Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Trump agerar mot sina partikamrater som om han vore en diktator.

Donald Trump hotar och agerar mot sina egna partikamrater på samma sätt som en diktator och envåldshärskare – Detta genom att hota dem med att han kommer att motarbeta dem med alla tillbuds stående medel i samband med nästa val om de inte gör som han säger vilket underförstått är att blint lyda hans order.

Att den taktiken inte fungerar och att den taktiken kommer att splittra det republikanska partiet torde det inte råda några tvivel om då demokratiska spelregler innebär något annat än Trumps syn på demokrati och hur politik ska bedrivas.

Välkommen till politiken Mr. President – Demokrati och politik och att driva företag och företagsimperium är två vitt skilda saker vilket jag hoppas att du inser innan det är för sent.

Trumps beskyllningar om att det så kallade ”Frihetsutskottet” kommer att ödelägga hela den republikanska politiska agendan och föredragningslistan om de inte rättar in sig i leden saknar motstycke i amerikansk politik så vitt jag ser saken.

Att enskilda politiker tillåts ha sin egen uppfattning och inte ta order av presidenten är en del av amerikansk politik – Dessutom en ordning som funnits mycket länge i amerikansk politik och en ordning som finns där för att säkerställa att presidenten inte blir diktator och envåldshärskare.

Fortsätter Trump på inslagen linje är jag rätt övertygad om att bakslagen för honom och hans politiska agenda kommer att bli än värre framgent då hot om repressalier inte hör hemma i det demokratiska systemet.

Som jag ser saken är det hög tid att Donald Trump släpper prestigen och sänker garden och inser vad som är viktigt. Även om inställningen är att vinna kriget så behöver man inte vinna alla slag som ingår i kriget. Ska man vinna hela kriget handlar det om att vara taktisk och koncentrera sig på att vinna de slag som hjälper till att vinna hela kriget och om att lämna de slag som inte gör det därhän.

Såpoperan i Vita Huset fortsätter således och man kan bara undra vilket temat för nästa avsnitt blir då Trump är lika oberäknelig som en flaska nitroglycerin.

Jag tar därför tillfället att på nytt upprepa det jag sagt i tidigare inlägg – Det skulle förvåna mig oerhört mycket om Trump sitter kvar hela mandatperioden utan att ha skapat sitt eget Watergate som tvingar honom att avgå.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

4 kommentarer

  1. Jan

    Har ingenting att säga om Trump men noterar att du är bortplockad från S-bloggar. Förmodligen för att du besvarade kommentarer. Det såg man inte med blida ögon på där. De kör kommentarslöst eller censurerar friskt där. Widegren, Holmlund, Fridén, Kokk, Silfverstrand och allt vad de där partilojala skojarna heter. S-bloggar borde egentligen heta 1984…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min s-blogg fungerar som vanligt och inläggen på själva bloggen fungerar precis som vanligt – varför den inte kommer upp på listan vet jag inte men jag har ställt frågan då jag tror att det beror på något tekniskt fel.

  2. Jan

    Knappast. Du är bortplockad. Jag misstänker att det är Bo Widegren som ligger bakom. Han skrev att han tyckte att alla dina inlägg skymde hans blogg. Trots att han använder versaler i rubriken. Widegrens blogg är i vanlig ordning censurerad och saknar kommentarer. Precis som det ska vara på S-bloggar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du tittar på s-info så kommer du att finna att min likväl som andra bloggar som saknats är tillbaka – Det som hände var ett tekniskt fel enligt ett email s-info skickat till mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.