Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaterna är ett splittrat parti!

Anna Kinberg Batra och Moderaterna visade i talet i Almedalen att man i grund och botten är ett tudelat och splittrat parti där det å ena sidan finns ett antal ”gammelmoderater” som anser att man bör samarbeta med SD och bilda regering med stöd av dem och den andra sidan som vill att Moderaterna ska närma sig Liberalerna än mer med sin politik.

Hon flörtade således både med sina forna Allianskollegor men även med SD. Dessutom går det att utläsa att så är fallet genom att tolka det hon säger och jämföra detta med vad EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark säger.

Hur AKB då kan säga att hon och Moderaterna har en handfast plan för hur ett starkt Sverige ska byggas och att hon är beredd att regera Sverige på ett bra sätt är inte trovärdig.

Innan man påstår att man är redo att regera landet tycker jag att man först behöver skapa enighet i sitt eget parti för i vilken riktning man avser leda landet – Något jag tycker att både AKB och hennes partiledning bör sätta sig ner och bestämma sig för innan man säger att man är redo att regera Sverige.

Lyssnar man till hennes tal och analyserar det på djupet så är det inte svårt att förstå att hon vill att partiet blir betydligt mer nationalistiskt än idag. Hon påstår sig stå för inkludering och gemenskap när budskapet i hennes tal påvisar att hon står för motsatsen vilket är exkludering och utanförskap.

Förvisso är det helt rätt att vi ska ställa krav på de som kommer och se till att SFI och samhällsorientering ska vara obligatoriska ämnen för alla invandrare – Förslag om detta har jag lämnat för länge sedan.

Däremot är alla åtgärder hon pratar om något som i grunden kommer att bygga ett exkluderande VI och DEM samhälle.

I vanlig ordning vill Moderaterna slå på dem som ligger – Bland annat genom att sätta ett bidragstak. De exempel Moderaterna pekar på existerar inte då socialbidrag och den norm som används för detta först frånräknar alla andra inkomster och bidrag innan socialbidragets storlek beräknas.

AKB och Moderaterna har precis som de flesta andra partier missat att det bara finns ett sätt att bygga ett starkare Sverige och att den vägen går via ökad JÄMLIKHET och minskade inkomst- och förmögenhetsklyftor.

Vi Socialdemokrater är helt överens med Moderaterna om att ALLA måste inkluderas i det svenska samhället om bygget av den svenska samhällsmodellen ska lyckas – Däremot är vi starkt oense om hur den politik som ska göra detta möjligt ska utformas.

AKB och Moderaterna vill dumpa löner och ensidigt gynna företag medan vi Socialdemokrater vill sätta folk i arbete med en lön de kan leva på för att ta sig ur det bidragsberoende AKB och Moderaterna påstå förstör Sverige.

Skiljelinjen i svensk politik är inte löner, skatter eller huruvida och på vilket sätt invandrare ska integreras i Sverige – Skiljelinjen är vilken typ av samhälle vi ska bygga och för vem detta samhälle ska byggas. Skiljelinjen handlar om huruvida vi ska bygga ett KÄRLEKSFULLT – SOLIDARISKT och inkluderande samhälle eller om vi ska bygga ett GIRIGT – EGOISTISKT och exkluderande VI och DEM samhälle.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

6 kommentarer

  1. Erik

    Det finns en majoritet i riksdagen för att införa det som kommit att kallas enklare jobb med lägre lön. Innan året är slut kommer det att bli verklighet. Vi måste snabbt minska kostnader för utanförskapet inte minst på längre sikt. Ingen svensk politik har hitintills på allvar attackerat integration. Lars Lejonborg var först ute i början på 2000-talet men han fick mycket spott och spe för sitt krav på det svenska modermålet för invandrare. Jag tror att ingen politiker, inte ens Sjöstedt, år efter år, via statsbudgeten, vill lägga ut upp emot 100 miljarder kronor för utanförskapet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När vi socialdemokrater börjar tillämpa den integrationspolitik jag förespråkar kommer integrationen att bli lik lika snabb som effektiv och det utan att sänka ingångslöner och därmed skapa lönesänkningar för alla och ett A- och ett B-lag på svensk arbetsmarknad.

      En lyckad integration är A och O för att kunna utveckla Sverige och fortsätta att ta emot invandrare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag säger som jag brukar säga – Nämligen att vi varken ska avveckla landet eller låta det stå stilla – Vi ska utveckla Sverige vilket innebär att det i ett växande samhälle kommer att skapas fler jobb därför att efterfrågan ökar. Det parat med en effektiv integration kommer att innebära att vi lyckas sätta folk i arbete.

  2. Micke

    Det finns ingen logik bakom ditt inlägg. Det tar inte hänsyn till verkligheten. I år är ett mellan år. Moderaterna strävar inte efter att störta regeringen. I ett sådant läge focusera man på att presentera sin egen politik. Man flörtar inte med andra partiet. Nästa år börjar valupptakten. Då är det dax att flörta med andra och förbereda inför kommande förhandlingar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du analyserar talet ordentligt kommer du att finna att det är precis som jag beskrivit läget. Tittar du sedan på andra förslag och andra uttalanden som AKB och moderaterna gjort den senaste tiden så kommer denna bild av att Moderaterna är ett splittrat och tudelat parti att stärkas än mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.