Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Flyktingfrågan måste upp till debatt!

Till att börja med vill jag säga att jag är för invandring och asylmottagande och att jag i grund och botten ser de som kommer som en resurs som kan bidra till att den svenska ekonomin växer och behåller sin plats i världsrankingen.

Det är bra för debatten i ämnet att fler och fler av mina partikamrater, och även företrädare för andra politiska partier kryper till korset och erkänner att dagens flykting och immigrationspolitik är ett misslyckande.

Därför ser jag ingen annan utväg än att lyfta upp frågan och utreda den fullt ut för att komma tillrätta med både de påstådda och existerande problem som finns i dagens migrationspolitik.

Till att börja med måste vi för att få slut på alla sägner och skrönor om hur mycket dagens flyktingmottagande kostar redovisa för alla hur stor den verkliga kostnaden är. Vi bör även öppet redovisa hur förmånerna i form av bostadsbidrag, försörjningsstöd mm. ser ut för de som kommer till vårt land som flyktingar. 

Bara med en öppen redovisning av de faktiska kostnaderna kan vi få en debatt som handlar om de faktiska kostnaderna. Som läget ser ut idag föreligger många missförstånd ute i vårt samhälle om att de som kommer som flyktingar erbjuds en högre levnadsstandard än t.ex arbetslösa och de som lever på försörjningsstöd. Undertecknad med flera som är insatta i ämnet vet att så inte är fallet – Dock ser jag ingen annan utväg än att öppet redovisa detta för att få en saklig debatt som bygger på riktiga siffror.

Vi måste få tillstånd en öppen debatt där vi jämför äpplen med äpplen istället för att jämföra äpplen med päron.

Vi måste få ett stopp på ”skrönorna” som florerar ute i det svenska samhället – T.ex skrönan om att flyktingarna tränger ut lågutbildade svenskar på arbetsmarknaden.

Med alla siffror på bordet kan vi sedan öppet debattera frågan och motivera för svenska folket varför vi ska ta emot flyktingar och hur vi på bästa sätt integrerar dem i det svenska samhället.

För undertecknad gör jag ingen skillnad på hur mycket skolgången kostar för ett flyktingbarn kontra en elev med svensk bakgrund då kostnaden per elev är samma för bägge kategorierna förutsatt att de går i reguljär svensk skola. Att utbilda de som kommer som vuxna är självfallet en investering som vi kan räkna med att få avkastning på när personen väl börjar arbeta och betalar skatt på samma sätt som övriga invånare i Sverige.

Jag är alltså definitivt för ett mottagande av både flyktingar och övriga immigranter. Dock måste vi stanna upp, analysera och skapa system som på ett effektivt sätt säkerställer att vi kan ta emot alla som kommer på ett både effektivt och humant sätt.

Dagens system där det tar oerhört lång tid innan man får besked om man får stanna eller inte i asylärenden är lika förödande för den asylsökande och dennes moral, som den är för möjligheterna att integreras i det svenska samhället och snabbt komma i arbete.

Just därför behöver hela systemet ses över, effektiviseras och anpassas så att det fungerar på effektivast möjliga sätt med hänsyn tagen till både den som kommer och kostnaderna för integration och en värdig liv i det svenska samhället.

Listade i punktform nedan är några av de komponenter som jag anser behövs för att rätta till de missförhållanden som råder idag:

