Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Peder Westerberg (L) och övriga ledare inom Alliansen i Umeå borde skämmas.

Precis som många andra har jag svårt att förstå Allianspartiernas anklagelser om att vi Socialdemokrater misskött Umeås ekonomi – Alldeles speciellt så när de själva varit delaktiga i alla de beslut som lett fram till dagens situation.

Ekonomin må vara ansträngd som ett resultat av tunga investeringar under den förra mandatperioden och hade det inte varit för oss Socialdemokrater hade situationen för Umeås ekonomi varit än mer ansträngd.

Hur Peder Westerberg (L) (mannen med de största spenderbyxorna i hela Umeå kommun) kan klaga över dagens situation när han själv ville skuldsätta kommunen än mer genom att bygga både fotbollshall och gång och cykelbro till Bölesholmarna övergår mitt förstånd.

En sak är säker och det är att kommunens skuldbörda varit oerhört mycket större om Alliansens ledande företrädare i Umeå fått bestämma. Därför håller jag med Hans Lindberg (S) – Anledningen till debattinlägget som beskyller oss Socialdemokrater för att hantera Umeås ekonomi oansvarigt är inget annat än ett sätt att få det att framstå som om Alliansen fortfarande håller ihop och lägger gemensamma budgetförslag och/eller stödjer varandras motioner.

Kommunpolitik handlar om verkstad och samförstånd vilket är Socialdemokratiska paradgrenar och något vi ska fortsätta med för Umeås bästa. Mitt råd till Peder, Anders, Veronica och Mattias är att sätta sig ner och lära känna den nya generationen Socialdemokrater istället för att klaga på densamma.

Sedan tror jag att de allra flesta väljare har full förståelse för att det inte går att budgetera för minskade statliga anslag man inte kände till när budgeten antogs. Jag tror även att de allra flesta förstår att det är en utmaning att verka i en kommun som växer så det saknas då det precis som i ett företag är så att investeringen måste göras i förväg för att skapa intäkter senare.

Vi står inför tuffa utmaningar i Umeå – Samma utmaningar som andra växande kommuner och finns inga andra utvägar så bör vi höja skatten för att klara den kommunala ekonomin.

Får jag önska fritt så önskar jag att regeringen river upp alla jobbskatteavdrag och återställer skattekvoten till den nivå den hade innan Alliansen tog över regeringsmakten.

Välfärdssystem och sociala trygghetssystem får aldrig äventyras i ett modernt välfärdssamhälle då dessa är samhällets grundbultar och det som ska se till att vinsterna av allas arbete fördelas rättvist.

Avslutningsvis så är jag övertygad om att det verkliga motivet bakom inlägget är att fortsätta den kamp Anders Ågren (M) inlett för länge sedan – Den om att sälja ut och privatisera kommunal verksamhet och sälja av kommunala tillgångar till underpris till privata entreprenörer.

Den sortens utveckling ska vi inte ha i Umeå då detta blir samma som att pinka i byxorna en kall vinterdag – I början är det varmt och skönt men efter ett tag blir det kallare än någonsin tidigare.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

136 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Aders Forss skriver
    ”Jag har dessutom sagt att denna tillväxt inte ensidigt ska bestå av flyktingar – Snarare är det så att jag sagt att största delen av de som kommer ska komma hit därför att man vill jobba och bo i Sverige och bli en naturlig del av det svenska samhället.”

    Aha, så Anders Forss anser att de hundratusentals som kommit hit de senaste åren inte vill jobba och vill inte bli en naturlig del av det svenska samhället då … precis som de ca 300 000 anhöriginvandrade vi kommer att få se de kommande åren, detta är alltså människor som inte vill jobba och som inte vill bli integrerade …

    Ja det var ju klartext från Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är helt säker på att de som kommer som flyktingar vill jobba och jag har aldrig påstått något annat. Men det jag sa är att alla som kommer att invandra till Sverige inte kommer att vara flyktingar.

      Du håller alltid på med at rycka enskilda meningar ur sitt sammanhang Jonny vilket inte är bra. Man ska alltid läsa allt och då i sin fulla kontext för att det ska bli klart och tydligt vad som avses.

  2. Jonny Disenfeldt

    Anders Forss skriver :
    ”Men det jag sa är att alla som kommer att invandra till Sverige inte kommer att vara flyktingar.”

    Svar nej, Du skrev
    ”Jag har dessutom sagt att denna tillväxt inte ensidigt ska bestå av flyktingar – Snarare är det så att jag sagt att största delen av de som kommer ska komma hit därför att man vill jobba och bo i Sverige och bli en naturlig del av det svenska samhället.”

