Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Brottsstatistiken högre i SD:s riksdagsgrupp än i gruppen invandrare.

Jan Guillou har i dag skrivit om något mycket intressant i sin kolumn i Aftonbladet när han klart och tydligt i sitt inlägg påpekar att brottsligheten procentuellt är betydligt högre i SD:s riksdagsgrupp än hos den grupp invandrare som SD med förkärlek brukar utpeka som överrepresenterade i brottsstatistiken.

Det Guillou påpekar är att av 47 ledamöter så är 6 redan dömda för brott av olika allvarlighetsgrad medan ytterligare 2 kommer att få sina domar senare i år.

8 av 47 ger en brottslighet på ca 15% i gruppen riksdagsledamöter vilket är en betydligt kraftigare överrepresentation i brottsstatistiken än någonsin den som gäller för gruppen invandrare.

Hur SD ska förklara den överrepresentationen nu när de näppeligen kan använda sin standardförklaring om att det är invandrarna och invandringen som ligger bakom denna höga överrepresentation i brottsstatistiken ska bli spännande att lyssna till.

Enligt Guillou så är kanske SD:s husgud och favoritekonom Tino Sanandaji något på spåren när han beskriver och karaktäriserar SD och dess ledning som varande ”ett gäng skånskt trash med lågt IQ”.

Något annat viktigt som Guillou pekar ut i inlägget är att SD påstår att brottsligheten ökar lavinartat i Sverige som en effekt av invandringen och då trots att all tillgänglig statistik på området visar att den minskar. Även detta visar måhända att Sanandaji vars teorier och läror jag inte ger speciellt mycket för kan ha rätt angående SD.

SD är fakta resistenta och enligt Guillou så finns det någon med pseudonymen Stina Andersson som på allvar hävdar att muslimer och muslimska gäng begår mellan 5 -15 våldtäkter per dag i varje mindre ort i Sverige vilket skulle göra antalet våldtäkter begångna av muslimer till 10.000 per år i riket som helhet.

Detta är givetvis inte sant och Guillou pekar med rätta ut hur den riktiga statistiken ser ut. 2015 som är det största invandringsåret någonsin dömdes 176 personer för våldtäkt i Sverige – Viktigare och än mer fascinerande är att merparten av de dömda tvärt emot vad SD påstår till övervägande del bestod av vita svenskar.

Faktaresistens, alternativa fakta och spridande av falska uppgifter är sålunda en av SD:s paradgrenar och att det är så beror kanske på det Sanandaji påstår vara rätt tes för varför. Huruvida det är så ska jag inte ha någon åsikt om utan den analysen överlåter jag till Sanandaji och andra att debattera.

Därutöver ägnar sig SD åt att lägga ut dimridåer och åt att manipulera sociala medier för att få stödet för sin politik att verka väsentligt mycket större än det i själva verket är – Att det är så har jag bevisat på min blogg ett antal gånger.

Jan Guillous slutsats och slutreplik är mycket slående och dessutom helt sann – Det finns inget mer känt samband med brottslighet annat än att vara Sverigedemokrat.

För dig som vill läsa Guillous inlägg i sinn helhet hittar du det på följande länk: http://www.aftonbladet.se/a/zo6A1

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

65 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Du vet väl att man inför tidigare val gjorde en undersökning på ALLA partier och då visade det sig att det var ännu större andel som var straffade, dvs andra partier utmärkte sig också på samma sätt eller t.o.m värre ..

    Sedan kanske man inte ska dra slutsatser av att jämföra grupper med hundratusentals människor med mycket små grupper (i ditt exempel 47 personer ), det går alltid att leka med matematik…

    Vidare är väl frågan om t.ex riksdagmän i allmänhet eller SD-riksdagsmän i synnerhet är överrepresenterade med en faktor 20 vad gäller t.ex våldtäkt ….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att antalet brottslingar är fler till antalet i en grupp som är betydligt större torde följa matematikens regler och det förhållandet är verklighet även om man jämför gruppen invandrare med SD:s riksdagsgrupp.

      Den viktiga slutsatsen är dock den där SD påstår att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken trots att det är medlemmarna i SD:s riksdagsgrupp som är överrepresenterade.

      • Jonny Disenfeldt

        Jag vet att du Anders har svårt för matematik och statistik.

        1. Att dra statistiska slutsatser vid en jämförelse av en grupp på mindre än 50 individer och sedan jämföra detta med en grupp på flera hundratusen är inte seriöst. Lika lite som när LO jämför de 50 högst betalda cheferna i Sverige med resten av sveriges arbetstagare. Oseriöst.

        2. Vidare att jämföra en grupp vad de gjort under hela sin levnadstid med en annan grupp som varit i Sverige ett fåtal år är på samma sätt missvisande.

        3. Som jag skrev så visade en undersökning att andelen dömda bland ALLA partier på samma sätt visade en förhöjd andel. Ja, vi har massor med S-ledamöter och M-ledamöter dömda för allsköns brott under sitt liv i Sverige, allt från fortkörning, snattande etc etc … men kanske inte så många för t.ex sexualbrott.

