Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Krisen inom Moderaterna uppenbar – Backar kraftigt i väljarstöd efter utspelet om SD.

Den första indikationen efter Anna Kinberg Batras utspel om samarbete med SD har nu kommit och den går i precis den riktning jag förutspått. Både hos Demoskop och Sifo tappar man kraftigt i väljarstöd medan Centern stärks – Dvs. precis på det sätt jag förutspått direkt efter AKB’s utspel om samarbete med SD.

Att det skulle bli på detta sätt och att Moderaterna idag är ett djupt splittrat parti råder inga tvivel om och min tro är att fallet kommer att fortsätta ännu mer ju närmare valet vi kommer.

Den stora frågan är nu hur länge Anna Kinberg Batra kan sitta kvar som partiledare – Mitt tips är att hon avgår inom loppet av några dagar och som allra senast innan februari månads utgång.

Det blir tydligare och tydligare att Moderaterna inte är ett parti med förmåga att ta ansvar och regera Sverige. Den djupa splittring som nu utspelas i öppen dager inom Moderaterna har i vart fall inte jag sett motstycke till någon gång under Moderaternas historia.

Att tidigare Moderata förgrundsfigurer som Odenberg, Carlsson, Tolgfors och Littorin öppet sågar sitt eget parti och sin egen partiledare i debattartiklar visar att det finns många ”oplockade gåsar” i det Moderata partiet.

Det ska bli oerhört spännande att följa utvecklingen i detta ärende då den fortsättning som med all säkerhet följer kommer att utspela sig inför öppen ridå.

Fanns det väljare som tvivlade på krisen inom Moderaterna tidigare så är jag övertygad om att de tvivlen nu är undanröjda.

Avslutningsvis ska det bli spännande att se hur Umeåmoderaterna Edward Riedl och Anders Ågren som öppet hyllade AKB:s propå om samarbete med SD kommer att reagera på det kraftiga tappet i väljarstöd.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

94 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det beror på hur man symboliserar – Gåsar är fullt ok att använda i detta sammanhang. SD kommer att hamna runt de 10% jag förutspått var inte orolig.

  1. Lars Winter

    Sifo mätningen backar sossarna kraftigt med 2.4 procent !
    Hela mätningen visar att S – V – MP backar med 2.7 procent och M – C – L – KD ökar med 2.1 procent. Största tappet gör Socialdemokraterna inte Moderaterna !

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tittar du i Expressen ökar S medan M tappar 5,8% så för mig är trenden helt klar – tappet i M är massivt oavsett opinionsinstitut och helt väntat då det är det jag förutsade direkt efter utspelet.

      • Lars Winter

        Anders egna ord 2017-01-22: ” även om jag fortsatt håller SIFO som mest seriösa och träffsäkra eftersom de i regel har det bredaste mätunderlaget vad gäller antalet individer som har svarat- dessutom den lägsta erfarenheten vilket även det borge borga för störst träffsäkerheten”. -Jag håller helt med din analys,- alltså Socialdemokraterna har största tappet 2.4 % Sveriges träffsäkraste mätning SIFO.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har sagt att Sifo har störst trovärdighet och det står jag fast vid men det som hänt med M i två av varandra oberoende undersökningar visar att det jag förutsagt är korrekt.

          Att demoskop dessutom säger att de aldrig sett ett så stort tapp någonsin i ettparti sedan Juholtkrisen i S stlar även det sitt tydliga språk.

          AKB kommer att avgå och Moderaterna är på väg neråt – Dessutom snabbt.

        • Lars Flemström

          Jag har letat på nätet efter det omdiskuterade Facebook-inlägget. Jag stötte då upplysningen att någon rasist-organisation har stulit identitet och lagt ut en falsk hemsida i hans namn, med vad jag förmodar är en ”tillspetsning” av vad han verkligen har skrivit. Jag tror dock att jag har hittat den rätta Fb-sidan, och citerar det som enligt somliga skulle vara ett utpekande av invandrare som kriminella. Om detta verkligen skulle vara hets mot folkgrupp, så begår även Anders Forss ett åtalbart brott, om han lägger ut citatet. Så läs igenom noga och ta ställning själv, innan du publicerar denna kommentar.

          ”Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.
          Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.
          Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.”