  • Att flyktingmottagandet till Sverige sker i proportion till hur stor del Sverige utgör av EU’s totala befolkning.
  • Att staten är huvudman för alla flykting och asylmottagningar, och att de som kommer som asylsökande placeras ut i hela Sverige i proportion till varje kommuns storlek i förhållande till Sveriges totala folkmängd utan möjlighet till kommunala veton.
  • Att handläggning av asylärenden begränsas till maximalt 2 – 3 månader efter ankomst innan besked om asyl meddelas.
  • Att alla barn som kommer bereds skolgång från dag 1, detta oavsett om de kommer ensamma eller med sina föräldrar.
  • Att alla som är äldre än 18 år vid ankomsten bereds skolgång och arbete parallellt från dag 1 för att säkerställa en snabb inlärning av språket och samtidigt slussa in dem i arbetslivet.
  • Att vi gör en snabb utvärdering och bedömning av  den asylsökandes betyg, meriter och tidigare arbetslivserfarenhet för att på effektivaste sätt kunna placera dem i den typ av arbete som ligger närmast meriter och tidigare erfarenhet.
  • Att krav ställs på alla som kommer att inom en tid av maximum 36 månader lära sig svenska språket upp till en nivå som gör att de kan klara sig själva.
  • Att kravuppfyllelsen enligt ovan säkerställs genom muntlig och skriftlig examination. För de som inte klarar att möta kraven ska finnas en möjlighet att repetera testet inom en tid av 6 månader. Klarar den asylsökande inte av att möta dessa krav bör de, om inte speciella skäl föreligger, skickas tillbaka till sina hemländer.
  • Att arbete och arbetsträning ska ske ute i det reguljära arbetslivet, och att de kostnader som uppstår ska täckas av staten, dvs. de får lön i stället för bidrag. På samma sätt ska arbetsgivarna hos vilka de praktiserar efter fullgjord utbildning, kunna anställa dem med lönebidrag som stegvis trappas ner likt de former som råder på arbetsmarknaden idag.
  • Att vi inför ett lagstadgat krav som innebär att alla arbetsgivare ska ha en sammansättning av sin arbetskraft som motsvarar sammansättningen av befolkningen i riket. Detta innebär att man har jämställdhet på alla områden. Således har man procentuellt lika många invandrare som de utgör procentandel av rikets befolkning, lika många män som kvinnor etc.
  • Att säkerställa och skapa ett system som gör att de som invandrar till Sverige oavsett om de kommer som reguljära invandrare alternativt som flyktingar bereds boende i alla områden för att undvika de koncentreras till vissa invandrartäta områden likt Rinkeby m.fl.

Mina förslag bygger på ett kärleksfullt tänkande, och på solidaritet och min övertygelse om alla människors lika värde. Dock är det så att man även som kärleksfull förälder i sin uppfostran av barnen måste ställa krav. Att ställa krav är en kärleksfull handling. Att ställa krav visar att man bryr sig om personen.

Samma sak råder i fråga om asyl och immigration. Vill vi att de som kommer som asylsökande ska känna sig både sedda, uppskattade och omhändertagna måste vi ställa krav på dem från dag 1. Dessa krav ska kommuniceras redan vid mottagandet så att de som kommer vet vad som förväntas av dem.

Min världsbild präglas av övertygelsen om att alla människor vill arbeta och göra rätt för sig för att bli en naturlig del av det samhälle man kommer till. Detta gör vi bäst genom att säkerställa att integrationen i det svenska samhället blir så effektiv som möjligt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

48 kommentarer

  1. soffliggare

    vist ska sverige ta emot flyktingar ,men alla i eu ska hjälpas åt med det, så det inte bara är 3 länder som gör jobbet och övriga länder stänger för ögonen ,då kommer min fråga varför vill dom övriga länderna inte ta in så mycket flytingar som england finland norge danmark o alla andra som inte tar emot så många flyktingar då det är bra för ekonomin för det egna landet ,annars skulle ju eu länderna slåss om varje flykting om dom är vinstmaskiner ,eller är det bara i sverige dom är vinstmaskiner och kostar pengar i andra länder

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

      Om du läser i mitt inlägg kan du finna att jag angriper de länder som inte tar emot flyktingar och vill se en förändring där alla länder i EU tar emot proportionellt till sin storlek i unionen.

      • Joachim

        Nu tar alla länder i EU istället emot flyktingar proportionellt till storleken på sin totala skuldsättning. Sverige som har högst skuld i Europa tar emot mest efter som de svenska bankerna och finansiella systemet behöver det. Denna fråga får ingen diskutera öppet då trovärdigheten på det finansiella systemet skulle hotas och en revolution skulle kunna uppstå. Istället pratas det om att öppna era hjärtan från politikerna, det är ju helt galet hur ett lands befolkning är totalt grundlurade. Visst är det som du säger mer rimligt att alla länder delar lika på alla nödställda efter sitt eget lands storlek och inte efter sin totala skuld som nu.

          • Joachim

            Det var inte till mycket svar, helt blankt. Inte lätt att svara kanske då det kommer inlägg av den här överkurskalibern. Alexander med sina fläskkött och badhusfrågor blir lättare att möta.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag godkände ditt inlägg och publicerade som ett inlägg i debatten därför att uppfattningen får stå för dig. Att bankerna beter sig illa och att människor tjänar pengar på att ta emot flyktingar är saker jag tagit upp i många tidigare inlägg. Dock vill jag inte gå så långt som till att påstå att det är som du säger därav det uteblivna kommenterandet.