        Migranter och invandrare är de facto överrepresenterade, ett besök på närmaste anstalt eller polisstation visar det , samma med statistik från tidigare (den sorts statistik som numera är förbjuden). Vissa grupper från MENA länder har t.ex mer än 20 gånger överrepresentation vad gäller våldtäkt som exempel.

        Du försöker förminska problemet.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte svårt för matematik och statistik Jonny vilket däremot du tycks ha.

          Endera räknar vi procenträkning eller så räknar vi på antalet individer – Inte på ett sätt för en grupp och på ett annat sätt för den andra gruppen.

          Oavsett av hur vi räknar så faller den retorik du med flera använder er av – Räknar vi antalet individer är vita svenskfödda flest vad gäller antalet dömda brottslingar – Räknar vi procent är det SD:s riksdagsgrupp och inte invandrarna som sticker ut.

          Ditt och Alexanders och fler med ers argument är att brottsligheten ökar om vi tar emot fler invandrare – Påstår man det så måste man även erkänna att antalet brottsdömda riksdagsmän kommer att öka i samma takt som SD:s riksdagsgrupp ökar.

          • Jonny Disenfeldt


            Nej Anders, du är helt enkelt oförmögen att förstå att du inte kan jämföra en grupp på mindre än 50 personer med flera hundra tusen eftersom de mindre än 50 inte har samma statistiska signifikans.

            Vidare gör du grundfelet att jämföra den ena lilla gruppen som levt HELA sitt liv i Sverige med en grupp som endast levt en kortare tid i Sverige. Dvs den ena gruppen har haft mycket längre tidsperiod att begå någon form av brott som t.ex fortkörning etc. Du tittar inte heller på vilka sorters brott.

            Du och Guillou avslöjar hur lite fakta spelar roll för er i era försök att förminska problemen, helt oseriöst.

            Sen som sagt, om du då tittar på t.ex valda S-ledamöter hittar du samma mönster, de har också levt i genomsnitt mycket längre av sina liv i Sverige (de flesta hela sina liv) och har därmed haft betydligt längre tid att begå brott än migranter och flyktingar vilket även det innebär att S-ledamöter då är mer överrepresenterade.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag förstår att detta ställer dig i en situation som inte går att komma ur Jonny men det är så det är – Ska vi jämföra och därtill skuldbelägga ska vi använda samma räknesätt för de grupper vi jämför och inte procenträkning i ett fall och individräkning i det andra fallet.

          • Olle

            De flesta invandrare kommer med sina familjemedlemmar och SD är enskilda personer . Statistiken bygger på totalt antal invandrare . Och jag har inga sympatier med SD ska tilläggas igen.Och att toppen i SD har hög andel dömda vet vi men vad visa med detta mer än försöka påverka opinionen ??

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det enda jag hoppas uppnå med inlägget är att få läsarna att förstå att man måste bygga opinion på riktiga fakta och inte genom att peka finger och skuldbelägga vissa grupper genom att använda missvisande metoder.

      • Krille

        Har svårt att se hur SD med sina 6 dömda ska vara fler än tusentals dömda invandrare.

        Har du nånsin gått in på en domstol i södra Sverige o kollat en Norman dag hur det ser ut?

        95% av alla domar som tas upp heter personen Mohammed, Ali och liknande.

        Dessutom så har socialdemokraterna dessutom flest fällda politiker, om du nu vill börja rota i det ämnet.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          De är inte fler i anta Krille men väl i procent och det är den metoden SD och många anhängare använder sig av när man påstår att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken – Även där är det så att invandrarna räknat till antal är färre än vita svenskfödda gärningsmän.

          Det är den retoriken jag vänder mig emot – Att använda olika sätt att räkna beroende på vem man vill peka ut. Ska vi räkna procent är SD:s riksdagsgrupp klart överrepresenterade vilket är ganska slående tycker jag. Vill man räkna antal så ska man göra så även med invandrade gärningsmän vilket skulle innebära att de fortfarande är betydligt färre än svenskfödda gärningsmän – Till och med åtskilligt många förre.

  2. Eva

    Jan Guillou är ju självklart något mer än en vanlig svensk,adlig är han väl också! Därför kan han ogenerat dömma alla människor som kanske har mista tron på politiker och vurderar och lägga sin röst på SD till brottslingar! Är det det du förfäktar är det i socialdemokratisk anda? Då har jag missförstått deg,vad menar du då om det muslimske brorskap? Det vill jag veta! Har du sett filmen Sameblod? Det borde du också göra för där får du en innblick i ett ful historia från ett Sverige som begick rasteorien som drabba mitt folk! Vem satt i regering då? Vi får vara glada att tiden går framåt,och historien inte upprepas,men då ska vi vara varsamma med och ge etiketter på människor vi inte gillar för då är man inte ett dugg bättre än dem man anklagar. Det kan föra till att det rakt motsatta sker än det man hade tänkt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det enda jag skriver om i inlägget är det Guillou påpekar och påvisar och han har rätt i det han säger.

