Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Hur resonerade ni nu Konstitutionsutskottet?

I mina ögon är det alarmerande att riksdagens konstitutionsutskott signalerar att det inte finns anledning att avsätta riksrevisorerna trots att dessa har begått en rad misstag av formell karaktär – Bland dem anställningsförfaranden som ligger utanför normen samt vad som starkt kan misstänkas vara jävssituationer.

Detta sänder helt fel signaler till samhället och skapar än mer politikerförakt och förakt för höga offentliga tjänstemän och ämbeten.

I ett demokratiskt rättssamhälle måste förtroendet för Riksrevisionen, Skattemyndigheten, Polisen och rättsväsendet med flera viktiga samhällsfunktioner vara grundmurat hos befolkningen. Bara misstanken om att höga chefer i dessa funktioner inte följer normer och regler är skäl nog att entlediga dem.

När KU nu frikänt dem vill jag att vi som regering visar handlingskraft och entledigar riksrevisorerna med omedelbar verkan. Samma sak ska vi för övrigt göra med ledningen hos skattemyndigheten för att återupprätta medborgarnas förtroende för dessa viktiga myndigheter.

Ett Sverige byggt på den svenska samhällsmodellens principer kan och ska aldrig främja ett system där människor behandlas olika på grundval av vem de är i samhället. I ett solidariskt och demokratiskt Sverige ska alla människor ha samma värde – Något som inte blir verklighet innan riksrevisorerna och skatteverkets ledning entledigats och ersatts av nya människor.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

4 kommentarer

  1. Jan

    Makten granskar sig själv. Hur brukar det gå? Det talas mycket om den svenska modellen nu. Men det är just den som krackelerar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Riksrevisorerna är gamla medarbetare till Anders Borg och alliansen och det är det som krackelerar som vi ska ersätta med sådana som stär bakom den svenska samhällsmodellen.

  2. Petter

    Det är väldigt enkelt att som du sitta vid sidan och tycka om allt, det du skriver om är bara sunt bondförnuft om vad som bör göras i detta landet. Ja förutom då ditt hat till företag som går bra för här har du en knepig syn.
    Det svåra är dock att genomföra allt ,var ska kapitalet tas från? vad ska prioriteras ned ??

    Tror ytterst det handlar om en form av röstfiske för din egen del , att ta sig in och få ett politiskt uppdrag.
    Vad har du sysslat med tidigare, du snackar om att du varit internationellt inom bankvärlden?
    Om man googlar Anders Forss ser jag väldigt lite internationella avtryck, vilka företag har du jobbat mot. Skulle vara kul att veta vem egentligen Anders Forss är. Googlar jag på mig själv och min yrkesbakgrund nationellt får jag ca 900 träffar trots att jag bara är företagare med 25 anställda i Umeå

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag sitter både vid sidan om och är mitt i när det gäller politiken.

      Jag hatar på inget sätt företag – Tvärt om men företagen ska betala sin beskärda andel av skatter och avgifter då det är dessa intäkter som utgör grunden för vårt världssamhällen.

      Jag har verkat i den Schweiziska private-banking världen i många år och även jobbar för andra internationella banker under lång tid och letar du så hittar du min bakgrund vilken jag för övrigt beskrivit på min blogg ett antal gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.