Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jag vill ha ett klart besked från Region Västerbotten vad gäller Grand Hôtel.

Som företag väljer man själv vad man vill göra och vem man vill göra affärer med – Det gäller Grand Hôtel likväl som andra företag i ett demokratiskt land och i slutändan är det kunden som avgör vilket budskap man vill förknippas med i affärssammanhang.

Hur privata företag gör affärer med varandra ska politiken inte gå in och bestämma – Dock måste politiken i sina egna affärer klart och tydligt visa vilka företag och därmed vilka värden man vill förknippas med vilket innebär att man måste selektera och välja bort företag vars värden man inte vill förknippas med.

Därför vill jag se klara och tydliga besked från Socialdemokratiskt styrda Region Västerbotten avseende Grand Hôtel.

Socialdemokratiskt styrda politiska organisationer kan inte med bibehållen integritet och trovärdighet gynna företag som väljer att göra affärer med främlingsfientliga organisationer – Därför ska alla affärer med Grand Hôtel avslutas med omedelbar verkan.

Stockholm är en stor stad och alternativa lokaler till att ha arrangemanget Västerbotten på Grand Hôtel saknas inte.

Därför vill jag under kommande vecka se en klar och tydlig markering från Region Västerbotten som innebär att nästa års och kommande års Västerbotten förläggs till annan plats än Grand Hôtel.

Kommer inte ett sådant ställningstagande tycker jag att vi som Socialdemokrater i Västerbotten ska ifrågasätta om inte ledningen för Region Västerbotten bör bytas ut så fort tillfälle medges.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

30 kommentarer

  1. Alexander

    Fast att bilda regering med extremisterna i Miljöpartiet är inga problem, inte heller att få stöd av kommunister.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tillhör inte dem i mitt parti som ville bilda regering med MP men som valresultatet blev var detta lösningen för att kunna regera.

      Sedan är inte MP extremister eller V kommunister.

  2. Jonny Disenfeldt

    Mycket märkligt resonemang du för men så är du ju också socialist, det här med demokrati och respekt för olika åsikter är svårt för vissa.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har inget problem med olika åsikter Jonny – det är just det jag säger, vi är tillåtna att ha en egen åsikt och så vitt mig anbelangar så är min åsikt att vi ska välja bort Grand Hôtel.

      • Mr Sound

        Ditt resonemang haltar kraftigt. Du skriver: ”Socialdemokratiskt styrda politiska organisationer kan inte med bibehållen integritet och trovärdighet gynna företag som väljer att göra affärer med främlingsfientliga organisationer – Därför ska alla affärer med Grand Hôtel avslutas med omedelbar verkan.”

        Antar att ni givetvis frågar Ica, Coop, scandic mfl vilka de gör affärer med så ni inte står där med skägget i brevlådan? Sen är det rätt magstark i sig hur en politisk organisation som sysslat med tvångssterilisering och rasbiologisk forskning har mage att ens yttra sig om trovärdighet.

        Nej du Anders, det är nya tider. Människor gillar inte när andra, typ agendasättade journalister och politiker, ska säga vad som är rätt och vad som är fel.

        http://www.expressen.se/ledare/grand-bojkotten-ar-ett-sluttande-plan/

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vem som handlar i vilken affär är mycket svårt att kontrollera emedan det är mycket lätt att kontrollera vilken typ av aktivitet en som hyr mitt hotell vill arrangera – Därför är valet fritt vilket jag aldrig haft något emot. På samma sätt har vi socialdemokrater ett fritt val att göra – Vem vill vi göra affärer med och med vilka värden vill vi förknippas?

          Människor gillar när landet och världen är jämlik och jämställd och ibland behövs politiker för att lyfta de frågeställningarna.

          • Mr Sound

            Så med andra ord hade du gärna sett en undersökning vilka som handlade på Ica så du och dina gelikar kunde välja en annan affär?

            Och att ens skriva ”vem som handlar i vilken affär är mycket svårt att kontrollera” känns rätt fräscht i en sk demokrati. Eller just det ja, Sverige är en demokratur om någon skulle missat det.

            Javisst, ni har ett val lika mycket som andra har sina val. Väljer man dock, som Grand hotell gjorde, en linje där man inte gör skillnad på vilken åsikt eller politisk övertygelse besökarna (kunderna) har är det väldigt märkligt att ni i er tur, genom en massa trams, försöker misskreditera och bojkotta Grand pga deras demokratiska sunda syn. Du borde studera demokrati, kanske vore det nyttigt. Men jag tror säkert du finner rikspolischefens ställningstagande mot SD som demokratisk, att vi har en organisation vars högste chef ger uttryck att Polismyndigheten inte är objektiv är något sekundärt i ”rättsstaten” Sverige.