      Vad gäller muslimer så har jag alltid hävdat att de precis som oss är människor av kött och blod och att vi har lika värde – Det jag påpekade var det SD påstår när de pratar om våldtäkter och dess förövare,

      Rasbiologi pågick lite varstans i världen så även i Sverige och jag har aldrig förnekat att den förekom än mindre försvarat den och det är bra och tur at vi nu vet bättre därför att vi är mer välutbildade,

      Slutsatsen av Guillous inlägg är dock korrekt – Ökar gruppen riksdagsmän från SD kommer brottsligheten bland riksdagsmän att öka.

      • Mr Sound

        Vad Jan G hafsar ur sig är föga intressant men det som däremot är intressant är hur du klumpar ihop alla (framtida) riksdagsledamöter (inom SD) till kriminella. Hur känns det att vara en hycklare?

        Även om brottsligheten inom SD är högre (enligt kommunisterna) så kan vi alltid jämföra vilken typ av brottslighet det är inom dessa grupper och hur de påverkar samhället. Lovar att ni förlorar, fett!

        Trams Anders, detta var ett sannerligen tamt försök att plocka billiga poänger.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag är inte hycklare Mr .Sound då det är precis det du och många fler SD sympatisörer gör när ni påstår att brottsligheten kommer att öka om vi tar emot fler invandrare.

          Poängen är att vi ska använda samma räknesätt oavsett vad vi jämför och påstår man att någon grupp sticker ut i brottsstatisktiken om vi räknar i procent så är det i sådana fall SD:s riksdagsgrupp och räknar vi i antalet individer så är det vita svenskfödda som är flest.

      • e

        Bara det att i Sverige har man inte villat prata om det, det visar ju nu att många svenskar har inte visst om den stygga historeien. Chockerande säger många! Det var ju människor med rasistiaka åsikter som höll på med det, men att dom fick gehär för dessa tankar är ju chockerande i seg. Därför nemde jag också det brorskapet som jag menar står helt i stil med många av SD företrädare, lika farliga! Darför ser jag på socialdemokraterna som det parti som kan ta dom riktiga valen om dom visar handlekraft och vilja,men också erkänna att fel kan begås, och det rättar vi upp i. Jag klarar inte arroganse varken från höger eller vänster! Då blir jag paranoid! Har lite svårigheter med Guillow, som i sin tid støttet et regime, som vi vil glømma idag, och det är där jag menar att ibland måste man erkänna sina misstag och inte förneka det, för man blir alltid påmind om sitt förflutna om man välger och fördömma andra. Det är alltid någon som slår tillbaka!

  3. Roger

    Att du påstår att all tillgänglig statistik visar på en minskning av brottsligheten visar ju bara på din agenda. Att haspla ur sig 2015 års sanningar och tro att det gör dom sanna 2017 låter väldigt vänsterpopulistiskt.
    Ylva Johansson blev ju i helgen tvungen att krypa till korset av just den anledningen.
    Fake News kallar jag det jag just läst, inte nå bättre än det som du själv skulle kalla Fake News.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad gäller 2017 så har vi bara påbörjat det året och hur det ser ut när det året är slut och hur 2016 års siffror ser ut vet vi först när statistiken är säkerställd och officiell.

      Det som dock är klarlagt med samma metodik som SD brukar använda sig av är att brottebenägenheten bland riksdagsmän ökar markant och i samma takt som SD:s riksdagsgrupp växer.

      • Roger

        Du glider likt Bambi på hal is undan ansvaret för att ha kommit med felaktiga uppgifter i ditt inlägg.
        Man ska inte skriva att brotten minskar när de defacto ökar. Det gjorde Ylva J i helgen och hon bad om ursäkt.
        Så, stämmer det du säger att brotten minskar?
        Eller ljuger media och Ylva J nu, när dom preliminära siffrorna kommit fram till att brotten ökar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Ylva beskrev situationen för 2015 jämfört med 2014 och i den jämförelsen var det hon sa helt rätt – Däremot tycker jag att det hedrar Ylva att hon själv säger att hon borde använt ett bredare underlag.

          Detta sagt så är din kommentar utanför ämnet för den inägg under vilket du postar kommentaren.

  4. Olle

    Det var den sämsta statistiken hittills, har ingen sympati med SD vill jag påpeka .
    Men på detta sätt visa på hur brottsbenägna SD är var sämst idag.
    Du kan väl inte ta och slå ihop alla invandrare och flyktingar och via statistik visa att det finns fler brottslingar i SD.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det inlägget visar Olle är att man ska hålla sig till samma räknesätt om man jämför två grupper med varandra.

      SD och dess anhängare påstår ofta att invandrare sticker ut i brottsstatistiken vilket till viss del stämmer om man tittar på saken i procent till antalet individer i gruppen. Trots det sticker de ut betydligt mindre än SD.s egen riksdagsgrupp vilket i sådana fall innebär at den dåliga moral SD vill påföra invandrare i allra högsta grad även gäller individerna i den egna riksdagsgruppen.

      Räknar vi i antalet individer är antalet brottsdömda vita svenskar oerhört mycket större än antalet brottsdömda invandrare vilket gör at SD:s påstående om o motsatsen faller även på den punkte

  5. Krister

    ”Viktigare och än mer fascinerande är att merparten av de dömda tvärt emot vad SD påstår till övervägande del bestod av vita svenskar.”