          Det finns mer, ska ni veta, men detta är dock vad som ligger närmast brottet Hets mot folkgrupp. Och det är enligt min bedömning inte tillräckligt för en fällande dom mot Springare. Det tycker antagligen även åklagaren för polismål, eftersom hon har begärt komplettering av anmälan mot Springare. Den som beskyller Springare för att ljuga, har nu att bevisa att han inte har sysslat med detta under förra veckan på hans arbetsplats hos polisen i Örebro. Om inga bevis för att han har begått brott framkommer, skulle jag råda honom att väcka åtal mot en tidnings ledaravdelning för brottet förtal mot offentlig tjänsteman. Förutsatt att Fb-inlägget kan kopplas till hans tjänsteutövning.

          Fb-inlägget bekräftar en sak som jag förgäves har försök väcka diskussion kring under flera år, nämligen att vi måste skilja mellan invandrare och utlänningar. Hur kan vi veta att alla, med ett enda undantag (Christoffer) verkligen är invandrare, om hälften av de misstänkta saknar giltiga papper. För mig är en invandrare en person som har kommit hit i avsikt att bosätta sig här under en längre tid, och har tillstånd av svenska myndigheter.

          En person, som kommit hit på turistvisum eller helt illegalt i avsikt att stanna här bara en kortare tid medan han begår brott, är ingen invandrare. Hur skulle våra verkliga invandrare som kollektiv drabbas av en öppen och ärlig diskussion om vilka de utländska brottslingar, som härjar i Sverige, verkligen är?

          Skyddar media utländsk maffia?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Vi får överlåta åt både väljare och rättsväsende att avgöra vad som är rätt och vad som är ett eventuellt lagbrott.

            Min inställning är att vi inte ska ägna oss åt att bestämma etniskt ursprung på brottslingar då en sådan ordning inte fyller någon funktion.

  2. Jonny Disenfeldt

    Som sagt AKB har ingen trovärdighet, hon var fel redan från början.

    S 29.7 ner till 27.3 … ajdå … trenden är klar … i den andra ligger de på 26.9 procent …

    M+L+Kd+C+SD nästan 60% …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      C och L kommer aldrig att samarbeta eller ta stöd av SD varken aktivt eller passivt. KD kommer med all sannolikhet att åka ut ur riksdagen vilket lämnar kvar M och SD som är betydligt svagare än alla övriga konstellationer.

  3. Olle

    När det visar plus för S då vill du lita på undersökningarna.
    Men enligt tidigare inlägg när Alliansen ökade sa du . ”Kan man lita på opinionsundersökningar? – Som jag ser det har de spelat ut sin roll och blivit skadliga”. Som jag sagt tidigare ,kappan vänds fort och ofta på dig Anders, mycket svammel

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag håller med om att opinionsundersökningar i stort spelat ut sin roll – I vart fall när de kommer så tätt som de gör nu. Det är därför jag alltid säger att den är den långsiktiga trenden och sammanvägningen man ska titta på i normalfallet.

      I just detta fall när ett parti gjort en kovändning ger dock en opinionsundersökning en god fingervisning om effekterna av utspelet. Demoskops chef säger dessutom att den nedgång på 5,8% som Moderaterna gör hos dem är att likställa med krisen i S i samband med Juholt och att det är så kommer inte att gå obemärkt förbi.

  4. Alexander

    Anders

    Två mätningar i dag. SD ökar i båda, S tappar rejält i ena och svagt uppåt i den andra. Din slutsats är att SD tappar och S ökar. OM

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När tiden för nästa val är inne så kommer det att bli så – Den långsiktiga trenden för SD från deras tillfälliga topp pekar nedåt.

  5. Alexander

    Anders

    Eftersom att du vet det mesta, hur skulle ett valresultat se ut om det var i morgon?

    Intressant också med din påstådda undersökning som visar att det är större risk att utsättas för våld av en ”nordisk” man än en nordafrikan. Peter Springare som jobbar som polis säger motsatsen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Peter Springara må säga vad han vill – Statistiken visar motsatsen och jag har ingen anledning att betvivla huruvida statistiken är rätt eller inte.

      Det är en akademisk fråga då det inte kommer att bli något val imorgon – Vad jag spått för kommande val har jag framfört tidigare.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Örebropolisen Peter Springare namnger misstänkta för grova våldsbrott på sin Facebooksida.
        Alla utom en har utländska namn.”

        Han skriver
        ”Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.
        Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.
        Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.
        Nu pratar vi bara Örebro kommun. Och dessa brott upptar vår utredningsförmåga till 100%.
        Så här ser det ut och har sett ut de senaste 10-15 åren.”
        https://www.facebook.com/peter.springare/posts/10208300682343230

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har läst både artiklar och posten i sig så det var inga nyheter för mig att han påstår detta.

