Lucka 4: Årets skämt i Umeå

Jag måste nog lyfta mitt aprilskämt med Lennart Holmlund (s) på min blogg som årets politiska skämt i Umeå.

Inte nog med att det blev ett bra skämt i sig utan Holmlund blev rosenrasande på VK för att det överhuvudtaget publicerades. Han skulle ha räfs och rättarting med den ansvarige utgivaren, Torbjörn Bergmark.

Den urladdningen ledde i sin tur till tidningsartiklar i både VK och VF och därmed spred sig skämtet i betydligt vidare kretsar.

Aprilskämtet den 1/4, 2008.

"Har just fått ett tips från den innersta kretsen av socialdemokrater om att kommunstyrelsens ordförande i Umeå, Lennart Holmlund, kommer att sluta till årsskiftet.

Arbetet med att hitta en efterträdare till Holmlund pågår för fullt. Holmlunds senaste resa till Thailand var inte enbart en semesterresa utan innebar även att en lägenhet inköptes.

Lennart Holmlund kommer att flytta till Thailand efter sitt avsked från politiken för att där öppna en svensk pub. Namnet på puben är bestämt till ’Pub Abbarn’.

Bertil Hammarstedt, nuvarande VD i Umeå Kommunföretag, blir hans följeslagare till Thailand. Han kommer enligt uppgift att arbeta på konsultbasis åt Holmlund som bartender."

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.