Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

KÄRLEK vs. GIRIGHET så sammanfattar jag Almedalsveckan!

Om jag ska försöka mig på en sammanfattning av Almedalsveckan så är den i sådana fall att den nationalistiska ådran i svensk politik har intensifierats markant.

Därutöver är det klart och tydligt att det finns två politiska huvudriktningar – Den rödgröna som handlar om att skapa ett JÄMLIKARE och KÄRLEKSFULLARE samhälle där ALLA är inkluderade på lika villkor och den nationalistiskt GIRIGA som vill sänka skatter och löner och dessutom införa lön efter etnicitet genom olika reformer som ger nyanlända lägre lön än infödda svenskar.

Andra iakttagelser är att de allra flesta utom Liberalerna vill se en förändring i EU som innebär att de nationella parlamenten får större självbestämmanderätt än idag och att EU blir mindre överstatligt.

Den kanske viktigaste iakttagelsen är att M och KD öppnat för att regera med passivt stöd av SD – Inte sagt rakt ut utan väl maskerat i de förslag man lägger fram och av det man sagt i både partiledartal och i andra presskonferenser och intervjuer.

I grund och botten har Almedalsveckan handlat om en enda sak – Nämligen vilken typ av samhälle man vill bygga som politiskt parti.

På detta område står det klart och tydligt att Moderaterna och KD förflyttat sig rejält till höger och förespråkar ett samhällsbygge som fortsätter att spä på OJÄMLIKHETEN och öka inkomst- och förmögenhetsklyftorna medan vi Socialdemokrater och till viss MP och V vill se ett JÄMLIKARE samhälle som inkluderar ALLA och ser till att klyftorna minskar.

Den största skillnaden av allt är frågan om hur vi ska bryta segregationen och hur vi ska få ordning på problemen i de så kallade ”problemområdena” i Sverige.

Att SD vill göra detta med hjälp av hårdare tag, fler poliser, och med hjälp av vad de påstår vara svensk kultur och svenska värderingar var väntat. Men att Moderaterna och KD och till viss del C hakar på och pratar om att man vill införa en svensk agenda och svensk kultur och svenska värderingar var mer oväntat vad gäller de metoder man vill använda för ändamålet.

Det torde stå klart för alla att läsning av svensk klassisk litteratur, svensk folkdans och folkmusik inte löser problemen i dessa områden och att även sänkta ingångslöner är utsiktslöst som botemedel på problemen.

Samsyn på hur och vilka värderingar som ska gälla i samhället kan vi bara nå en väg och det är genom att sätta människor i arbete så att de dagligen kan umgås med människor som är födda i Sverige.

Bara genom arbetsskapande åtgärder och genom en integration som fungerar och där alla lär sig svenska språket och varför svenska lagar och regler ser ut som de gör löser vi problemen – Inte genom pådyvlad svensk kultur utan förankring hos de som ska ta den till sig.

Det har vi Socialdemokrater insett och det är därför vi är mest lämpade att bygga ett starkt och JÄMLIKT Sverige som vilar på fundamentet ”Den svenska samhällsmodellen”.

Ska det Sverige bli starkt måste Sverige inkludera ALLA – Både infödda och invandrade. Denna inkludering kan bara bli framgångsrik om den vilar på ett ideologiskt fundament som står pall mot tryck utifrån vilket vår Socialdemokratiska ideolog som vilar på KÄRLEK – SOLIDARITET – ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE gör.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

8 kommentarer

  1. Erik

    Det låter enkelt det där att sätta människor i arbete. Redan år 1975 började denna fråga att gälla i Sverige. På den tiden var säkert kraven lägre men jobben räckte ändå inte till liksom. Därför ska vi nu dra de nyanlända ifrån kommande bidragsbehov till en anställning. En anställning med lägre lön Dock högre än bidraget och i detta läge börjar vi tålmodigt, och på allvar, sakta med säkert, steg för steg att minska utanförskapet. Redan innan detta året är till ända kommer socialisterna att krympa till korset och vara med och skapa denna jobbmarknad. Det är inte säkert att SD vill vara med på detta eftersom de gärna ser att ”hela bunten” avvisas.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ska vi få ordning på torpet behövs en Socialdemokratisk regering och stödet för en sådan kommer att stärkas i takt med att bevisen för att vår sorts politik fungerar blir mer och mer påtaglig för var och en – Bland annat genom att integrationen fungerar bra och därför att människor kommer i arbete med en lön de kan leva på.

      • Jonas E

        Det enda som egentligen skett hitintills med subventioner eller lägre löner för vissa är att dom stöter ut andra från arbetsmarknaden som inte blir subventionerade – just fler jobb har det inte skapat i annat än på marginalen……….däremot har det skapat myglare som driver olika verksamheter enbart på bidrag och subventioner – och samtidigt tar ut vinster i egen ficka !.

  2. Lasse

    Jo vi ser ju hur bra det går med integrationen på många städer i Sverige polisen törs knappt göra nåt.
    Men detta verkar politikerna blunda för, kristna vågar inte ha julstjärna, muslimer jagar judar. Barnen ser upp till IS.
    Detta kan inte ens du blunda för, köra huvudet i sanden går nog bättre om du vill fly från detta problem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.