Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Om Polisen inte rycker ut vid skjutningar bör Polisens funktion ifrågasättas.

Det är med bestörtning jag läser en artikel i VK om hur polisen inte rycker ut när en grupp asylsökanden beskjuts i Jämtland – Detta därför att situationen inte bedöms som akut av regionsledningscentralen i Umeå.

Frågan alla bör ställa sig är då vad polisen ledningscentraler betraktar som akut om inte avlossande av skjutvapen mot en människa anses som akut nog för en utryckning?

Polisområdeschefen i Jämtland ser dock ut att dela mitt sätt att se på saken då denne bedömer detta som ett prio 1-ärende som innebär att patrull ska skickas ut med omedelbar verkan.

Dagens inlägg ska adderas till gårdagens inlägg där jag enligt mig själv har fog för att påstå att polisen stora omorganisation är ett veritabelt misslyckande som innebär att polisen inte längre kan fylla sin roll som brottsbekämpare och upprätthållare av lag och ordning i samhället.

Polisens funktion och organisation bör därför utredas snabbt och resolut så att vi även framledes kan lita på ett starkt och fungerande polisväsende.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Robert

    Det var vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen som polisen larmades om två villainbrott söder om Umeå – ett i Stöcksjö och ett i närheten av Nordmaling.

    En större polisinsats med patruller från såväl Västerbotten som Västernorrland samt polishelikopter och hundförare genomfördes för att få tag i tjuvarna. Pådraget gav inte önskat resultat och i nuläget sitter ingen frihetsberövad i ärendet.

    Ja hur tänkte dom nu?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I det fallet var det bra att de åkte då brott alltid ska stävjas, men en skjutning är en skjutning och något mycket allvarligt som även det borde föranlett en utryckning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.