    Forss fortsätter :
    ”Du håller alltid på med at rycka enskilda meningar ur sitt sammanhang Jonny vilket inte är bra. Man ska alltid läsa allt och då i sin fulla kontext för att det ska bli klart och tydligt vad som avses.”

    Det är snarare DU som uttrycker dig dåligt, som inte har kontroll på vad du skrivit tidigare och som fnyser åt fakta.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har kontroll på allt jag skriver Jonny och att rycka meningar ur sitt sammanhang och sedan sätta in dem i ett annat sammanhang är en av orsakerna till varför politiken i Sverige ”snuttifierats”

      Det går aldrig att debattera sakfrågor utan att sätta in dem i sin ideologiska kontext och i den plan man har för hela samhällsbygget. Detta därför att allt sitter ihop. Inför varje beslut man tar som politiker måste man alltid ställa sig följande frågor – Hur väl stämmer det jag vill göra med min ideologiska övertygelse och leder detta beslut i den riktning planen för samhällsbygget stakat ut?

  3. Alexander

    Anders

    Svårt att diskutera med dig när du ständigt förnekar vad du skrivit, underkänner allt som talar emot dig och sedan byter åsikt/ämne mitt upp i allt….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det brukar aldrig vara svårt att diskutera med mig men som jag sa så måste vi alla fakta på bordet om vi ska diskutera detta ämne vidare vad gäller det du påstår dig ha blivit utsatt för.

  4. Alexander

    Anders

    Vad tror du är anledningen att så många tycker att du är otydlig, har svårt att ta till dig fakta osv?

    ” vi har alla fakta på bordet”

    Ett konkret exempel. Jag går ensam hem från stan och möter ett invandrargäng. Utan anledning börjar de att trakassera mig i form av glåpord osv, när de sedan börjar komma riktigt nära springer jag därifrån. Den här historien har väldigt många varit med om, det kan jag lova dig. Jag hade tur, alla har inte det utan blir rånade och misshandlade. Fast i politikernas värld är det lika vanligt att svenskar är gärningsmännen,eller som du som påstår att vi provocerar dem. Ni kan inte ta till er att er världsbild inte överensstämmer med ”gemene man”. Därför fortsätter SD att växa, folk är trötta på våld och alla problem invandringen medför. Fast det är omöjligt att få er att fatta…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur många som tycker att jag är otydlig vet vi inget om – Själv får jag signaler om det motsatta men om du med otydlig och svårt att ta till mig fakta menar att jag ska ändra min ståndpunkt i olika frågor är det säkert så och är det så är jag stolt över det.

      Att någon råkar ropa glåpord är inget att bry sig om. Själv har jag mött invandrgäng både i Umeå och på olika håll i Stockholm och Göteborg och så här långt har jag aldrig blivit trakasserad på något sätt. Min tro är att det måste bero på något och det är det jag vill att vi ska prata igenom ordentligt vid tillfälle.

      Sedan har du fel i att SD fortsätter växa – SD:s trend är nedåtgående och kommer att fortsätta att vara så ett bra tag till innan SD bottnar på den nivå där de hör hemma vilket är runt 4% spärren.

  5. Alexander

    ”Att någon råkar ropa glåpord är inget att bry sig om”

    Nej ,svennejävel är inget att bry sig om. Är det samma sak om jag ropar jävla svartskalle?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Man ska inte ropa något alls i den ideala av världar men ropar någon behöver man inte ropa tillbaka – Bästa medicinen är att inte göra något alls då försvinner det roliga i att försöka provocera.

      • Alexander

        ” behöver man inte ropa tillbaka”

        Det är det nog få som gör. Intressant att du som politiker närmast försvarar människor som trakasserar och misshandlar oskyldiga. Är din reaktion likadan om någon förolämpar din afrikanska fru och kanske t om ger sig på henne? Säger du åt henne att sluta provocera?

        ”Den biten kommer att förändras i takt med att ledarskapet blir tydligare i andra partier”

        När händer det och hur går det till?

        Nu tror jag att jag ska gå ner till ICA och håna och förnedra zigenaren som sitter och tigger. Några glåpord är inget att bry sig om. Sedan ner på stan där alla somalier sitter och fikar, tror att jag tar på mig KKK-utstyrseln. De ska fan inte provocera mig genom att dricka kaffe.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag försvarar ingen Alexander även om du försöker göra ditt bästa för att få det att framstå på det sättet. Det jag gång på gång säger är att man måste ha hela situationen på bordet och då ur alla aspekter för att kunna göra en bedömning om varför det inträffat och vem som i sådana fall bär skulden till det inträffade.

