Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Den svenska drömmen moderaternas nya giv.

Medan vi socialdemokrater driver samhällsbygget som följer den svenska samhällsmodellen – Dvs. den modell som minskar klyftorna och ökar JÄMLIKHETEN vill moderaterna prata om den svenska drömmen.

Att drömma är bra, men det är ytterst sällan drömmar blir verklighet. Moderaterna vill att alla svenskar ska drömma om att man kan bli precis vad man vill om borgerlig nyliberal politik får styra Sverige. Drömma kan de säkert göra men precis som jag skriver nedan kommer det för de allra flesta att stanna vid just en dröm då ett samhälle byggt på moderat politik och arbetslinjen bara leder en väg – Rakt ner i avgrunden

Sannolikt är det AKB och moderaterna drömmer om att ännu en gång kunna föra svenska folket bakom ljuset så att de kan slutföra nedmonteringen av de svenska välfärdssystemen och skapa en situation likt den som är verklighet för de som föds fattiga i USA.

Studier och rapporter från OECD visar klart och tydligt att 70% av alla som föds i en fattig amerikansk familj aldrig kommer att nå medelklass – Än mindre överklass. Samma undersökningar visar dessutom att färre än 10% kommer att nå samma lön som medelklass eller högre vilket talar sitt tydliga språk om att det i den typen av samhälle som moderaterna vill bygga spelar oerhört stor roll om man föds rik eller fattig.

AKB pekar ut skolan som det absolut viktigaste verktyget för att förverkliga sina drömmar och påpekar att skolan måste vara likvärdig för alla, bygga på god kvalitet, rik mångfald och hög tillgänglighet – Ett uttalande som är mycket märkligt då det är AKB och moderaterna som sett till att den svenska skolan gått från just detta till motsatsen genom det fria skolvalet.

Att prata om den svenska drömmen när man samtidigt är det tongivande partiet i den Allians som slitit isär Sverige visar att man har dålig verklighetsförankring och att man lever i en drömvärld.

Det finns bara en sak som kan garantera att alla människor kan bli precis vad de vill och det är JÄMLIKHET och ett JÄMLIKARE samhälle – Något som bara kan byggas med en politik som följer den svenska samhällsmodellens doktriner.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.