Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Marknadsliberalismens ordbok förvränger ords betydelse.

Göran Greider har satt fingret på något som jag förstått länge även om jag inte skrivit om det i klartext förr – Nämligen att nyliberal politik och marknadsliberalism har förvrängt betydelsen av många ord för att få dem att passa in i det sammanhang de vill och ge dem en mening de egentligen inte har.

Därutöver har man skickligt manövrerat sig fram till ett läge som innebär att människor med hjälp av dessa förvrängda ord hela tiden sätter sig själva och sitt eget bästa före kollektivets bästa. Den ordningen har jag länge sagt att vi måste bryta och det är det arbetet som driver mig att fortsätta min politiska kamp varje dag och varje sekund.

Ska man sammanfatta och generalisera så är det ingen överdrift att påstå att marknadsliberalismen mer eller mindre äger ords betydelse så till den milda grad att få människor ens frågar sig vad ett ord faktiskt betyder.

Några exempel:

  • Valfrihet betyder rätt att fritt välja – I marknadsliberalernas ordbok betyder valfrihet en reform som innebär att skattepengar ska flyttas till privata plånböcker i form av vinst på skattefinansieras verksamhet såsom sjukvård och skola.
  • Förnyare betyder i sak någon som påvisar en ny lösning på ett gammalt problem eller nybildare, nyskapare – I den marknadsliberala ordboken betyder ordet förnyare en person som står upp för reformer som stödjer överföringen av skattepengar till privata intressen.
  • Reform betyder i egentlig mening en förändring som ska förbättra något – I den marknadsliberala ordboken innebär ordet reform en förändring som skapar större vinster för privata företag på skattebetalarnas bekostnad.
  • Omorganisation betyder i grunden ombildning, omdaning (förhoppningsvis till det bättre). I den marknadsliberala ordboken betyder omorganisation personalneddragningar och större stress och mer press på arbetstagarna för att skapa högre vinster.
  • Globalisering betyder i grunden världsomfattande integrering. I marknadsliberalernas ordbok betyder globalisering kapitalismens segertåg där man utnyttjar svaga grupper för att betala låga löner och därigenom öka vinsterna för kapitalägarna.
  • Utanförskap betyder isolering eller ofrivilligt åsidosatt. I den marknadsliberala ordboken betyder utanförskap att man utser en viss grupp människor t.ex. invandrare till syndabockar för samhällets misslyckande med att skapa jämlikhet.

Så här kan man fortsätta ord för ord i all evighet med ord som används i den dagliga debatten. Som jag ser saken har den marknadsliberala ordboken och implementeringen av densamma hos allmänheten ett enda syfte – Att göra det lättare för världens kapitalägare att bli ännu rikare på övrigas bekostnad medan världen tyst tittar på.

Därför är det dags att vi som räknas som ”Traditionalister” ryter ifrån och förklarar för väljarna varför detta språkbruk är fel.

Ni som följer min blogg vet att jag många gånger sagt att jag vill återföra Socialdemokratin till den sorts poltik vi förde fram till Palmes död – Den politik som i allt den gjorde höll den ideologiska debatten vid liv för att säkerställa att samhällsbygget blev starkt och stabilt och skapade större jämlikhet och mindre klyftor.

Att jag vill göra så är därför att en återgång till ideologisk debatt på nytt sätter fokus på det som är politikens egentliga uppgift – Att berätta vilken sorts samhälle vi ska bygga och för vem samhället ska byggas för att därefter bygga det på det sätt vi lovat väljarna.

Anledningarna till mitt ideologiska ställningstagande är många –  Mest av allt därför att jag brinner för att alla ska ha en dräglig levnadssituation och därför att jag står upp för viktiga ideologiska ställningstaganden såsom kärlek, solidaritet och alla människors lika värde.

Som traditionalist ser jag flera fördelar med en återgång till ideologisk debatt – En av dem att den marknadsliberala ordboken och dess förvrängande av ordens egentliga betydelse kan kastas på soptippen.

