Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Västerbottens vägnät har sämst kvalitét i Sverige!

Nu är det bekräftat att det är som jag länge misstänkt – Nämligen att Västerbotten sett ur kvalitetssynpunkt har landets sämsta vägnät.

Att det är så framgår av en undersökning som presenteras i Tidningen Motor som utges av Motormännens Riksförbund. Motormännen har undersökt 67.000 kilometer statlig väg i Sverige och resultatet presenteras i en artikel i nummer 05.16 av nämnda tidning.

Västerbotten toppar listan med hela 109 meter underkänd väg per kilometer väg vilket är mer än 3 gånger så mycket som tvåan på listan Västernorrland som har 31 meter underkänd väg per kilometer. Detta att jämföra med t.ex. Stockholms län som har 9 meter underkänd väg och Uppsala län och Jönköpings län som är bäst i Sverige med bara 3 meter underkänd väg per kilometer.

Därför är det inte fel att påstå att Trafikverket både misslyckats med sitt uppdrag som väghållare och att Trafikverket diskriminerar Norrland.

Skäms på er Trafikverket!

I artikeln som bland annat tar upp den stora risken för ökat antal olyckor i samband med vägar som lappas bristfälligt istället för att byta beläggning bara för att spara pengar påpekas även att bra vägar och ett bra vägnät är en förutsättning för att ”Hela Sverige ska leva” och för att människor ska kunna bo och verka i hela landet.

Att ”Hela Sverige ska leva” verkar inte gälla Västerbotten – I vart fall inte hos Trafikverket.

Dessutom är det ren och skär skandal att samma Trafikverk diskriminerar Västerbotten genom att underlåta att bygga om E4:an mellan Sikeå och Bureå till 2 -1-väg.

I socialdemokratins solidariska samhällsbygge ska det inte vara på detta sätt. Därför vill jag att Stefan Löfven och regeringen snarast tar Trafikverkets ledning i örat och ger dem order att förbättra det västerbottniska vägnätet så att detta åtnjuter samma standard som resten av riket.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Jonas E

    Jag har ju en fru som pendlar en av dom sämre vägarna i Västerbotten, och det kostar oss en massa i reparationer av däck, fjädring och dylikt år efter år – man borde egentligen fakturera Trafikverket !!.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är precis detta jag tycker att du ska försöka Jonas – Trafikverket och framför allt dess ledning borde betala dyrt för sin diskriminering av Västerbotten och Norrland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.