Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s skuggbudget årtiondets största skämt!

I dag ska jag skriva om den skuggbudget SD presenterat och i princip avfärda den med orden clowneri – sned verklighetsbild och total avsaknad om förståelsen för vilket land Sverige är.

Inte nog med att det sedan tidigare är känt att landets kommuner kommer att få 53 miljarder mindre än med den gällande budgeten vilket i sig innebär sämre resurser till skola, vård och omsorg – Med skuggbudgeten presenterad blir det även klarlagt att SD är exportfientligt.

Att tro att målsättningen att ingen ska söka asyl i Sverige kommer att leda till ökade exportframgångar och ökad utrikeshandel är en utopi – Stängda gränser kommer att göra stor skada på ett exportberoende land som Sverige.

Förslag som att sänka Migrationsverkets anslag från 4,7 till 1,2 miljarder och skära ner anslaget för ersättningar och bostäder med 90% visar att man inte har någon integrationspolitik överhuvudtaget på sin agenda – Vad det visar är att man helt saknar empati och kärlek och att de som redan sökt i asyl ska skickas tillbaka snarast möjligt.

Budgeten är alltigenom både oseriös och därmed inte att ta på allvar och kommentera vidare – Slutsatsen kan därför inte bli någon annan än att SD nu visat sitt rätta ansikte och visat svenska folket sin rätta sida – Nämligen som varande ett Sverigefientlig – Rasistiskt – Högerextremt och starkt exportfientligt parti.

En sak är säker ett Sverige med SD vid makten skulle bli ett mycket hårt och kärlekslöst Sverige – Dessutom med begränsad demokrati vilket kan utläsas ur tidigare utspel om hur SD fungerar internt.

Slutsatsen är därför att den enda vägen mot ett varmt och kärleksfullt Sverige präglat av JÄMLIKHET och DEMOKRATI går via det Socialdemokratiska partiet och den ideologi som bygger på KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE.

Där SD vill försvaga redan svaga grupper och hämma den svenska exporten vill vi Socialdemokrater göra det omvända och stärka de svaga och öka exporten – Det är genom en fungerande integrations- och migrationspolitik och genom reformer som värnar de svaga i samhället man bygger en framgångsrik nation – Inte genom rasism – främlingsfientlighet och stängda gränser.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till Somalia är inte exporten speciellt stor då stridigheter råder – Men över tid kommer vi att exportera även dit. Afrika är nästa kontinent med ”tigerekonomier”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.