            Precis som jag säger i mitt inlägg så måste frågan lyftas upp på bordet, alla fakta ekonomiska likväl som övriga fakta redovisas och en debatt starta som tar sin utgångspunkt i dessa fakta.

    • Joachim

      Flyktingar är inte vinstmaskiner i något land. Men våra banker behöver öka skuldsättningen för att inte systemet skall kollapsa. Därför hjälper regeringen bankerna genom att skapa kostnader som dom kan låna ut till och säkerställa sina nödvändiga skuldsättningsmål. Dessutom behövs fler människor för framtidens fortsatta skuldsättning. Utlåningsbubblan som bankerna skapat är större i Sverige än något annat land i EU, därför tar Sverige emot flest flyktingar inom Europa. Alltså svenska folket är det mest privat skuldsatta i Europa. Så är det! Det handlar inte om en tävling i humanism som alla tror.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

        Joachim du har delvis rätt även om frågan är betydligt mer komplex än så.

        • Joachim

          -Det är fruktansvärt frustrerande att se folk med fel problemformulering gång efter en annan, vad gäller invandringen till Sverige! Oavsett vad man anser om denna, måste fler börja förstå i vilket syfte vi tar emot människor, och som inte har lika mycket med humanitära insatser att göra, som att bibehålla det enskilt kontrollerade kreditbaserade finansiella systemet, vi är en del av!

          Vi hade nyligen en statsminister som skrivit en bok som hette ”Det sovande folket” där han beskrev varför vår välfärd är omöjlig i längden, och som beror på den ackumulerade räntekostnadstillväxten. Denna bok skrevs innan Sverige började ta emot invandrare i allt stridare takt!

          Varför blir ju då frågan?

          Det första man måste inse är att vårt (globala) finansiella system kräver en evigt ökande skuldmassa för att inte kollapsa. Och då det dels föds för lite barn i Sverige som kan agera som säkerhet för nya lån, och dels är så att svenskarna är det näst mest privat skuldsatta folket i världen, och således ej kan låna mer för att hålla igång systemet (konsumeringskarusellen), återstår där bara att öka den offentliga inlåningen, som då bl.a. motiveras med invandring!

          Om man förstår detta och att våra politiker springer bankernas ärenden, då pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken, och således såklart inte är intresserade av att minska statsskulden utan precis tvärtom.

          Vi ( eller rättare sagt bankerna ) behöver alltså invandringen (fler skuldbärare och öka de offentliga kostnaderna) för att klara ”välfärden” och kunna försörja den ackumulerade räntekostnadstillväxten, inom det enskilt kontrollerade kreditbaserade systemet, för att det inte skall haverera! Notan hamnar till sist på oss alla invandrare som svensk.

          Detta i förlängningen får en att fundera på Sveriges inblandning i alla konflikter de senaste årtiondena, då de flesta av dessa mest handlat om att expandera detta system av skuld, och vad finns för bättre sätt att få igång migrationsrörelser om inte via krig och elände!

          Som Anders Borg förra finansministern sa på ett seminarium i USA. – You (USA) make the wars, we get the refugges, its a win/win”! vilket får anses vara att tala klarspråk på det jag just beskrivit!…https://www.youtube.com/watch?v=zU0_6yPVCPQ

          Att våra politiker efter att ha suttit vid ”makten” allt som oftast direkt får jobb just inom banksektorn, pekar ju även detta just i en riktning!

          Med ett nytt finansiellt system som inte är skuldbaserat där folket är i kontroll, skulle vi inte bara få stopp på många konflikter runt om i världen, utan även få stopp på alla ofrivilliga migrationsrörelser per automatik!

          Utan en korrekt problemformulering, går det ej ens att börja försöka sig på att fastställa en rimlig lösningsorientering! Så den stora frågan är när vi nu får det allt sämre p g a en skenande räntekostnadstillväxt… Skall vi peka finger på varandra till nytta för ingen, eller adressera rätt problem från början!

  2. Alexander

    Anders

    Fast någonstans finns det ju naturligtvis en gräns för vad vi klarar av. Tycker du inte att vi börjar närma oss den?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

      Vart gränsen går är svårt att säga, det beror alldeles på hur effektiva vi kan bli med integrationen av de som kommer.

