Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det ser ut att vara bäddat för en vänsterseger i det franska presidentvalet.

I takt med att skepsisen växt mot den republikanske presidentkandidaten Fillon så ser det mer än någonsin ut som det är bäddat för en rejäl vänsterseger genom vänsterkandidaten Macron.

Macron ligger stadigt runt 25% av sympatierna i den första valomgången med Le Penn strax bakom sig eller strax före sig beroende på vilket opinionsinstitut man tittar på. Det alla institut verkar vare helt eniga om är att Fillon kommer att åka ut redan i första omgången.

Den andra valomgången kommer sedan att stå mellan Macron och Le Penn om vi ska tro den franska expertisen och vad gäller utgången i det valet är de alla eniga om att det kommer att sluta med en jordskredsseger för Macron – Ska vi lita på opinionsinstitutens rapporter kommer Macron att besegra Le Penn med 62% mot 38% av rösterna.

För mig är detta goda nyheter och påvisar det jag sagt gång på gång i min blogg – Vänsterpolitik och Socialdemokratisk politik är på stark frammarsch.

Jag ser med spänning fram emot presidentvalet i Frankrike och det val till den tyska förbundsdagen som ska hållas inom kort. Dessa båda val kommer i hög grad att avgöra vilken sorts politik vi ska bedriva i Europa och mitt tips är att SDP dvs. de tyska Socialdemokraterna kommer att vinna det tyska valet och ta kanslerposten.

Med Socialdemokrater och vänstern i majoritet och i regeringsställning i dessa för Europa viktiga länder kommer Socialdemokratin och vänstern att gå en stark framtid tillmötes till gagn för Europas alla invånare som med vänsterpolitik kommer att få ett betydligt jämlikare Europa än i dag.

Utgången i Frankrike och en utebliven framgång för nationalisten Le Penn kommer dessutom säkert att påverka hur resten av Europas nationalistiska partier kommer att klara sig i sina respektive val – Min tro och självklart min önskan är att dessa partier kommer att förlora stort därför att Europas medborgare äntligen genomsynat vilken sorts samhälle de vill bygga.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

75 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det har du rätt i Alexander fel av mig då jag gav henne ett n för mycket.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En Somalier som är utbildad till bilmekaniker kan säkert jobba både på Bilia och på många andra verkstäder – Kunskap går inte att härleda till viss nationalitet på det sätt du försöker göra Alexander.

  1. Jonny Disenfeldt

    Om senaste valet på Island :

    Ökat stöd till de borgerliga
    Samfylkingin (Samlingsfronten), ett socialdemokratiskt parti, fram till och med valet lett av Oddný G Harðardóttir, nu lett av Logi Már Einarsson, 3 mandat, 5,7 procent

    Trenden fortsätter…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Island är en liten nation med stora omkastningar i varje val så hur resultatet blir där skiljer sig alltid från trenden i resten av Europa.

  2. Alexander

    ” Kunskap går inte att härleda till viss nationalitet”

    Exakt. Bilmekanikerutbildningen i Somalia är likvärdig den svenska. Samma sak gäller de utländska läkare som knappt vet vad nyckelbenet är.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du raljerar gärna Alexander vilket du ger uttryck för i denna kommentar. En människa som jobbat länge som bilmekaniker torde ha stora kunskaper i hur man reparerar en bil – Samma sak gäller säkert den som arbetat länge som läkare. Däremot är det helt klart så att bägge ska få utbildning om de särregler och de krav vi ställer i Sverige i respektive yrke så att de kan tillämpa detta i sin framtida yrkesutövning.

      Att de behöver den utbildningen säger dock inget om deras förmåga att repa bilar eller bota sjuka.

      • Jonny Disenfeldt


        Hur ser den typiska utbildningen ut för en somalisk bilmekaniker ?
        Hur ser den typiska vagnparken ut i Somalia ?
        Hur välutrustad är den typiska somaliska bilverkstaden ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det kan säkert skilja på både biltyp och på utrustning men frågan är om man klarar av att meka eller inte med framgångsrikt resultat. Att man kan det är jag övertygad om Jonny – Alldeles speciellt så om man får tillgång till de handböcker mm. som finns i ämnet och information om vad som krävs i Sverige.

          Sedan finns det fler bilmekaniker än de från Somalia – T.ex. sådan från Syrein och Irak som är länder som har en bilpark som inte är alltför olik vår.

          Sedan vill jag gärna ha svar på frågan hur du tror att SD ska bemöta det faktum att kriminaliteten och brottsbenägenheten är större i deras riksdagsgrupp än i gruppen invandrare?

          Alldeles speciellt så när ni vill minska gruppen invandrare därför att fler invandrare innebär att brotten enligt er kommer att bli fler.

          Påstår man det borde ju samma sak gälla SD:s riksdagsgrupp – Blir den större kommer brottsligheten bland riksdagsledamöterna att öka om man använder SD logik och SD resonemang eller hur?

