Minska barngruppernas storlek

Göran Hägglund skriver idag på SVD om Kristdemokraternas syn på barngruppernas storlek och hur vi kan minska dessa.

Kortfattat går det ut på att maxtaxan (som inte är höjd på 10 år) höjs en del samtidigt som kommunerna bidrar med lika mycket. Om så sker går staten in och fördubblar den insatsen. Det skulle totalt tillföra förskolan 1,4 miljarder kronor. I snitt ett baran mindre per barngrupp skulle utfallet kunna bli. Förutsättningen för att staten går in är att kommunerna bevisar att de använder resurserna på detta sätt.

Problemen med alltför stora barngrupper är vida kända. Vi Kristdemokrater föreslår ett sätt att komma åt det problemet och hoppas på gensvar i frågan.

2 kommentarer

  1. urban

    Alla har pratat om detta länge utan att något händer .. eller rättare sagt, det blir fler och fler bart på färre lärare. Höj avgiften för oss föräldrar kombinerat med höjt statligt stöd så kanske något kunde hända för nu är det för många och något måste göras

  2. Åsiktsmaskinen

    Hur mycket vill KD höja maxtaxan. 10 kronor? 100kronor? 1000kronor?

    Det är redan många familjer som har svårigheter att ekonomiskt få ihop det med gällande maxtaxor. Hur tänker KD i de fallen? Tänker ni ett system med subventioner för de som behöver?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.