  3. Bengt Svensson

    Jag förstår inte varför vi ska tvinga andra länder att ta emot flyktingar, vi vet ju sedan länge att det är extremt ekonomiskt fördelaktigt, det finns bl.a. en rapport från Sandviks kommun som visar att de ”tjänar” ca en halv miljard om året. De kommer om några år vara Sveriges rikaste kommun, även Malmö och Södertälje är exempel på framgångsrika kommuner.
    Lägg ner samtliga dina förslag och tvinga istället EU att skicka hit alla flyktingar.

    • Joachim

      Endast bankerna tjänar på flyktingarna, även företag som driver asylboenden är också såklart vinnare. Men i övrigt slits landet sönder bit för bit och välfärden kan bara bli sämre för alla i den undre halvan av samhällspyramiden. Med nuvarande ekonomiska system som Olof Palme var stark motståndare till kan utvecklingen bara gå åt ett håll och nu börjar stupkanten närma sig. Bankerna tom behöver flyktingar för att nå sina skuldsättningsmål. Detta är på en nivå som vanligt folk inte kan greppa, inte ens kommunpolitiker fattar vad som egentligen händer. Många tror idag felaktigt att 7 av 8 politiska rikssagspartier tappat allt sunt förnuft. Det 8:de partiet utnyttjar befolkningens okunskap på listigt sätt och växer dagligen!

  4. Alexander

    Anders

    Du vill alltså ha en gräns för antalet som kommer hit. Det är ju exakt det många andra också vill,men då kommer rasistanklagelserna som ett brev på posten. Var ska alla bo? Hur ska de försörja sig? Hur ska skolan/dagis klara av alla barn som inte kan ett ord svenska? Dessa frågor måste besvaras innan det går käpprätt…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

      Nej jag vill inte sätta någon gräns, däremot vill jag att alla EU länder solidariskt delar på ansvaret.

  5. Alexander

    ”Vart gränsen går är svårt att säga”

    Det låter som att du tycker att det någonstans finns en gräns?

    ”Däremot vill jag att alla EU länder solidariskt delar på ansvaret”

    Och om de inte gör det? Då återstår de frågor jag räknat upp. Har du några svar?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

      Om vi förutsätter att vi kan integrera de som kommer på ett effektivt sätt så att de kommer i arbete och således bidrar till samhället finns ingen egentlig gräns. Vi kan i princip ta emot hur många som helst så länge detta uppfylls.

      Det är därför vi behöver lägga korten på bordet och se de verkliga kostnaderna. När så är gjort går det att göra en beräkning på hur fort vi kan räknas få tillbaka de initiala kostnaderna som alltid kommer att finnas.

      Vad gör jag om resten av EU säger nej till att solidariskt ta emot flyktingar?

      Svaret är att det inte bara är Sverige utan även Tyskland, Frankrike, Italien och Storbritannien som är intresserade av att en sådan lösning kommer till stånd. Med dessa länder på vår sida har jag svårt att tro att resten av EU kan säga nej.

      En väg kan vara att höja de avgifter som de länder som vägrar att solidariskt ta emot flyktingar för att ge dessa pengar till de länder som accepterar att ta emot.

  6. Alexander

    ”Vi kan i princip ta emot hur många som helst så länge detta uppfylls”

    Fast det uppfylls ju inte, tvärtom ökar utanförskapet med medföjande kriminalitet,sjunkande skolresultat,bostadsbrist osv. Vad gör vi om utvecklingen fortsätter?

    ”Vi behöver lägga korten på bordet och se de verkliga kostnaderna”

    Med andra ord, dagens invandring slukar resurser som skulle kunna gå till skola,sjukvård mm?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg.

      Det är precis det jag ämnar göra Alexander – Se till att det jag beskrivit uppfylls. Till skillnad från dig tror jag gott om alla människor och tror att vi med rätt åtgärder kan vända skeppet och skapa en situation där invandrare blir en tillgång.

      Dessutom delar jag inte uppfattningen att försämringarna i välfärden beror på invandringen – Orsaken till detta finns att finna i många andra orsaker bland annat i den nedmontering av välfärden och de skattesänkningar som Alliansregeringarna genomförde. Detta parat med en hysterisk skatteplanering för företagsägare och en flytt av ”våra” jobb till låglöneländer för att företagsägarna ska kunna tjäna ännu mer pengar är de riktiga orsakerna till försämrad välfärd.