    Ref. till det?
    Eftersom vi inte reg människors etnicitet vet vi väl inte nåt alls?
    Vi kanske vet hur många som var utländska medborgare?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns statistik på det mesta om du tittar efter Krister och det Guillou tagit upp talar sitt tydliga språk – Ökar antalet individer i SD:s riksdagsgrupp kommer brottsligheten bland riksdagsmän att stiga markant.

  6. Fredrik

    Helt nyligen fick Ylva Johansson krypa till korset när hon i BBC påstod att antalet våldtäkter i Sverige går neråt, vilket vi vet är lögn då de ökat med 2% cirka från 2012 till 2015.

    Men mer viktigt, med statistik kan du göra i princip vad som helst så att det talar till din fördel och då undrar jag:

    Vem är bättre av SD eller Jan Guillou som både använder statistik till att ”bevisa” sin sak? Är inte Jan Guillous inlägg egentligen att sjunka till samma nivå som SD? Och då kan inte Guillou vara bättre utan lika patetisk, och detsamma gäller i sådana fall dig Anders som använder dig av Guillou som källa.

    Ingen, och då menar jag absolut ingen forskare, använder ett underlag av 47 stycken individer för att bevisa något. Varför? Jo, av den enkla anledningen av att hela arbetet blir värdelöst när antalet blir 46 eller 48 och att det inte följer samma mönster. Inte ens 349 stycken skulle jag mena är tillräckligt för att ge en korrekt bild av politiker och brottslighet. Så varför göra det? Jo för att det skapar en motpol till det andra spektrat, men det betyder inte att det är rätt. Det är däremot Fox News-igt. Skapar rubrik och sedan följare, likt dig Anders. På samma sätt som SD ”fångar” som följare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För året 2015 gick de ner jämfört med 2014 så hon talade sanning i just det avseendet – Däremot tycker jag att hon gjorde helt rätt när hon sedan erkände at hon borde använt ett bredare underlag innan hon uttalade sig och att hon därför gör en rättelse av det hon sagt.

      Guillou lyfter en viktig sak och det är att vi ska använda samma räknesätt om vi ska jämföra saker med varandra – Att använda procenträkning i ett fall och individräkning i ett annat fall är fel och det är detta jag vänder mig mot och inget annat.

      Tittar vi på antalet dömda brottslingar så är antalet dömda vita svenskfödda vansinnigt mycket större än antalet dömda invandrare – Tittar vi i procent av det totala antalet i respektive grupp så är antalet dömda invandrare fler på samma sätt som antalet dömda i SD:s riksdagsgrupp.

      Ska man peka finger mot att en grupp sticker ut borde man nog först sopa rent framför egen dörr tycker jag då antalet dömda i SD:s riksdagsgrupp är vad som verkligen sticker ut.

  7. Lars Flemström

    Om våldtäktsmän sålunda anses vara starkt asociala individer inom praktiskt taget alla etniciteter, torde det inte vara någon nämnvärd skillnad i förekomsten av sådana män mellan svenskar och invandrare. Och det är ju just de exemplen, grova överfallsvåldtäkter och seriella våldtäkter, som dras fram, när man säger att de flesta våldtäktsmän är svenskar. Vilket inte borde förvåna någon, med tanke på att 70 – 75 % av alla män fortfarande är etniska svenskar.

    Detta utesluter alltså inte att män av annan nationalitet är överrepresenterade vad gäller våldtäkter totalt, enligt den nya utvidgade definitionen, samt sexuellt ofredande. Det är väl ändå ganska märkligt i det ”feministiska” Sverige att gärningsmännens ursprung inte ens får diskuteras, om de inte är etniska svenskar. Och att de värsta censurivrarna är kvinnor, som kallar sig feminister och hatar män…

    Hur man kan släppa loss horder av unga män, med en annan syn på kvinnor, utan någon som helst uppsikt och kontroll, är en gåta. Så släpphänt har man väl aldrig behandlat unga svenska män, utan har haft en hög beredskap mot vad de kunde tänkas hitta på, när de drog fram i stora gäng.

    Jag gjorde själv lumpen i Boden under 1960-talet, och där hade man på den tiden en särskild militärpolis, som hade stenhård koll på oss värnpliktiga. Det räckte att man påträffades i närheten av sjuksköterskeskolan, för att man skulle åka i buren.

    Militärpoliserna var också med på tågen till södra Sverige, och ingrep direkt om man så bara tittade på någon kvinnlig passagerare, för att inte tala om vad som hände om man i fyllan råkade lägga sig i fel sovkupé.

    Blotta tanken att någon enda ensamkommande ung man från Afghanistan kan bete sig lika svinaktigt som de värsta rötäggen bland etniska svenskar stämplas nu som ”rasism”. Om ingen vågar säga emot censurivrarna finns risken att vi får en omvänd rasism, som säger att svenskar är sämre än andra – med undantag för den censurivrande eliten själva.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att det behövs ordentlig integration och ordentlig utbildning av de som kommer till Sverige som invandrare angående vilka regler och lagar som gäller här kan vi vara helt överens om Lars så även att vi borde ha mer övervakning för att säkerställa att lagar och regler efterföljs.