          • Lars Flemström

            Jag har läst denna länk också, och där skriver Martin Klepke Ledarskribent eller krönikör?) ”En missnöjd polis skriver på Facebook att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken och får genast tusentals gillamarkeringar. Han skriver också att pensionärer går på knäna och låter förstå att det är invandringens fel.”

            Klepke skriver vidare att Springare har ”rättats” av en ledarskribent, som därmed kan ha gjort sig skyldig till förtal mot Sprigare. Har han ljugit om sitt arbete hos polisen? Samma tidning, som har ”rättat” Springare, har låtit någon knäppskalle vid Bråttsförebyggande rådet komma till tals: ”Det stämmer att invandrare är överrepresenterade. Men de flesta brott i Sverige begås fortfarande av svenskar.”

            Om man lägger dessa påståenden bredvid varandra, dels Springares, uppgifter om dem, som är misstänkta för grova brott, och dels uppgiften från BRÅ om att de flesta brott i Sveige ”fortfarande” begås av svenskar, så framtonar ju bilden att de grova brotten begås av invandrare och övriga brott av svenskar. Vem har då utpekat gruppen invandrare kollektivt som grovt kriminella individer?

            Om journalister vore mindre angelägna om att ”rätta” vad andra har skrivit eller sagt, skulle kanske invandrarna framstå i en bättre dager? Man måste kanske, precis som jag har hävdat under flera år, skilja mellan invandrare och utlänningar? Vem göder hatet mot invandrare: De som säger sanningen – även om den är obekväm – eller de som ser som sitt ansvar mot samhället att dölja sanningen?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är därför min inställning är att en brottsling är en brottsling oavsett etniskt ursprung och att brottslingar ska straffas för sina brott. Att dela in brottslingar efter etniskt ursprung fyller ingen funktion – Dessutom minskar inte en sådan uppdelning antalet brott.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om det råder olika bud beroende på vem man frågar – mest av allt har han pekat ut invandrare som brottslingar om jag förstått saken rätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Självklart så kommer jag att säga att jag hade fel i att hon skulle avgå innan månadens slut det är ju rätt uppenbart eller hur.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är definitivt uppenbart Alexander. Hur det förhåller sig med förutsägelser där jag sätter slutdatum kommer att visa sig när slutdatumet väl är nått. Att ändra sig efter är inte trovärdigt.

  6. Alexander

    Anders

    Det är alltså 94,3% av våldsbrotten som utförs av andra än nordiska medborgare och nordafrikaner, vilka är det då som utför dem?

  7. Krister Rosengren

    Lika självsäker som Donald Trump.
    Snart spricker du av självgodhet.
    När SD tar makten får du köra grisbilen.

  8. Alexander

    Anders

    Du har levererat sprängstoff med din upplysning om att 5 av 100 våldsbrott begås av nordiska medborgare. Eftersom ett var av en nordafrikan återstår 94. Vilka är det som utför dem? Amerikaner? Tyskar? Väntar spänt på ditt svar…

      • Jonny Disenfeldt

        När Brå år 1996 undersökte våldtäktsmännen utifrån nationell bakgrund visade det sig att personer från Nordafrika i genomsnitt var inblandade i våldtäkter 23 gånger oftare än svenskar. Irakier visade sig i genomsnitt vara 20 gånger mer våldtäktsbenägna än svenskar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det som nu skrivs påvisar en viktig sak – Att brottslingars etniska ursprung saknar betydelse och att man med statistik kan vrida och vända på den för att påvisa än det ena än det andra.

          Vägen framåt handlar därför om att ställa brottslingar till svars för sina brott och om att se till att de blir straffade och inte om att dela in dem efter etnisk tillhörighet.

    • Jonny Disenfeldt

      Till Alexander :

      Anders har som vanligt läst men inte förstått…
      Martin Klepke (S) skriver :
      ”Ändå säger statistiken, det vill säga fakta, att 5 procent av ALLA brott
      som begås i Sverige begås av personer från Danmark, Norge, Finland och Island. Hatarnas favorithatobjekt, nordafrikaner, står bara för 0,7 procent av ALLA brott som begås.