  7. Alexander

    Det du säger har jag hört i mer än 10 år. Vad händer om skeppet INTE vänder? Dessutom undrar jag fortfarande om invandringens kostander påverkar välfärden om skattesänkningarna gör det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

      Självfallet belastar alla kostnader en stat så även flyktingmottagning. Den stora frågan och det som behöver komma fram är hur vi effektivast integrerar och sätter de som kommer i arbete så att de blir en produktiv del av samhället.

      Rätt skött är priset för invandringen att betrakta som en investering som komer att ge framtida avkastning – Inte som en kostnad.

      Och jag hyser inga som helst tvivel om att vi kan vända skeppet i rätt riktning – I vart fall inte om jag får vara med och bestämma.

  8. Alexander

    ”Till skillnad från dig tror jag gott om alla människor”

    Kom gärna och besök den skola där jag jobbar så ska du få höra vad ganska många invandrare tycker om ”svennar”. Det blir svårt att integreras när man hatar landet som tagit emot en.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kommer gärna och lyssnar på vad de säger – Och anledningen till varför är jag väl förtegen med. Att de beter sig så beror på att migrationspolitiken i dagens tappning är ett stort misslyckande.

      Det de säger är ett tecken på frustration över dålig integration snarare än en spegel av vad de innerst inne tycker om vårt land.

  9. Alexander

    Du svarar fortfarande inte på vad som hander om skeppet INTE vänder, varför gör du inte det?

    ”Det de säger är ett tecken på frustration över dålig integration”

    De har fått bostad, gratis utbildningar,speciell mat åt barnen i skolan och instegsjobb som ”svenskar” inte får. Vad är det som är så hemkst och vad är det de saknar? Kan du konkret berätta? Vi har ganska många som efter 6-7 i landet fortfarande behöver tolkar för minsta lilla samtal med lärarna. ”Mamma och pappa vill inte lära sig svenska” är ett vanligt uttryck från barnen……

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Då jag är fullständigt övertygad om att jag ska kunna vända skeppet så har jag ingen utarbetad plan i detalj för ett sådant scenario.

      Dock kommer jag att ompröva frågan o jag ser att saker inte går som planerat. Blir det så så hittar jag en annan lösning som fungerar.

      Att det är som du beskriver att folk inte vill lära sig svenska är en av de saker jag avser ändra på i framtiden vilket du ser om du läser inlägget. I det säger jag att det redan vid ankomsten till Sverige ska klargöras att man har 36 månader på sig att lära sig språket.

      Instegsjobb och många andra reformer fungerar dåligt det är därför jag vill ändra dem till något som fungerar. Dessutom måste vi se till att Sveriges arbetsgivare anställer både svenskar och invandrare vilket är långt från dagens verklighet där invandrade har mycket svårt att få ett jobb.

  10. Alexander

    ”Blir det så hittar jag en annan lösning som fungerar”

    Okej, och vad säger ditt parti som måste höra med MP och V vad de tycker?

    ”Instegsjobb fungerar dåligt”

    Arbetsgivarna vill alltså inte anställa invandrare trots en enorm subvention. Förklara nu hur du ska få dem till anställa folk som inte tar kvinnor i hand, går i burka och/eller inte kan prata svenska. Jag väntar….

    Dessutom,vad är det som är så hemskt med bostad,sjukvård,speciell mat i skolan, hemspråk osv? Vilka fler förmåner måste vi tillhandahålla för att få ”respekt” för de som flytt för sina liv? Samma människor som några veckor senare återvänder till hemlandet, vi har två exempel på skolan. Tycker du att deras kamp för livet är trovärdig när de kan åka på semester till samma ställe? Fast vi blundar väl även för detta…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alexander. En lösning på problemen kommer inte över dagen precis som jag givit uttryck för i mitt inlägg. Hela migrationspolitiken ska förändras på ett solidariskt och kärleksfullt sätt så att den fungerar.

      Jag hyser stora förhoppningar om att jag i nästa regering kan regera själv utan att fråga MP så jag lämnar detta därhän.

      Delar av det du ger uttryck för är sådant som inte fungerar med dagens migrationspolitik. Att vi serverar mat som inte innehåller fläsk till de som inte äter fläsk är lika naturligt som att servera vegetarisk kost till vegetarianer. I övrigt hyser jag stora förhoppningar om att vi genom att integrera bättre ska skapa förståelse för varför vi gör si eller så i Sverige och varför man för att leva här får acceptera detta.

      Vi har helt enkelt gått för långt och av helt fel orsaker i dagens Sverige.