Av alla efter förmåga – Åt alla efter behov är lika viktigt i dag som någonsin tidigare och vill marknadsliberalerna kalla mig traditionalist och bakåtsträvare har jag inga problem med det.

Det är således hög tid att vi Socialdemokrater ger språket dess rätta mening tillbaka och ser till att föra en politik som i allt den gör bygger det jämlika samhället där orden får sin rätta betydelse tillbaka.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

87 kommentarer

  1. Alexander

    Fast du använder ju ord på det sätt som passar dig? Ett exempel är din egna definition av sexualbrott…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag använder de ordval jag gör och jag står för det jag skrivit vilket är det viktiga.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är de de gjort och ska vi prata ideologi så finns det ingen ideologi som har så starkt stöd som vår Socialdemokratiska.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag förvränger inte utan håller mig till ordens betydelse och att marknadsliberalismen fått för stort inflytande är många överens om till och med OECD:s generalsekreterare.

          • Alexander

            Fast du tolkar ju sexalbrott på ditt eget sätt? Alltså förvränger du betydelsen av ordet.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            På inget sätt – Sexualbrott innefattar alla brott av sexuell karaktär såsom våldtäkt, incest, pedofilbrott, sexuellt tvång mm.

  2. Jonny Disenfeldt

    Jag har aldrig sett någon som svängt sig med egna definitioner i så hög grad som just du Anders Forss.

    Och nej, det du anför ovan är givetvis inte korrekt utan bara påhittat av dig.

      • Jonny Disenfeldt

        Nu är du bara löjlig Anders, man kan och ska givetvis kritisera dåliga sidor vad gäller marknadsliberalism men det du skriver ovan är varken sant eller roligt, det är bara just löjligt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att ha den åsikten står dig fritt Jonny – De allra flesta stödjer den uppfattning jag framfört.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har sagt att jag i begreppet sexualbrott lägger in alla brott av sexuell karaktär och inte bara våldtäkt vilket var det enda brott du ville räkna till den kategorin.

      Men återigen så är detta utanför ämnet i inlägget.

      • Jonny Disenfeldt

        Det var begreppet våldtäkt som Anders Forss hade sin egen definition av , så här var det …

        blogg.stage.vk.se/andersforss/2016/11/19/sds-metod-for-att-sprida-sitt-budskap-ar-byggt-pa-logner-och-forbannad-dikt/

        ”I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar sexuella övergrepp ser statistiken ut som jag påstår.”

        När det gäller begrepp, fakta och statistik ska man vara medveten om att Anders Forss alltid har sina egna påhittade definitioner av saker och ting och det är därmed meningslöst att argumentera rörande t.ex fakta eftersom Anders Forss inte lever i samma begreppsvärld som vi andra dödliga …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du får tycka vad du vill Jonny – Om någonting så gillar du att rycka saker ur sitt sammanhang och försöka få dem att framstå som något annat än de i själva verket är.

          Min gärning handlar om att bringa balans i debatten och om att påvisa att allt inte är svart eller vitt utan att det finns många färger däremellan. Det arbetet gör jag varje dag och dessutom med framgång.

      • Alexander

        ”Det finns många som håller med mig”

        Fast om inte liberalerna gör det är det oväsentligt. Du kan ju inte bestämma vad de menar,eller hur?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag kan inte bestämma vad någon ska tycka – Däremot är det fritt fram för mig att försöka övertyga så många som möjligt om det förträffliga med den sorts politik jag vill föra och det är precis det jag gör – Framgångsrikt dessutom.

  3. Alexander

    Anders

    Är det bekräftat att liberalerna ger orden dessa betydelser eller är det din tolkning? Kommer en liberal att hålla med? Om inte, har du ändå rätt?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns många som håller med mig Alexander och säkert en och annan som inte gör det.

  4. Jonny Disenfeldt

    ”De allra flesta stödjer den uppfattning jag framfört.”

