Slask i given för S och MP

När man spelar kortspel och den som delar delar fel brukar man ju säga slask i given. Den som delar ut korten får då blanda om och dela ut dem på nytt.

Frågan är om inte landstingets majoritet, socialdemokraterna och miljöpartiet, skulle vilja ropa slask i given. Nu står dom inför en folkomröstning som dom inte ville ha från början. Ett uppror som dom inte kan kontrollera oavsett hur valresultatet blir i den folkomröstning som ska äga rum den 8 september i vårt län. Dom kommer nu att få dras med detta uppror ända in i valrörelsen 2014.

Till råga på allt kostar organiserandet av folkomröstningen ca 10 miljoner. För samma summa kunde dom ha finansierat nästan 10 år av bibehållen ambitionsnivå i Dorotea och Åsele.

Om S och MP varit en taktiskt resonerande majoritet skulle de ha backat när dom såg vilka krafter dom drog igång. Därmed köpt sig tid att fundera igenom sakers förhållande några varv till och sedan komma med förslag utifrån ett genomtänkt helhetsgrepp för länets sjukvård. Kryphålet fanns där genom en hänvisning till kostnaderna för en folkomröstning. Nu tog dom inte det beslutet men jag tror dom ångrar sig.

Tjurskallen har fått ett nytt namn, slask i given för S och MP.

7 kommentarer

  1. Monika Thelin

    Det är inte bara dem du nämner som inte fattar eller vill fatta någonting. Göran Hägglund måste vara den som har huvudet djupast ner i sanden. Som inte inser att snart har han hela befolkningen på fötter mot den inkompetens, arrogans och maktfullkomlighet bland de styrande i landsting och regioner. Under tiden dör människor i onödan, p.g.a. vansinniga styrsystem som sätter personalen på golvet i ohållbara situationer och arbetsförhållanden. Tyvärr lutar man sig hårt mot att sjukvården är som ett annat land, ett isolerat land, som man inte ska prata om. Politikerna törs inte, journalisterna törs inte, företagare törs inte, sj.vårdspersonal törs inte, patienter törs inte, anhöriga törs inte. Alla med några undantag. Sjukvården är en fråga alltför stor och viktig för att man ska låta politiker på läns och regionnivå ha hand om den. På den nivån är det enbart partipiskorna, makten och arvodena som är viktiga. Kunskap har mindre eller ingen betydelse, vilket gång på gång avslöjas i sjukvårdspolitikers uttalanden!

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Du vill alltså ändra på ordningen. Folkvalda ska inte styra sjukvården utan andra…hmmm…ska dessa icke folkvalda också ha beskattningsrätten? Om de icke folkvalda beslutar saker du inte tycker om hur utkräver vi ansvar då?…

  2. lf

    Tuffa ord från en representant från Sveriges minsta parti.Jag tycker du skall ta dig en funderare varför folkomröstningar kommer mer och mer.Var tar den representativa demokratin vägen.
    Det tråkiga är att i en allt glesare glesbygd uppehålla servisen.Affärer,skolor och annan service läggs ned.
    Jag tror inte att det beror på illvilja,utan att är svårt att uppehålla servis till en rimlig kostnad.Nu gör borgarna en stor affär av detta bara av den anledningen att landstinget styrs socialdemokraterna.
    Du tar liknelse med kortspel,då får jag väl kontra med att efter nästa val sitter ni med ”Svarte Petter”.

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Vem som sitter med ”Svarte Petter” eller inte ska vi nog låta vara osagt. Dock kan vi konstatera att i just denna fråga är det ju rent dumdristigt att ta strid. En folkomröstning hade ju kunnat förhindras om S och MP svalt tjurskallen. 10-15 miljoner hade sparats av våra skattepengar. Valet 2014 kunde ha handlat om just sjukvården i hela länet (som är landstingets huvuduppgift). Folket röstat och sen hade partierna och befolkningen funnit sig i detta på demokratiskt sätt.

  3. Kia

    Så himla bra skrivet!!! Jag tror inte ”högsta hönsen” i S å MP har någon insikt eller förståelse för hur de b.la är för oss i Dorotea. Oron när barnen blir sjuka tex…Tidigare hade man möjlighet till akutvård och vårdplatser. De vi hade, kan ALDRIG jämföras med de som kommer finnas på BVG…

  4. Max Brantholm

    Socialdemokraterna i Västerbotten har verkligen visat vad de står för i demokratifrågor. En större arrogans och översittarattityd mot människorna i länet får man leta efter för att finna.

    Vi som tror på rättvisa och folkstyre blir både arg och förtvivlade när vi ser att det demokratiska regelverket skyddar manipulation i syften att bistå särintressen. Den valrörelse vi inte ser utan bara anar kan närmast härledas till ett val i en fjärran isolerad bananrepublik. En majoritet av länets befolkning vet inte hur man ska göra för att rösta. Många känner inte till att det är val.

    Socialdemokrater och Miljöpartiet har klart uttalat att om inte röstdeltagandet överstiger 50 % av befolkningen i länet kommer de inte att ta någon som helst hänsyn till valresultatet. Även om det nu råkar vara enbart 45 % som röstar blir det inga åtgärder för bättre sjukvård. Har alla dessa 45% röstat ja kommer de inte hellre att lägga något som helst arbete för att förbättra sjukvården i länet.

    Det som nu händer är att de som inte röstar röstar i princip NEJ!! Dels kan man säga att det gör det bekvämt för sossarna i länet eftersom de inte behöver gå och rösta överhuvudtaget. Struntar de i det är det detsamma som en NEJ-röst.

    Jag kan även se en motståndare till mot valrörelsen. Media visar ett väldigt svalt intresse för valet. Även om turerna omkring innehåller alla ingredienser för intressant läsning och bra TV. Lögner av tjänstemän, som idag går den politiska majoritetens ärenden. Ingen som helst analys av våra halvsovande journalistkår. Dåligt pålästa klarar de inte av att ställa relevanta följdfrågor när de intervjuar ledande politiker och tjänstemän.

    Jag skrev bananrepublik och jag menar det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.