Det var värt 4 miljoner!

Det var värt 4 miljoner!

Passerar just nu Arlanda på vägen hem till Umeå efter ett par dagar i Bryssel. Tillsammans med partikamrater från övriga Sverige har jag besökt Europaparlamentet, Kommissionen, Sveriges kommuners och landstings kontor och EPP. EPP, European People Party, (får inte blandas ihop med folkpartiet*) är den kristdemokratiska gruppen i parlamentet. Den är den största partigrupperingen i parlamentet. Vi träffade vice presidenten i EPP och fick en synnerligen bra genomgång om läget i EU.

När vi nyss skildes från några partikamrater som var på väg ut i övriga landet, samtalade vi om barnafödandet och dess kostnader. Det finns ju uträkningar på att ett barn har kostat ca 1 miljon kronor för föräldrarna till dess barnet står på egna ben. Min kollega sa att för han kommer kostnaden då bli 4 miljoner kronor. I skenet av kostnaden var det värt varenda krona när dom kom till.

Skämt åsido så kan alla som skaffat barn nog säga att det var värt varenda krona. Tyvärr är problemet att för få skaffar barn idag och därtill dom som gör det alldeles för få och till råga på allt alldeles för sent. Detta är ett accelererande samhällsproblem. Hur ska vi uppmuntra dagens kvinnor att skaffa barn och göra det i tidigare åldrar?

Just ni sitter jag som ordförande i en familjepolitisk grupp inom partiet som just tittar på dessa frågor och familjens betydelse som samhällskitt över generationsgränserna. Vårt arbete ska rapporteras till partistyrelsen i vår. Har du tankar och idéer kring dessa frågor får du gärna höra av dig.
Trevlig Helg!

* Kristdemokraterna heter för det mesta något med people party ute i Europa. Folkpartiet kallas liberaler i Europa. När du hör rapporter från andra länder om people party så är det kristdemokrater och inte liberaler man talar om..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.