Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det är dags att söka nya samarbeten inom svensk politik.

Stefan Löfven och fler med honom tycker att det är hög tid att vi slår sönder den traditionella blockpolitiken och söker nya vägar till samarbete inom politiken vilket är en linje jag förespråkat länge.

Blockpolitiken har spelat ut sin roll och trots att jag själv kritiserat de partier jag vill söka samarbete med så gör jag så därför att jag saknar prestige och därför att vi redan nu måste börja sondera terrängen för hur en möjlig regeringsbildning efter nästa val kan se ut.

Om nästa val får vad som är en trolig utgång – Nämligen att KD åker ut ur riksdagen och inget av de traditionella blocken får egen majoritet och att SD trots att de försvagats fortsatt är vågmästare öppnas nya vägar.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra ville inte rakt av lova i gårdagskvällens Aktuellt att hon inte skulle bilda stöd med hjälp av SD vilket borde vara illavarslande för Centern och Liberalerna som står längre från SD:s politik än vad Moderaterna gör.

Skulle AKB göra det hon påstås vilja göra nämligen regera i minoritet även om den nuvarande Alliansen efter nästa val är mindre än de rödgröna måste hon göra så genom att få stöd av SD – Ett stöd som i sådana fall skulle bli mycket dyrköpt men framtvingat av ett antal inflytelserika gammelmoderater.

Jag har svårt att tro att Centern eller Liberalerna vill sätta sig i den sitsen då detta skulle innebära att de får genomslag för ännu mindre av sin egen politik än vad som varit fallet när Alliansen regerade Sverige.

Därför vill jag redan nu sträcka ut en hand till Centern och Liberalerna och bjuda in er till förhandling om hur en samlingsregering mellan Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna skulle kunna samarbeta på ett sätt som gynnar alla partier – Något jag hoppas att även Stefan Löfven gör i god tid före nästa val.

Historiskt har Centern och Liberalerna alltid stått rätt nära oss Socialdemokrater rent ideologiskt även om bägge partiernas ideologi förflyttats till höger under de sista 15 åren.

Jag tror fullt och fast på att ett regeringssamarbete mellan dessa partier skulle bära mer frukt och vara bättre för Sverige än en Alliansregering som till stora delar regerar på SD politik.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

2 kommentarer

  1. Lasse

    Hur tänkte du nu ,så mycket skit som du kastat över dessa partier sista tiden.
    Aha, du vill kunna ha deras väljare men er politik.
    Spela ett spel med S regler ,jaja.

    Och du bjuder in till förhandlingar ??? på vilket mandat då ????

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag sa i inlägget att jag kritiserat dem och den politik men det betyder inte att man inte kan förhandla och komma överens då en förhandling alltid innebär att man behöver ge och ta.

      Jag skickar dem en öppen inbjudan och hoppas att min partiledare gör likadant – Det mandat jag har är som partimedlem och som en aktiv sådan som försöker bilda majoritet för de förslag jag lämnar och ger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.