      NOTERA ORDET ”ALLA” brott… det inkluderar snatteri, etc etc

      När Brå år 1996 undersökte våldtäktsmännen utifrån nationell bakgrund visade det sig att personer från Nordafrika i genomsnitt var inblandade i våldtäkter 23 gånger
      oftare än svenskar. Irakier visade sig i genomsnitt vara 20 gånger mer våldtäktsbenägna än svenskar.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Alla brott är brott Jonny och alla brott har en gärningsman och alla gärningsmän ska straffas.

  9. Bergis

    Anders! Om du vill förhindra att SD får inflytande så är din och socialdemokraternas fascism strategi förenad med faror. För om ni inte lyckas driva hem fascistargumentet så kommer det ytterligare att stärka SD. Just det som Anna Kinberg Batra har misslyckats med och som nu straffar sig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den kamp jag driver politiskt stärker inte SD utan bara mitt eget parti – Hur andras kamp verkar får stå för dem.

  10. Lars Flemström

    Nu handlade ju inlägget om vad som händer inom Moderaterna, eller snarare med Moderaterna. Det som händer med M är en nästan exakt upprepning av vad som hände med S efter den 8 oktober 2008, då Mona Sahlin – mitt under krisen för bilindustrin – skänkte bort ministerposter till Mp. Väljarstödet för S sjönk med 6 procentenheter under en enda månad, och fortsatte därefter att sjunka. Med sju procentenheter under månad 2.

    Moderaterna har gjort misstaget att tala med SD i stället för att tala med SD-väljarna. Det var väl de, som skulle lockas över till M? Så lyder en av analyserna av orsakerna till M-tappet.

    Det är nu helt uppenbart att varken S-väljarna eller M-väljarna gillar sånt här. Det är bara de väljare, som faktiskt röstar på Mp eller SD,, om ens alla de, som vill att Mp respektive SD ska sitta i regeringen.

    M måste snarast reda upp den här situationen. Annars kommer det att gå lika illa för M, som det har gjort för S.

    Målet för M måste givetvis vara att vi får en alliansregering. Och för S att vi får en socialdemokratisk enpartiregering. Om inget av blocken skulle få egen majoritet, blir det ett val mellan pest och kolera , för de tunga moderater, som nu kritiserar sin egen partiledning. Och i valet mellan pest och kolera måste man välja det minst farliga, tycker de, och det är att ta hjälp av S för att hindra SD från att få inflytande.

    Detta är glasklart för alla ideologiskt övertygade moderater. Av de riktigt dåliga alternativen, som helst alla bör undvikas, är S det minst dåliga. Det har moderater, som jag har känt, sagt i alla tider.

  11. Alexander

    ”Det går säkert att få fram om man granskar statistiken”

    Det har ju du gjort så varför inte svara? Nordiska medborgare står alltså för endast 5% av våldsbrotten! Då fattar vem som helst att det finns några grupper som är våldsamt överrepresenterade.Grattis Anders, du har bekräftat det Peter Springare hävdar.

  12. Alexander

    Intressant att Arbetet på ett fascistiskt sätt tar reda på etnicitet på gärningsmän. Anders Forss redovisar det utan att ha några synpunkter…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Arbetet är en mycket trovärdig tidskrift som håller hårt på journalistisk etik och moral.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om du läser vad jag skrivit i svaren på kommentarerna så ser du att jag inte tycker att man ska registrera etnicitet eller ägna sig åt att dela in brottslingar efter etniskt ursprung.

          Att jag skrev inlägget och att jag länkade till artikeln är ett inlägg i den debatten.

  13. Alexander

    Till Johnny

    Nu har jag fått ordning på länken och läst. Anders verkar ha uppenbara problem att tolka/förstå vad det är han hänvisar till. Det är ju inte förstå gången han gör självmål. Kan tillägga att jag fått mail från SCB som återigen ljuger om medianlönen. De säger 28600 kr och dessutom länkar de till alla olika gruppers statistik. Blir lite orolig när politiker ljuger eller inte klarar av att läsa enkla rapporter. Anders representerar alltså vårt största parti…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När det gäller medianlönen så kan både du och Jonny hålla på hur länge ni vill med ert tjat. Jag har fått klarlagt att medianlönen för alla arbetstagare i Sverige är de 25.750 kr/månad som angivits och med det låter jag mig nöja.

      Huruvida jag tolkar rapporter rätt eller fel vad gäller framtida förutsägelser om väljarstöd kan säkert variera oss emellan – Dels beroende på vem man stödjer och dels beroende på hur man värderar och tolkar siffrorna. Att vi tolkar dem olika betyder inte att jag ljuger.

