Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Anders – En stolt demokratisk socialist.

I kommentarsfältet på min blogg beskylls jag för att vara än det ena än det andra sett ur ett politiskt perspektiv. Där vissa som kommenterar kallar mig nyliberal kallar andra mig kommunist och socialist trots att de kommenterar samma inlägg. Låt mig därför klargöra att jag Anders Forss likt Olof Palme är både Socialdemokrat och STOLT DEMOKRATISK SOCIALIST. 

Det finns säkert många som ställer sig frågan varför och hur jag får ihop rollen som demokratisk socialist med att vara Socialdemokrat anno 2016?

Låt mig därför förklara varför.

  • Jag är stolt demokratisk socialist därför att den politik den demokratiska socialismen står för är den enda politik som med framgång kan bygga ett JÄMLIKARE och bättre Sverige baserat på den svenska samhällsmodellens principer.
  • Jag är stolt demokratisk socialist därför att ett demokratiskt samhälle alltid måste hylla grundprincipen om ”Av alla efter förmåga och åt alla efter behov”.
  • Jag är stolt demokratisk socialist  därför att ett starkt Sverige behöver en stark offentlig sektor som är offentligt ägd, skattefinansierad och styrd av av behov och inte av efterfrågan och vinstintresse.
  • Jag är stolt demokratisk socialist därför att grogrunden till rasism går att finna i människors ekonomiska och sociala levnadsvillkor.
  • Jag är stolt demokratisk socialist därför att rasism och främlingsfientlighet bäst bekämpas genom att oförtrutet slåss för full sysselsättning, ekonomisk expansion och social rättvisa.
  • Jag är stolt demokratisk socialist därför att rasism och extremism har mycket svårt att rota sig i ett samhälle där människor vet att de kan få ett jobb, kan försörja sig själva och känna social trygghet och se framtiden an full av optimism och framtidstro.
  • Jag är stolt demokratisk socialist därför att KÄRLEK är viktigare än GIRIGHET.

Mest av allt är jag stolt demokratisk socialist därför att jag är övertygad om att Olof Palme hade rätt när han sa att det är socialdemokratin som bröt marken för demokratin i Sverige.

Palme sa att Socialdemokraterna är det parti och den rörelse som lyfte Sverige ur fattigdom och arbetslöshet genom att föra en politik som skapar det JÄMLIKA samhället. Med den övertygelsen går det inte att vara något annat än en stolt demokratisk socialist – I vart fall om man hyllar KÄRLEK – SOLIDARITET – ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE som ideal.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

2 kommentarer

  1. Erik

    Anders, tagga ner lite grann. Jag har respekt för din kärlek till socialdemokratin. Men antingen är du dåligt påläst eller så ljuger du (=likt andra politiker) när du antyder S bröt marken för demokratin. Själv lämnade jag S när geijeraffären briserade du vet Palme och Geijer finfina grejer. Och mitt beslut förstärktes år 1982 när makarna Palme insisterade på att barnomsorgen inte skulle drivas i privat regi. Strax därefter öppnades ”Pysslingen” med faciliteter som nattdagis, en facilitet som socialisterna och trötta kommunala tjänstemän inte upptäckt behovet av. Enfald < Mångfald. Sug på detta Anders; enfald är mindre än mångfald.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är inte dåligt påläst. Hade socialdemokratin inte funnits skulle läget ha sett ännu värre ut i Sverige än det gör nu. Vi skulle inta ha haft fackföreningar, kollektivavtal eller gemensam välfärd.

      Att verksamheter inom offentlig sektor inte ska drivas av privata företag är inte enfald utan snarare realism vilket debatten om vinster i välfärden visar klart och tydligt.

      Ska vi lyckas återuppbygga det jämlika Sverige vi hade under socialdemokratins storhetstid finns bara en väg att gå – Den som kantas av traditionell socialdemokratisk politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.