Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Illa Ilija!

Ni som följer min blogg vet att jag aldrig duckar för att kritisera saker och beslut jag tycker är fel – Detta även om det är partikamrater eller mitt eget parti som jag tycker har begått felet.

Just därför ska jag i detta inlägg kritisera min förre partikamrat Ilija Batljan och det faktum att han tillsammans med 3 andra toppchefer i Rikshem gjort ett ”bostadsklipp” i Rikshem när bolaget löste in deras konvertibler i förtid och de 4 toppcheferna därmed får dela på 60 – 70 miljoner kronor.

Saker som dessa gör inte att politikerföraktet minskar – Snarare omvänt – Det är just händelser som dessa som spär på politikerföraktet – Extra mycket späs det på när det är företrädare från Socialdemokraterna och vänstern som beter sig på detta sätt.

Nästa fråga vi bör ställa oss är varför Rikshem som ägs av 4:e AP-fonden och försäkringsbolaget AMF beter sig på detta sätt? – Alldeles speciellt så när de officiellt marknadsför sig som ”Den nationella allmännyttan”.

I vilket fall är historien att Ilija Batljan tillsammans med 3 andra toppchefer satsade 50 miljoner på konvertibla skuldbrev i Rikshem – Konvertibler som sedan skulle omvandlas till aktier till en förmånlig kurs för att göra toppcheferna till delägare i bolaget. Trots att det konvertibla skuldebrevet löpte till maj 2016 valde styrelsen för Rikshem att lösa in dem i förtid tidigare i år till det facila priset av 118 miljoner vilket gör att de 4 toppcheferna får dela på 60 – 70 miljoner kronor.

Saker som dessa ska inte ske i bolag som kan anses stå ”rörelsen” och det Socialdemokratiska partiet nära – Och speciellt inte av personer som kan misstänkas ha erhållit sin position just därför att de verkat som företrädare för det Socialdemokratiska partiet.

Rikshem skulle självfallet agerat annorlunda – Till att börja med skulle det konvertibla skuldbrevet aldrig utställts – Dessutom borde de pengar som nu användes för att lösa in det i förtid ha använts till att bygga bostäder snarare än hamna i fickan på bolagets chefer.

Vi Socialdemokrater predikar demokratisk socialism och en ideologi som vilar på KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE – allt i strävan att bygga ett mer JÄMLIKT samhälle.

Saker som dessa går stick i stäv med den ideologi vi representerar och den politik vi för – Därför måste detta upphöra snarast och kampen för att visa att vi lever som vi lär intensifieras. Socialdemokraterna ska aldrig föra en politik som gynnar ”Fåtalet” – Vår ideologi och vårt manifest ska gynna ”Flertalet” – Allt annat vore fel – I detta fall har ”fåtalet” gynnats på ”flertalets” bekostnad vilket är fel – Helt fel.

Därför upprepar jag på nytt de ord jag satt på rubriken till detta inlägg – Illa Ilijan – Ditt beteende skadar den socialistiska rörelsen och det Socialdemokratiska partiet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.