      Jag har själv både bott och arbetat i en mängd länder utan problem och allt det handlar om är att ta sedan dit man kommer och anpassa sig till det regelverk som gäller i det landet.

      I Malaysia där jag levde länge finns alla religioner och lever i största samförstånd. T.ex. kan man finna gator där moskén, kyrkan och det buddistiska templet ligger grannar med varandra. Dock är det så att jag som invandrad gäst inte varken kunde eller fick säga åt den malaysiska regeringen att ändra lagen därför att jag inte gillade den – man får som sagt ta seden dit man kommer om man önskar integrera sig och verka i ett annat land än ens eget.

  11. Alexander

    ”Dock kommer jag att ompröva frågan om jag ser att saker inte går som planerat”

    Tycker du att det gör det nu? Är utvecklingen bra? Kanske läge att utarbeta en plan….

    ”man har 36 månader på sig att lära sig språket”

    Om de inte gjort de anser du att de ska skickas tillbaka. Lycka till med att få med dig ditt parti på det. Förbered dig på att kallas nazist.

    ”Invandrare har mycket svårt att få ett jobb”

    Detta trots instegsjobb,nystartsjobb mm. Självklart anställer inte en arbetsgivare en kvinna i burka som vägrar att lära sig svenska. Fast att ställa krav är rasism, fråga din partiledare.

    Det är ju tydligt att även du inset att haveriet är nära. Synd att du och andra ägnat de senaste 10 åren till att rasiststämpla de som sagt samma sak som du gör nu.

  12. Alexander

    Tycker du att det känns trovärdigt att ditt parti ska styra själva när ni har ett stöd på ca 30%?

    Har du någon åsikt om de som åker tillbaka till platsen de lämnat eftersom de riskerade sina liv?

    ” allt det handlar om är att ta seden dit man kommer”

    Ändå inför vi speciella badtider för kvinnor och Arbetsförmedlingen placerar dem bakom skärmar som anpassning till muslimska män. I moskeèrna har kvinnorna egna ingångar. Ett framgångsrecept på integration i Sverige?

    Hur ska du få arbetsgivarna att anställa invandrare?

    Ärligt talat är det samma ”snömos” jag hört i all evighet. Problemen går inte att lösa om vi ska fortsätta ta emot så många som vi gör i dag. Så enkelt är det!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med är jag övertygad om att vi i framtiden kommer att växa och ha betydligt mer än 30% stöd.

      Moskeer har separata ingångar för kvinnor och män vart än du kommer i världen då detta är vad deras religion föreskriver – därför ser jag inget fel i att det är så även här då vi har religionsfrihet i vårt land.

      Om du läser och förstår inlägget rätt så kan du se att just problemen med att man åker på semester till ett land man flytt till är saker som även jag ser som ett problem. I vart fall om situationen är densamma som när man kom till Sverige.

  13. Alexander

    Vad tycker du om skilda badtider och bortplockat fläskkött i skolor?

    ”Detta är vad deras religion föreskriver”

    Så det är värt mer än vår syn på jämställdhet? Det är lustigt att det gapas högt om att papporna inte tar ut föräldradagar, men när det handlar om Islam så ursäktas det med religionsfrihet. Ynkligt! Vad blir nästa anpassning? Skilda platser på bussar?

    ”som även jag ser som ett problem”

    Med andra ord, de ljuger om sin situation och har inga flyktingskäl. Vad säger din partiledare om det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alexander: Fläsket ska självfallet finnas kvar i den svenska skolan med annan mat som alternativ när fläskrätter serveras. Att så inte är fallet är snarare en effekt av kommunernas dåliga ekonomi skapad av Alliansregeringarna och som innebär att man använder detta som en förevändning för att inte servera 2 rätter vilket är dyrare.

      De som kommer ska självfallet acceptera och anpassa sig till vårt svenska sätt att leva utom när det kommer till religion.

      Detta innebär att de som kommer får acceptera vårt svenska sätt att leva på samma sätt som jag får acceptera deras sätt att leva om jag väljer at bo och verka i deras land.

  14. Alexander

    Jag har ´jobabt på en skola som tog bort fläskköttet pga muslimska påtryckningar, det hade ingenting med ekonomin att göra. Skolledningen böjer sig för Islam för annars kommer rasistkortet fram. Som man bäddar får man ligga….

