Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Annie Lööf har mörkat att hon kände till avgasfusket!

Om uppgifterna att Annie Lööf och därmed alliansregeringen kände till avgasfusket inom bilindustrin redan 2012 men valde att inte agera stämmer så är detta mycket allvarligt – Dessutom något som äter upp om inte allt så i vart fall det mesta av det förtroendekapital som Annie Lööf och Centerpartiet har.

I en artikel i SvD Näringsliv går att läsa att hon som ansvarig minister fick ett brev direkt från EU’s kommissionär med en uppmaning att agera i frågan – Något Annie Lööf avstod från att göra.

Länken till artikeln är som följer: http://www.svd.se/eu-slog-larm-om-fusket-direkt-till-loof-redan-2012/om/utslappsskandalerna-i-bilindustrin

Den stora frågan som reser sig är då varför hon inte reagerade?

Har hon fått betalt för att inte reagera och lyfta upp fusket i ljuset eller har hon blivit påverkad att inte göra så av andra orsaker?

Om något ärende har i konstitutionsutskottet att göra så är det det ärenden av denna typ. Att medvetet mörka allvarlig information och undanhålla den från både väljare och opposition är allvarligt.

Därför bör Annie Lööf lägga alla kort på bordet och öppet berätta varför hon valde att avstå från att vidta åtgärder trots att hon hade full information om fuskandet med avgasutsläppen.

Det inträffade påvisar även att dagens Centerparti inte bryr sig om att ta ansvar för vår miljö – Hade Centerpartiet verkligen varit borgerlighetens miljöparti hade detta aldrig inträffat.

Avslutningsvis hoppas jag att detta allvarliga snedsteg får alla att förstå att Annie Lööf aldrig värnat om sina väljare och/eller Sveriges medborgare utan bara sin egen position i svensk politik.

Därför ska det bli intressant att följa detta ärendes fortsatta gång och ännu intressantare att lyssna på Annies förklaring till det inträffade och nu avslöjade.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

8 kommentarer

  1. Sverre

    4 Oktober 2015 erkände VW att de fuskat , hur kunde då Annie veta detta säkert. Mig veterligen är hon ingen motorspecialist ???
    Ja se dagspressen, ana detta kunde hon kanske men troligen inte redan 2012 och att sen ha bevis.
    Nu snackar du skit !!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      EU kommissionären Tajani hade fått information från VD:n i Schrader Electronics redan i maj 2012 – Information som skickades till Annie Lööf med begäran om åtgärder mot den fuskande bilindustrin med VW i spetsen vilket hon ignorerat detta.

      Det brev som det hänvisas till är diariefört så det existerar.

  2. Anders

    Ja, brevet existerar. Men vad står det i det? Jo mycket allmänt hållna fraser om att EU:s medlemmar uppmanas att vidta åtgärder för att komma till rätta med att EU:s produktkrav kringgås. Inget om fusk, inget om VW, inget om bilindustrin, inget om avgaser. Det som Tajani har skriftligt handlar om bilindustrin men inte om avgaser utan däckstryck. All övrig info är muntlig, ett klassiskt sätt att både kunna säga ”Du var informerad” och ”Jag har inte sagt nånting” allt efter behov.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det handlar om att hon varken informerade riskdagen eller agerade vilket är allvarligt av en minister.

  3. Sverre

    Jo men detta gick till samtliga EU medlemmar och ingen gjorde nåt ?? Varför begär du av Annie att hon skulle göra nåt. Smutskastning !!
    Det är väl ungefär som S när de kritiserat SD och sen gör som SD blivit kritiserade för i flyktingfrågan.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det handlar inte om smutskastning utan om att rikta precis samma sorts kritik mot Annie som hon riktar mot andra och då speciellt mot oss socialdemokrater om vi inte informerar och delger den information vi sitter på som regeringsbärare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det tror jag inte – Hon har fått brevet utan att agera och det är därför hon är anmäld till KU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.