          • Jonny Disenfeldt

            Bilmekaniker är ett avancerat arbete och kräver både bra utbildning, bra verkstadsresurser i form av modernt maskineri samt erfarenhet. Ylva och du anser att detta är enkla jobb, det gör inte jag. Jag har respekt för detta yrkesfolk.

            Vad gäller SD-s ledamöter så borde du förstå :

            1. Att dra statistiska slutsatser vid en jämförelse av en grupp på mindre än 50 individer och sedan jämföra detta med en grupp på flera hundratusen är inte seriöst.
            Lika lite som när LO jämför de 50 högst betalda cheferna i Sverige med resten av sveriges arbetstagare och säger att löneklyftor ökar. Oseriöst.

            2. Vidare att jämföra en grupp vad de gjort under hela sin levnadstid med en annan grupp som varit i Sverige ett fåtal år är på samma sätt missvisande. Oseriöst.

            3. Som jag skrev så visade en undersökning att andelen dömda bland ALLA partier INKLUSIVE SOCIALDEMOKRATERNA på samma sätt visade en förhöjd andel. Ja, vi har massor med S-ledamöter och M-ledamöter dömda för allsköns brott UNDER SITT HELA LIV (och inte ett fåtal år) i Sverige, allt från fortkörning, snattande etc etc … men kanske inte så många för t.ex sexualbrott.

            Migranter och invandrare är de facto överrepresenterade, ett besök på närmaste anstalt eller polisstation visar det , samma med statistik från tidigare (den sorts statistik som numera är förbjuden). Vissa grupper från MENA länder har t.ex mer än 20 gånger överrepresentation vad gäller våldtäkt som exempel.

            Du försöker förminska problemet. Oseriöst.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har aldrig påstått att bilmekaniker är ett enkelt jobb och det tror jag inte heller att Ylva har gjort – Vad jag har sagt är att en människa som jobbat som bilmekaniker i många år har stora kunskaper när det gäller reparationer och hur man mekar – Det enda som kan behöva tillföras är kunskap om hur modern felsökningsutrustning och datorer används och den kunskapen kan invandrade bilmekaniker tillgodogöra sig rätt lätt om den kan bilmekanikeryrket i grunden.

            Lägg därtill att de flesta bilmekaniker som kommer från mellanöstern med största sannolikhet redan har den utbildningen vad gäller modern felsökningsutrustning liksom flertalet av mekanikerna som kommer från Afrikanska länder.

            Jag har både bott i och vistas rött ofta i Afrika och i länder som Nigeria, Kamerun, Kenya, Sydafrika med flera så har varje bilverkstad med självaktning den utrustning som krävs för att felsöka och meka med och reparera moderna bilar och modern teknologi då moderna bilar finns där på samma sätt som de finns här.

            Du påstår att det inte är seriöst att jämföra en grupp på 50 individer med en grupp på flera hundra tusen individer vilket jag i sak kan ställa mig bakom. Det påståendet innebär dock at det är lika oseriöst att jämföra denna grupp på flera hundratusentals med en grupp på flera miljontals vilket är det du och många andra gör när ni påstår att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken.

            Ska vi räkna procentuellt så räknar vi procentuellt i alla avseenden och i alla grupper – Vill vi räkna antal individer som begår brott så gör vi så avseende alla grupper. Att som du och fler med dig räkna procentuellt i en grupp och räkna individer i en annan grupp och sedan ställa dessa mot varandra är det som är högst oseriöst.

            Vistelsetiden i sig saknar helt betydelse Jonny och vad gäller sista punkten så har jag aldrig påstått att det inte finns Socialdemokratiska riksdagsmän som begått brott och är dömda för brott men jämfört med SD så är de betydligt färre procentuellt sett än de i SD.

  3. Lars Flemström

    Jag tror att sign Alexander, och det parti som han är medlem i (om jag förstått honom rätt) skulle ha en del att vinna på att sluta mala samma sak hela tiden. Har Alexander och hans parti några åsikter om biljettpriser och kollektivtrafik i glesbygder. Det är kanske tur för mig, om han inte har det. för då finns ju risken att jag anklagas för att inte kunna tänka själv… om Alexander skulle råka tycka som jag.

    Min egen erfarenhet av diskussioner med partianhängare av olika slag är att det lönar sig dåligt att blåneka till allt de säger, för då upprepar de sina åsikter med nya argument för att de har rätt. Och då gör man bort sig själv ännu mer, om man inte kan erkänna att de har rätt. Det ska man förstås inte göra om de faktiskt har fel, men det bör man i så fall bevisa.

    När det gäller utlänningars brottslighet, så måste man – som jag skrivit tidigare – skilja mellan invandrare och andra utlänningar (en invandrare, som inte är svensk medborgare är enligt officiell definition en utlänning). Om man gör det kommer invandrare att framstå som mindre brottsbenägna, än om man fortsätter att blanda ihop begreppen.

