Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Att Umeå kommun drar på sig böter för misslyckande med boende enligt LSS är ovärdigt.

Personligen tycker jag att det är dåligt och ovärdigt av oss som kommun att Umeå Kommun återkommande ska behöva drabbas av böter och skämmas därför att vi inte kan ordna fram de boendeplatser som behövs för att säkerställa att beslut om boende enligt LSS verkställs.

Den ordningen kan inte fortsätta – I vart fall inte om jag får möjlighet att vara med och påverka.

Jag tycker dessutom att det är helt fel att det fulla ansvaret för detta ska falla på Individ & familjenämnden då nämnden saknar beslutsrätt på områden såsom lokalförsörjningsprocess med flera viktiga beslutsområden som påverkar möjligheten att verkställa besluten.

De 6,2 miljoner vi betalat till IVO sedan 2014 tycker jag är pengar rakt ner i slasken och ett enormt slöseri med skattepengar.

Därför vill jag se en ordning där verkställande av beslut om boende enligt LSS blir ett ansvar för hela kommunen – Detta genom att ge kommunstyrelsen huvuduppdraget att ordna fram alla boenden enligt LSS så snart beslut om boende för en individ är fattat.

Min åsikt om att KS ska ha ansvaret för detta bygger på att bara KS har möjlighet att påverka hela beslutskedjan.

Att det ser ut på detta sätt i vår kommun kommer att leda till en motion i ärendet från min sida inom kort då jag tycker att vi som parti ska skämmas när verkligheten i vår kommun ser ut på detta sätt.

Som Socialdemokrater ska vi stå upp för alla människors lika värde vilket för mig innebär att de mest behövande ska få hjälp först.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

6 kommentarer

  1. Alexander

    Och detta är ju verklighet i många kommuner när det gäller nyanlända. Fast då är det inga problem i din värld, bara att bygga. Att snacka är du bra på….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.