          • Alexander

            Varför kan du inte svara på frågan hur du reagerar om din fru förolämpas? Ponera att skinnskallar skriker ”negerhora” till henne, påpekar du då att hon ska sluta provocera dem?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att någon är så begränsad i sitt tänkande att man måste skrika okvädesord mot mig, min hustru eller mina barn påverkar mig inte alls – Snarare tycker jag synd om dem och bästa sättet att få dem att känna sig illa tillmods är att inte reagera alls då det är just en reaktion de försöker framkalla med sitt handlande.

  6. Alexander

    Anders

    Det är möjligt att trenden för SD är nedåtgående,men en undersökning visar att Jimmie Åkesson är den partiledare som flest svenskar tycker förstår sig på folks situation. Den redovisas av Dagens Industri. Kanske trots allt kan vara något att fundera över….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den biten kommer att förändras i takt med att ledarskapet blir tydligare i andra partier.

      • Jonny Disenfeldt

        Hur ser framtiden ut i Sverige ?

        Jo , en fortsatt accelerad försämring av det svenska välfärdssystemet i takt med att vi nu kan förvänta oss ca 300 000 anhöriginvandrande inom den närmaste framtiden.En fortsatt för hög invandring av ekonomiska flyktingar kommer att även det fatt örvärra läget. Regeringens misslyckade politiska försök att kuna fördela bördan till andra EU-länder (tala om att vara naiv) kommer att bli dyrbar, likaså den svenska handfallenheten när det gäller att genomföra avvisningar.

        Arbetslösheten som redan är ett rent migrationsrelaterat problem kommer att fortsätta att förvärras bland de som inte är födda i Sverige. En mycket stor majoritet av de arbetslösa kommer att stå att finna i denna grupp.

        Det svenska utbildningssystem står inför en kolaps med anstormningen av lågutbildade som man ska försöka pressa igenom systemet.

        Vård och omsorg som redan går på knäna pga det stora nya vård/omsorgsbehvet bland dessa nyanlända kommer att leda till fortsatt försämringar.

        Kraftiga skattehöjningar väntar både inom kommun, landsting och stat för att försöka lägga plåster på denna röra som framförallt sittande regering skapat, men alliansen är inte heller oskyldig i sammanhanget, de har varit med och lagt grunden till detta totala misslyckande.

        Vanliga familjer kommer dyrt att få betala för detta och de komer ändå bara att uppleva fortsatta försämringar på de flesta områdena onom välfärden.

        I detta Sverige kommer Sverigedemokraterna att fortsätta att växa eftersom de är det enda parti som hela tiden signalerat att den rådande politiken varit naiv och självförstörande.

        Finns det då en löning ? Svar nej, det har nu gått så långt att problemen är oöverstigliga, det Sverige vi en gång hade kommer inte tilbaka, vi står här med ett Sverige som kommer att sjunka alltmer i den internationella välfärdsligan, allt sämre skolresultat, allt sämre vård och omsorg.

        Mitt råd ? Om du är ung, packa väskan och flytta till ett land som har en ljusare framtid, det finns gott om dem i vår närhet. Länder som inte varit så naiva och så inklinerade på att begå självmord på sin välfärd.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Din slutsats och ditt antagande är fel Jonny och det är just på grund av sådana felaktiga antaganden jag bestämt mig för att engagera mig politiskt.

          Det går alldeles utmärkt att ha invandring så länge vi har en fungerande integrationspolitik och en sådan är snart på plats då arbetet på densamma är inne i sin slutfas.

        • Alexander

          Vad är din teori om varför de flesta politiker vill att vansinnet ska fortsätta? Vill de rödgröna ha fler väljare och de borgerliga billig arbetskraft? Räknar de med att deras barn och barnbarn kommer undan? Eller är de oförmögna att förstå? Jag vet inte vad jag ska tro…..

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att ta emot flyktingar är inte vansinne giver att integrationspolitiken fungerar som den ska. Sedan ser jag inget fel i att svenskar gifter sig med invandrare eller visse versa – På det sättet blandas våra gener vilket är bra.

