disenfeldt

        Vad som sker i nästa val är irrelevant för denna diskussion. Du får spå hur mycket du vill. Det är när du försöker presentera spådomar som fakta som du hamnar fel.

        Du ljuger om vad 6 uppmätta mätvärden påvisar matematiskt. Du påstår att dessa mätvärden visar en negativ fallande trend. Det är lögn och förbannad dikt. Matematiskt så påvisar de det motsatta, en positiv uppåtgående trend. Sluta ljuga om detta.

        PS , du har fortfarande inte svarat på frågor som t.ex :
        * vad du menar med att jag skulle behöva lektioner i matematik. Din påhittade matematik lärs inte ut.
        * vad du menar med att ””Medianlön beroende på hur man beräknar den kan innebära att väsentligt fler än hälften ligger under den.””
        * vad du menar med att det är en ”mycket komplex matematisk formel” för att beräkna median

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Varken du eller jag vet om mina förutsägelser blir verklighet och att lyfta fram vad som händer i andra länder och dra paralleller till Sverige av det är ett korrekt sätt att se på saken,

          Sedan åter en gång Jonny – Jag ljuger inte däremot gör jag en helt annan tolkning än du.

          • Jonny Disenfeldt

            Jo Anders, du ljuger när du upprepade gånger trots tillrättavisning inte erkänner att du haft fel vad gäller hur man tolkar mätvärden matematiskt.

            Du kan som sagt prata i termer av vad du tror och hoppas och då hitta på precis vad du vill men om du ska använda t.ex matematiska termer så måste du hålla dig till sanningen. Då måste du lämna tro och önskningar därhän.

            Du kan inte göra egna tolkningar i detta fallet eftersom det bara finns en tolkning.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag håller mig till sanningen Jonny det är du som försöker likrikta användningen av vissa ord och fraser – För oss övriga gäller att vi vet att man kan använda dem på olika sätt i olika sammanhang.

  13. Alexander

    ”MIn tro och övertygelse kan aldrig bli en lögn”

    Gäller det jämt? Det finns ju de som tror starkt på att Elvis lever. Vad säger du om det?

    ”Att vända utvecklingen tar tid”

    Då kanske Alliansen kan ta äran av några av de förbättringar som skett? Fast antagligen gäller det bara åt ett håll….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alliansen hade 8 år på sig at skapa förbättringar och trots det så förmådde de endast skapa försämringar Alexander – Så ser den bittra sanningen ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.