    ”De som kommer ska självfallet acceptera och anpassa sig till vårt svenska sätt att leva utom när det kommer till religion”

    Så allt som Islam förespråkar ska alltså gå före våra värderingar och kanske även lagar, är det så du menar? Då är det fritta fram för månggifte?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kan bara beklaga om din skola plockat bort fläsk ur skolmenyn för alla. Eb sådan inriktning skulle jag aldrig godkänna oavsett vilken sorts påtryckningar som utövas.

      Med religionsfrihet följer rätten att få gå till sin kyrka, moské eller tempel för att utövar religionen. Vi ska heller aldrig tvinga någon att äta det som deras religion förbjuder.

      Däremot är Sverige i lagstiftning fritt från religion och religiösa regler varför religionen inte ska tillåtas påverka våra lagar och regler.

      Svaret är således att vi inte ska ändra vårt sätt att vara och verka bara därför att en specifik religion påbjuder så.

  15. Pingback: Payday loans

  16. Alexander

    ”Jag kan bara beklaga om din skola plockat bort fläsk ur skolmenyn för alla”

    Det är inte den enda, det sker lite varstans. Fast ingen politiker törs säga något om det, för då blir det gatlopp i medierna.

    ”vi inte ska ändra vårt sätt att vara”

    Fast det sker ju! Bortplockat fläskkött, skilda badtider och kvinnor bakom skärmar på Arbetsförmedlingen. Vad säger Löfvén om du påpekar det för honom?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

      Det är därför jag vill lyfta upp debatten och föra den med reella fakta för att sedan se hur vi på bästa sätt kan lösa dagens problem.

  17. Alexander

    Då är den enkla frågan hur du ska lösa problemen med Islams allt större inverkan på vårt samhälle? Reagerar du kraftfullt inför ditt parti när kvinnor och män inte får bada tillsammans? Jag tror inte du gör det eftersom det innebär slutet på din politiska karriär. Så långt har galenskapen gått.

    • Joachim

      Hej Alexander, ( och Anders )

      Allt verkar upp och ner, jag förstår att du är besviken men kanske framförallt förvirrad hur läget i Sverige ser ut idag. Jag skall försöka förklara så du förstår lite bättre. Vi har ett finansiellt system som är beroende av evig skuldtillväxt för att inte kollapsa. Och de svenska privatägda bankerna har varit särskilt giriga och lånat ut mest pengar alla länder i Europa. Svenska folket är alltså idag mest skuldsatta!! Det gör nu att det ekonomiska läget i Sverige är kritiskt och bankerna behöver hjälp av regeringen att skapa ännu mer utlåning och skuld för att dom skall klara sina mål och för att inte det finasiella systemet skall kollapsa. Därför gör de ledande politikerna alla möjliga åtgärder för att få Sverige mer invandrarvänligt för att så många som möjligt skall välja att söka asyl just här. Fler människor möjliggör dessutom fler skuldbärare som ger möjlighet att öka den privata skuldsättningen ännu mer. Detta skapar såklart allvarliga samhällsproblem då merparten av flyktingarna hamnar i en permanent under-utanförskapklass. Välfärden förstörs helt enkelt både invandrarna och för svenska folket, särskilt för arbetarklassen i den undre halvan av samhällspyramiden. Men hellre det än att banksystemet går omkull och ALLA, även de rika i samhällets topp får smaka på de ännu allvarliga problem som då kommer att uppstå. Detta är på en nivå som vanligt folk inte kan förstå, inte heller kommunpolitiker förstår vad som händer utan tvingas med djupa veck i pannan försvara sina riksdagspartiledamöters till synes helt orimliga beslut i dom här frågorna. Sverige måste väga göra en bankreform och låta Riksbanken och svenska folket bestämma över Sveriges ekonomi och inte som nu, privata giriga affärsbanker som bara ställer till problem i slutändan. Men detta är inte bankernas fel utan politikernas som tillåter nuvarande system finnas kvar trots av man vet att det ovillkorligen leder till en stupkant förr eller senare. Olof Palme var starkt emot detta okontrollerade system och med den ansvarsfulle finansministern Gunnar Sträng vid sin sida var Sveriges ekonomi trygg och stabil, men 1985 så fort när Sträng gick i pension utsattes Sverige och Palme DIREKT av en statskupp av andra socialdemokrater med internationell påverkan. Holmsundssonen tillika finansminister Kjell Olof Feldt (S), ordföranden i Riksbanksfullmäktige Erik Åsbrink(S) och riksbankschef Bengt Dennis förändrade bakom ryggen på både Riksdag och Regering i grunden det ekonomiska läget och politiken i Sverige för all framtid. Och den ruttna frukten av detta är nu mogen är skördas, dock på ett obegripligt sätt. Se dokumentärfilmen om denna statskupp som SVT dokument infrån gjorde 2004 av Reportern Dan Josefsson.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Jag vill inte gå så långt som till att påstå att det du säger är sant dock finns ett visst uns av sanning i några av påståendena.