    Man ska också komma ihåg att en invandrare, som inte är svensk medborgare, men har begått grova brott riskerar utvisning. Debatten fokuserar, i och för sig med rätta, på fall när domstolarna har daltat med utländska brottslingar och inte dömt till utvisning. Men motsatsen, att de faktiskt har dömts till utvisning, torde vara vanligare. Om de då dessutom har lämnat landet och inte har återvänt hit och begått nya brott, så blir det inga nya anteckningar om den personen i den svenska brottsstatistiken. Men vad säger att de inte fortsätter att begå brott, i något annat land?

    Hur kan det då komma sig att antalet fall av dödligt våld har minskat, samtidigt som antal invandrare har ökat? För det första: är också den senaste tiden inräknad i den statistiken? För det andra: Kan det vara så att antalet våldsbrott, som är typiska för nordbor, nämligen fylledråpen, har minskat kraftigare än ökningen av våldsbrott, bl.a. hedersmord på fram för allt kvinnor men även män, som är typiska för andra etniciteter, har ökat?

    Vad så beträffar sexualbrotten, så har defintionen av våldtäkt under de senaste 10 – 15 åren utvidgas till att avse även andra brottstyper än ”regelrätta” våldtäkter. Den sistnämnda brottstypen torde inte vara accepterad inom någon (eller i varje fall väldigt få) etniciteter, utan fördöms kraftigt inom alla etniciteter. Så är fallet, även om brottet inom vissa etniciteter anses riktade mot kvinnans make och inte mot kvinnan själv.

  4. Lars Flemström

    Nu handlade inlägget om franska presidentvalet. Min ovanstående kommentar hamnade under fel inlägg. Det var första delen av en längre kommentar, som jag delade i två, till inlägget om brottsstatistiken. Ju mer jag läser om det franska valet, desto säkrare blir jag på att det inte finns någon vänsterkandidat. Den sittande S-presidenten har kastat in handduken, och S har inte ställt upp med någon annan kandidat. Vi ser nu samma fenomen i Frankrike som i Sverige, där människor med klart borgerliga värderingar, såsom Anders Lindberg och Jan Guilou båda, kolumnister i den Skibstedtägda högerblaskan Aftonbladet, försöker bestämma vilka åsikter traditionella vänsterväljare ska ha.

    Den norska kapitalistfamiljen Skibstedt äger två tidningar i Sverige, dels ”kvalitetstidniningen” Svenska Dagbladet för den högutbildade och högavlönade eliten, och dels Aftonbladet, som snaskar i sex och våld, för ”populasen”. Jag tvivlar inte på att ägarfamiljen, som ideologiskt står nära norska Fremskrittspartiet, låter vänsterextremisterna på Aftonbladet hållas, för att SD ska få många röster. Det är beklagligt att Forss inte läser Ledarsidorna.se. Hade du gjort det, hade du fått veta sanningen om den franska presidentvalet från en person, som verkligen kan fransk politik. Efter att ha vistats i omedelbar närhet till den franska presidentmakten.

    Man måste skilja mellan arbetsuppgifter och befattningar. En befattning kan innehålla många olika arbetsuppgifter, som samma person ska klara av. LO har länge strävat efter att slå ihop olika befattningar, för att LO-medlemmarna ska få mer varierade och kvalificerade arbetsuppgifter – i nivå med den allt högre utbildning, som svenska LO-medlemmar har. Härigenom har många s.k. enkla jobb (d.v.s. befattningar) försvunnit, trots att arbetsuppgifterna finns kvar.

    Med den under senare tid onormalt stora invandringen av lågutbildade har söktrycket på kvarvarande enkla jobb (d.v.s. befattningar som bara innehåller arbetsuppgifter som kräver kort eller ingen utbildning) ökat mycket kraftigt. Detta innebär självfallet inte att lågutbildade inte ens skulle vara ”anställningsbara”. Vem som kan anställas, bestämmer nämligen arbetsgivaren, åtminstone inom den privata sektorn. Det ska vi vara glada för, trots att jag vill se någon form av arbetsförmedlingstvång även för arbetsgivare.

    Jag kan tänka mig någon mildare form av tvång, som inte upphäver arbetsgivarens rätt att vara den, som ytterst bestämmer vem som ska anställas. Jag är däremot inte alls glad åt att vi har en arbetsmarknadsminister, som ständigt ylar om att lågutbildade inte ens skulle vara ”anställningsbara” Därigenom ökar hon på vissa arbetsgivares fördomar mot lågutbldade, att de skulle vara dumma i huvudet eller lata, eller har knarkat och begått brott, när de skulle ha gått i skolan.

    Självklart finns det även vid en bilverkstad arbetsuppgifter, som skulle kunna utföras av mindre kvalificerad arbetskraft. Så även inom hemtjänsten. Men detta kräver att vi går motsatt väg mot hittills och delar befattningar. Det vill inte LO, som inte vill ha ett nytt låglöneproletariat, ett nytt klassamhälle där arbetare står mot arbetare. Vem är skyldig till att det har blivit så här? Jo, alla de, och inte minst Lindberg och Guillou, som skriker ”rasister” åt alla som vill ha ett jämlikt välfärdssamhälle och inte en smältdegel för världens alla folk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.