    Svar nej, det är ett påstående helt utan grund.

  5. Alexander

    Här är Socialdemokraternas ordbok:

    Rasist: En person som tycker att vi tar emot för många invandrare.

    Högutbildad invandrare: Gått i koranskola i Afghanistan.

    Utmaning: Ett problem vår politik skapat och som vi skyller på andra.

    Jobbavdrag: Något hemskt som vi ändå behåller.

    Ta ansvar: Göra det rasisterna föreslog långt tidigare, och som då var jämförbart med Tyskland på 30-talet.

    Hade du något som bekräftar att generelsekreteraren för OECD håller med dig? Var kan jag läsa det?

  6. Alexander

    Oerhört många håller med mig om min alternativa ordbok, så det innebär att jag har rätt.

    Hade du något som styrker det generalsekreteraren sagt?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Läs OECD:s rapport och läs tidningar och se nyheterna så ser du att det är precis det han säger. fasa ut ränteavdragen, inför fastighetsskatt och höj ersättningarna i de sociala trygghetssystemen som en åtgärd i ledet att minska inkomstklyftorna.

  7. Alexander

    Andersw

    Johnny har inte ryckt saker ur sitt sammanhang, det står klart och tydligt med dina ord. Du räknar sexuella övergrepp som våldtäkt. Det är något som varken statistiker eller rättsväsende gör.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Både du och Jonny har som vana att rycka ord, meningar och/eller fraser ur sitt sammanhang så det jag svarat är helt rätt.

      Jag räknar sexuella övergrepp som ett sexualbrott vilket de självfallet är och det är det jag sagt hela tiden.

      • Jonny Disenfeldt

        Anders, du skrev ””I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar sexuella övergrepp ser statistiken ut som jag påstår.””

        Så enkelt var det. Ditt minne lär vara dåligt men inte mitt.

  8. Alexander

    Sexuella övergrepp är inte samma sak som våldtäkt. Varför ljuger du? Vad säger den heliga boken om att fara med osanning?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alla sexuella övergrepp är sexualbrott och ska bedömas på samma sätt och för vad de är. Jag tror inte att det finns en enda paragraf i den bok du refererar till som den heliga boken som motsätter sig det.

      • Alexander

        Men herregud, det är ju stor skillnad på våldtäkt och sexuella trakasserier. Naturligtvis bedöms de inte på samma sätt. När det gäller den heliga boken undrar jag vad den säger om att ljuga?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om du har funderingar på den heliga boken och dess innehåll rekommenderar jag att du läser den.

          Alla sexuella övergrepp är sexbrott och ska vi använda brottsstatistik på det området för att försöka påvisa något så ska alla sexualbrott räknas in vilket är vad jag anfört hela tiden.

  9. Alexander

    Fast sexuella övergrepp är inte automatiskt våldtäkt och kan därmed inte kategoriseras i samma grupp. Det måste du väl ändå kunna tillstå? Börjar fundera på om du är på riktigt eller om du är ute efter uppmärksamhet….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns olika typer av sexuellt våld men allt sexuellt våld är sexbrott. Det ena behöver inte vara värre än det andra. Övergrepp på barn eller incest är minst lika allvarligt som våldtäkter.

  10. Alexander

    Fast alla sexuella övergrepp är inte våldtäkt eller på samma nivå, och därför bedöms det också på ett annat sätt.

    ”Det ena behöver inte vara värre än det andra”

    En fullbordad våldtäkt är naturligtvis värre än det som benämns sexuella trakasserier. Kan man inte erkänna det så är det illa…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig påstått att våldtäkt inte är värre än sexuella trakasserier men däremot tycker jag att både övergrepp mot barn, incest och andra former av sexuellt utnyttjande är minst lika allvarliga brott som våldtäkt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är precis det de gör – Speglar hur det står till med språkbruket och ordförståelsen.

  11. Jonny Disenfeldt

    Anders, du skrev ””I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar sexuella övergrepp ser statistiken ut som jag påstår.””