      Det jag vänt mig emot och anledningen till att jag tycker att Guillous inlägg är bra är att han lyfter en viktig sak – Nämligen att SD och dess anhängare allt som oftast räknar procenträkning för en grupp för att räkna individer i annan grupp för att slutligen ställa detta mot varandra – Det tillvägagångssättet ska stävjas – Endera räknar vi procent eller så räknar vi individer.

  8. Krille

    ”muslimska gäng begår mellan 5 -15 våldtäkter per dag i varje mindre ort i Sverige vilket skulle göra antalet våldtäkter begångna av muslimer till 10.000 per år i riket som helhet.”

    Du slår huvudet på spiken där!

    Tittar man på hur BRÅ skrivit:

    ”BRÅ har nyligen offentliggjort sexualbrottsstatistiken för år 2014. 19.700 sexualbrott anmäldes, varav 6.620 rubricerades som våldtäkt. Senast dessförinnan en BRÅ-undersökning gjordes (år 2005) var utrikes födda överrepresenterade fem gånger i förhållande till inrikes födda och ”invandrares barn” hade en dubbelt så stor överrepresentation.”

    Resten kan du räkna ut själv.

    Nu läser vi dagligen om gruppvåldtäker, bara i dagarna har det skett 3st med fler gärningsmän än 2. MITT I VINTERN!!! Har du nån förklaring på varför svenskar som Lars, Peter o Anders helt plötsligt på några år börjat massvåldta till och med mitt i vintern??
    Sverige har blivit ett sjukt land, speciellt för kvinnor som nu längre inte ens går trygga på dagtid i storstäderna.

    Man undrar hur långt det ska gå innan folk som Du får upp ögonen, när din fru / dotter blivit våldtagen?

    Skrämmande är det, vi slår alla afrikanska länder i våldtäktsstatistik förutom 1, och snart är vi 1:a.

    Många oskyldiga flickor och kvinnor som får livet förstörda innan SD fått såpass hög makt att någon kan sätta stopp. Men det kommer, SD växer lavinartat och har gjort det sen 2014, och större kommer det bli, vi ser samma sak i andra EU länder som ”öppnat sina hjärtan”.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tittar man på statistiken runt våldtäkter och hur många som döms så är det de siffror som Guillou presenterade som är korrekta och exakt hur detta kommer att se ut för 2016 vet vi om ett tag.

      Vad gäller sexualbrott vilket för övrigt är det jag tycker att vi ska titta på snarare än enbart våldtäkter så begås dessa oftast i nära relationer av en gärningsman som är känd för offret och oftast av en vit svenskfödd person vilket gör många av de beskyllningar som SD kommer med helt felaktiga.

      Jag håller helt med Guillou – Ökar andelen människor i SD:s riksdagsgrupp ökar antalet brottsbelastade riksdagsmän markant – Den överrepresentation man beskyller invandrare för i brottsstatistiken ligger inte ens i närheten av den överrepresentation SD själva står för vilket jag tycker borde få SD och dess anhängare att besinna sig och tänka efter innan man pekar ut andra grupper som brottslingar.

      • Olle

        Vilka som våldtar vet jag inte ,men tror inte på statistiken vad gäller våldtäkter. Det är nog tyvärr ett oerhört mörkertal och ju mer vi tar upp dessa straff så kommer anmälningarna att öka ännu mer. Hoppas på att alla utsatta vågar och kommer att anmäla dessa som utför dessa brott.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag bor bra där jag bor Bergis och ser ingen anledning att flytta. Det argumentet är förövrigt densamma som de som saknar argument brukar använda när de debatterar med mig.

  9. Lars Flemström

    ”Tittar man på statistiken runt våldtäkter och hur många som döms så är det de siffror som Guillou presenterade som är korrekta”

    Har Jan G satt likhetstecken mellan antalet begångna våldtäkter och antal våldtäkter, som någon har dömts för?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den frågan är måhända relevant men obesvarad vad gäller vem som i sådana fall är förövare – Ska vi tro Alexander med flera begås alla våldtäkter av invandrare vilket inte stämmer med statistiken över dömda gärningsmän.

      • Mr Sound

        Ja du Anders. Förstår att du måste försvara detta samhällsexpriment med näbbar och klor, för om sanningen ska fram är nog dagens skrivbord hos polisen fyllda med samma etniska sammansättning som polisen Peter Springare har rapporterat och som även Leif GW Persson höll med om.

        Och till skillnad från dig använder vi kritiker oftas fakta när vi argumenterar, således har vi redan tagit reda på hur exv våldtäktsstatistiken ser ut och inte är det till fördel för vissa grupper inom gruppen invandrare/asylsökande/”ensamkommande”/ ja vad du nu vill kalla den.

        Om du nu är intresserad av brottsligheten inom riksdagspartierna kan du ju ta ett i taget och jämföra, tror det blir en spännande läsning för få partier kan visa upp både mördare och pedofiler som S och V kan…

        Lycka till.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det du och fler med dig gör är att ägna er åt angrepp på en viss grupp – I de flesta fall på invandrare och belägga dem med skulden till allt dåligt i samhället.