          • Jonny Disenfeldt

            Hej Alexander 1

            Skulle det vara en medveten politik för att öka väljarstödet till S / Mp ?
            Vi vet att S för en långsam färd ner mot upplösningen som troligen slutar i en partiledning där de extremare socialisterna bryter sig ut ur partiet om de inte slutligen lyckas ta över kontrollen av partiet. Partiet kan bromsa denna utveckling genom att öka sitt väljarstöd med bidragstagare eftersom det är ett väl känt faktum att bidragstagare och framförallt inom den muslimska kontigenten röstar i hög grad på S och Mp. Det finns S-bloggare som t.ex Anna Ardin som skriver rakt ut att dessa grupper är bra kärngrupper för partiet men man måste mer aktivt stryka dem medhårs …

            Jag hoppas dock att så inte är fallet, lika lite som jag tror att alliansen skulle vara ute efter att tvinga fram låglönemarknad med lågutbildade ekonomiska migranter.

            Sanningen är nog snarare politisk godtrogenhet kombinerad med inkompetens. Partierna har målat in sig i ett hörn med sin offentliga mobbning av SD och deras genom åren utmålande av SD som nazister/fascister/rasister. Att i det läget inse att SD hade rätt och ta till åtgärder låg väldigt långt bort i tankevärlden för den rödgröna regeringsröran, speciellt med tanke på Mp’s galna ideer om totalt fri invandring. Socialdemokraterna ville alltså inte erkänna att SD hade rätt och samtidigt var de så besatta av att behålla regeringsmakten så de kunde inte sätta ner foten mot sin regeringspartner Mp. Till slut (tyvärr alldeles för sent) tvingades S att säga stopp och införa striktare regler steg för steg i takt med att Mp’s riksdagsmän grät

  7. Alexander

    Anders

    Det är alltså fritt fram för den som vill trakassera din fru och dina barn, du kommer inte att göra någonting? Med tanke på att du blir upprörd när npgon kommunpolitiker i SD skriver zigenare på Facebook tror jag att du ljuger,

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Då får du tro att jag ljuger men själv vet jag att jag inte gör det. Det är den som förolämpar som har problem inte den som blir förolämpad bara för att man är sig själv.

      Sedan beror det på hur man för sig och hur man är som person. Rör man sig med värdighet och artighet och med god självkänsla vart helst man befinner sig ser jag risken för att vli påhoppad på det sätt du beskriver som mycket liten – I vart fall är det min erfarenhet.

  8. Alexander

    Anders

    Jag förstår, det är mitt fel som inte rör mig med värdighet och artighet. Samma sak gäller de tjejer som blir utsatta för sexuella trakasserier. Tydligen också personalen på Migrationsverket, hoten har ökat rejält i antal. Nu får svenskarna skärpa sig! Frågan är vad de uppeldade bilarna gjort för ont? I sin ensamhet har de förolämpat nysvenskarna….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad jag försöker få dig att förstå Alexander är att du överdriver problemen. Jag säger inte att problem inte finns utan bara att de inte finns i den uppfattning du vill ge sken av.

      • Jonny Disenfeldt

        *Tyvärr är det ett mycket stort problem. Det sker mycket allvarliga incidenter dagligen Sverige runt.
        Att underskatta och försöka förminska problemet är oerhört allvarligt.

        Det värsta man kan göra är att blunda för sanningen.

  9. Alexander

    Johnny

    Tack för ditt svar. Det vi vet är att problemen kommer att bestå i många år, och med politiker som Anders och andra S-bloggare ser det än mörkare ut.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Problemen kommer inte att bestå då jag och fler med mig avser att införa en fungerande integrationspolitik. Med en sådan på plats är problemen snart löst – Dock inte på det sätt du vill som innebär att skicka hem alla invandrare och stoppa nya utan på ett bättre och framför allt mer humant och hållbart sätt.

  10. Alexander

    Anders

    Hur stora/små är då problemen? Fråga Berit 56 år med 22 000 kr i lön hur hon ser på att hennes bil blir uppeldad. Eller Anna 21 år som blir trakasserad när hon är på krogen. Personalen på Migrationsverket som sjukskriver sig pga hot, eller vårdcentraler som behöver väktare. Exempeln är många, men du och andra hånar offren för den politik som bär ansvaret. Sedan har ni dessutom mage att gnälla på SD….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kommer alltid att finnas problem i samhället och problemen beror mer på att samhället slitits isär så att inkomst- och förmögenhetsskillnaderna är större än någonsin – Skillnader som slår än hårdare på invandrade grupper än på svenskfödda.

      Du försöker få det att verka som om detta är jättelika problem vilket det inte är – Problem är det men isolerade och inte vitt spridda.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är ju underförstått det du vill göra avseende invandrarna baserat på att du inte presenterat ett enda förslag på hur du vill att de som ägnar sig åt detta ska integreras i det svenska samhället.

