Gruvplanerna i Rönnbäcken

Jag tycker det är bra att regeringen sa ja till fortsatt prövning av en eventuell gruvdrift i Rönnbäcken. Regeringens ja innebär att frågan får och kan prövas på djupet innan slutgiltiga beslut fattas. Många är för men en del är emot. Båda lägren har sina skäl. Dock tror jag att många inte bestämt sig vad dom egentligen tycker.

Arbeten och tillväxt ställs mot miljöintrånget. Hittas balansen däremellan kan nog gruvan bli en verklighet. Om inte så kommer det att bli stopp i Mark-och Miljödomstolen.

5 kommentarer

  1. Patrik

    Men ska mineralavgiften fortsätta vara så låg? Utländska företag kommer hit och plundrar våra tillgångar, och skatteintäckter från arbete osv är bara en spott i havet. Höj mineralavgiften avsevärt så svensken får del av vinsten. Fast ni borgare är ju på riskkapitalisternas sida.

  2. Carl-Axel Otterhall

    Kunde inte somna. Var bara tvungen att gå upp och ställa en fråga till er politiker: Vem ansvarar praktiskt (inte juridiskt) för sanering och återställande av Blaikengruvan som ligger på gränsen mellan Storuman och Sorsele kommun. JAG KRÄVER ETT SVAR!!!

  3. Tommy Andersson

    Detta planlösa svammel stör mig.
    Varför snackar du i ena sekunden om arbete och tillväxt, för att i nästa sekund fullständigt ta din hand ifrån varenda tänkbar restaurering av infrastrukturen i din egen del av landet?

    Det finns varken järnvägar eller vägar i det aktuella området, hur ska en eventuell gruva sköta sina transportbehov? Genom teleportering eller?

    Sanningen är att inte ens telefoni längre fungerar i det inre av Sverige.

    Det går helt enkelt inte ihop.

    Förutom det skulle jag vilja påpeka att nuvarande minerallagstiftning är ett skämt – ett dåligt skämt.
    Likt Carl-Axel Otterhall undrar jag också över vem som betalar sanering och uppstädning efter alla lycksökare i potentiella malmfält. Skulle också vilja ha ett vettigt svar på det, men det lär vi ju knappast få.

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Tycker inte du det är rimligt att vända på alla stenar (förlåt) innan man slår fast vad som är bäst för inlandets utveckling? Om man redan bestämt sig för att vara emot förstår jag din konfliktnivå men för de som inte vet ännu måste fördjupningar ske för att skapa en bättre helhetsbedömning. Så resonerar jag i varje fall.

  4. Lars Gidlöf

    Hej

    Det enda som insändaren Tommy Andersson önskade sig var ett svar på hans kommentar, dvs hur ska sanering etc betalas.

    Och vad svarade du????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.