  14. Alexander

    Och jag, Johnny, Krister och fem personer på LO/SCB har fått uppgiften 28600. Är det så enkelt att du ALLTID har rätt oavsett hur många motbevis du får?

      • Alexander

        Fast det var ju samma sak med kroppsspråk i olika delar av världen. Även där framhärdar du att du har rätt, trots flera motbevis.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag tyder kropsspråket Alexander och jag vet vad jag tyder och hur det stämmer med verkligheten – Dessutom hur jag tyder det så även här har jag rätt.

  15. Alexander

    Anders

    Det är ju min poäng. Oavsett källor/länkar/bevis på motsatsen säger du bara” jag vet vad jag pratar om så jag har rätt”. Du har inte en enda gång verifierat någonting av det du påstår, utan det är dina ord som är dina bevis. Då är det fritt fram att slänga ur sig vad som helst och bara säga att ” jag har rätt”. Tycker du att det är seriöst? Om Åkesson påstår något är du snabb med att påpeka att det saknas bevis, ser du verkligen inte hur inkonsekvent du är?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om man har en kunskap om något Alexander så är den kunskapen verifikat nog för det man påstår. Saker blir inte bättre och/eller mer sanna eller trovärdiga därför att man länkar till något andra tycker eller tänker.

      Det du måste acceptera är att jag har vissa kunskaper och vissa förmågor och dessutom tonvis med livserfarenhet både från Sverige och en rad andra länder och att sådan ger vissa insikter.

      Att du som påstår dig inte kunna kroppsspråket ska försöka tala om för mig som kan det hur kroppsspråket är att jämställa med att en som aldrig kört en bil ska lära en formel 1 förare hur denne ska köra och placera sin bil på banan.

      • Jonny Disenfeldt

        Men saken är ju den att du inte har dessa kunskaper Anders.

        Gång på gång överbevisas du när du kommer med dina förutfattade dåligt baserade uppgifter som inte stämmer med verkligheten.

        Det var dina barnsligheter runt vilken lön normalinkomsttagare hade på 70-talet, din naiva tro att inget annat än utseendet var genetiskt styrt, dina tokerier om laktosintolerans, dina felaktiga uppgifter om svensk medianlön, din felaktiga uppfattning att gester inte ingick i kroppspråket och att du inte visste att det fanns skillnader mellan kroppsspråket i olika delar av världen etc etc …

        Du har väldigt lite kunnande men väldigt mycket vilt tyckande. Du har en tragikomisk svaghet att aldrig kunna erkänna att du har fel. Du skryter vilt om ditt påstådda kunnande, dina erfarenheter och ser ner på alla andra människor som mindre vetande. Allt är bara tomt bakom ridån.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är just det jag har Jonny – Dvs. de kunskaper och erfarenheter jag säger mig ha.

      • Lars Flemström

        Man kan naturligtvis inte, om man är en demokratiskt sinnad person,. göra sig själv till enväldig domare i en dispyt mellan sig själv och en annan person. Detta innebär självfallet inte att man är skyldig att ändra åsikt för att man blir motsagd. Men nu handlar det ju om ”tonvis” med bevis för att du har fel. Om man lägger ihop antal levnadsår för alla som har sagt emot dig, så har du en väldigt massa livserfarenhet mot dig. Använder man inte samma matematiska begrepp i hela världen? Det är möjligt att man för statistik på andra sätt i andra länder. Men handlar det inte om medianlönen i Sverige?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Den svenska medianlönen beräknad på alla arbetstagares lön är 25.750kr/månad vilket är en siffra som jag dessutom fått verifierad.

          Sedan handlar det inte om antalet personer som säger emot Lars.

  16. Alexander

    Anders

    Vad är det som säger att dina kunskaper ALLTID är större än alla andras? Du vet ingenting om förmågorna hos dem du debatterar mot,eller hur?

    ”Att du som påstår dig inte kunna kroppsspråket”

    Har jag sagt det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag vet något om är mina egna kunskaper samt förmågor och erfarenheter och det är utifrån de jag bygger mitt förhållningssätt och min argumentation. Dessutom på historiska fakta och en massa andra företeelser som gör det möjligt att förutspå den framtida utvecklingen etc.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är ansvarig gentemot väljarna i slutändan och lovar jag att jobba för något och sedan inte gör det jag lovat så kommer det givetvis att kunna vändas emot mig – Det är jag givetvis fullt medveten om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.