Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Trafikverkets lednings inkompetens blir tydligare och tydligare.

Jag har kritiserat Trafikverket på ett antal punkter vid ett stort antal tillfällen via olika inlägg – Bland annat för att diskriminera Norrland till förmån för södra Sverige och för att rå för att tågtrafiken och järnvägsnätet inte fungerar – För att inte tala om kritiken för att inte ha färdigställt ringleden runt Umeå trots löften om detta.

Att verksledningen är inkompetent har jag luftat tidigare och att så är fallet styrks när vi nu kan läsa om hur Trafikverket efter en upphandling skrivit ett underhållsavtal avtal värt 47 miljoner kronor för att sköta brounderhållet i södra Stockholm dit även Södertäljebron räknas med ett företag vars ene ägare har näringsförbud.

Att en av de två ägarna ägandes 49,9% i bolaget man skrivit avtal med är samme man som dömts och suttit fängslad för bedrägeriet i samband med Söderledstunneln och dessutom har näringsförbud ignorerades helt och hållet av Trafikverket.

Förklaringen att man inte går in och tittar på vem som är minoritetsägare (Om man nu kan kalla 49,9% för minoritetsägare) när bolaget bara ägs av 2 personer är en mycket dålig bortförklaring.

Därför ska hela verksledningen inklusive ansvariga för Trafikverkets upphandlingsfunktion entledigas med omedelbar verkan och ersättas av människor med rätt kompetens för att städa upp i Trafikverket och få fart på verksamheten.

Därutöver vill jag se att Trafikverket på nytt delas upp i de separata verk de var före sammanslagningen – Detta för att skapa en ordning där varje verk har en egen ledning och egen specialistkompetens och slipper omaket med att kriga om inom vilken gren av Trafikverket investeringar och underhåll ska göras.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.