    Sexuella övergrepp är INTE detsamma som våldtäkt. Sexuella övergrepp innehåller en mycket bred grupp av olika sorters brott.

    Som sagt : När det gäller begrepp, fakta och statistik ska man vara medveten om att Anders Forss alltid har sina egna påhittade definitioner av saker och ting och det är därmed meningslöst att argumentera rörande t.ex fakta eftersom Anders Forss inte lever i samma begreppsvärld som vi andra dödliga …

    Vilket skulle bevisas.

    Jag har som sagt aldrig sett någon som svängt sig med egna definitioner i så hög grad som just du Anders Forss.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den ursprungliga kommentaren kom till när Alexander ville få det till att sexualbrott mest begås av invandrare – Detta är inte sant, tittar vi på sexualbrott i stort begås merparten av dem i nära relationer av gärningsmän kända av den som utsatts.

      Därför är det viktigt att titta på hela spektrat av sexuella brott om man vill peka ut någon enskild grupp som förövare.

      • Jonny Disenfeldt

        Du kan vrida dig hur du vill, det är fortfarande fel att som du räkna in alla sexuella övergrepp som om de vore våldtäkter. FEL Anders !

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det enda jag sagt är att alla sexuella övergrepp är avskyvärda och vidriga och att alla sexuella övergrepp ska räknas in im man vill försöka skuldbelägga en specifik grupp.

          Jag läste en ganska intressant jämförelse idag där det kunde påvisas att 0,7% av alla våldsbrott begås av Nordafrikaner medan brottslingar födda i Norden av nordiska föräldrar står för 5% av samma brottslighet vilket gör att chansen att råka illa ut med en nordisk person som gärningsman är större än att råka ut för ett brott med en Nordafrikan som gärningsman.

          Vad allt detta visar är att det inte är fruktbart att peka ut någon viss etnicitet som brottsling – En brottsling är en brottsling som ska straffas punkt slut.

          • Jonny Disenfeldt

            Hur stor andel av befolkningen är nordafrikaner … hur stor andel av befolkningen är födda av nordiska föräldrar … vem har stor överrepresentation vad gäller grova sexualbrott Anders ?

            PS : Om 0.7% av ALLA våldsbrott begås av nordafrikaner och 5% av de med nordiskt ursprung, vilka utför då de resterande 94.3% våldsbrotten …

            Du kan vrida dig hur du vill, det är fortfarande fel att som du räkna in alla sexuella övergrepp som om de vore våldtäkter. FEL Anders !

          • andersforss (inläggsförfattare)

            jag har inte fel Jonny – Redan från dag 1 har jag sagt att alla sexualbrott ska räknas in om man ska tillskriva sexuelbrott till vissa etniciteret – Ett tillvägagångssätt som jag för övrigt tycker är fel därför att en brottsling alltid är en brottsling som ska straffas och då oavsett ursprung.

  12. Jonny Disenfeldt

    Fråga Anders, du påstår att du läst att 0.7% av ALLA våldsbrott begås av nordafrikaner och 5% av de med nordiskt ursprung”

    Vilka utför då de resterande 94.3% våldsbrotten … ?

    PS – VEM gör den sortens undersökning … ?

      • Jonny Disenfeldt

        Du kan vrida dig hur du vill, det är fortfarande fel att som du räkna in alla sexuella övergrepp som om de vore våldtäkter. FEL Anders !

        Hur stor andel av befolkningen är nordafrikaner … hur stor andel av befolkningen är födda av nordiska föräldrar … vem har stor överrepresentation vad gäller grova sexualbrott Anders ?

        PS – Undersökningar baserade på etnicitet görs inte sedan flera år tillbaka.

        Som polisen skrev …

        ”Örebropolisen Peter Springare namnger misstänkta för grova våldsbrott på sin Facebooksida.
        Alla utom en har utländska namn.”