        Jag har i tidigare inlägg skrivit om varför jag anser att bank och finansindustrin ska återregleras och varför fasta växelkurser ska återinföras. Läs inlägget så kanske du kan hitta min röda tråd.

        • Joachim

          Visst är det bra att du och jag tycker att bank och finansbranschen skall återregleras. Men vad hjälper det när alla ledande politiker oavsett ”färg” springer bankernas ärenden istället för att verka för svenska folkets bästa. I princip alla ledande Socialdemokrater i modern tid har haft nära relationer med bankvärlden och fått välbetalda topptjänster där direkt dom lämnat politiken som tack för sina insatser. Åsbrinkarna både den äldre och yngre, Bengt Dennis, Kjell Olof Feldt, SE Österberg, Thomas Östros, Göran Persson, Per Nuder, Leif Pagrodsky, Anders Sundström mfl. Detta är så genomskinligt så att Socialdemokraternas förtroendekapital borde vara förverkat både en och två gånger för länge sen. Men så här forsätter det hela tiden, ett ”spel för galleriet” där arbetarklassen ständigt luras och ni kommunpolitiker som sliter och gör ett bra jobb på det lokala planet kan inget göra även hur mycket ni än vill, åt dom verkligt allvarliga problemen som förstör vårt land. Det behövs en ny Olof Palme som vågar likt den gamle riskera sitt eget liv för att få tillbaka en ekonomisk demokrati som berövades Sverige den 21:a November 1985 och därmed ordning och reda igen.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

            Det är precis det jag gör – Slåss för att rakryggat återföra Palmes politik såsom den som styr Sverige.

            Läser du mina tidigare inlägg så kommer du att förstå att så är fallet.

            Dessutom till skillnad från de du nu nämner kommer jag från ett toppjobb i den internationella bankvärlden med både bosättning och arbete utanför Sverige. Efter min pensionering därifrån och återkomsten till Sverige har jag insett hur GIRIGT och EGOISTISKT landet blivit och med distans till mitt tidigare yrke samt massor av internationell erfarenhet har jag insett att den politik Palme förde är den enda rätta för ett rättvist och hållbart samhälle.

  18. Alexander

    Får tacka Joachim för hans ”ödmjuka” inlägg som handlade om allt utom det jag beskrivit. Skuldsättning,Riksbank osv har inte någonting att göra med gängkrig i förorterna,stök i skolorna eller skilda badtider för kvinnor och män. Eller måste vi anpassa oss efter Islam pga att folk lånar 4 miljoner kr till en villa?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

      Nej du ska inte behöva anpassa dig efter islam på något sätt om du inte vill göra så av egen vilja.

      Sedan kan jag upplysa om att det fanns speciella badtider fr kvinnor även när jag var ung så jag ser inte detta som något underligt.

    • Joachim

      Läs mitt svar till dig 2 ggr noggrant, tänk verkligen igenom vad jag har skrivet så ser att allt du frågat Anders hänger ihop med det jag skrivet i mitt svar dig. Detta är på en nivå som vanligt folk inte skall förstå, det är just därför det kan fortgå. Det framstår nu istället helt felaktigt som att våra politiker( 7av 8 partier ) har tappat allt sunt förnuft men så är absolut inte fallet. Det 8:de partiet (Sd) utnyttjar situationen att finansiella systemet måste skyddas med ökad befolkning och orimliga nya kostnader/skulder/lån och svenska folkets okunskap hur det ekonomiska systemet fungerar till sin fördel på ett falskt sätt och lurar därmed sina väljare! Sd kommer inte att kunna hjälpa den fattiga delen av befolkningen när dom kommit till makten på bättre sätt än röd/grön eller blå regering.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

        Joachim, om det kan vara till hjälp och tröst är det just precis därför jag bestämt mig för att på allvar blanda mig i politiken.

        Med kunskap och erfarenhet kommer man rätt långt – Alldeles speciellt så om man kan lyfta upp och förklara saker på ett sätt som gemene man kan förstå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.