Lucka 2: Årets planeringsmiss i Umeå

Lucka 2: Årets planeringsmiss i Umeå – Ön

Lennart Holmlunds socialdemokrater vill exploatera ett av dom få riktigt stora natursköna och rogivande grönområden som finns i Umeå, den norra delen av Ön.

Att för all framtid rasera chansen till ett naturområde för rekreation, naturupplevelser, motion eller bara avkoppling centralt i Umeå är för oss Kristdemokrater en gåta.

Att ödelägga skapandet av en oas, ett Umeås "Central Park" där alla umeåbor är målgruppen, tycker inte vi hör till modern stadsplanering.

Alla städer med självaktning som förtätar och växer måste ha tillgång till närliggande strövområden. Ön är en naturlig och unik centralpunkt för hela Umeå.

Att för alltid förstöra detta område är att visa upp en stadsplanerings sämsta ansikte.

Är övertygad om att nästkommande generationer kommer att fundera över vad som kunde gå så snett i den kommunala planeringen.

9 kommentarer

  1. Sailorn

    Jasså,ok ,var frågan för svår? Jag tar den igen. Är det bara socialdemokraterna som vill exploatera Ön? Om inte så har ju de inte majoritet,så varför oroa dig?

  2. Anders Sellström

    Du får väl fråga de andra partierna vad de vill. Jag beskriver hur det parti som styr Umeå resonerar. Socialdemokraterna är alltigenom drivande i frågan.

    PS: Självklart har jag koll på läget vilket frågeställaren ”Sailorn” nog borde veta. (*ler*)

  3. Sailorn

    Krävs det inte majoritet för ett sådant beslut?Verkar konstigt om det inte krävdes det. Men kanske KD,som i allt annat gudskelov inte kan/vågar påverka en del av sina Allianskollegor,bättre skälla på Socialdemokraterna,enklast,eller hur

  4. pierre

    Sailorn; Sossarna styr i Umeå, tillsammans med ett parti till av 6 så har dem även majoritet. Anders S redovisar vad detta parti vill med Umeå, och så kan han redovisa också vad sitt eget parti vill. Är du intresserad av att veta vad andra partier tycker , så är det bara att fråga nån av deras gruppledare, dessa bloggar här, och är lätt att nå.

  5. Sailorn

    Jo,det vet jag,men om inga andra partier vill exploatera Ön,då kan de ju rösta nej,eller? Moderaterna,i Alliansen vill ju själv exploatera Ön,men då håller Kd tyst,varför??
    Borde ju vara lättare påverka dom än Holmlund

  6. Sailorn 2

    En märklig diskussion. Oppositionspartiet kristdemokraterna vill tydliggöra skillnaden mellan deras syn och socialdemokraternas. Vad är problemet med det? Att andra partier tycker lite olika i frågan vet ju de flesta.

  7. Sailorn

    Nja, så var det ju inte riktigt. Han mer ”beskyller” Holmlund och socialdemokraterna för att exploatera Ön,om han var mån om Ön skulle han väl mer kritisera/påverka både Holmlund och Allianskollegorna,eller hur ska man annars få till en förändring?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.