        Han skriver
        ”Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.
        Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.
        Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.
        Nu pratar vi bara Örebro kommun. Och dessa brott upptar vår utredningsförmåga till 100%.
        Så här ser det ut och har sett ut de senaste 10-15 åren.”
        https://www.facebook.com/peter.springare/posts/10208300682343230

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är inte fel att räkna in alla sexualbrott när man pratar om just sexualbrott – Alldeles speciellt så i de lägen när människor likt dig vill försöka skuldbelägga vissa etniciteter för vissa typer av brott.

          • Jonny Disenfeldt

            Du kan vrida dig hur du vill, det är fortfarande fel att som du räkna in alla sexuella övergrepp som om de vore våldtäkter. FEL Anders !

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är helt rätt att räkna alla brott av sexuell karaktär som sexbrott Jonny.

  13. Jonny Disenfeldt

    När Brå år 1996 undersökte våldtäktsmännen utifrån nationell bakgrund visade det sig att personer från Nordafrika i genomsnitt var inblandade i våldtäkter 23 gånger oftare än svenskar. Irakier visade sig i genomsnitt vara 20 gånger mer våldtäktsbenägna än svenskar.

  14. Alexander

    De här sifforna betyder alltså att svenskar, eller t om nordbor, INTE står för en majoritet av våldsbrotten. Tidigare har Anders hävdat att de flesta begås av svenskar. Det är mindre än 1/20. Varför har han ljugit?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du tänker lite längre så kan du ju fråga dig vilka som ingår i de övriga 94,3%:en – Min tro är att majoriteten av dem är svenskar.

      • Jonny Disenfeldt

        Vem är det farligast för en ensam kvinna att möta en kväll … en svensk eller en nordafrikan … man bör tänka sig för när det gäller riskbeteende …

        När Brå år 1996 undersökte våldtäktsmännen utifrån nationell bakgrund visade det sig att personer från Nordafrika i genomsnitt var inblandade i våldtäkter 23 gånger oftare än svenskar. Irakier visade sig i genomsnitt vara 20 gånger mer våldtäktsbenägna än svenskar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I den bästa av världar så är det lika säkert att möta vilken som. Det är det läget vi ska jobba oss fram till. Brottsligt beteende beror inte på etniskt ursprung utan på helt andra orsaker.

  15. Jonny Disenfeldt

    Angående brottslighet, allt är inte ens med i statistiken pga ineffektiv organisation och överbelastning …

    ”Just nu ligger omkring 6 000 outredda misstänkta brott från i år lagda på hög i polisområde sydöstra Götaland, 400 av dessa gäller grova brott som våldtäkter, mord och mordförsök.”

    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/polisfacket-situationen-ar-extremt-allvarlig?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20161027%3Apolisfacket-situationen-ar-extremt-allvarlig%3Anyh

  16. Jonny Disenfeldt

    Anders Forss ”Det är helt rätt att räkna alla brott av sexuell karaktär som sexbrott Jonny.”

    Ja Anders, men det är INTE rätt att räkna alla sexuella övergrepp som våldtäkt, det är FEL Anders. DU HADE FEL Anders !

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig någonsin påstått att övriga sexbrott är våldtäkt – Det jag påstått är att de är sexualbrott och att alla sexualbrott ska räknas om någon vill skuldbelägga vissa etniciteter som gärningsmän vad gäller sexbrott.

      • Jonny Disenfeldt

        Hrmmm…

        Anders, du skrev ””I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar sexuella övergrepp ser statistiken ut som jag påstår.””

        Så enkelt var det. Ditt minne lär vara dåligt men inte mitt.

        Varför inte göra det enkla och erkänna att du Anders Forss har FEL?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag vet vad jag svarade på Alexanders kommentar och om du väljer at feltolka mina svar så får det stå för dig.

          Det Alexander ville göra var att skylla sexualbrott och då våldtäkt på invandrare och mitt svar till honom är att vi om man ska bestämma brottstyp efter etnicitet måste se på alla sexbrott. Gör vi det så är svenska gärningsmän i klar dominans då sexuellt våld i nära relationer är det vanligaste sexbrottet av alla.