          Jag har inget emot att debattera vad som gått fel och vad som måste göras för att ordna saken och lösa problemen men den debatten ska ske på ett objektivt sätt och inte genom att peka ut vissa grupper som sämre än andra.

          Sveriges problem och lösningen av dem är en betydligt djupare problematik än varande isolerad till invandring och ska vi lösa problemen så måste vi lösa dem från grunden om lösningen ska bli hållbar.

          Är en hållbar lösning det vi eftersträvar är god integration och bygget av det jämlika samhället som inkluderar alla vägen framåt och inte utpekande av syndabockar.

  10. Jonny Disenfeldt


    SKULLE ANTALET DÖMDA VÅLDTÄKTSFALL VARA SAMMA SAK SOM ANTALET VÅLDTÄKTER ??? Det var det dummaste jag läst på mycket länge. Du och Guillou är ju löjeväckande i er argumentation. 176 fall har lett till fällande dom av nära 10 000 fall, alltså räknar NI bara de 176.
    Antalet anmälda sexualbrott mot kvinnor har dubblats under perioden 2012 till 2015 och vi vet att de ökade 2016…

    Vidare :

    Nej Anders, du är helt enkelt oförmögen att förstå att du inte kan jämföra en grupp på mindre än 50 personer med flera hundra tusen eftersom de mindre än 50 inte har samma statistiska signifikans.

    Vidare gör du grundfelet att jämföra den ena lilla gruppen som levt HELA sitt liv i Sverige med en grupp som endast levt en kortare tid i Sverige. Dvs den ena gruppen har haft mycket längre tidsperiod att begå någon form av brott som t.ex fortkörning etc. Du tittar inte heller på vilka sorters brott.

    Du och Guillou avslöjar hur lite fakta spelar roll för er i era försök att förminska problemen, helt oseriöst.

    Sen som sagt, om du då tittar på t.ex valda S-ledamöter hittar du samma mönster, de har också levt i genomsnitt mycket längre av sina liv i Sverige (de flesta hela sina liv) och har därmed haft betydligt längre tid att begå brott än migranter och flyktingar vilket även det innebär att S-ledamöter då är mer överrepresenterade.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns diskrepens mellan antalet våldtäkter och antalet som döms för våldtäkt det är helt rätt Jonny men vad gäller de våldtäkter där ingen är dömd så kan man inte heller tillskriva dessa till någon specifik gärningsman/män då sådana saknas och det är din debatteknik haltar.

      Att tillskriva de olösta våldtäktsbrotten och påstå att dessa begåtts av invandrare utan att brottet är löst och gärningsmannen lagförd och dömd är FEL och att peka ut oskyldiga.

      • Jonny Disenfeldt


        Givetvis , men jag läser i princip dagligen om nya våldtäkter som begås och det är i mcket hög grad ”ensamkommande pojkar” som är gärningsmän i de fall gärningsman är känd, dessa får ju sedermera inget riktigt straff pga sin påstådda låga ålder.

        Sedan har vi ju det som numera är förbjudet att studera, ”När Brå år 1996 undersökte våldtäktsmännen utifrån nationell bakgrund visade det sig att personer från Nordafrika i genomsnitt var inblandade i våldtäkter 23 gånger oftare än svenskar. Irakier visade sig i genomsnitt vara 20 gånger mer våldtäktsbenägna än svenskar.”

        23 respektive 20 gånger högre benägenhet är rätt mycket och det är framförallt dessa grupper som nu tagits emot i Sverige…

        Hur förhåller du dig till denna kunskap Anders, borde inte detta ha lett till mycket kraftiga insatser från samhället från dag 1 när massorna strömmade in vad gäller att förklara tydligt hur det svenska samhället ser ut och fungerar istället för att släppa ut tiotusentals skarpladdade ”pojkar” …

        Lövfen har mycket på sitt ansvar, många människors förstörda liv.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Varje gång en våldtäkt tas till domstol därför att gärningsmannen är infångad så utdöms ett domslut Jonny – hade det varit så att gruppen ensamkommande varit dominerande så hade detta framgått när vi granskar domarna – Hur långt eller vilket straff som utdöms är en helt skild sak från vem som blir dömd.

          Mäter vi i procent så kvarstår faktum Jonny – Antalet dömda från de delar av världen du anför är fortfarande lägre än den procentuella andelen brottsdömda i SD:s riksdagsgrupp,

          • Jonny Disenfeldt

            ”När Brå år 1996 undersökte våldtäktsmännen utifrån nationell bakgrund visade det sig att personer från Nordafrika i genomsnitt var inblandade i våldtäkter 23 gånger oftare än svenskar. Irakier visade sig i genomsnitt vara 20 gånger mer våldtäktsbenägna än svenskar.”

            23 respektive 20 gånger högre benägenhet är rätt mycket och det är framförallt dessa grupper som nu tagits emot i Sverige…

            Hur förhåller du dig till denna kunskap Anders, borde inte detta ha lett till mycket kraftiga insatser från samhället från dag 1 när massorna strömmade in vad gäller att förklara tydligt hur det svenska samhället ser ut och fungerar istället för att släppa ut tiotusentals skarpladdade ”pojkar” …

            Lövfen har mycket på sitt ansvar, många människors förstörda liv.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Sed mitt svar till Mr. Sound Jonny så finner du svaret på din kommentar.

