Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

En halvering av världens börskurser står runt hörnet enligt Marc Faber.

Den välkände investeraren Marc Faber i USA spår att börskurserna kommer att sjunka rejält och att investerarna kommer att få ”ge tillbaka” 5 års börsuppgångar. För S&P 500-index i USA spår han en halvering från dagens nivå på 2.184 ner mot nivån 1.100.

Han bedömer även att ekonomin som helhet kommer att få det kämpigt med breda globala nedgångar – Något som styrks av att Kinas centralbank skrivning om att förhindra risk saknas för första gången efter att ha funnits med 18 kvartalsrapporter i rad.

Fabers egen portfölj är väl diversifierad med investeringar i såväl guld som silver och i amerikanska och andra länders statsobligationer.

Tittar man vidare på olika analytiker runt om i världen så finner man att de mer eller mindre samstämmigt säger att industrin är på väg att tappa fart.

Som samhällsmedborgare bör man vara aningen orolig inför detta skeende – Alldeles speciellt så när det händer samtidigt som en rad diktatorer dyker upp och tar makten i en rad länder runt om i vår värld initialt framröstade av desperata samhällsmedborgare som ständigt får det sämre och sämre.

En ordentlig krasch för världsekonomin har jag förutspått länge och till och med bloggat om ett antal gånger då alla tecken leder i den riktningen. Det är därför det är viktigt att världens länder ser till att återreglera bank & finansindustrin så att kraschen inte blir allvarligare än den behöver bli.

Det inträffade – Speciellt att industrin industrin tappar fart kan härledas till en enda orsak – Nämligen att inkomst-och förmögenhetsklyftorna ökat mycket i storlek och att gemene man därför har mindre pengar över för konsumtion.

Ska vi få stabilitet i ekonomin måste vi alla inse att vägen dit handlar om att fördela vinsterna av allas arbete mer JÄMLIKT än idag vilket är precis det vi socialdemokrater predikar när vi säger att vi ska återuppbygga Sverige genom att bygga landet efter den svenska samhällsmodellens principer.

En OJÄMLIK värld parad med en djup börskrasch leder bara en väg – Mot det 3:e världskrig ingen av oss önskar.

Låt oss därför besinna oss och inse att KÄRLEKENS väg är framgångsrikare och mer gångbar än den väg präglad av GIRIGHET som världen nu reser längs. 

Ska världen överleva och klara sig undan ett nytt världskrig är en omställning till SOLIDARISK socialdemokratisk politik ett måste. Det är därför jag och många med mig kämpar för en renässans för den gamla hederliga traditionella socialdemokratiska politiken.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Petter

    Ja ytterst är det så att vi måste få ner viss konsumtionen för miljöns skull , men politikerna gör allt för att konsumtionen ökas och hjulen ska snurra ännu fortare.
    Sen att en krasch för världsekonomin är nära förestående behöver man inte vara ekonom att förstå.
    Vi måste lära oss att handla kvalité ,inte kvantitet .
    Ett exempel jag sett är att ett lågprisvaruhus på ersboda säljer solcellsarmaturer får trädgården för 10 kr/St.
    Givetvis var min fru tvungen att köpa 100 st för hon gillar ljus bland blommorna, av dessa 100 st fungerade bara 35 st efter 2 månader.
    Hur kan man få sälja skiten; här drabbas miljön. Granskar vi allt kritiskt vad vi köper kommer vi fram till att vi egentligen bara behöver hälften av detta om vi handlar bra produkter och vårdar dessa.
    Detta är bra för vår ansträngda miljö, MEN, detta skapar ekonomiska kriser om vi inte konsumerar skiten.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi behöver inte nödvändigtvis konsumera mindre – Däremot måste vi konsumera smartare och en övergång till cirkulär ekonomi där man återvinner och uppgraderar istället för att kasta och destruera är vägen framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.