          • Jonny Disenfeldt

            Nej Anders, det rör sig inte alls om en feltolkning av vad du skrivit.

            Du skrev ””I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar sexuella övergrepp ser statistiken ut som jag påstår.””

            Begreppet sexuellt övergrepp innehåller mycket mer än våldtäkt, dvs sexuellt övergrepp innebär i de flesta fall INTE våldtäkt . DU försöker hitta på egna begrepp.

            Varför inte göra det enkla och erkänna att du Anders Forss har FEL? VARFÖR klarar du inte av det,?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du har tolkat saken helt fel Jonny – jag vet mycket väl vad jag skrivit och den taktik du försöker använda dig av genom att slita fraser och ord ur sitt sammanhang fungerar inte med mig.

            Alla brott av sexuell karaktär är sexbrott och ska vi ägna oss åt att härleda sexbrottslingar till etniskt ursprung så ska alla sexbrott räknas in.

  17. Jonny Disenfeldt

    Du skrev ORDAGRANT ””I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar sexuella övergrepp ser statistiken ut som jag påstår.””

    Begreppet sexuellt övergrepp innehåller mycket mer än våldtäkt, dvs sexuellt övergrepp innebär i de flesta fall INTE våldtäkt . DU försöker hitta på egna begrepp.

    Våldtäktsstatistiken innehåller inte andra sexuella brott. Väldtäktsstatistik är statistik över just våldtäkter.

    Varför inte göra det enkla och erkänna att du Anders Forss har FEL? VARFÖR klarar du inte av det,?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tjata på om ordagrant Jonny med det kommer du ingen vart.

      Jag upprepar det jag sagt tidigare – Vill man dela upp sexualbrottslingar efter etnicitet så ska alla sexualbrott räknas in.

      • Jonny Disenfeldt

        Är det så plågsamt för dig att erkänna att du har fel Anders ?

        Du skrev ORDAGRANT ””I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar sexuella övergrepp ser statistiken ut som jag påstår.””

        Begreppet sexuellt övergrepp innehåller mycket mer än våldtäkt, dvs sexuellt övergrepp innebär i de flesta fall INTE våldtäkt . DU försöker hitta på egna begrepp.

        Våldtäktsstatistiken innehåller inte andra sexuella brott. Väldtäktsstatistik är statistik över just våldtäkter.

        Varför inte göra det enkla och erkänna att du Anders Forss har FEL? VARFÖR klarar du inte av det,?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vi ska inte märka ord Jonny – Jag vet vad jag skrev och vad jag avsåg med det jag skrev och det räcker mer än väl för mig och säkert för den stora skara som håller med mig.

          • Jonny Disenfeldt

            Jag märker inte ord Anders.

            Du skrev ORDAGRANT ””I våldtäktsstatistiken dit jag även räknar sexuella övergrepp ser statistiken ut som jag påstår.””

            Jag måste förhålla mig till vad du skriver på din blogg, inget annat.
            Våldtäkt är våldtäkt. Sexuella övergrepp är inte samma sak som våldtäkt.

            DU försöker hitta på egna begrepp och förvränga ords betydelse. Jag har som sagt aldig sett någon hålla på med det i den grad som du ägnar dig åt.

            Var en man och erkänn att du hade fel istället Anders, FEL Anders ! Ett sexuellt övergrepp innebär inte nödvändigtvis våldtäkt, sexuella övergrepp är så mycket mer. Erkänn det Anders och sluta försöka hitta på egna betydelser och förvränga ord och fakta.

            Ett enkelt erkännande är allt Anders, DU hade fel.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är precis det du gör och då ofta tillsammans med Alexander – Det ni tror är att jag eller de som följer min blogg ska låta sig luras – Så är inte fallet det får jag åtskilliga bevis för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.