  11. Nils Lindholm

    Ni pratar om minskad brottslighet, Jo
    Polisen har visst minskat ’blåsningen’ vilket resulterar i färre dömda
    Inbrott o stöld av bil, spec. stöld är med nya bilar så pass svårt att snart måste man som i filmerna hugga av ägaren ett finger för ID.
    Ylva bryr sig tydligen mer om att det är mindre fällda för rattfylleri o småbrott än att grovt våld ökat.
    Alltså mord ligger BARA på 100 -150 så inget att bry sig om risken är ju typ ??? noll att mördas,
    Våldtäkter är ju heller inte så många, iaf. inte dömda, sextrakasserier i Kungsträdgården, Putte i parken är ju heller inga dömda, SÅ rekommenderar era tonårsflickor att gå i kort-kort på dessa ställen, finns ju inga dömda o bevisligen inga brott har skett,
    eller hur Ylva ?
    Men:

    Utsatthet för brott
    Under 2015 utsattes 13,3 procent av befolkningen i åldern 16–79 år för någon eller några av de brottstyper som i Nationella trygghetsundersökningen kallas för brott mot enskild person: misshandel, hot, sexualbrott, personrån, bedrägeri eller trakasserier.
    Det är en ökning jämfört med föregående år, men på ungefär samma nivå som 2005.
    Störst var ökningen jämfört med 2014 för hot, sexualbrott och trakasserier.
    Om det senaste årets ökning är ett trendbrott eller en tillfällig avvikelse från en i övrigt relativt stabil nivå får kommande års mätningar visa.
    – – –
    Bakom drygt hälften av minskningen 2015 stod lagföringar rörande olika trafikbrott,
    främst brott mot trafikförordningen och rattfylleri (inklusive grovt).
    Jämfört med 2014 minskade antalet lagföringsbeslut med brott mot trafikförordningen som huvudbrott med 12 procent till 9 260 beslut,
    antalet lagföringsbesslut med rattfylleri (inkl. grovt) som huvudbrott minskade
    med 6 procent till 8 180 beslut.
    – – –
    Minskningen i antalet fängelsedomar 2015 återfanns i samtliga strafftidsgrupper som översteg 1 månad.
    Antalet fängelsedomar har minskat under den senaste tioårsperioden (2006-2015).
    Störst minskning har märkts bland de medelkorta fängelsedomarna med strafftider på mer än
    2 månader till högst 6 månader. Den utdömda medelstrafftiden var 8,6 månader 2015, vilket är samma medelstrafftid som 2006.
    Antalet böter utfärdade i domstol minskade med 3 procent till 28 500 beslut. Även antalet beslut avseende skyddstillsyn minskade,
    med 6 procent till 5 680 domslut.
    Rättspsykiatrisk vård ökade under 2015 med 13 procent till 296 domslut.

    Egendomsbrott spec. stöld ur bil har minskat

    Mord o våld upp typ 40% på några år

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som et inlägg i debatten från en som inte har argument för att bemöta det jag skrivit om.

  12. Krister

    ”Nära sex av tio sexualbrott (59 %) har inträffat på allmän plats, och ungefär 14 procent har inträffat på arbetsplatsen eller i skolan. Nära ett av fem (18 %) fall har inträffat i en bostad, och 9 procent har inträffat på en annan plats.”
    Källa: BRÅ
    https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html

    Slutsats:
    Att påstå att majoriteten av allmänna våldtäkter sker i bostad av en person som är känd
    stämmer alltså inte. Istället sker majoriteten av en okänd person på allmän plats.
    Det går emot tex vad kvinnojourer och feminister säger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag påstår är att majoriteten av alla sexualbrott har en gärningsman som är känd för brottsoffret och inget annat.

      • Jonny Disenfeldt


        Ditt påstående är fel. Vi har ca 6000 våldtäkter under ett år som ackumuleras år efter år, det ger för de senaste 10 åren ca 60 000 våldtäkter, enligt Guillou dömdes under ett år 176 personer (en del av dessa är ju givetvis gamla fall), dvs en oerhört stor andel av de utsatta lär nog inte ha känt gärningsmannen för om de anmält våldtäkt och pekat ut ansvarig torde det vara mycket lättare att samla bevis för en fällande dom …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Alla är oskyldiga fram tills dess de dömts Jonny – Så även våldtäktsmän och att då peka ut de som enligt lagen är oskyldiga och skuldbelägga dem är vad jag skulle kalla ett vidrigt beteende och dessutom ett lagbrott i sig.

  13. Jonny Disenfeldt


    Ännu en lektion till Anders

    OM du nu vill jämföra kriminalitet bland SD-riksdagsmän och t.ex de 163 000 migranter/flyktingar som Sverige tog emot 2015 så ska de jämföras med samma förutsättninar.