            Men hur skulle du ställa dig om detta var riktat mot vänsterpartister? Eller det kommunistiska arbetarpartiet? Kommunism är verkligen en skön ideologi, eller?

            Vilka människor pratar du om när du nämner jämlik och jämställd? Trodde du faktiskt tog dig tid och läste ledaren på Expressen. Men vem vet, drevet kanske startar mot Expressen snart. Grand har ju pudlat så det ”goda” näthatet vann, hur bisarrt det må vara.

            Slutligen, en sak är då säker, den sk kamp ni på den sk goda sida sysslar med är kontraproduktivt. Finns inte en chans att någon annan än era ryggdunkande gelikar finner detta intressant, de flesta finner ert ställningstagande som rent trams.

            Men fortsätt gärna, alla era försök hittills har inte hindrat SDs ökning. Tyvärr riskerar dock privata företag att få hatvänstern efter sig.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Nej jag har aldrig och kommer aldrig att begära någon sådan undersökning. Det är stor skillnad på en matvaruaffär och på att hyra ut sina faciliteter till den typ av arrangemang Grand Hôtel gjorde.

            Vänsterpartiet är etablerat sedan länge och på inget sätt vare sig främlingsfientligt eller något annat extremt i sin politik.

            Hur människor i gemen sedan ser på det som hänt är upp till dem att avgöra men för Grand Hôtel har detta re4dan fått affärsmässiga konsekvenser och det är detta man måste tänka på när man gör affärer.

  3. Jan

    Jag hoppas också att den lokala partieliten förlägger sina mingelpartyn på andra platser än Grand Hôtel. Av kostnadsskäl dock. Scandic Hotel borde duga. Bättre att lägga pengarna på höftledsoperationer istället. Ditt övriga resonemang är trams.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tycker inte att resonemanget är trams – Dock håller jag med om at vi inte skam spendera i onödan när vi minglar.

  4. Bergis

    ”En sak som är särskilt irriterande med tragglet om att personal med utländsk bakgrund minsann skulle darra på handen när man serverar Nigel Farage en kopp kaffe är den ömkan och den idiotförklaring av invandrare som dessa uttalanden bygger på. Liknande uppfattningar har tidigare förts fram om allt från invandrade busschaufförers skyldighet att köra runt med oönskade reklamaffischer till brevbärares plikt att dela ut upprörande post.

    Nej HRF, förutom en och annan identitetsaktivist i era egna led är jag övertygad om att de flesta människor, såväl svenskfödda som invandrare, är kloka nog att kunna skilja på sak och person.

    Vi kan ha våra personliga åsikter om saker och ting, vilka somliga väljer att uttrycka offentligt och andra väljer att hålla i snäva kretsar. I yrkeslivet kan vi dock sköta våra uppdrag. Att dessutom förutsätta att viss etnisk bakgrund gör en särskilt sårbar vid möten med företrädare för den eller den åsikten, eller rentav förutbestämmer ens egna åsikter, är bara beklämmande.”

    http://www.expressen.se/debatt/ingenting-forskonas-nar-allt-politiseras/

  5. Alexander

    Anders

    Jag hoppas att du resonerar likadant om t ex nattklubbar av ”ekonomiska skäl” inte vill släppa in t ex svarta…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Under normala omständigheter är nattklubbar offentliga platser öppna för alla vilket gör att en nattklubb aldrig kan skilja på person och person. Till nattklubbar ska alla ha tillträde så vida den inte är bokad för en privat tillställning.

  6. Alexander

    Anders

    Nu har vi två exempel,Grand Hotel vägrar att hyra ut till Socialdemokraterna och Afrosvenskarnas Riksförbund. Skälet är detsamma som ni framförs. Hur reagerar du då?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om Grand Hôtel väljer att göra det så har jag inga problem med det då det är Grand Hôtel som får bära konsekvenserna av sitt beslut även i det fallet.

      • Mr Sound

        Men alltså hur mås det i Sverige? SD drar ihop till någon gala och folk blir som galna, de flesta som sprider dynga har knappast satt sin fot där.

        Det är allmänt känt att Saudiarabien inte står upp för allas lika värde och detta har knappast någon missat med tanke på löfvens besök där. Då är det intressant att ingenstans tycker ni det är skäl nog att inte boka Grand. Inte heller startas det något drev. Islamiseringen ska tydligen fortgå.

