Curlingstat?

Vi har väl alla hört talas om Curlingföräldrar. Föräldrar som går både före och efter sina barn. Resultatet blir barn som tror att allt i livet serveras på ett silverfat. Om inte så är det ju föräldrarnas fel eller någon annans. Det personliga ansvaret undermineras helt enkelt.

Samtidigt är det många som ser på staten på samma sätt. Vi ska ha en Curlingstat. En stat som går före och efter oss medborgare. En stat som i alla lägen har ansvaret för hur våra liv utvecklas. När det inte blir som vi tänkt är det statens fel.

Å andra sidan….är det en sådan stat vi egentligen vill ha? Är det inte så att vi hellre vill ha en stat som är stödjande och inte styrande. En stat som bara agerar i de frågor där vi inte som enskild, familj eller grupp kan åstadkomma det själva. En stat som i varje läge stödjer och underlättar för individer och familjer att nå sina mål som i sig kan vara vitt skilda åt.

Att staten ska diktera, styra och ställa och begränsa gillar vi egentligen inte…eller hur.

Olika politiska partier har olika syn på hur staten ska agera. Som Kristdemokrat vill vi se mindre pekpinnar från statens sida och mer av ansvarstagande hos de enskilda individerna i ett samhälle. Ett samhälle som håller för framtiden…kanske ett rent ut av mänskligare samhälle.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.