    Ta då till exempel och beräkna det procentuella antalet dömda SD-riksdagsmän under 2016 (1 år)
    och jämför det med det procentuella antalet dömda migranter/flyktingar under exakt samma period.

    Då får du en jämförbar siffra.
    Notera att jag inte på något sätt försvarar SD och definitivt inte de som begått brott, lika lite försvarar jag andra partier och deras ledamöter med brottsligt förflutet oavsett om det rör sig om fortkörning, rattfylleri eller värre.

    Du kan även jämföra SD-riksdagsmän med t.ex gruppen S-riksdagsmän och DÅ kan du välja period, t.ex 1 år eller 10 år etc för BÅDA grupper eftersom dessa grupper till största delen består av människor som har bott ungefär lika länge i Sverige och därmed har periodvalet inte någon påverkan.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När du ägnar dig åt att peka ut invandrare som grupp och skyldiga till brott Jonny så tittar du aldrig på enskilda år utan på en lång rad år. Samma sak brukar du göra när du kommer dragande med Mona Sahlin och andra Socialdemokrater som gjort något brottsligt och olämpligt långt bak i historien så det är helt enkelt så att du får acceptera vad uttrycket ”Som man bäddar får man ligga” innebär.

      Ska vi räkna procent och pratat om brottsdömda så tittar vi på det totala antalet dömda i procent av gruppens storlek och bara för att detta räknesätt nu går dig emot innebär det inte att du kan börja räkna på ett nytt sätt.

      Faktum kvarstår – SD:s riksdagsgrupp sticker ut mycket kraftigt i brottsstatistiken och med den logik och retorik du själv använder så är det oerhört skadligt för landet om den riksdagsgruppen växer då tillväxt i den innebär kraftigt ökad brottslighet.

      • Jonny Disenfeldt


        Fel Anders Forss, jag refererar aldrig till jämförelser där olika grupper har olika sådana förutsättningar som mätperiod. Det är du och nu Jan Guillou som gjort. Mätperiod måste vara samma för att kunna göra jämförelser. Samma sak när du ska jämföra en period under t.ex 1960-talet med en på 2010-talet.

        Jag pekar inte ut invandrare i sig som brottslingar, de flesta invandrare är precis som svenskar ärliga, jag påpekar bara att det finns undersökningar som visar extrrem överrepresentation för vissa invandrargrupper när det gäller vissa extrema brott. Den överrepresentationen bör man givetvis fortsätta studera och vidta åtgärder mort för att möta problemen.

        OM du tar t.ex S riksdagsgrupp som också har mycket längre levnmadstid i Sverige än de migranter som kom 2015 så får du exakt samma resultat, S-riksdagsmännen är överrepresenterade under de falska förutsättningarna eftersom de haft mycket längre tid på sig att begå olika former av förseelser och brott, det inser ett barn… men inte Jan Guillou och inte du Anders Forss.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är du och inte jag som har fel Jonny.

          Den enda överrepresentetion vad gäller brottslighet som verkligen sticker ut från normalen är den du hittar i SD:s riksdagsgrupp.

  14. Jonny Disenfeldt

    ”Så även våldtäktsmän och att då peka ut de som enligt lagen är oskyldiga och skuldbelägga dem är vad jag skulle kalla ett vidrigt beteende och dessutom ett lagbrott i sig.”


    Så du menar att de kvinnor som pekar ut gärningsman gör något vidrigt och begår ett brott ???

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag påstår inget om de kvinnor som pekar ut gärningsmän Jonny men så länge denne inte är dömd är denne oskyldig.

      Det jag vänder mig emot är att du och fler med dig pekar ut människor som inte är dömda för brott som varande brottslingar och då som grupp trots att handfasta bevis som håller i domstol saknas – Det är det beteendet jag kallar för vidrigt och fel.

      Jag har inget emot att vi debatterar varför brott begås och vilka miljöer och vilka orsaker som kan leda till brottsligt beteende – Det måste vi göra om vi ska kunna åtgärda problemen och se till att miljöer som riskerar att leda till ett brottsligt beteende förändras så att den inte gör det.

      Det finns ingen koppling mellan ett visst etniskt ursprung och brottsligt beteende. Påståendet att så skulle vara fallet och då utan att tillförlitliga och adekvata studier som grund för påståendet är det jag vänder mig emot Jonny och det är just det du och många med dig använder er av när ni pekar ut vissa grupper som skyldiga till brott trots att de inte är dömda.

      • Jonny Disenfeldt


        Det var inget svar på min fråga Anders, du skrev : ”Så även våldtäktsmän och att då peka ut de som enligt lagen är oskyldiga och skuldbelägga dem är vad jag skulle kalla ett vidrigt beteende och dessutom ett lagbrott i sig.”

        Så du menar alltså att de kvinnor som pekar ut gärningsman gör något vidrigt och begår ett brott ???

        Detta är upprörande tycker jag, du skuldbelägger alltså brottsoffren om de pekar ut gärningsman !!!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          De jag skuldbelägger är sådana som du Jonny som pekar finger mot vissa grupper och kallar dem våldtäktsmän och kriminella trots att de inte är dömda.

          Ett brottsoffer som för polisen pekar ut en specifik gärningsman gör inget fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.