        Så länge det inte är SD och liknande så kan vilka som helst, diktaturer till fan vet, bokat hotellet och region Västerbotten skulle fortsätta som vanligt. För hade det verkligen varit en fråga om trovärdighet så skulle även detta vara ett skäl nog att avstå.

        Men nu är det tydligen inte så, vilket inte förvånar mig då hyckleri är något ni är världsbäst på. Så säg oss nu hur du resonerar kring de faktum att Saudiarabien är ok som kund på Grand men inte SD?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          För egen del så har jag bott åtskilliga nätter där och då just för deras goda renomé och excellenta service. Ryktet har dock fått sig en törn i och med detta och tro mig när jag säger att detta inte kommer att tas emot på ett bra sätt i stora delar av världen – De delar som spenderar åtskilliga miljoner på Grand Hôtel.

          Saudiarabien är en viktig kund för många länder så även för Sverige och svenska företag inklusive SAAB som i grund och botten har samma ägare som Grand Hôtel. Hur SAAB ska kunna göra affärer med Saudi efter detta återstår att se.

          Därutöver måste vi förstå att kulturen ser olika ut i olika delar av världen och ingenstans är den kultur SD förespråkar ok och/eller norm till motsats till den saudiska som finns i många länder i arabvärlden i en eller annan form.

          Jag försvarar ingen – vad jag säger är att affärsmässiga beslut alltid får konsekvenser vilket är precis vad som redan skett i fråga om Grand Hôtel.

          • Mr Sound

            Men nu gissar du bara, att några väljer att boka av säger ingenting om hur verksamheten ser ut om en månad eller två. Synd att Grand gav efter för vänsterns hat.

            Det jag ville framföra är att ni/du inte har några problem med att bo på Grand när gäster från en av värdens mest förtryckande diktaturer har varit gäst men när SD bjuder in till en gala blir ni som förbytt. Jag undrar verkligen hur er moraliska kompass står. Inte kan den fungera bra!

            Att Saudiarabien är en viktig exportkund må väl vara men nyss påpekade du tydligt hur viktigt det var att upprätthålla trovärdigheten. Anser du att en exportkund, som tillämpar allehanda förtryckande metoder i sitt land, inte skadar din trovärdighet?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag tycker att den moraliska kompassen fungerar mycket bra och så länge Saudiarabien och dess regering inte finns på listor om embargon är det legitimt att göra affärer med dem.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Så länge Saudiarabien är ett erkänt land med en erkänd regering som inte är belagt med embargon så är det legitimt att göra affärer med dem även om man ska vara försiktig med sådana länder.

      • Alexander

        Hur tror du reaktionerna i media skulle bli? Min gissning är ett hejdundrande gnällande och inte alls som nu…

  7. Alexander

    Anders

    Ditt inlägg om kulturen i Saudiarabien kontra Sverigedemokraternas kan jag tolka som att du föredrar den i Saudiarabien. Stämmer det?

    De reaktioner jag pratar om är hur det skulle låta i media om Grand Hotel agerade likadant mot Socialdemokraterna och Afrosvenskarnas Riksförbund. Tror du att den skulle bli likadan som nu?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag föredrar ingendera av dessa Alexander utan en fri och öppen kultur.

      Det skulle sannolikt inte bli samma reaktion då därför att dessa organisationer inte står för extrema åsikter.

  8. Alexander

    Dina svar ’är intressanta. Du är beredd att acceptera en ideologi som behandlar kvinnor som paria och kastar ut bögar från hustaken. Däremot blir du förskräckt när Sveriges tredje största parti upplåter hotellet. Sjukt är ett milt ord….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi pratar det som händer i Sverige och inte vad som sker i Saudiarabien. Därutöver försöker vi påverka dem i demokratisk riktning genom diplomati likt den Margot Wallström använde när hon kritiserade dem.

  9. Joans E

    SD:are tycks glömma när SD själva hotade en annan hotellkedja nyligen för att dom ville avboka en viss artist, då förkom det till och med bombhot….. SD tycker tydligen att hotell bara får bestämma själva så länge dom väljer SD – verkar det som !.

    Så nu sitter SD:are på nätet och vänder ut och in på sin offerkofta, från att stöttat Grand:s rätt att välja, till avsky att Grand faktiskt valde …. så får Hotell välja själv eller inte ?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.