  11. Alexander

    ”Problemen kommer inte att bestå”

    Aha, så det är slut med gängkrig, bilbränder osv? När?

    ”isolerade och inte vitt spridda”

    Som sagt, du bevisar bara att du lever í fablernas värld. Konstigt att du lägger sådan energi på något som inte är ett problem…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med så lägger jag energi på detta därför att du bedriver debatt med mig angående detta och därför att jag lovat att besvara alla kommentarer som inte är rasistiska eller innehåller rena personangrepp.

      Exakt när kan jag inte svara på Alexander utan bara på att det kommer att inträffa innan nästa val.

  12. Alexander

    Anders

    Du ljuger igen, jag har tidigare lagt fram flera förslag på vad jag tycker bör göras I invandringsfrågan. Fast de var rasistiska…..

    ”Exakt när kan jag inte svara på”

    Fast innan valet är det slut på bilbränder, sexuella övergrepp osv? Intressant…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis – Den som väntar tålmodigt får se. jag är helt säker på att vi kommer att fixa detta och jag gör allt jag kan för att så ska bli fallet.

      • Alexander

        Vilka KONKRETA saker gör du då för att det ska bli slut på bilbränder och sexuella övergrepp? Varför ljuger du om att jag inte lagt fram förslag för integration?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Då vill jag börja med att fråga vilka konkreta förslag du lagt fram? Jag har inte sett några i våran konversation nu och tidigare.

          Det kommer konkreta förslag vad tiden lider och vad gäller sexuella övergrepp så utgör gruppvåldtäkter en oerhört liten del av dessa. De flesta övergrepp sker i hemmet och av någon man känner.

          Samtyckeslagen är ett steg i rätt riktning men den behöver kompletteras med andra åtgärder.

          Med en fungerande integrationspolitik som innerbär att man kommer i arbete tänds hoppet om en ljus framtid och med en sådan i sikte slutar man att ägna sig åt desperata handlingar.

          Jag har flera konkreta förslag och när tiden är mogen kommer dessa att presenteras som en del av den stora planen för samhällsbygget.

  13. Alexander

    Anders

    Jag föreslog flera av de saker som din ledare nu genomfört, men då påpekade du att det var ”tyskt 30-tal”…

    Jag räknar med att vid valet 2018 så existerar inga bilbränder eller kriminella invandrargäng.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du måste förväxla mig med någon annan i den frågan Alexander. Så vitt jag vet har jag aldrig debatterat frågan om Tyskland och 30-talet med dig.

      Det kommer säkert att brinna bilar även efter 2018 – dock inte i samma utsträckning som på sistone därför att de som saknar meningsfull sysselsättning endera lagförts och straffats eller kommit i arbete.

  14. Alexander

    Anders

    Jag förväxlar dig inte med någon annan. Du har konsekvent tjatat om rasism och nazism när förslag lagts fram. Sedan tog ditt parti ”ansvar” när drev igenom det…

    ”Det kommer säkert att brinnaa bilar även efter 2018”

    Nytt rekord. Ditt senaste löfte höll inte ens en dag. Är du medveten om vad du skriver?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag må ha tjatat om racism men inte om nazism.

      Det du måste förstå Alexander är att det inte finns några mirakelkurer – Även med beslut på plats och arbetet igångsatt tar det tid innan den fulla effekten av besluten blir klara och tydliga – Därför vore det fel att påstå att det aldrig ska brinna några bilar utan att med 100% säkerhet veta att jag kan garantera detta vilket ingen nu levande människa kan göra oavsett vilken politisk färg man har.

  15. Alexander

    Anders

    ”Jag må ha tjatat om rasism men inte nazism”

    Återigen en lögn, du borde skämmas. Stefan Löfvén är numer en nazist eftersom att han genomför sådant du kallar nazism.

    ”det inte finns några mirakelkurer”

    Fast du har lovat att ditt parti ska lösa ALLA samhällsproblem, dessutom utan att ställa grupper mot varandra. INGEN kommer att få det sämre i Sverige när Löfvén styr.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är ingen lögn Alexander det är fakta.

      Vi ska lösa samhällsproblemen precis som jag sagt och om det är Löfven eller någon annan Socialdemokrat som ska vara stadsminister får framtiden utvisa.

      Början på problemlösningen stavas mer eller mindre full sysselsättning. Kommer människor i arbete och försörjer sig själva är resterande problem lätta att lösa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.