Jag replikerar Lennart Holmlund

Lennart Holmlund (S) fyller sin blogg med en hel del märkliga påståenden och tyckanden.
Därför kommer jag lite nu och då att plocka ut och bemöta några av dessa citat.

*************************************
Lennart Holmlund tisdag 28 april 2009 kl 08.04

"Det var förvånande att flera av de borgliga ledamöterna i kommunfullmäktige igår ville föreslå en massa åtgärder som självklart kostar pengar samtidigt som vi tappar fruktansvärt mycket pengar i år, men även nästa år. Detta då regeringen helt enkelt skiter i hur kommuner och landsting har det ekonomiskt"

REPLIK:
Även vår gode Lennart Holmlund inser att regeringen inte skiter i kommunerna och landstingen. Det innebär ju att de även skulle skita i sina egna partikamrater runt om i landet som styr i kommuner och landsting.

Ekonomiskt ansvarstagande är vad regeringen sysslar med. Jag upprepar det jag tidigare sagt, ingen regering någonsin har tillskjutit så mycket resurser till kommuner och landsting som denna regering. Är det att skita i kommuner och landsting?

*************************************
Lennart Holmlund torsdag 23 april 2009 kl 13.53

"Regeringen å sin sida sitter med armarna i kors och bryr sig inte om vad som händer i kommunSverige. Det förstår ju var och en att detta får stora konsekvenser för välfärden. Men det är bara att konstatera att regeringen med berått mod tillåter att mycket av välfärden urholkas."

REPLIK:
Samma tugg som tidigare. En upprepning av en osanning kan ibland bli en sanning. Ett retoriskt grepp av Holmlund. Sorry, vi går inte på den.

Regeringen har ju istället fåt kritik för att man inte nog satsar på även andra områden än välfärdens kärna. Inte minst Holmlund har skrikit högt om detta. När resurserna tryter måste fokus ligga på det mest angelägna. Det ägnar sig regeringen åt.

******************************************
Lennart Holmlund tisdag 05 maj 2009 kl 17.10

"Skyll inte på Mona om den förra socialdemokratiska regeringen inte skötte sin EU politik så bra. I så fall ska kritiken riktas åt annat håll. Detta skriver jag med anledning av att Aftonbladet idag fortsätter med sin kampanj mot Mona på en helsida och andra hakar självklart på.

Rubriken var Margot Wallström är värsta hotet mot Mona och vad den grundar sig på är att Margot har sagt att den nuvarande regeringen tagit för sig mer och är med på alla möten och intresserar sig på ett annat sätt."

REPLIK:
Den som är främste personen i ett parti får ju också stå till svars för det partiets agerande. Inget ovanligt med det.

Vad jag vet har Mona varit minister under många socialdemokratiska regeringsår. Det innebär ju att även var delaktig i den s-regering som nu får kritik av sin kollega, Margot Wallström.

Å andra sidan vill jag inte att socialdemokraterna gör sig av med Mona. Hon har ju faktiskt egenskaper som gynnar Alliansen.

6 kommentarer

  1. less på politiker

    Jag försvarar ej holmlund men jag tycker att det är patetiskt att du ägnar så mycket tid på att sätta dit honom gång på gång.. räcker det inte med dina ”roliga” april skämt en gång per år på holmlunds bekostnad? Är han ditt hatobjekt eller varför denna jakt på honom? Det vore mer intressant om du kom med lite egen politik istället för att bara försvara allt som ditt parti och alliansen kommer med hur galet det än är.. Dessutom svartmåla allt holmlund kommer med gör inte saken bättre.. Väx upp nu.. börjar ju likna småskolan där man bara ska tycka som vissa utan att veta varför…

  2. Anders Sellström

    Nu är du väl lite väl tubseende. På min blogg kan du läsa många kommentarer på förslag som vi kristdemokrater driver själva eller ihop med Alliansen.

    Att jag kommenterar och polemiserar med Lennart Holmlund är ju självklart.

    Han är min och partiets politiske motståndare. Det han säger och gör får ju direkt genomslag på vår vardag i Umeå.

    Skulle jag inte få gå i polemik med honom och ha åsikter om honom gör jag inte mitt jobb.

    Ibland är vi överens och ibland inte. När vi inte är det tycker jag självklart något och förmedlar det.

    Anser du att jag som oppositionspolitiker inte ska tycka något om Holmlunds politik? Om så är fallet varför har vi då olika partier?

    Kanske du har ett annat jobb åt mig att erbjuda?

  3. Less på politiker

    Självklart får du ha åsikter om hans politik osv. men jag tycker att det känns minst personligt din jakt mot honom. Jag anser att du gör det på ett sätt som du själv nog tycker är humoristiskt men jag anser är löjligt stor grej av det hela och hela tiden alltid mot honom.. Som sagt jag försvarar ej honom varken politiskt eller som person men anser fortfarande att det är låg nivå att hålla på att hacka på allt han kommer med.. Är ju väldigt sällan du engegerar dig så mycket åt andra politiker och det är väldigt få andra allians politiker som ägnar sån tid som du att jaga holmlund….?? hoppas du förstår vart jag vill komma…

  4. Sellström

    Jag förstår vad du menar. Problemet i sammanhanget är att Lennart Holmlund styr hela den lokala socialdemokratiska politiken i Umeå.

    Ska man tycka till något om deras politik så personifieras det genom Lennart Holmlund.

    Om Lennart Holmlund dessutom ideligen sprutar ur sig, varje dag, en massa påståenden om Alliansens politik så anser jag mig med rätta ha ett utrymme att bemöta dessa påståenden.

    Om han får tycka om oss (Alliansen) varför får inte jag då tycka till om hans tyckande?

    Om du anser detta vara ett personligt jagande av en person så kanske udden skulle riktas mot Holmlunds sätt att uttrycka sig. Visst kan jag välja att inte bry mig om och låta hans tyckande glida förbi utan kommentarer.

    Vem ska då bemöta det som Umeås förste kommunalråd tycker och säger? Ska vi inom Alliansen bara ta emot och aldrig ifrågasätta?

    Jag har valt att bemöta, på gott och ont.

  5. Heja Anders!

    Du gör det bra som dunkar på den här dominaten L.Holmlund.Får han inte något mothugg så kan han spricka av självgodhet.Det visar inte minst hans nonchalans mot Svenskt Näringslivs kommunundersökning.

  6. Åsiktsmaskinen

    Nu är det ju som så att Svenskt Näringsliv pumpar in många många miljoner i bidrag till Alliansen.
    Anders Sellström kan svara på hur mycket deras bidrag till KD är, Svenskt Näringsliv har valt att mörka summan. (Varför kan man ju undra).

    Det gör att Svenskt Näringsliv är part i målet och därav jäviga.
    Alltså måste man i sann vetenskaplig anda se ytterst källkritiskt på deras ”undersökningar” och ”rankingar”.

    För övrigt ska Anders Sellström självklart gå i polemik med Lennart ”Mini” Holmlund. Det är ju för tusan hans jobb. Den som inte ställer upp på det politiska systemet kan flytta till valfri diktatur.
    Nordkorea rekommenderas för de som inte vill tilllåta opposition. Känner man istället för att slå ner lite oliktänkare är Kuba världsledande på området och kan varmt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.